Премини към съдържанието
kalansuv

ПобедоБесие (обязательно к просмотру всем Россиянам)

Препоръчан отговор


 

 

 

 

https://www.facebook.com/groups/2040216962883068/

Поколения българи умираха за един завет на Апостола – да бъдем равни с другите европейски народи и ние бяхме поколението, честито да го постигне. Днес е ден на Европа..
Честит празник!
safe_image.php?d=AQBxOfSfw5h-i0lu&w=160&
От Борис Станимиров   „Безсмъртният полк“ е силна демонстрация на военна памет, пропаганда и държавна митология на Русия. Повечето големи държави със самочувстви...
5corners.eu

Желязната дивизия или чуждия безсмъртен полк?

Желязната дивизия или чуждия безсмъртен полк?

От Борис Станимиров

„Безсмъртният полк“ е силна демонстрация на военна памет, пропаганда и държавна митология на Русия. Повечето големи държави със самочувствие и амбиции имат своите традиции на памет за военния героизъм. Казвам го като човек, който много се е занимавал с темата. Безспорен лидер във военния патриотизъм не е Русия, а САЩ. Бил съм на националното военно гробище в Арлингтън, Вирджиния и съм гледал дългата колона от жълти училищни автобуси с деца, които поднасят венци. Преди церемонията нарочен офицер от гвардията ги учи как да маршируват и да отдадат чест на паметника, а отстрани стоят ветерани в инвалидни колички, с униформи, окичени с ордени и козируват. Виждал съм как военни части поставят американско знаменце на всеки от 450 000 –те гроба. Бил съм на мемориала на Виетнамската война и съм виждал децата, които стъпват на раменете на съученик, за да прекопират върху бял лист името на произволен войник, за да го отнесат в класната стая и то никога да не бъде забравено. Виждал съм американски войници и политици да носят пръстени с гравирани имената на безследно изчезнали или военнопленници, дотогава, докато не се завърнат или не се открият останките им. В Лондон до Тауър Бридж има един мемориал с имена на загинали във войните. Там всяко семейство забожда един мак над името на своя роднина. На онези герои, които нямат живи роднини маковете поставя кралското семейство – кралицата, принцовете, снахите и внучетата. Виждал съм и френските… и белгийските… и южноафриканските и аржентинските традиции. Поднасял съм цветя и на нашите врагове, лежащи на българска земя, взели що им се пада.

Безсмъртният съветски полк в България е провокация. Той няма място у нас, защото Съветската армия нахлу като окупатор, обявил война на България. Но не ме е яд на стремежа на руската държава да налага „ценностите си“ Скоро идва един друг чужд парад, който други на свой ред ще насърчават и подклаждат. Големите държави имат лошия навик да се опитват да учат другите в какво да вярват и да плащат за това.

Омерзението ми е към онези „българи“, които не се свенят да развеят чуждо знаме и да се кичат с чужда орденска лента. Вероятно не знаят рода си по-назад от името на пра-дядо си, не знаят в коя част са служили предците им, къде са се били и дали са наградени, но знаят да се окичат със символи на чужда армия, обявила ни война и нахлула в родината ни като противник. Тъжно е, че обществото ни се задушава от комплекси, простотия, неграмотност и от пустотата на изсъхналия родов корен.

Противодействието на този позор не е заклеймяване, обиди и остроумничене. Противоотровата срещу чуждо влияние ни чака в центъра на София – мемориалните стени на 1 и 6 полк, нашите 3000 имена на тях и и хора с портретите им на Гергьовден и на Архангелова задушница. Всъщност тях ги няма, защото четвърт век не намерихме време и пари да ги възстановим. Е, уж най-после е на път да се случи. За пореден път. Хубавото е, че го има Лъва. И той е величествен. Направете планина от цветя под него!

Вместо плакати срещу руснаците, вместо статуси из Фейсбук, днес занесете цвете при лъва. Без камери, туитове и селфита. Просто занесете цвете, запалете свещ и се прекръстете. И нашата, безсмъртната, великата, парцаливата от дълъг марш, непобедимата и непобедената дивизия ще ви се притече на помощ за да повярвате отново в себе си.

Онези „интелектуалци“, които нарекоха лъва пред НДК „примитивен национализъм“, онези „правозащитници“, които нарекоха мъченик и хуманист като Дянко Марков фашист (и той ще ги осъди), те са, които отварят вратата на чуждите безсмъртни полкове. А човешки планктон, който да вее чуждо знаме винаги ще се намери.

Поколения българи умираха за един завет на Апостола – да бъдем равни с другите европейски народи и ние бяхме поколението, честито да го постигне. Днес е ден на Европа..
Честит празник!

 
 
 
La imagen puede contener: 2 personas, texto

 

Робер Шуман, бащата на обединена Европа, авторът на Декларацията, чиято годишнина честваме днес.

„Демокрацията дължи съществуването си на християнството. Тя е родена в денят в който човекът е бил призован да реализира в преходния си живот достойнството на човешката личност чрез индивидуална свобода, зачитане на правата на всеки и чрез братска любов към всички. Никога преди Христос не са се формулирали подобни идеи. Така теоретично и хронологически демокрацията е свързана с християнството. Чрез него тя получава плът, но на етапи, чрез продължително налучкване, понякога с цената на грешки и връщане към варварството... .
Християнството учи, че хората се раждат равни, че всички са деца на един Бог, че техният грях е изкупен от Христос, без разлика в цвят, раса, класа и професия. Той разкри достойнството на труда и задължението на всички да му се отдадат. Той разкри върховенството на вътрешните ценности, които единствени извисяват човека. Всеобщият закон за любовта и милосърдието превърнаха всекиго в наш близък и от тогава върху този закон се основават обществените отношения в християнският свят. Това учение и произтичащите от него практически последици разтърсиха света. Тази революция се осъществява под нарастващото влияние на евангелието, което оформи поколения чрез бавна работа, наситена понякога с мъчителни битки. Фактически напредъкът на християнската цивилизация не е нито автоматичен, нито еднопосочен: отблясъците на миналото и лошите инстинкти на покварата тежат върху тази еволюция и продължават да и се противопоставят... .
Прилагането на широка програма за всеобхватна демокрация в християнския мисъл на думата намира своя разцвет в израждането на обединена Европа.
Демокрацията ще бъде християнска или въобще няма да я бъде. Антихристката демокрация би била карикатура и би затънала в тирания, или в анархия.“
Робер Шуман „За Европа“

 
 
 
No hay texto alternativo automático disponible.
 
 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

 Изповед на окаяния раб Божи Калансув:

"Извинявам се.  Моля Ви не ми обръщайте внимание. По- цял ден седя в къщи без работа и понеже няма с какво да се занимавам ми става скучно и почвам да пиша глупави коментари в Калдата форум и да отварям Безброй еднакви теми в Калдата форум. Простете ме мене Простака, че Ви наводнявам с флууд. От други форуми отдавна съм наритан. Виждам, че в Калдата форум хората разбират и дават компетентни съвети и завиждам. Почвам да си въобразявам, че и аз съм компетентен, и също така си въобразявам, че имам опит, което не отговаря на истината. Чрез заливане и удавяне на Калдата форум с флууд с еднакви и безсмислени теми и коментари аз си въобразявам, че въобще нещо разбирам. По- точка първа от настоящата тема мога да кажа, че с такива подобни на описания уред в точка № 1 имам предостатъчно в излишък в домът си. Като някой работят, а за други няма резервни части. И със сигурност имам нужда да изхвърлям в кофата за смет такива уреди в настоящия момент и за в бъдеще време отколкото да купувам нови подобни устройства и подобна техника. Извинявам, се че Ви наводнявам Калдата форум с безсмислени теми и безсмислени коментари, което се нарича флууд на Английски език, а в превод на Български според мен означава наводнение и  / или бедствие свързано с наводнение..."

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

https://www.faktor.bg/bg/articles/politika/hlyab-i-pasti/za-denya-na-pobedobesieto-sssr-nikoga-nyamashe-da-specheli-voynata-bez-sasht-i-velikobritaniya

За деня на "победобесието": СССР никога нямаше да спечели войната без САЩ и Великобритания

Русия е отровена от лъжи в продължение на десетилетия, изпитва срам и се чувства гузна заради своите предци

 
 
pobedobesie.jpg

 

09 MAY 2018

 

Алексей Игоревич Лебедински*

Наистина много ме боли да говоря за това, но  съм длъжен заради всички онези, които дадоха живота си за да живеем ние ... А на тези, които не си спомнят или не искат да знаят и да си спомнят, аз се чувствам длъжен да им напомням всяка година.
За огромно мое съжаление, на всеки 9-ти май за пореден път през последните години моята Русия, осеяна с руски знамена и панделки, символи на „победобесието“, отново ще забрави за много важни, световно значими и истински неща.
Отново ще забрави, че 

всъщност е нямало никаква Отечествена война

 единствено между Русия и Германия, а беше Втора световна война, в която против фашизма се биха 40 страни, война, която СССР без своите силни съюзници Великобритания и САЩ никога не можеше да спечели.
Моята Русия отново ще забрави, че  първи Великобритания и Франция обявиха война на Хитлер през септември 1939 г. след нападението на Германия срещу Полша. Ще забрави и как Сталин завзе другата част на Полша, окупира балтийските страни и в същата тази 39-та година нападна Финландия, как параноичният тиранин Джугашвили до 22-ри юни 1941 година поддържаше страстно приятелство с нацистите, подпомагайки ги със суровини.

Русия отново няма да си спомни и няма й да разсъждава 

защо загубихме повече от 25 милиона души

в тази война (за всеки убит нацист са загинали повече от 7 руски войни) ...Русия отново ще забрави за отрядите ни зад граница и новобранците, които едва завършили училище, бяха пращани на най-предната линия, за да отблъскват огъня от пушките на двама или трима наши противници, а когато някои от другарите им паднеше мъртъв, вземаха пушката  му, готови за стрелба ...

Русия няма да си спомня и за това колко зверства и изстъпления извършиха нашите войски по време при превземането на Берлин - изнасилвания, убийства и грабежи на мирни граждани (Не искам да бъда голословен. Моята леля – Вере Лебединская, която от самото начало на война, едва 16-годишна става медицинска сестра, помага на стотици ранени войни на бойното поле, стигайки чак до Берлин, където е видяла с очите си зверствата на нейните бойни другари, заради които плакала безпаметно със седмици, след което пожелала да остане още две години в града, включвайки се в неговото възстановяване, за да изтрие този позор)…

Защо Русия няма да си спомни, защо иска да  забрави? Защото е

 отровена от лъжи в продължение на десетилетия,

защото дори понякога да се чувства горда, по-често изпитва срам и се чувства гузна заради своите предци. Защото моята Русия и нейните хора не са в състояние да признаят вината си, да  понесат своите грешки, а настоящите правителства дори не са способни да поискат извинение за своите глупаци дипломати. Но това е друга тема. 
Най-обидно е, че моята зомбирана Русия няма да си спомни и на този 9 май за истинските ветерани, участници в тази ужасна война, които никога не се почувстваха на този ден щастливи, те не подскачаха от въодушевление и не избухваха в смях, а тихо си спомняха ужаса, страха , болката, смъртта, те не обичаха да говорят за това, а ако някой ги помолеше да разкажат свои спомени, те не разказваха много – внимателно подбираха моментите и думите – такива бяха времената, не можеше да се каже цялата истина – почти същото е и сега.
Спомням си как ветерани седяха тихо с чаша водка и парче черен хляб, изгубени в болезнени спомени, докато младите хора, които не са помирисвали барут, се забавляваха ...
Така че 9 май - не е празник за нас, това е празник за тях, за тези, които се биха, в чиито очи и досега има горчивина, скръб и болка. А за нас това не трябва да бъде просто формален повод за празнуване, за веселие, напротив. Още повече, когато виждаме пренебрежителното отношение на правителството към единиците останали живи участници в тази жестока война – обидата трябва да бъде толкова голяма, че да не може да намери място в нито едно човешко сърце, защото те умират от глад, бедност и забрава

9 май - Ден на Памет, Скръб и Благодарност,

 дълбок поклон на всички, които са участвали и загинали в тази ужасна война срещу фашизма и нацизма - руснаци, британци, поляци, евреи, беларуси, казахи, грузинци, арменци, татари, американци, австралийци и много други ... християни, будисти, мюсюлмани, евреи - всички, които са победили злото. И аз вярвам, че по специален начин сега, в това срамно за Русия време, ние трябва да се преклоним пред нашите братя украинци, тъй като всеки пети от тях е отдал живота си в борбата срещу фашизма.
И аз, като гражданин на Русия, безкрайно се срамувам от това, което сега извършва  окупирало се днешното престъпно руско правителство в Кремъл, към тези, чиито предци, които заедно с нашите предци бяха един до друг в окопите, в танка, които на едно бойно поле са дали живота си в битката с общото Зло. Това не може да бъде повод за веселие. Може да бъде само повод за Памет и Скръб. За да не се повтори никога случилото се. Да ги уважаваме, да им благодарим,  да им поискаме прошка и да ги помним. Никога да не ги забравяме. Не ги забравяйте! Заради децата, заради живота, заради бъдещето. Иначе всичко отново ще се повтори и тогава ще бъде по-жестоко. Помнете! Помнете! Помнете!

*Проф. Алексей Игоревич Лебедински e руски певец, композитор, фотограф, художник, блогър, сега емигран заради режима на Путин. Текстът е публикуван в блога му.

Превод: Faktor.bg

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Леле, ти си тотално психясал:lol6:

  • Харесва ми 4

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Дойде ли 9 май и се пръкват все откачени. 


  • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Цитат

 Изповед на окаяния раб Божи Калансув:

"Извинявам се.  Моля Ви не ми обръщайте внимание. По- цял ден седя в къщи без работа и понеже няма с какво да се занимавам ми става скучно и почвам да пиша глупави коментари в Калдата форум и да отварям Безброй еднакви теми в Калдата форум. Простете ме мене Простака, че Ви наводнявам с флууд. От други форуми отдавна съм наритан. Виждам, че в Калдата форум хората разбират и дават компетентни съвети и завиждам. Почвам да си въобразявам, че и аз съм компетентен, и също така си въобразявам, че имам опит, което не отговаря на истината. Чрез заливане и удавяне на Калдата форум с флууд с еднакви и безсмислени теми и коментари аз си въобразявам, че въобще нещо разбирам. По- точка първа от настоящата тема мога да кажа, че с такива подобни на описания уред в точка № 1 имам предостатъчно в излишък в домът си. Като някой работят, а за други няма резервни части. И със сигурност имам нужда да изхвърлям в кофата за смет такива уреди в настоящия момент и за в бъдеще време отколкото да купувам нови подобни устройства и подобна техника. Извинявам, се че Ви наводнявам Калдата форум с безсмислени теми и безсмислени коментари, което се нарича флууд на Английски език, а в превод на Български според мен означава наводнение и  / или бедствие свързано с наводнение..."

 

  • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Преди 3 години бях на екскурзия в Чехия. Беше ми по джоба. Вечерта в лобито на хотела седнахме да пием бира. От дума на дума темата се завъртя за миналото. Тогава дадох на бармана тази снимка и помолих да покаже на екрана. Реакцията беше неописуема...

- Унтерменшен (под човеци)! Каза германец.
- Животни! Каза чех.
- Пидери! Каза поляк.
- Швайне! Каза австриец.
Други чехи допълваха,диваци,варвари,канибали.
Снимката изчезна от екрана. Настъпи тишина. Изведнъж бурни ръкопляскания...БРАВО! Много хора помолиха да им дам снимката!
Тогава аз озаглавих снимката УНТЕРМЕНШЕН.

La imagen puede contener: 3 personas, personas sonriendo, sombrero, texto y primer plano
 
 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
на 30.05.2018 г. в 21:40, kalansuv написа:

Преди 3 години бях на екскурзия в Чехия. Беше ми по джоба. Вечерта в лобито на хотела седнахме да пием бира. От дума на дума темата се завъртя за миналото. Тогава дадох на бармана тази снимка и помолих да покаже на екрана. Реакцията беше неописуема...

- Унтерменшен (под човеци)! Каза германец.
- Животни! Каза чех.
- Пидери! Каза поляк.
- Швайне! Каза австриец.
Други чехи допълваха,диваци,варвари,канибали.
Снимката изчезна от екрана. Настъпи тишина. Изведнъж бурни ръкопляскания...БРАВО! Много хора помолиха да им дам снимката!
Тогава аз озаглавих снимката УНТЕРМЕНШЕН.

La imagen puede contener: 3 personas, personas sonriendo, sombrero, texto y primer plano
 
 

Този вдясно трябва да си ти:D

 

Цитат

 Изповед на окаяния раб Божи Калансув:

"Извинявам се.  Моля Ви не ми обръщайте внимание. По- цял ден седя в къщи без работа и понеже няма с какво да се занимавам ми става скучно и почвам да пиша глупави коментари в Калдата форум и да отварям Безброй еднакви теми в Калдата форум. Простете ме мене Простака, че Ви наводнявам с флууд. От други форуми отдавна съм наритан. Виждам, че в Калдата форум хората разбират и дават компетентни съвети и завиждам. Почвам да си въобразявам, че и аз съм компетентен, и също така си въобразявам, че имам опит, което не отговаря на истината. Чрез заливане и удавяне на Калдата форум с флууд с еднакви и безсмислени теми и коментари аз си въобразявам, че въобще нещо разбирам. По- точка първа от настоящата тема мога да кажа, че с такива подобни на описания уред в точка № 1 имам предостатъчно в излишък в домът си. Като някой работят, а за други няма резервни части. И със сигурност имам нужда да изхвърлям в кофата за смет такива уреди в настоящия момент и за в бъдеще време отколкото да купувам нови подобни устройства и подобна техника. Извинявам, се че Ви наводнявам Калдата форум с безсмислени теми и безсмислени коментари, което се нарича флууд на Английски език, а в превод на Български според мен означава наводнение и  / или бедствие свързано с наводнение..."

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

На днешната дата 11 юли се чества Света равноапостолна княгиня Олга, внучката на цар Борис I , която покръства Киевска Русь.
Света равноапостолна княгиня Олга, с християнското име Елена, е съпруга на княз Игор I и майка на княз Светослав I, от чието име управлява между 945 г. и 969 г. Тя е първата жена-християнка от управляващата династия Рюрик в Киевска Русь.
По това време княжески презвитер в Киевска Рус става българинът Григорий.
Тя вероятно е изпратена от Симеон Велики заедно с учени йереи (свещеници) и книги с мисия да разпространят християнството в Киевска Русь и да положат основи на политически и военен съюз.
В "Родословец русских князьей", наричан и "Государев родословец" дословно е записано:
"Игоря же жени в Болгарѣхъ, поятъ же за него княжну именемъ Ольгу. И бѣ мудра велми.
(Игор взе жена от българите, която за него бе наречена княгиня Олга. И бе тя мъдра много).
Уточнението е поради факта, че тя идва там с християнското име Елена.
В "Летописец руских царей" отново е записано, че не само са довели княгинята от „Плискова“, но и че тя е била начетена (нещо изключително рядко дори за мъжете, а камо ли за жена в тази епоха и столетия след нея.

"Приведоша ему (Игоря) жену из Плискова, имѣнемъ Олгу, остроумицу и коренъ и основание вѣре християнской и нашъ вождъ.(Доведоха за него /за Игор/ жена от Плисков, именуема Олга, начетена и корен и основа на християнската вяра и наш вожд.

Официалното покръстване на Киевска Русь се осъществява при княз Владимир I през 988 г., който приема християнството от българите, християнството става държавна религия , а описаното по-горе ни дава ясна представа как се е случило.
Да уточним още, че по това време Москва е блато.
е

La imagen puede contener: una persona, de pie
 
 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Дрогаре и дрогарки, неска ша са подмокряме. Да си спомним кончината на вечноживия свиден наш Тарабундий. Още страдаме.

La imagen puede contener: 5 personas
 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.