Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


Здравейте с много ровене не  можах да намеря драйвер за звука за Win 8.1 и Win 10 на ASRock MusltiBook M15. A само на Win  XP и  Win 7. На Win 7  драйвера си работи и има звук.

А  на Win 8.1 се инсталирва а няма никакъв звук макар че  индикацията показва че има звук

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

публикувано (редактирано)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Първото нещо което направих е да вляза в сайта на производителя в случая въпросният сайт но за съжеление с тях нямам звук

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

А какво пише в диспечера на устройства в статуса на звуковата карта?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пробвай с това дали няма да стане:

https://downloadcenter.intel.com/download/26329/Realtek-High-Definition-Audio-Driver-for-Intel-NUC-Kits

или от сайта на Realtek:

http://www.realtek.com.tw/Downloads/downloadsView.aspx?Langid=1&PNid=14&PFid=24&Level=4&Conn=3&DownTypeID=3&GetDown=false

Виж и настройките на звука, да не е активиран някое HDMI аудио или нещо друго.


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

С каква ОС си в момента? Покажи снимка на device manager. В сайта на производителя има драйвери до седмица.  Windows 8 и 10 трябва сами да намерят драйера. Ако не , инсталираш този на седмицата.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Опитай и нещо друго. Деинсталирай драйверите и програмата. Вземи пакета с драйвери които работят в Win7 . Пусни опцията "отстраняване на неизправности със съвместимостта " и опитай препоръчаните настройки! С една стара машина имах същия проблем, но с видео драйвер, по този начин реших проблема!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

В дивайс  менаджера всичко си е нормално няма никакви знаци че въпросният драйвер липсва. В лентата със задачите балона за звук показва индикацията че работи а същевременно няма звук. Не е активиран също HDMI. Пробвал съм и метода с пълна деинсталация на драйвера и после инсталация същият ефект пак няма звук.Всичко казано до тук съм го направил и няма ефект със 7 има звук а с 8.1 и 10 няма.А това показва че проблема е в драйвера. Също пробвах и с хардуерно Ай Ди  но там ме препраща към някаква програма която е платена и не се знае със сигурност дали ще ми намери въпростният драйвер

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 3 часа, DarkEdge написа:

А какво пише в диспечера на устройства в статуса на звуковата карта?

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пише че Релтек драйвер година и версия на драйвера. Няма жълто триъгълниче

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 20 минути, Niki-pit написа:

В дивайс  менаджера всичко си е нормално няма никакви знаци че въпросният драйвер липсва. В лентата със задачите балона за звук показва индикацията че работи а същевременно няма звук. Не е активиран също HDMI. Пробвал съм и метода с пълна деинсталация на драйвера и после инсталация същият ефект пак няма звук.Всичко казано до тук съм го направил и няма ефект със 7 има звук а с 8.1 и 10 няма.А това показва че проблема е в драйвера. Също пробвах и с хардуерно Ай Ди  но там ме препраща към някаква програма която е платена и не се знае със сигурност дали ще ми намери въпростният драйвер

виж тук, кое ти е активното

1833327178_.PNG.7ccb799cd2e483840d0bb24c5cb41bc5.PNG

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пак казвам показва ми  само едно устройство с тикче че е активно и е Релтек аудио

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

виж да не си забранил звука от клавиатурата,това не е нормално да е всичко наред и да няма звук ето при мен кво показва на 8.1

Untitled.png

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
на 13.05.2018 г. в 15:39, =Ivan= написа:

виж да не си забранил звука от клавиатурата,това не е нормално да е всичко наред и да няма звук ето при мен кво показва на 8.1

Untitled.png

По клавиатурата има бутони само wi-fi и включване и изключване на лаптоп-а.

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Я включи и изключи един жак в изхода за слушалки. Да не би да е заклинил контакт в отворено състояние

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Какво се случи с драйверите оправи ли се защото аз имам същия проблем като твоя.Пак на Asrock m15.Уж всичко е ОК но няма звук.Пробвах линукс от флашка работи си звука но на win10 греда.Давайте предложения.Всичко казано до тук е пробвано.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
на 5.10.2018 г. в 23:45, winini написа:

Какво се случи с драйверите оправи ли се защото аз имам същия проблем като твоя.Пак на Asrock m15.Уж всичко е ОК но няма звук.Пробвах линукс от флашка работи си звука но на win10 греда.Давайте предложения.Всичко казано до тук е пробвано.

Ако, и този драйвер от сайта на Realtek, не работи (теглите за вашата ОС в зависимост дали 32bit или x64) не работи. Инсталирате  Windows 7, и си ползвате лаптопа.

И без това хардуера му е доста слаб, и няма драйвери за новата ОС.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.