Премини към съдържанието
Tamerefr

Моля за помощ с писане на програма

Препоръчан отговор

публикувано (редактирано)

Да се напише програма, която въвежда 3 низа от клавиатурата с дължина от 20 до 100 символа и:

1. Извежда разликата в брой символи между най-дългия и най-късия низ.

2. Отпечатва на екрана най-малкия низ (но не най-късия!)

3. Копира най-големия низ (но не най-дългия!) в един нов празен от същия тип.

4. Копира първите 10 символа от низа със средна дължина в друг празен низ и ги отпечатва на екрана.

Решението на задачата напишете в текстов файл и качете тук.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)
  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Tamerefr написа:

Решението на задачата напишете в текстов файл и качете тук.

Ей ся го почваме.

  • Ха-ха 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 час, Tamerefr написа:

Да се напише програма, която въвежда 3 низа от клавиатурата с дължина от 20 до 100 символа и:

1. Извежда разликата в брой символи между най-дългия и най-късия низ.

2. Отпечатва на екрана най-малкия низ (но не най-късия!)

3. Копира най-големия низ (но не най-дългия!) в един нов празен от същия тип.

4. Копира първите 10 символа от низа със средна дължина в друг празен низ и ги отпечатва на екрана.

Решението на задачата напишете в текстов файл и качете тук.

Много неправилен подход "колега"
Първо в този форум нещата не работят така както вие смятате. Оставете ме да ви обясня и въведа малко в обстановката понеже ми се виждате като изгубен.
Този заповеднически тон ама хич не е желателен. Това първо.
Втора сложете снимка на някоя засукана мадама за аватар и я представете като своя.
Чак тогава очаквайте някой да клъвне и да ви свърши работата.

п.п. Цял живот ли смятате на чужд гръб да сте ?
 

  • Ха-ха 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 15 минути, BMW Маниак написа:

Много неправилен подход "колега"
Първо в този форум нещата не работят така както вие смятате. Оставете ме да ви обясня и въведа малко в обстановката понеже ми се виждате като изгубен.
Този заповеднически тон ама хич не е желателен. Това първо.
Втора сложете снимка на някоя засукана мадама за аватар и я представете като своя.
Чак тогава очаквайте някой да клъвне и да ви свърши работата.

п.п. Цял живот ли смятате на чужд гръб да сте ?
 

Момчето просто е преписало условието на задачата. Не са негови тези обръщения. Все пак в заглавието на темата присъства думичката ''моля'', така че да не бъдем толкова крайни. Е, не това е начина за решаване на заданието естествено. 


  • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Горе-долу става по следния начин решението:

- вкарва всеки резултат от клавиатурата в отделен String. Може да прочете това примерно:

https://www.inf.unibz.it/~calvanese/teaching/ip/lecture-notes/uni02/node33.html

- В java си има стандартни библиотеки, които "измерват" дължината на даден String и връщат броя символи като число, за другите езици незнам, а и автора не е казал на какъв език трябва да се напише и след като намери най-късия и най-дългия низ, вади от голямото число малкото. Ако низовете са с еднакви дължини да кажем, може да изведе някакво съобщение за грешка или ако има две еднакви дължини също или направо да изкара разликата.

https://www.tutorialspoint.com/java/java_string_length.htm

- за да отпечата най-малкия низ, отново с String.length() ги сравнява и изкарва съответно низа с най-малка дължина.

- след като знае кой е най-голям, най-малък и среден, с charAt() позиция функцията, върти един цикъл от 1 до 10 и изкарва десетте символа.

https://www.tutorialspoint.com/java/java_string_charat.htm

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Първото и най-важно нещо - никъде не е указан език на който да се напише: CPP, asm,...?

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Това и аз го написах, да видим дали ще имаме отговор. Дал съм насоки, които могат да се приложат за всеки програмен език. Въпроса е да има някой с елементарни познания поне, за да ги приложи, задачата е елементарна.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 12 часа, Tamerefr написа:

2. Отпечатва на екрана най-малкия низ (но не най-късия!)

3. Копира най-големия низ (но не най-дългия!) в един нов празен от същия тип.

Иска ми се да знам каква е разликата между най-малкия (но не най-късия) и същото за голям и дълъг. На тегло ли се мерят, или на метри.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ха това не го бях забелязал, интересна задача :D

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ами иска се малък / голям като "стойност" а не като брой символи. Като "стойност" е критерия по който би сортирал данните.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Интересно, я обясни по-подробно, такова нещо не съм чувал. Каква е стойността на един String?

https://en.wikipedia.org/wiki/String_(computer_science)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Я ама детето можел да ползва google... Сега остава да се научи и да разбира това което чете.

Хайде сега за домашно, сортирай стринговете  "2", "22", "222", "1", "15", "A", "AA", "ABA", "BB", "b", "FFF", "w", "W", "-1" и "~" и може би ще схванеш кой е най-малкия, кой е най-големия и това, че тези две понятия нямат отношение към дължината на стринговете.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Мога аз и много други работи, не ме мисли. Това отново не отговаря на въпроса - какво общо има сортирането с въпросите на задачата? Кажи ми примерно между тези 3 низа кой е най-малкия (а не най-късия):

"Я ама детето можел да ползва google"

"Сега остава да се научи и да разбира това което чете."

"Хайде сега за домашно"

преди 4 минути, mr mcwolf написа:

Я ама детето можел да ползва google... Сега остава да се научи и да разбира това което чете.

Хайде сега за домашно, сортирай стринговете  "2", "22", "222", "1", "15", "A", "AA", "ABA", "BB", "b", "FFF", "w", "W", "-1" и "~" и може би ще схванеш кой е най-малкия, кой е най-големия и това, че тези две понятия нямат отношение към дължината на стринговете. 

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Най-малък е "Сега остава да се научи и да разбира това което чете."  а най голям "Хайде сега за домашно"

Дано от третия път го схванеш, щото 4-ти път не смятам да пиша по темата.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не, така както си го обяснил, няма кой да го схване. Дай логиката или част от кода, с който ги "мериш"? По-скоро задачата е малоумно зададена. Ако искаш виж и тук: https://stackoverflow.com/questions/32593820/finding-largest-string-in-arraylist?utm_medium=organic&utm_source=google_rich_qa&utm_campaign=google_rich_qa

Никъде не намерих да се ползва твоята странна логика.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Защо ме караш да си губя времето с детски истории? Научи се да разбираш значението на писания текст. Не става само с четене...

В темата която си ми линкнал има един въпрос, който е останал без отговор: What do you mean by "largest string"? И тъй като няма отговор, а ОП е дал пример търсещ най-дългия стринг, то темата е тръгнала на там. Тук обаче изрично се казва, че не се търси най-дългия/най-късия стринг и съответно взехте да давате на заето.

За да схванеш какво ти говоря обаче, се иска поне веднъж през живота си да си имплементирал сортиране на стрнгове. А ти очевидно не си...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Интересно, че в задачата никъде не се споменава да се сортирва нещо, но щом казваш, може и така да е. Според мен условието не е ясно зададено, трябва да се пита какво точно има в предвид този, който го е задал, също и автора за какво става въпрос, тъй като най-вероятно е свързано с някакъв урок, който са учили последно и задачата е според него. Но като гледам няма да разберем.... И като много разбираш, поне да беше дал примерен алгоритъм...ама няма...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Аз домашни не пиша. Все ще се намери балък да му го напише за да ни покаже колко е голям...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не ми е ясно какво тогава спамиш темата с глупостите си?!? Не помагаш, а само се заяждаш.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Викаш, заяждане е, че обяснявам какво се иска на индивиди които не могат да осмислят две изречения?

Между другото, знаеш ли какво значи терминът СПАМ? Ако искаш да се правиш на интересен, поне ползвай думи чието значение знаеш. Иначе, оставям изцяло на теб удоволствието да покажеш колко ги разбираш нещата като напишеш домашното на поредния наглец. Той ще ти е много благодарен, а ние ще се посмеем от сърце.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Цитат

Два символни низа се сравняват по следния начин: Сравнява се всеки символ от първия низ със символа от съответната позиция на втория низ. Сравнението продължава до намиране на два различни символа или до края на поне един от символните низове. Ако кодът на символ от първия низ е по-малък от кода на съответния символ от втория низ, или първият низ е изчерпен, приема се, че първият низ е по-малък от втория. Ако пък е по-голям или вторият низ е изчерпен – приема се, че първият низ е по-голям от втория. Ако в процеса на сравнение и двата низа едновременно са изчерпени, те са равни. Това сравнение се нарича лексикографско

 

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ясно. Значи става така:

public static void main(String[] args) {
String s1 = "Я ама детето можел да ползва google";
String s2 = "Сега остава да се научи и да разбира това което чете.";
String s3 = "Хайде сега за домашно";
System.out.println(" Comparing strings with compareto:");
System.out.println(s1.compareTo(s2)); 
System.out.println(s1.compareTo(s3));
System.out.println(s2.compareTo(s3));
}

Сравняваме unicode стойностите на всеки символ. Не виждам смисъл от това, но щом искат това в задачата, става така. Вече си намира най-голямото число от тези сравнения и съответния низ, на който отговаря.

https://www.geeksforgeeks.org/compare-two-strings-lexicographically-in-java/

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

:) айдайде сега прочети внимателно какво връщат компараторите. 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Колеги, защо се карате след като дори не е казано с кой език да се направи програмата. Постващия просто не е дал повече информация. Да не говорим, че със сигурност в интернет пространството задачата я има решена.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.