Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Препоръчан отговор


Картата е Gtx 1060 Rog strix 6gb когато сглобих ПЦ-то всички беше нормално и работеше подобаващо, но след като свалих игра(Дота2) и я пуснах за тест да видя как ще върви, екрана стана целия на вертикални черти и стоя така приблизитело 20сек. Пц-то се рестартира и при всеки нов рестарт тези черти/квадратчета се появяват по различен начин, веднъж на шахматно и тн.Пробвах и със сваляне на картата и след което поставяне отново, но нищо. Въпроса е от какво може да е това и съответно какво да направя?

Картата е гаранционна

Пц-то е:

I5-8400

8GB RAM GOODRAM 2666mhz

Corsair vs650 

120gb ssd

2tb HDD

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пробвай да свалиш малко честотите на ядрото. Със кой драйвер си ? Тези проблеми само във тази игра ли ги имаш ? Възможно е и картата да е дефектна. Какви са температурите на ядрото/VRM по време на игра ?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Деинсталирай драйвъра от диспечера на устройства, без да слагаш отметка за изтриване на файловете и рестартирай.
След рестарта системата ще си инсталира отново драйвъра и ще иска рестарт - съгласи се.
Ако след рестарта няма промяна:
1. Възможно е системата да е заразена, ако играта е свалена от непроверен източник.
2. Дефектирала видео карта.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 минута, Inno написа:

Пробвай да свалиш малко честотите на ядрото. Със кой драйвер си ? Тези проблеми само във тази игра ли ги имаш ?

Не само в играта даже и при стартиране на пцто и забелязах че когато го буутвам без картата тоест на интегрирана когато лодва уиндолса не насича, а когато е с 1060 насича и обиновенно има някакви линии и тн. 

Специално за драйвърите от Geforce experience ли да ги видя

преди 1 минута, DarkEdge написа:

Деинсталирай драйвъра от диспечера на устройства, без да слагаш отметка за изтриване на файловете и рестартирай.
След рестарта системата ще си инсталира отново драйвъра и ще иска рестарт - съгласи се.
Ако след рестарта няма промяна:
1. Възможно е системата да е заразена, ако играта е свалена от непроверен източник.
2. Дефектирала видео карта.

Играта е от стийм и съм я играл на други пцта/лаптопи и не е имало проблем. 

Ще можеш ли да ми пратиш линк за да видя от къде да го дейнсталирам, че и ми е локнало незнайно защо резолюцията на 1024х768 и е много забавно :(

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 3 минути, O.o o.O написа:

Не само в играта даже и при стартиране на пцто и забелязах че когато го буутвам без картата тоест на интегрирана когато лодва уиндолса не насича, а когато е с 1060 насича и обиновенно има някакви линии и тн. 

Специално за драйвърите от Geforce experience ли да ги видя

Не знаеш ли какви драйвери си инсталирал със картата ? Попитах, за да се знае дали са проблемни или правят проблеми със тази игра, но си мисля, че картата ти е дефектна. Ако няма промяна след като смъкнеш честотите на ядрото, моеж да увеличиш малко напрежението, ако има такава възможност за твоята карта. Съмнява ме да не й достига ''точец'', и да е нестабилна, но кой знае.


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

А версията на Windows е...?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 минута, DarkEdge написа:

А версията на Windows е...?

10

преди 1 минута, Inno написа:

Не знаеш ли какви драйвери си инсталирал със картата ? Попитах, за да се знае дали са проблемни или правят проблеми със тази игра, но си мисля, че картата ти е дефектна.

Трябва да ми кажеш от къде да ги проверя защото не го сглобявах аз.., но сега ще погледна от инсталационния диск пишели какви са драйвърите

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Десен клик по Старт бутона и избираш Device Manager.
След като стартираш инструмента следвай инструкцията по-долу:
https://support.lenovo.com/bg/en/solutions/ht070759

Нищо, че е за Win 7 - същите са действията

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 9 минути, Inno написа:

Не знаеш ли какви драйвери си инсталирал със картата ? Попитах, за да се знае дали са проблемни или правят проблеми със тази игра, но си мисля, че картата ти е дефектна. Ако няма промяна след като смъкнеш честотите на ядрото, моеж да увеличиш малко напрежението, ако има такава възможност за твоята карта. Съмнява ме да не й достига ''точец'', и да е нестабилна, но кой знае.

 А диска пише Driver 382.05WHQL

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

 

Version: 391.35  WHQL
Release Date: 2018.3.27
Operating System: Windows 10 64-bit

 

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 11 минути, DarkEdge написа:

 

Version: 391.35  WHQL
Release Date: 2018.3.27
Operating System: Windows 10 64-bit

 

Има ли начин как да оправя резолюцията на интегрираната видео карта, защото е локната на 1024х768 и няма оправяне.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 4 минути, O.o o.O написа:

Има ли начин

Да, като инсталираш съответния драйвър за съответната карта.

преди 5 минути, O.o o.O написа:

защото е локната

не може ли да е заключена? Големи англичани станахте!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 минута, DarkEdge написа:

Да, като инсталираш съответния драйвър за съответната карта.

Вместо да слагам същия драйвър за 1060тката не е ли по-добре от geforce experience да ъпдейтна на последната възможна?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ами, не съм ясновидец да знам каква е вградената карта.
А за 1060 - можеш, но аз бих предпочел да си изтегля инсталатора и от него с админстраторски права да си деинсталирам инсталирания и да инсталирам новия драйвър.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 36 минути, DarkEdge написа:

Ами, не съм ясновидец да знам каква е вградената карта.
А за 1060 - можеш, но аз бих предпочел да си изтегля инсталатора и от него с админстраторски права да си деинсталирам инсталирания и да инсталирам новия драйвър.

Сега ще сложа  1060тката и ще инсталирам двайвъра както и ще се опитам да снимам с телефона какво точно показва на екрана

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 54 минути, DarkEdge написа:

Ами, не съм ясновидец да знам каква е вградената карта.
А за 1060 - можеш, но аз бих предпочел да си изтегля инсталатора и от него с админстраторски права да си деинсталирам инсталирания и да инсталирам новия драйвър.

 

86F2CA92-AE5F-4E5C-9E76-599F2541FCC8.jpeg

Пуснах само 3DMark demo на time spy мисля и това се появи, като цяло май картата отказва да работи след като я натоваря, и работи само когато я използваш за филми работа с MS ..  :(

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Странна картинка. Като включи картата закачи ли и и захранващия кабел отгоре? Дай снимка къде и какво си закачил - видеокарата към дъното, захранването и какво си включил и как към нея. Най-вероятно е дефектна и щом има гаранция я връщай, даже ако си я закупил онлайн можеш да я върнеш в двуседмичен срок от датата на покупката без обяснения, само дето ще почакаш малко докато ти преведат парите по сметката. Най-добре я върни като дефектна, прати им и снимката и да ти я заменят.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Закачил ли си кабела за захранване на видео картата?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 5 минути, DarkEdge написа:

Закачил ли си кабела за захранване на видео картата?

Да, даже захранването има два 8 пинови и двата пробвах

преди 9 минути, Raze написа:

Странна картинка. Като включи картата закачи ли и и захранващия кабел отгоре? Дай снимка къде и какво си закачил - видеокарата към дъното, захранването и какво си включил и как към нея. Най-вероятно е дефектна и щом има гаранция я връщай, даже ако си я закупил онлайн можеш да я върнеш в двуседмичен срок от датата на покупката без обяснения, само дето ще почакаш малко докато ти преведат парите по сметката. Най-добре я върни като дефектна, прати им и снимката и да ти я заменят.

Ами аз пак я свалих поне да мога да включа компютъра и нямам намерения да я слагам пак :D

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ако ти се занимава, тествай картата на друг компютър - приятел, съсед, роднина и т.н.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 9 часа, O.o o.O написа:

Corsair vs650 

Биха ли те да го вземеш ? Пускат се теми за кофигурации и после все едно че ги е нямало.

Тема

Можеш да пробваш да си дадеш power limit на картата и да смъкнеш честотите, за да идентифицираш проблема, но тъй както си описал ядовете и то при натоварване доста вероятно захранването да прави въртел - особено ако си елиминирал другите възможности. Ако ли не, да ти сменят картата, но захранването си остава куц кон.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 14 часа, PANOV написа:

Биха ли те да го вземеш?

 ...захранването си остава куц кон.

Не са ме били :) , а защо захранването остава куц кон ?

С колко предлагаш да намаля честотите, че до сега не съм си играл с тях, а и нямах намерение :D 

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 32 минути, O.o o.O написа:

Не са ме били :) , а защо захранването остава куц кон ?

Бюджетна платформа на CWT с групова регулация и посредствени компоненти, напълно очаквано е да ти бягат напреженията като го натовариш. Тест. CX450M е далеч по-добре за тия пари и напълно достатъчно като мощност.

В темата горе идеята е с power limit на 50% и 200-300MHz надолу на ядрото през afterburner - просто пробвай.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 3 часа, PANOV написа:

Бюджетна платформа на CWT с групова регулация и посредствени компоненти, напълно очаквано е да ти бягат напреженията като го натовариш. Тест. CX450M е далеч по-добре за тия пари и напълно достатъчно като мощност.

В темата горе идеята е с power limit на 50% и 200-300MHz надолу на ядрото през afterburner - просто пробвай.

image.png.d1989a6f3ef130c28a61b6eace8a1a14.png

Предполагам за това говореше, пращам снимка сега защото не знам какъв ще е финала на експеримента :D 

Неуспешен експеримент, започвам отново да се съмнявам, че картата е дефектна :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Подобни теми

    • от Philip Stoynov
      Привет! От два дни имам много интересен проблем - при свързване на лаптопа ми Asus Vivobook pro с домашния wifi на Виваком уайфай мрежата изчезва за всички устройства. Лаптопът казва Cannot connect to network ,после губи мрежата и тя изчезва за всички устройства. При рестартиране на рутера се появява отново и си работи добре, докато не се опитам пак да вържа лаптопа. Настолният компютър си има интернет без проблем. Вързах лаптопа с друга мрежа в работата и си работи без да я крашва. Рутерът е Вивакомски The bonds Sam. Опитах повечето неща които четох в нета - ъпдейтвах драйвери на лаптопа, ресетвах уиндоус но без ефект. Дали някой се е сблъсквал с подобен проблем на такъв лаптоп и рутер и знае ли как да го реша? Утре ще звъня и на Виваком , та дано те да са се сблъсквали с подобен проблем. Не откривам потребителското си име и парола за влизане в сайта на Виваком за настройка на рутера - дано да могат да ми дадат ново.
       
      Благодаря предварително и лека вечер
    • от Амид Кърджалиев
      Здравейте! 
      Имам един Asus ZENFONE 2 Laser Z00ED, Android 6.0 marshmallow. 
      Искам да го руутна но трябва да се отключи буутлоадера първо, но официалното приложение на Asus за отключване, не работи, инсталирам го и ми дава грешка в мрежата. 
      Някакви идеи? 
    • от Галин Тенев
      Здравейте всички, тъй като старата машина взе да издава багажа (11г.) съм се насочил към нова. По конкретно ASUS FX550IU-DM123_8gb . Насочил съм се към него поради следните причини:
      В бюджета ми е (1000-1200) 
      Голям почитател съм на марката. 
      Ще се използва за учене, на моменти работа с леки и среднотежки програми и игри които да вървят на средни изисквания що годе добре.  Очаквам мнения и съвети и разбира се впечатления,ако някой има такъв.   
       
      Целта е да издържи повече от гаранцията. (Да ме издържи поне 4-5 г)
    • от Kuncavia
      Здравейте,
      От седмица имам досаден проблем с един от двата компонента. 
      Когато компютъра влезе в sleep режим и се наложи да бъде "събуден", екрана започва да премигва. Първо по бавно, след което засилва. При рестарт не се подобряват нещата, а при по-продължително изключване, проблема или изчезва до следващия sleep или просто премигва по-бавно, засилвайки се постепенно. Това ми се случва и под Ubuntu 18 и под Windows 10. Надявах се да е картата, като с 300 зора активирах вградената. Тръгна, но проблема се появява отново. По метода на изключването реших, че е монитора, но пък на вградената карта се случва адски по-рядко и ако се случи, то след 10 премигвания спира... Ни в клин, ни в ръкав... Чакам да ми донесат днес/утре един монитор, да видим дали пък няма да се окаже проблем в монитора... Засега съм махнал опцията за sleep и всичко е точно, ама до кога... 
      Въпроса ми е към хора сблъсквали се с подобен проблем да ме насочат какво да очаквам...
      Прилагам от видео от премигването в напреднала фаза 
       
      Модела на монитора е LG IPS 277l. Имаше някаква тъпотия за пестене на енергия, която всеки път като светнеше слънце намаляваше силата на екрана и съответно увеличаваше, но е изключена отдавна, за да дава тя проблеми. Тайно се надявам, някоя настройка по монитора да е прецакана, ама на проба грешка толко... 
    • от Tsvetelin Evtimov
      Случаят приключи! С помощта на КЗП ми върнаха парите! 
       
       
       
      Здравейте! Наскоро си поръчах ново дъно от Speedcomputers Asus Prime z270 A. Следователно нови Рам, процесор Intel i3 7100 и захранване EVGA 1000W GOLD. 
      Слабям си го на бюрото на гумена основа, включвам монитор, цъкам копчето на захранването и светва ЛЕД подсветката на дъното (странно е, че само при включено захранване в тока дъното свети). Стратирам с вграденото Power копче, вентилатора на процесора се върти, но няма никаква картина на нито един видео изход от дъното. 
      Слагам един спиикър, но и от там не излиза звука
      "Преди съм имал същия проблем с друго дъно от дриг магазин, след като им го върнах за поправка се оказа, че трябва ъпдейт на биоса, върнаха ми го и всичко е точно" 
      Звъня в магазина, разговарях с човек от сервиза, като му обясних каква ми е конфигурацията и каза, че би трябвало всичко да е наред и да им го пратя да го погледнат. 
      Получават го на следващия ден и започва чакането.. Звъня след 1 седмица, като от там ми казват, че е изпратено към производителя.. Ок. 
      След още 1 седмица получавам пратка в Спиди, като мисля, че е дъното. Гледам някъв плик с документи. Отварям ги и гледам снимки на задната страна на дъното, снимана някаква спойка и пише, че ми е отказана гаранция от производителя поради "неоторизирана намеса". WTF?
      На снимата не можах да разбера какво ѝ има на спойката, защото е размазана и черно-бяла. 
      Звъннах в магазина, като отново си говорих с човек от сервиза, като той ми каза, че и те ще го видят като пристигне при тях и ще ми звъннат. 
      В нета се разрових и видях, че и много други имат същия проблем с това дъно. 
      Как да процедирам ако и те ми откажат гаранционно поправяне или замяна? 
       
  • Дарение

×
×
  • Добави ново...