Премини към съдържанието
 • Добре дошли!

  Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

  Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

   

Препоръчан отговор


Здравейте, от някакво време забелязвам, че компютърът ми започва да се натоварва и вентилаторите бучат по-силно като го оставя да стои без да го пипам да кажем след около 30 мин, също някой път много ми забива, отварям си Task Manager-а и най-натоварващата програма откъм диск и рам е мозилата, която със отворен 1 таб на ютюб и 1 таб facebook ми точи около 3гб рам(което мисля че е твърде много)

Addition.txt

FRST.txt

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравейте,

По-късно ще мога да разледам логовете обстойно, но видях основно потенциално нежелани програми, но не и bitcoin miner-и. Имате ли добавен скрипт към Ublock Origin за Firefox и Adblock Plus за Google Chrome за блокиране на сайтове използващи системата за добив на криптовалута?

https://github.com/hoshsadiq/adblock-nocoin-list/

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Изтеглете edit-text.giffixlist.txt и го запазете на в папката, където сте свалили FRST64.exe (в папката C:\Users\Rustislav\Downloads).
Стартирайте FRST64.exe и натиснете бутона Fix веднъж!
След като приключи, ако ви поиска рестарт - съгласете се. След рестарта публикувайте лог файла - fixlog.txt, който ще се създаде след работата на програмата.
 
Внимание: Скрипта е създаден за текущата система. Да не се ползва за други системи с подобни проблеми!

Пишете как е положението след скрипта! 

Поздрави!

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Fixlog.txt

А и да ми предложите програма, която изчиства остатъчните файлове след деинсталация на друга програма.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Скрипта се е изпълнил успешно. Има ли подобрение?

Колкото до програма, по-добре би било е да бяхте деинсталирали самата програма с помощта на Revo Uninstaller например. Вече при свършен факт е малко по-трудно. Не че не може да пробвате да проверите за остатъци например с CCleaner (тя е малко по-малко агресивна и ще намери по-малко остатъци, но поне е една идея по-безопасна), но още по-добре ще е да проверите за остатъци ръчно или да помолите някой да го направи вместо вас.

Да направим малко контролни проверки:

 

СТЪПКА 1

 

Моля изтеглете  Malwarebytes Anti-Malware 3.4.5.2467 Final и я запазете на вашия десктоп.

 • Стартирайте файла mb3-setup-consumer-3.4.5.2467.exe и следвайте указанията за да инсталирате програмата.
 • След като инсталацията приключи програмата ще стартира автоматично.
 • Отидете до табът Settings => Protection > и под категорията Scan Options включете опцията "Scan for rootkits" като преместите плъзгача надясно.

xTvORSF.png

 • Отидете до табът Scan, и изберете Threat Scan и след това натиснете бутона Start Scan.

RUSrqgW.png

 • Ще започне проверка за зловреден софтуер.

4CJ90KI.png

 • При някои инфекции можете да видите съобщението:
 • "Could not load DDA driver"
 • Натиснете "Yes" на това съобщение за да позволите драйвера да се зареди след рестарт.
 • Разрешете на компютъра да се рестартира и след това продължете с останалите инструкции.
 • След като проверката приключи ще се появи списъка с резултатите (ако има намерени обекти). Ако програмата е минимизирана докато сканира ще се появи следното съобщение ако има открити заплахи. Натиснете бутона View Scan Results.

37b.png

 • . Натиснете бутона Quarantine Selected.

2CfXEk1.png

 • Изчакайте да се появи прозореца подканващ ви да рестартирате и след това натиснете бутона Yes.

8Jc9dl9.png

 • След рестарта, стартирайте отново Malwarebytes Anti-Malware.
 • Отидете то табът Reports и отворете лог файла с името Scan Report.

X0ha4sd.png

 • Натиснете бутона Export и след това =>  "Copy to Clipboard"

fE9qzai.png

 • Сега вече поставете съдържанието на лог файла с клавишната комбинация Ctrl + V и го публикувайте в следващия си коментар.

 

СТЪПКА 2

 

 

 • Изтеглете и стартирайте 6sv1DN9.jpgAdwCleaner 7.1.1.0 Final
 • Натиснете бутона Scan Now (или Сканиране сега, ако ви е на български)

4lqbd6J.png

 • AdwCleaner ще обнови базата с дефинициите си и ще започне да проверява компютъра. Проверката ще отнеме не повече от няколко секунди.
 • След като проверката приключи ако има намерени обекти ще се появи диалогов прозорец подканващ ви да натиснете бутона Clean & Repair (Почисти & Поправи).
 • Програмата ще затвори всички излишни процеси и след почистването ще иска да рестартира машината. Съгласете се.

FCuQiuz.png

 • Ако не бъдат открити зарази ще видите следния прозорец:

CWWivYK.png

 • Натиснете бутона Skip Basic Repair (Пропускане на основното поправяне).
 • И в двата случая ако няма открити зарази или ако програмата е почистила такива, стартирайте пак програмата и отидете до табът Log files (Журнални файлове на български, но превода не се събира в интерфейса на програмата и съм докладвал за проблема).
 • Кликнете с двукратен клил на мишката върху лог файла с последната дата и част (новите файлове са най-отдолу в списъка) и публикувайте съдържанието на файла в следващия си коментар.

 

Поздрави!


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 час, B-boy/StyLe/ написа:

Скрипта се е изпълнил успешно. Има ли подобрение?

Колкото до програма, по-добре би било е да бяхте деинсталирали самата програма с помощта на Revo Uninstaller например. Вече при свършен факт е малко по-трудно. Не че не може да пробвате да проверите за остатъци например с CCleaner (тя е малко по-малко агресивна и ще намери по-малко остатъци, но поне е една идея по-безопасна), но още по-добре ще е да проверите за остатъци ръчно или да помолите някой да го направи вместо вас.

 

 

Определено има подобрение, системата върви много по гладко, като оставя РС без да го пипам го няма това бучене на вентилаторите

Колкото до програмите, има много програми които не използвам и започнах да ги чистя от "Добавяне или премахване на програми", но осъзнах, че не ги чисти целите и остава по някой друг файл, та въпроса ми е тези остатъчни файлове как да ги махна или с алтернативна програма, коята премахва всичко.

AdwCleaner[S02].txt

malwarebytes report.txt

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ами аз писах относно програмите. Трябвало е да ги деинсталирате с Revo Uninstaller още като сте почнали да ги премахвате, а не сега при свършен факт да търсите за остатъци. Разбира се и програмите за деинсталация на програми не са панацея и нямат съвършени алгоритми и ако даден деинсталатор на дадена програма е написан като хората дори няма нужда от помощни програми за деинсталация, но пак са една идея по-добре от това да сканирате с програми за оптимизация и търсене на остатъци, защото шанса да омажете нещо с тях е доста голям ако не сте навътре в нещата. Но то ако сте навътре в нещата ще си намерите остатъците като файлове, папки и остатъци в регистрите ръчно.

Вариант да не се занимавате с претърсване на остатъци е да инсталирате пробната версия на Revo Uninstaller Pro и след това в режим мониторинг (програмата създава snapshot на текущото състояние на системата преди инсталирането на програмата и snapshot след инсталацията и) и след това при премахването е способна на по-пълно премахване на желаната програма.

Все пак кои са програмите за които искате да проверите за остатъци?

Направете една последна проверка с FRST и публикувайте новите 2 лог файла - FRST.txt и Addition.txt и след като ги огледам ако всичко е наред ще ви дам финални инструкции и приключваме. ;)

Поздрави!

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не, няма определена програма за която да търся. Има някои игри, които преди съм теглил да играя и вече не ги играя и ги махам да освободя малко място. Благодаря все пак за загрижеността.

Addition.txt

FRST.txt

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Привет,

Извинявам се за забавянето, но бях доста зает в последните 2 дни.

За игрите положението е по-добро от това на нормалните програми. Аз моите съм ги задал да се инсталират на дял различен от системния и така дори след преинсталация повечето от тях ще стартират нормално (но ще изчезна информацията за тях в регистрите и няма да се показват в Add/Remove Programs) и ще заработят като един вид преносими версии (Portable). Е ще има и такива, които ще изискват и преинсталация, но 99% от тях ще си вървят като пушка и за да изтриете после такава игра ще трябва да изтриете само съответната папка и евентуално папката, която тя би създава в C:\Users\потребителското ви име\AppData\Local, C:\Users\потребителското ви име\AppData\Roaming или C:\Programdata=C:\Users\All Users. Но и CCleaner би свършил работа в повечето случаи. Видях, че го имате инсталиран, но нямате нужда от CCleaner Monitoring, който можете да махнете от настройките на самата програма за да не стартира с Windows. Махнете следните 2 отметки:

FqmJtkO.jpg

Проверете и за други прорами, които не искате да стартират с Windows през MSCONFIG => Десен бутон на Taskbar-a => Properties => Task Manager => Startup => от списъка направете на Disabled (с десен бутон върху съответната програма) желаните програми, които не искате да стартират с Windows.

Торент клиента обикновено не се повлиява оттам, а се спира от настройките на самата програма (поне при uTorrent е така). Махат се следните отметки (оградените):

JUpaoZx.png

Лог файловете са наред. Да почистим използваните от нас инструменти.

1. Стартирайте adwcleaner => отидете на настройки (settings) => и изберете премахване (Remove Adwcleaner)

184471d1523565347t-malwarebytes-acquires

2. Деинсталирайте Malwarebytes Anti-Malware от Control Panel-a и след това стартирайте следния инструмент => https://downloads.malwarebytes.com/file/mb_clean

3. Колкото до FRST направете следното:

Изтеглете edit-text.giffixlist.txt и го запазете на в папката, където сте свалили FRST64.exe (в папката C:\Users\Rustislav\Downloads).
Стартирайте FRST64.exe и натиснете бутона Fix веднъж!
След като приключи, ако ви поиска рестарт - съгласете се. След рестарта публикувайте лог файла - fixlog.txt, който ще се създаде след работата на програмата.

И след това стартирайте следния bat файл като администратор (с десен бутон Run as administrator) за да изтрие и самия FRST инструмент. След това bat файла ще се самоизтрие => del.bat

Поздрави! :bye1:

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.
Бележка: Вашата публикация изисква одобрение от модератор, преди да стане видима за всички.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

 • Горещи теми в момента

 • Подобни теми

  • от nikolaustirol
   Здравейте. Имам съмнение, че компютъра е заразен защото в мултитаскинг менюто виждам, че процесора е винаги натоварен поне на 46%, а паметта е заета над 65%. Случва ми се често страници да пишат, че липсва достатъчно памет и да искат обновяване. Компютърът е Фуджицо Сименс Еспримо с процесор Intel Core Duo E7600 3,06 GHz. Инсталирана памет 8 ГБ, но пише, че само 3 ГБ са използваеми. ОС е Уиндоус 7 Про, 32 бита. Имам оригинален диск.
   FRST.txt Addition.txt
  • от Усмихни_Се :)
   Компютъра днес стана страшно бавен , и отделно имам 7 папки, които не могат да се изтрият по никакъв начин ( пробвах през Safe Mode, и с програма за триене на папки )  Не се получава, стоят си папките на DSKTOPA..
   FRST.txt Addition.txt
  • от doktorkartar
   Здравейте, и честит Никулден на всички празнуващи!
    
   Преди няколко дни почистих с AdwCleaner и от тогава Mozilla се шашна.  Отварям си някой сайт (без значение кой), и си го преглеждам в продължение на няколко мин. Изведнъж спира да ми зарежда страницата все едно няма нет. Каквото и да се опитам да отворя в сайта е без успех. Тръгва да зарежда но все не успява. Даже и да презаредя страницата пак не се получава. Обаче ако реша да отворя същия сайт или друг в нов раздел, всичко си е нормално до следващото забиване.
   Пример с youtube:
   Пускам някой клип върви си нормално и по едно време клипа спира и се опитва да го зареди но без успех. Цъкам на някой друг клип и се опитва да зареди в адресната лента но не успява. Общо взето от този раздел не може да се отвори нищо повече. Цъкам със скрола на мишката върху друг клип, за да го отвори в нов раздел и всичко си се зарежда нормално до следващото забиване на новия раздел.
    
   С Хром страниците се отварят нормално и няма този проблем.
   Изтрих мозилата и я инсталирах на ново и пак същото.
   Пробвах с изключени добавки и отново без резултат.
    
   Пусках JRT и malwarebytes, така че ето и техния доклад.
   Разполагам с диск за ОС.
    
    
   JRT.txt mb1.txt Addition.txt FRST.txt
  • от Венцислав Бориславов
   Здравейте, току що си сложи флашката за да прегледам стара снимки и забелязах че има са заключени с .harma фаил и не помага нищо. 
   Пусках лаптопа в safe mode, свалях няколко тоолкита но нище помага, други решения има ли за проблема или утре да му бия преинстала, че и без това му е наближило. 😀
  • от grizly
   Здравейте, преди няколко дни пробвах едни дискове в какво състояние са и в един от тях ми се залепиха някакви вируси, касперски започва да ги дезинфектира и изтрива но мисля че не успя да се справи с тях напълно.
   Долу в систем трея иконата на касперски стои червена постоянно и пише защитата е застрашена,
   Открито MEM:Virus.Win32.Sality.Gen Обект: Системна памет, срещу него като чукна на бутон Изтрий не се случва абсолютно нищо и стои червен знак за внимание.
   Общо взето системата ми се държи добре и нормално но ме дразни много тази червена икона на касперски в систем трея долу.
   https://dox.abv.bg/download?id=8257cebfb2# - Линк за сваляне
 • Дарение

×
×
 • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване