Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


Здравейте, симпатични хора,

Направих една уеб-страничка, вместо да създавам документ на MS Word, да речем. Ей тъй, за разнообразие. Е, да, ама малко късно се усетих, че този линк мога да си го гледам само аз. 
Как да го направя разпространим и видим за всички?

file:///C:/Users/mkker/Desktop/Conv1nce.html

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

преди 32 минути, dipsuchos написа:

Здравейте, симпатични хора,

Направих една уеб-страничка, вместо да създавам документ на MS Word, да речем. Ей тъй, за разнообразие. Е, да, ама малко късно се усетих, че този линк мога да си го гледам само аз. 
Как да го направя разпространим и видим за всички?

file:///C:/Users/mkker/Desktop/Conv1nce.html

По-добре си създай документ на Word. 

  • Ядосан 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Виж си публичното IP, пусни си сървър, който да сервира въпросния html и при нужда в настройките на рутера (ако си зад такъв) си отвори порта, на който сервираш.

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
току-що, killchain написа:

Виж си публичното IP, пусни си сървър, който да сервира въпросния html и при нужда в настройките на рутера (ако си зад такъв) си отвори порта, на който сервираш.

Мислиш ли че постващия разбра, това което написа в момента???

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
току-що, Емил Костов написа:

Мислиш ли че постващия разбра, това което написа в момента???

Виждам желанията Ви, но няма да се получи! 

IP-то го знам, остава да разбера как да създам сървър, тъй като напоследък ми трябва и по други поводи (Outlook). 


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
току-що, dipsuchos написа:

Виждам желанията Ви, но няма да се получи! 

IP-то го знам, остава да разбера как да създам сървър, тъй като напоследък ми трябва и по други поводи (Outlook). 

От написаното не се знае въобще какво искаш да правиш. Казваш, че си писал нещо в Word, пък то станало HTML. Искаш уж всички да го гледат, а темата ти е как да ми отговорят. За сървъри, IP адреси и отваряне на портове даже няма и да коментирам. 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 4 минути, killchain написа:

Виж си публичното IP, пусни си сървър, който да сервира въпросния html и при нужда в настройките на рутера (ако си зад такъв) си отвори порта, на който сервираш.

Надявам се публично IP да е адресът, който вижда всеки доставчик на Интернет, тоест цифровият код, който получавам, когато напиша "my IP address" в Google Search. 
Би ми било удобно да ми обясните тук за сървъра, но мога да изгледам и туториали в нета.

преди 3 минути, Емил Костов написа:

От написаното не се знае въобще какво искаш да правиш. Казваш, че си писал нещо в Word, пък то станало HTML. Искаш уж всички да го гледат, а темата ти е как да ми отговорят. За сървъри, IP адреси и отваряне на портове даже няма и да коментирам. 

Днес си играх да напиша разни работи в Notepad++, но след като не ми се получиха, минах на опростената му версия (Notepad). Запаметеният файл е в C: директорията и никой не може да достъпи до него (освен аз). Помня, че такива линкове са ми пращали хора, които си нямат хал-хабер от компютърен код, не искам да съм като тях. Искам да направя този файл линк в мрежата, за да не пращам на другите прикачени файлове, нито да се налага да използваме Google Drive. 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 5 минути, dipsuchos написа:

Надявам се публично IP да е адресът, който вижда всеки доставчик на Интернет, тоест цифровият код, който получавам, когато напиша "my IP address" в Google Search. 
Би ми било удобно да ми обясните тук за сървъра, но мога да изгледам и туториали в нета.

Днес си играх да напиша разни работи в Notepad++, но след като не ми се получиха, минах на опростената му версия (Notepad). Запаметеният файл е в C: директорията и никой не може да достъпи до него (освен аз). Помня, че такива линкове са ми пращали хора, които си нямат хал-хабер от компютърен код, не искам да съм като тях. Искам да направя този файл линк в мрежата, за да не пращам на другите прикачени файлове, нито да се налага да използваме Google Drive. 

Човек, нищо лично срещу теб. Не се заяждам. Кажи просто какво искаш да направиш или дай пример с нещо подобно направено, за да те ориентираме. Отново пишеш глупости и затова аз така реагирам.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Та, такам: 

Как да превърна това: file:///C:/Users/mkker/Desktop/Conv1nce.html в това: https://Conv1nce.html

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)
преди 7 минути, dipsuchos написа:

Та, такам: 

Как да превърна това: file:///C:/Users/mkker/Desktop/Conv1nce.html в това: https://conv1nce.html

Няма как да стане това!

Може да стане така: https://домейна който си купиш или намериш безплатен/Conv1nce.html като към този домейн трябва да имаш и хостинг (тук вече хостинга можеш да го играеш с твоята машина).

 

Редактирано от plamen_petrov_80 (преглед на промените)
  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

image.thumb.png.459cb650c190f15dfe1a3af248a472b6.png

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 минута, plamen_petrov_80 написа:

Няма как да стане това!

Може да стане така: https://домейна който си купиш или намериш безплатен/Conv1nce.html като към този домейн трябва да имаш и хостинг (тук вече хостинга можеш да го играеш с твоята машина).

 

Знаех си!

Значи няма никакъв начин да споделям с никого уеб-дизайн упражненията си, освен, ако не съм включена с Team Viewer или не screenshot-вам. 

преди 1 минута, Емил Костов написа:

image.thumb.png.459cb650c190f15dfe1a3af248a472b6.png

Да, разбрах същината на нещата.

А с един домейн мога ли да правя безброй много сайтове и страници? 

Да речем: трия и създавам наново.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
току-що, dipsuchos написа:

Знаех си!

Значи няма никакъв начин да споделям с никого уеб-дизайн упражненията си, освен, ако не съм включена с Team Viewer или не screenshot-вам. 

Има, но не и така както го мислиш ти!

Първо трябва да решиш дали сървъра да е при теб или някъде навън! Към момента не мога да предложа тестван безплатен сървър който дава да се качват сайтове бързо и лесно, но ако потърсиш ще намериш. Ако е при теб трябва да видиш с какво IP разполагаш - статично или динамично - ако е статично е по-лесно ако не и това си има решение. След това дали имаш рутер или не - без рътер е по-лесно, но и това има решение, след това ти трябва сървър на твоята машина за PHP се ползва XAMMP, за html в момента не мога да кажа. Общо казано това е.

  • Любов 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 22 минути, dipsuchos написа:

Знаех си!

Значи няма никакъв начин да споделям с никого уеб-дизайн упражненията си, освен, ако не съм включена с Team Viewer или не screenshot-вам. 

Да, разбрах същината на нещата.

А с един домейн мога ли да правя безброй много сайтове и страници? 

Да речем: трия и създавам наново.

С един домейн имаш един сайт.  Домейна ти е името на сайта, а хостинга е мястото където съхраняваш файловете и информацията. Ако искаш да си направиш сайт нещата вече са доста сериозни. В смисъл опират до умопомрачително четене и учене.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 2 минути, Емил Костов написа:

умопомрачително четене и учене

Ще направя нещото и ще го пратя. 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Можеш да си направиш локален WEB сървър на твоя компютър, но примерно ще е нещо от типа на "http://127.0.0.1/Conv1nce.html" или ако искаш само ти да го отваряш "http://localhost/Conv1nce.html". За да го даваш на други, трябва да си отвориш порт във firewall и т.н. Как точно се прави и конфигурира : Google. А ако искаш да е и с някакъв специфичен адрес, вече това се плаща, както казаха по-горе колегите. Неудобното е, че ако си с динамично IP, каквото предлагат повечето доставчици и си направиш WEB сървър на твоя компютър, ще трябва при рестарт на мрежата/рутера да видиш какво ти е новото IP и да го даваш на тези, които искаш да могат да го ползват. Има и много сайтове, които предагат безплатни подобни услуги, само че адреса ти тогава ще стане примерно "http://еди-кой-си-сайт/някакво-име/Conv1nce.html"

  • Любов 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Горещи теми в момента

  • Подобни теми

    • от MirenaB
      Здравейте,
      Организира се хакатон за създаване на Booking Engine с парични награди в София (награда за 1во място е над 3000 лева). 
      Хакатонът ще се състои на 2-4 ноември
      Ако се интересувате, запишете участието си чрез регистрация на уебсайта https://staykeepers.com/hackathon
      Повече информация може да намерите във фейсбук: https://www.facebook.com/events/328339337761893/
      Поздрави
    • от Магдаленаг
      Please guys if u have time to spare I'd be extremely and beyond greatful
      Да се разработи уеб сайт по тема музикални изпълнители. 
      Сайтът трябва да съдържа поне 4 страници, всяка от които да отговаря на:
      Задължително трябва да се предвиди версия за ниска разделителна способност на екрана (800 x 600 пиксела) и реализирана с CSS; за този случай може да се използва свободно избрана и 
      независима схема за разположение, като единственото изискване е за запазване на 
      използваемостта.
      Сайтът трябва да включва всички технологии - HTML/XHTML, 
      CSS, DOM, JavaScript.
      Всички страници трябва да се валидират по HTML5. Допустимо е да има минимален брой 
      грешки от валидацията.
      Сайтът трябва да бъде придружен от документация, която да включва:
      1. Заглавна страница.
      2. Задание с посочените варианти:
      /списък на елементите :
      1. Меню, съдържащо rollover бутони, реализирано чрез JavaScript. При посочване на бутон да 
      се променят неговите цвят на фона и цвят на текста. Използването на изображения за 
      бутоните е по желание на студента.
      3. Номериран списък с римски цифри и форматиран със CSS, така че всички нечетни редове 
      да бъдат в курсив (наклонени).
      4. Неномериран списък, използващ собствено изображение подредба на елементите по 
      хоризонтал (т.е. елементите да не са на нов ред).
      6. Формуляр, съдържащ текстови полета за въвеждане на собствено име, фамилно име, email, 
      голямо поле за съобщение, избор чрез радио бутони на приоритета на съобщението –
      „нисък”, „среден” или „висок” и два бутона – „Изпрати” и „Изчисти”. Чрез CSS на 
      текстовите полета и бутоните да се зададе цвят на фона и цвят на текста./
      3. Използваните HTML и CSS код, с които е реализирана зададената схема на 
      разположение:
                            header
                        навигация
                Осн                              За
      съдържание               контакти
      4. Използваният или собствен JavaScript код. 
      5. Резултати от валидацията на отделните страници.
      6. Списък на източниците, от където е заимстван готов код, текст или снимки.
    • от dipsuchos
      Технически лица,

      Стана така, че послушах съвета ви да пробвам Хрома, но компа ми така яко започна да сече, че ми се отщя да го използвам. Когато се помъча да го махна, той най-безцеремонно ми отказва. Да съм била затворела всички прозорци, а аз не съм отваряла абсолютно нищо. Намирисва ми на проблем. Да не говорим, че само при него не е описана големината му (KB/MB).
      Както винаги, бих се радвала да се заформи дискусия и до скоро!

       


       


    • от dipsuchos
      Hелоу Pийпс,

      Правя някакви начални стъпки в HTML писането, ама кирилицата не ми я разпознава. Дали проблемът е в незнанието ми (би трябвало, щом има кирилизирани сайтове)?

      Мерси за дискусията, която ще се заформи след 3... 2... 1! Старт!









      * Песничката е на Антибиотика, идеална е за дизайнване на сайтове, олдскул, детство.

    • от Frozen11
      Здравейте, имам нужда от помощ със следната задача:
       
  • Дарение

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.