Премини към съдържанието
Джугашвили

Норвегия – държавата с узаконена педофилия и кръвосмешение

Препоръчан отговор


og_og_1491297629233613979-860x450.jpg

ИСТОРИЧЕСКА ПЕРСПЕКТИВА

В продължение на почти четири века Норвегия се намира под владичеството на съседката си Швеция, както и Дания.

През ХVІ в. Дания налага на Норвегия лутерантството, а от 1537 г. Норвегия е датска провинция. След поражението на Наполеон през 1814 г. Дания е принудена да подпише Килския мирен договор, предавайки Норвегия на кралство Швеция. Унията е политически съюз на 2 или повече субекта, които в международно отношение се смятат за отделни държави, но поради установен закон споделят един и същ държавен глава, в случая шведския крал.От 1814 г. до 1905 г. Норвегия се намира под шведско владичество и едва през 1905 г. обявява независимост, след като отхвърля шведско-норвежката уния.

Именно датско-шведската хегемония води до упадък на норвежката култура, общественото и икономическото развитие. Дори норвежкият език е изкуствено създаден език на основата на датския и шведския език, наречен букмол. И днес всяко едно семейство в Норвегия говори на диалект в зависимост от областта, в която живее. До ден днешен в Норвегия не съществува езиков държавен образователен стандарт.

Норвегия е в топ 10 на страните в света с най-висок жизнен стандарт. Икономическият прогрес на скандинавската държава се дължи на запасите от нефт и газ открити през 70-те години на XX-ти век край бреговете на Норвегия.

ЗА ТРЕСКАВОТО ФОРМИРАНЕ НА НОВИ Т. НАР. „ТОЛЕРАНТНИ ЦЕННОСТИ“ В ЗАПАДНА ЕВРОПА РАЗКАЗВА ПРАВОЗАЩИТНИЧКАТА ИРИНА БЕРГСЕТ

ВЪПРОС: Ирина, разкажете как попаднахте в Норвегия и какво впечатление ви направи тази страна?

ОТГОВОР:  През 2005 г. в Москва се омъжих за гражданин на Норвегия. Тогава синът ми беше на 7 години. Отидохме да живеем там.

Норвегия става независима през 1905 г. Може да се каже, че тази страна едва сега се формира, но всъщност става точно обратното – норвежкото общество морално деградира.

Обаче тогава все още не знаех това – а бях чувала само, че стандартът на живот в Норвегия бил най-висок в света.

Предложиха ми да работя като учителка в селско училище от нов тип – по прогресивен датски образец, наречено „Ридерсанд“, т. е. „школа за рицари“. В сравнение с нормалната образователна система норвежките училищни програми са като за умствено изостанали. Началното училище е от 1-ви до 7-ми клас. Задачата на държавната учебна програма за това време, до 13-годишна възраст, е децата да научат азбуката и да знаят да смятат, за да разбират ценоразписите в магазините. В клас не се чете на глас, защото това било „срамно“. Домашното за една седмица са 5 или 8 думи на английски, в зависимост от това, колко иска детето. Норвежкото училище е пример за пълна деградация на образованието.

Литература – няма.

История – няма.

Физика – няма.

Химия – няма.

Естествознание – няма.

Има природознание, наричат го „обзор“. Децата изучават околния свят само в общи черти. Знаят, че е имало Втора световна война. Всичко останало се смята за насилие над детето и неговата психика.

Най-богатата страна в света не храни децата в детските градини и в училищата. Дават им някакъв буламач, наречен „доматена супа“, от тези сухите в пакети, веднъж седмично. Не ме гледайте учудено, да, точно така: и в държавните, и в частните детски градини – храна веднъж седмично.

Моят по-голям син в Русия учеше в обикновено училище. Затова в Норвегия го смятаха за вундеркинд. До 7 клас в норвежкото училище той не учеше нищо – просто нямаше нужда. Там в училищата висят плакати: „Ако родителите ти те карат да си учиш уроците – позвъни ни! Ние ще ти помогнем да се освободиш от такива родители!“

Единственият начин да се тренира паметта на сина ми беше пианото. Предупреждавах го: „Само да не си гъкнал някъде, че майка ти е толкова взискателна…“

ÐоÑвежки леÑбийки Ñ Ð¿Ñиемни деÑиÑа

Норвежки лесбийки с приемни дечица

 

Нещастието ни връхлетя на 6-та година след моето пристигане в Норвегия. Тогава не знаех нищо за тяхната система „Барневарн“. Живеех си със собствените грижи: работата, домът, семейството… Слабо се интересувах от държавното устройство на страната, в която се бях преселила. Да, чувах, че някъде някому отнемат децата, но нали аз бях нормална майка?

Разведох се след 3 години семеен живот. Беше конфликт на култури. Вярно е, че всеки селски дом там има нормална тоалетна и баня – но норвежците по навик ходят да пикаят зад къщата…

Живях сама с децата 3 години. Взех банков кредит, купих жилище, устроих си нормален живот, никога не съм получавала социална помощ: работех, отделях достатъчно време на децата си. Понеже бившият ми мъж, норвежецът, обиждаше сина ми от първия брак, поставих условие да не се виждат. С малкия син обаче трябваше да се среща, такъв е законът. Стараех се детето да не нощува при баща си – опасявах се да не го бие. Но от детската градина и общинските структури ме принуждаваха да давам детето. Отначало то оставаше при баща си по 2 часа в събота или неделя, но последния път прекара там почти седмица – имало температура, когато го отвел в 30-градусов студ при роднини в Тронхайм.

На 7 март 2011 г. отидох в полицията на селището Бьоркеланген, защото детето ми разказа, че лелички и чичковци, роднини на баща му, му правели болно в устата и дупето. Разказа ми неща, в които отначало не можех да повярвам.

Въпросът е, че в Норвегия има такава народна традиция: роднините на малки деца, момченца и момиченца, да правят секс с тях, а после да ги „пускат“ на съседите. Отначало не можех да повярвам на тези умопобъркващи неща. Написах заявление в полицията. На 8 март ни повикаха в службата за защита на децата „Барневарн“. Разпитът продължи 6 часа. Бяхме само аз и двете ми деца.

Тяхната система за закрила на децата служи само да демонстрира, че уж се бори с тези педофилски кръвосмешения. Но после ми стана ясно, че задачата на центровете „Барневарн“, каквито има във всяко село, е само да открият кое дете се оплаква – а после да го изолират от родителите му, като по този начин го накажат.

1.jpg

Стотици родители с отнети деца протестират срещу корумпираната държавна служба „Барневарн“

От вестниците узнах случай, когато 8-годишно момиченце е било осъдено да плаща съдебните разходи и компенсация на изнасилвача си, задето бил задържан в ареста. Всъщност, в Норвегия на педофилията не се гледа като на престъпление.

На 8 март 2011 г. за пръв път отнеха от мен двете ми деца.

Отнемането става така: детето просто не се връща от детската градина или училището. Тоест, практически го отвличат, то изчезва. Това е, защото го крият от вас на секретен адрес.

Тогава ми казаха: „Нали разбирате, вие се оплаквате от насилие над Вашето дете. Затова трябва да Ви прегледа лекар и да каже, че не сте психически болна“.

Разбира се, аз не отказах. Поликлиниката се намира на 10 минути път с кола. В нея ме настани сътрудница на „Барневарн“, като каза: „Ние ще ви помогнем, тук ще си поиграем с децата ви“. Децата останаха не къде да е – а в службата за закрила на детето. Сега разбирам, че не е трябвало да ги оставям. Когато вече бях в поликлиниката, по-големият, Саша, тогава той беше на 13 години, позвъни и каза:

– Мамо, нас ни карат в приемно семейство!

Тогава се намирах на 10 километра от децата си, които „Барневарн“ откарваше на секретен адрес. Според закона там децата се отнемат, без да се предявяват никакви документи. Единственото ,което можех да направя, е да се овладея. В Норвегия не е прието да се плаче, това се оценява като заболяване, и „Барневарн“ може да изиска да бъдеш принудително вкаран в психиатрия.

3.jpg

Всяка година в Норвегия се отнемат над 50 хиляди деца от родните им майки и бащи

 

Оказа се, че в Норвегия има държавен план, квота по отнемане на деца от родителите им. Органите по опеката даже се съревновават в неговото изпълнение. Всяко тримесечие те публикуват графики, диаграми – в кой район колко деца са отнети. Наскоро ми попадна един документ – отчет на шведски специалисти. Това е доклад за случаите на отнети деца в Швеция и съседните й скандинавски страни: (http://www.familypolicy.ru/read/1403).

Става дума за странно явление. В този доклад се казва, че в Швеция 300 хиляди деца са отнети от родителите им. Тоест: цяло едно поколение е откраднато от родните им майки и бащи. Учени, криминолози, юристи, адвокати – хора с традиционни ценности, които все още помнят, че някога в Швеция е съществувало семейство, недоумяват. Те казват, че се случва нещо, което не разбират. Извършва се държавен погром над семейството.

Специалистите уточняват, че приемното семейство получава дневно 10 000 крони (около 50 хиляди рубли или 1250 евро) за едно прието дете. Отделно агентът на „Барневарн“ получава от държавния бюджет голяма награда за всяко отнето дете. Такава е практиката във всички скандинавски страни.

1b1b300e235cb56b6602f031a72824b0.jpg

Законите в Норвегия позволяват отнемането на дете дори и без решение на съда. Могат да бъдат отнети деца и от туристи решили да посетят Осло за уикенда!

 

При това приемният родител може да си избира деца като на пазар. Например, ако ви хареса ето, онова русо и синеоко момиче, достатъчно е да звъннете в „Барневарн“ и да кажете: „Аз имам една малка стая за приемно дете“. И после само споменавате името и адреса. Ще ви доставят детето. Тоест: отначало се намира „наемно семейство“, а вече после „поръчаното“ дете се отнема от родните му родители.

Норвегия е на първо място по отнемане на деца от родителите, там това е държавна политика. Ето заглавие в норвежки вестник: „20% ОТ НОРВЕЖКИТЕ ДЕЦА ВЕЧЕ СА СПАСЕНИ ОТ РОДИТЕЛИТЕ ИМ“. Това са около 200 хиляди деца, които са „спасени“ и вече живеят не у дома си с татко и мама, а в приюти.

Един норвежки приют получава около 300 хиляди евро годишно за всяко дете. Ако пък детето стане инвалид, парите се увеличават. Тоест: колкото повече травми и осакатявания, толкова повече пари получава приютът – затова и служителите там, и приемните родители имат изгода децата да стават инвалиди.

Според статистика, публикувана в норвежките вестници, от всеки 10 деца, родени в Норвегия, 8 са деца на имигранти, а само 2 – на коренни норвежци. Процентно най-много деца в „Барневарн“, отнети от имигранти, са на руснаци. Именно руски деца отнемат на първо място. Практически всички деца, родени от един или двама руски родители, се смятат за рискови и се водят на отчет в „Барневарн“.

2_27.jpg

В Норвегия със закон е забранено да се плаче. Сълзите са признак на емоционална нестабилност. Сълзите на майките, на които са им отнети децата могат да послужат в съда като доказателство, че майката е нестабилна или с психически проблеми.

 

ВЪПРОС: Ако отнемат детето, какво могат да направят родителите?

ОТГОВОР: Почти всеки месец в Норвегия се самоубива по една руска жена. Защото, когато при вас дойдат и ви отнемат децата, вие сте абсолютно безпомощни – сами срещу Системата. Казват: „Ти правиш омлет не по норвежка рецепта – значи си против интеграцията“. Или: Ти принуждаваш детето да си мие ръцете – значи, упражняваш насилие върху него“. Или: „Ти куцаш – и не можеш да си играеш с детето в пясъка. Значи си лоша майка, затова отнемаме детето ти!“.

Системата за „закрила“ на детето в Норвегия е построена на презумпция за вина на родителите. Родителите предварително са виновни, защото имат деца. Постоянно ви поставят в ситуация, когато трябва да се оправдавате. Но сами вие не можете да спрете норвежката държавна машина, изградена върху огромни хонорари за адвокати, служители от „Барневарн“, съдии, психолози, психиатри, приемни родители, „експерти“ и всевъзможни още чиновници… Дават се премии за всяко отнето дете, което е русо и със сини очи. Нямате никакъв шанс да спасите сина или дъщерята си от норвежкия приют. Аз минах през всички инстанции на норвежките съдилища. Всичко е оплетено, навсякъде е корупция. Децата са стока, която не подлежи на връщане.

Всички материали в руските медии се превеждаха от адвокатите на „Барневарн“ и служеха като обвинение в съда: „Тя е луда, как може да защитава детето си в медиите?!“ На Запад свободата на словото по отношение на децата не действа. Няма как да призовеш обществото да ти помогне. Там действа т. нар. „закон за конфиденциалността“, който сега активно се пробутва и в Русия.

ВЪПРОС: Вие твърдите, че действащата в Северна Европа система за унищожаване на семейството окуражава сексуалното насилие над децата. Как действа този механизъм?

ОТГОВОР: Сексуалните „малцинства“ в Норвегия съвсем не са малцинства. Напротив, нормалните хора там са малцинство. Материалите на социолози, които може свободно да се прочетат, показват ясно: към 2050 г. 90% от населението на Норвегия ще е хомосексуално. Но на нас ни е трудно да си представим дори какво се разбира на Запад под термина „хомо“. Западняците твърдят, че нашата представа за „гейове“ и „лесбийки“ е вече твърде овехтяла. На Запад са легализирани около 30 видове „нетрадиционен брак“. Именно Норвегия е най-напреднала в това отношение, там „мъж“ и „жена“ са отживели понятия.

Човек обикновено си мисли, че това не го засяга. Казва си:

– Да правят, каквото искат. Какво ме интересува мен, нали си имам моите деца?

Аз също разсъждавах така, защото въобще не знаех, че в цяла Европа са въведени секусални стандарти, които регламентират възпитанието на децата по определен начин: (http://yadi.sk/d/oa3PNRtG3MysZ). Този регламент е задължителен за всички страни, които са подписали съответната конвенция. Там в пряк текст се казва, че родителите заедно с лекарите и детските учители са длъжни да учат децата още от люлката на „различни видове любов“. Специален раздел на този общоевропейски сексуален стандарт обяснява защо родителите и възпитателките са длъжни да учат европейските деца да мастурбират не по-късно от 4-годишна възраст. Така например, на стр. 46 от въпросния документ се заявява, че новороденото бебе трябва да осъзнае своята „джендърна идентичност“: дали е гей, лесбийка, бисексуал, травестит или транссексуал. А понеже понятията „мъж“ и „жена“ са изключени от този списък – можете сами да си направите изводите! Ако пък вашето дете все пак не си избере „джендър“ – тогава ще му помогнат всемогъщата норвежка „Барневарн“, финландската „Ластенсуелу“, немската „Югендамт“ и т. н.

Норвегия е една от първите страни в света, която създаде Научно-изследователски институт към Университета в Осло, където се изучават самоубийствата на деца от 0 до 7-годишна възраст. От гледна точка на нормалния човек – много странно. Но според местната „Барневарн“ е твърде естествено – щом децата наистина загиват след садистичните педофилски оргии, това официално може да бъде регистрирано като „самоубийство“.

ВЪПРОС: Да се върнем към Вашата лична история…

ОТГОВОР: За втори път отнеха децата ми на 30 май 2011 г. На вратата позвъниха 2 полицаи и 2 сътрудници на „Барневарн“. Отворих вратата, но я оставих на верижка, а началникът на полицията в Бьоркланген, лично бе дошъл, ми казва: „Идваме да вземем децата ви!“. Звъня на адвокатката, тя ми казва: „Да, по законите на Норвегия сте длъжна да ги дадете. Ако окажете съпротива, пак ще ги отнемат, но вече никога няма да ги видите. Длъжна сте да ги дадете, а пък служителите утре ще ви обяснят какъв е проблемът.“

Откараха децата веднага, дори не им позволиха да се преоблекат – и не ми показаха никакъв документ, никакво постановление…

В норвежките вестници имаше описан случай: едно момче, което отнели от майка му още като малко, било изнасилвано във всички приюти. Той навършил 18 години, купил си пушка, върнал се „у дома“ и разстрелял приемните си родители.

Отнели друго норвежко момченце, то плачело, искало „при мама“. Лекарите казали: „Това е параноя“. Натъпкали го с лекарства, превърнали го в чучело. Чак, когато се намесили журналисти, го върнали обратно на майка му в инвалидна количка. Вече не можел да говори, отслабнал с 15 кг. Получил дистрофия, развили се необратими процеси.

След единствената среща, която разрешиха, по-големият ми син каза, че е написал писмо до руското консулство: „Ще умра, но все пак ще избягам от Норвегия. Няма да живея в концлагер!“ И той успя сам да организира бягството си. В интернет се свързал с поляка Кшищоф Рутковски, който вече бе успял да спаси едно полско момиченце от норвежки приют.

Полякът ми позвъни в последния момент, когато всичко вече беше подготвено, и ми каза:

– Ако изведа сина Ви без Вас – това ще е отвличане на чуждо дете. А ако е с Вас – значи, просто помагам на едно семейство.

Трудно ми беше да се реша, но изборът беше страшен: или и тримата да загинем в Норвегия, или да спася поне себе си и по-големия ми син… Да не дава Бог никому да изпитва това, което изпитвах аз!

ВЪПРОС: След завръщането Ви в Русия при Вас започна да се стича информация за подобни случаи. Разкажете за обществената си дейност.

ОТГОВОР: Ето такъв случай: Ирина С. 18 години живяла в Англия с приятеля си. Родила се дъщеря. Веднъж Ирина случайно узнала, че нейният „приятел“ е член на садо-мазохистичен клуб. Това станало така: дъщеря й гледа телевизия, там показват местен състезател, а детето казва:

– Мамо, виж, този чичко си игра с мен на „доктор“. О, а пък тази леличка си игра с мен във ваната…

Представяте ли си детето ви да каже такова нещо?

Ирина отишла при английски детски психолог, а той й казал:

– Скъпа, личи, че сте изостанала, живеете във вчерашния ден. Това въобще не са извращения – а креативен секс за елита.

Тя си замълчала и тихо, кротко започнала да подготвя бягството си за Русия. Ето, това е умна жена.

Отначало в Норвегия узакониха т. нар. „еднополови бракове“. После – осиновяването на деца от „еднополови родители“. А сега вече има такива смелчаци сред еднополовите, които настояват да имат право да се женят за приемните си деца. Ако ние, нормалните родители, продължим да седим като пънове и да чакаме неизвестно какво – ще загубим тази битка с еднополовите или всякакви там други „джендъри“ за нашите и вашите родни деца. Днес зони на експеримента са Северна Европа, Германия, САЩ и бившите британски колонии: Канада, Австралия, Нова Зеландия.

Мисълта за открита съпротива ми позволи да не се пречупя и да не полудея там, в Норвегия. Всеки родители в Европа е длъжен да разбере: през последните 30 години структурите, които са заинтересовани от търговията с деца, преразпределят демографските маси и утвърдиха в общественото съзнание мисълта, че родители и деца не са едно семейство. Сега децата принадлежат на някакви абстрактни общности или на държавата. Не само това, но по Хагската конвенция за отвличането на деца, която Русия подписа през 2011 г., децата принадлежат на държавата, където са се намирали последните 3 месеца.

Философията, намеренията и проектите на тези чудовища отчасти се разкриват от висши служители в управляващата Работническа партия; норвежкият министър по проблемите на децата – Лисбакен, заявява в свое интервю, без ни най-малко да се притеснява: „Аз съм хомосексуалист. Искам всички деца в Норвегия да станат като мен“. Именно той беше инициаторът на държавната програма по „новото възпитание“ на децата: в детските градини бяха иззети всички книжки с приказки от типа на „Пепеляшка“, „Червената шапчица“, братя Грим… Вместо тях на децата беше предложена друга литература, полова, например: „Кралят и кралят“ или „Децата-гейове“. Там, например, принцът се влюбва в друг принц или в краля, момичето-принцеса си мечтае да се ожени за кралицата. И възпитателките бяха задължени да четат тези книжки на децата и да им показват съответните картинки.

Друг случай. Руски туристи пристигнали в Нова Зеландия на екскурзия: баща, майка, дете. Родителите се скарали на детето, или пък то плачело високо – но от кафето или хотела позвънили в службата за „закрила“ на децата. Пристигнал екип „спасители“, които отнели детето от „родителите-садисти“. Руските дипломати се бориха повече от година, за да може детето да се среща с биологичните си родители.

Самата аз вече 2 години водя дела за правото да виждам по-малкия си син. Андерш Брейвик, който изби 77 души, има право всеки ден да телефонира на роднините си. Осъдените на смърт в цял свят имат право да пишат писма и да говорят по телефона – а майката няма възможност да поговори с детето си!

Между другото, за Брейвик: той „спасяваше“ Норвегия именно от същата управляваща партия – „Арбайт парти“, а го обвиниха, че мразел мюсюлманите. Брейвик на 4-годишна възраст е отнет в приют на „Барневарн“ и после „пуснат по етапен ред“.  Всяко ново приемно семейство го изнасилвало, каквато е традицията в Норвегия. После, като младеж, 9 години подготвял акцията си. Мисля, че сега са го изолирали и са му казали: „Ще имаш, каквото поискаш, но само мълчи на тази тема!“ Този аспект на неговата история се появява в медиите, шведски журналисти разровиха историята.

В Норвегия родителите получават от държавата разрешение да виждат откраднатите си деца веднъж за 2 часа на всеки 6 месеца. Това е максимумът.

Не става дума просто за педофилия. Това е друг феномен. Само в малката по население Норвегия има 19 000 дружества за превръщане на децата от „вехти“ (мъж, жена) в различни, нетрадиционни „джендъри“. Детето принудително бива насочвано към хомосексуална и друга нетрадиционна сексуална ориентация. Това е нещо като организиран „тренинг“ именно с такава цел.

ВЪПРОС: Честно казано, трудно е да се повярва във всички тези ужаси…

ОТГОВОР: Докато вие се чудите да повярвате или не, вече се появи цяло поколение родители, които живеят именно с този ужас насреща си. Всичко това в съвременна Европа се сервира като „толерантност“. Сиреч, децата още от люлката били имали право на сексуални предпочитания и сексуално разнообразие. Срещу мен и вас, срещу родителите и децата, действа активно много добре организирана световна престъпна мрежа. Този чудовищен експеримент вече 30 години се развихря в Европа. В Норвегия са иззети 200 хиляди деца, в Швеция – 300 хиляди, във Финландия – 250 хиляди, ами в Германия и цяла Западна Европа – това е цяло едно откраднато поколение.

ВЪПРОС: На този фон нашата Русия изглежда като остров на християнските ценности…

ОТГОВОР: Често ми казват: „Ето, ти отначало избяга на Запад, а сега стана яростна патриотка!“ Да, вярно е: аз съм патриот по неволя. За да оцени човек нашата Русия, може би трябва отначало да загуби всичко. Аз платих прекалено висока цена за грешката си: със страшен опит и със собственото си дете.

http://worldrubric.com/норвегия-държавата-с-узаконена-педоф/

 • Харесва ми 9
 • Тъжен 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Потресена съм!

Никога не съм допускала, че може да съществува подобно нещо на този свят, камо ли в европейска държава.

 • Харесва ми 5

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 23 минути, Мойра написа:

Потресена съм!

Никога не съм допускала, че може да съществува подобно нещо на този свят, камо ли в европейска държава.

Тук няколко човека като алармираме постоянно накъде вървят нещата, веднага ставаме хомофоби, но ето че нещата въобще не са розови!!! И това е истина, а не някаква измислица или пропаганда!!!

 • Харесва ми 8

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 3 минути, Джугашвили написа:

Тук няколко човека като алармираме постоянно накъде вървят нещата, веднага ставаме хомофоби, но ето че нещата въобще не са розови!!! И това е истина, а не някаква измислица или пропаганда!!!

Нещата са много по-страшни, отколкото съм си представяла.

А тези, които сипят обвинения в хомофобия, със сигурност имат ментални проблеми.

 

Истината трябва да се казва, колкото и да е страшна и колкото и невероятна да изглежда на мнозина.

 • Харесва ми 9
 • Ядосан 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 2 часа, Джугашвили написа:

Тук няколко човека като алармираме постоянно накъде вървят нещата, веднага ставаме хомофоби, но ето че нещата въобще не са розови!!! И това е истина, а не някаква измислица или пропаганда!!!

Според оная фъшкия Миро, това е фейк и манипулация. Ма тъй ще каже, нали му плащат да лъже и манипулира. А иначе фактите са повече от потресаващи.


 • Харесва ми 1
 • Тъжен 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гост
преди 13 часа, Мойра написа:

Нещата са много по-страшни, отколкото съм си представяла

нима вярваш на това?
удивен съм, че можеш да се подведеш на поредната журналистическа измислица
тия журналисти, първо ги пращат у нашту маалъ да съ учът нъ дезинформациъ 
:giggle1:

може би това, ще те ориентира в обстановката

http://antimif.com/archives/140

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 12 минути, дръндю написа:

А ти вярваш ли му на автора, написал статията към която води линка?

Аз не му вярвам, но няма да кажа защо. :)

 • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гост
преди 1 час, Мойра написа:

Аз не му вярвам, но няма да кажа защо

в една бедна държава, няма да се учудя на такива неща...ъ-ъ-ъ...тъй де, масова необразованост поради липса на средства
нещо такова кът у нашту маалъ
:giggle1:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ето това е жената, Ирина Бергсет. Пространно интервю на Артьом Войтенков (всъщност информацията по-горе се препокрива).

 • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Тази "статия" се върти сигурно от десет години в нета и е пълна с подвеждаща информация.

Скандинавците, има много хляб да изядем не само ние, ами и значително по- развити държави от нашата, докато ги стигнем - тръгнали сте да оплаквате хора, които живеят в такъв разкош (във всеки смисъл на думата), че ще си глътнете граматиката, ако видите на живо за какво иде реч.

 • Харесва ми 3

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 22 часа, Джугашвили написа:

Именно датско-шведската хегемония води до упадък на норвежката култура, общественото и икономическото развитие.

 

преди 22 часа, Джугашвили написа:

Норвегия е в топ 10 на страните в света с най-висок жизнен стандарт.

 

Пък и по образование и култура са пак там.

 • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
на 4.06.2018 г. в 19:42, Джугашвили написа:

През 2005 г. в Москва се омъжих за гражданин на Норвегия.

Абе това не беше ли разкрито много отдавна като партенка? Това е руска дезинформация, която пръскат за да не се изнасят руснаците в сладка Скандинавия.

преди 3 часа, sound написа:

Тази "статия" се върти сигурно от десет години в нета и е пълна с подвеждаща информация.

А, значи и ти си се натъквал на разобличаването ѝ.

преди 3 часа, Мойра написа:

"Бройн, който добре е живеел от системата на СЗД, действайки като един от професионалните експерти, разбили толкова много семейства, които се опитват да се справят при много по-скромно и трудно материално положение от самия него "  - това ли трябваше да ме трогне? Хората в лошо финансово състояние не могат да осигурят нужните условия за отглеждането на деца. Не виждам нищо скандално в това.

А защо човек, който си е изтеглил много детско порно има право да гледа собствените си деца, за това си има съответното законодателство. Сигурен съм, обаче, че много неща са били спестени в статията. Например лечението му. Във всеки случай не съм чул още някой да е бил осъден да не бъде в обкръжението на възрастни хора, защото е гледал или свалял порно за зрели хора.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Цитат

Бройн обаче е продължил да работи като експерт и детски психиатър в системата на СЗД няколко години след това.

Предполагам, че въпросните събрани снимки и видеа го правят по-квалифилициран за работата, която е вършил. И му дават правото да съди родителите за недостатъците им от тази си "морално извисена" позиция!

Всъщност нищо нелогично няма в това извратени дела по отнемане на деца неправомерно да бъдат дело на извратеняци. Такива ги подбират за тая работа, деградирали типове без свян и без съвест. Фантазията ни е бедна.

преди 41 минути, аm-аm написа:

Абе това не беше ли разкрито много отдавна като партенка? Това е руска дезинформация, която пръскат за да не се изнасят руснаците в сладка Скандинавия.

Интересно твърдение. Искаш да кажеш, че жената лъже и умишлено омаскарява норвежките служби, отнели ѝ децата? Гледам, че бая хора я хулят, но не виждам някакви сериозни аргументи в тая посока, а по-скоро обичайна плитка русофобия."

И какво печелят руснаците от това (ако действително няма злоупотреби на Барневернет)? А какво да кажем за западни разследващи журналисти и за самите норвежци, които протестират и се борят против тая служба? И те ли са "платени от Путин"? Вие хора вярвате ли си или се гаврите с хората?

Цитат

Областната комисия (административна комисия, която функционира като първоинстанционен орган, вземащ решение в процедурата по грижите) обаче реши, че те трябва да бъдат върнати на Бройн, така че те се върнаха обратно при него от лятото на 2017. И все пак либералното отношение на част от органите, в случая по отношение на доказан педофил баща, който живее сам с децата си, е малко необичайно. В открито съдебно заседание Бройн заяви, че има педофилски наклонности, стимулирани от сексуални снимки и филми с момчета.

Откритите педофилски наклонности, признати публично, очевидно не представляват проблем в очите на норвежките служби за "закрила на детето". Че какъв проблем има в това доказан педофил да си гледа децата, а на някой българка или рускиня, която едвам свързва двата края и говори няколко езика, да им вземат без право на виждане дори? Че даже за това порно съдържание направо орден еквивалент на "Стара Планина" да му дадат на човека, да бъде за пример? Интересни стандарти имат норвежците, радвам се, че не съм попадал в тази държава.

Но ако педофилията, инцеста и отнемането на деца са толкова разпространени там, колкото излиза от толкова много източници, напълно разбираемо е пострадала жена като Ирина Бергсет да вдигне врява и поне да предпази други читави хора от подобни безчинства. Не че ще ѝ върнат децата, тези "толерантни" норвежци.

А Брайвик има повече контакти с роднините си отколкото съвсем нормални семейства, на които са им отнети децата? На мен това ми мяза на отвличане под шапката на държавния репресивен апарат и разпределяне на детска плът за най-гнусно и безчувствено облагодетелстване. Едно време вражески армии са порили бременни жени, изнасилвали са майки и момичета, но не са го правили "облечено със закони" и уж благовидни мотиви. Това, което правят днес, е далеч по-извратено и по-отвратително. И нищо чудно, че поддържат някакво медийно затъмнение и се крият. Това да отнемеш деца без съд и без присъда е предостатъчно скандално. ДС навремето да е правела такива неща?

 

Цитат

Jan Simonsen е бил 16 години член на Парламента на Норвегия и член на Комисията по правните въпроси и правата на човека при Съвета на Европа.

Marianne Haslev Skånland е почетен професор на Университета в Берген, Норвегия.

Тези като ги гледам май са си агенти руско производство, даже не ги знам дали въобще знаят норвежки. Почетен професор в университета в Берген. Депутат в норвежкия парламент. Ама който и да се изкаже по темата, все ще се види иззад него "дългата ръка на Путин" и руската "агресия". А тези проблеми си ги има от край време, дори когато Путин въобще не е бил на сцената. И ми е крайно нелицеприятно някой да издава на показ русофобията си и в тази тема. Но наистина, ако Русия държи на истината и е трън в очите на западните лицемери, и тази русофобия е съвсем нормална и разбираема. Пък особено ако ви се и плаща!

 • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 2 часа, Lumberman написа:

Интересно твърдение. Искаш да кажеш, че жената лъже и умишлено омаскарява норвежките служби, отнели ѝ децата? Гледам, че бая хора я хулят, но не виждам някакви сериозни аргументи в тая посока, а по-скоро обичайна плитка русофобия."

Каква жена, какви 5 лв. Бяха публикувани от тотално измислени сайтове пълни измишльотини за отделяни деца от родителите им.Беше направено проучване. Не бяха открити документи реално нещо такова да е станало. Бутафорни истории от някой на заплата.

преди 2 часа, Lumberman написа:

И какво печелят руснаците от това (ако действително няма злоупотреби на Барневернет)?

Пропагандата струва милиони, та няколко безплатни статии ли няма да пуснат. Всяка страна има за цел да задържи народа си, да го убеди, че е истински щастливец да служи на родината, че навън е поквара и скотски живот. Санким не помните комунизма и не помните от къде ни беше натресен. Проста, но ефективна мярка е това пропагандата.

 • Еха 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 час, аm-аm написа:

Пропагандата струва милиони, та няколко безплатни статии ли няма да пуснат. Всяка страна има за цел да задържи народа си, да го убеди, че е истински щастливец да служи на родината, че навън е поквара и скотски живот. Санким не помните комунизма и не помните от къде ни беше натресен. Проста, но ефективна мярка е това пропагандата.

Има логика в това, което казваш за задържането на народа. Виж Бойко как се е юрнал да задържа населението! Но какво правим с фактите, ако наистина навън има "поквара и скотски живот". И какво правим с хората в онези си държави, които са наясно и които пишат статии? И защо да го правят руснаците? Защо да не го правят други държави, за да не се юрне народът към Норвегия? А същевременно разни мюсюлмани там са добре дошли?!

За секунда да допуснем, че Норвегия е райско кътче, всичко е уредено и както трябва, и няма никакво зло в техните социални служби, никакъв рекет, никакъв произвол и злоупотреби. Хората живеят богато и дълго. Това пак не означава, че ние трябва да си оставим родината и корените, за да гоним "норвежката мечта". Същото важи и за руснаците.

преди 1 час, аm-аm написа:

Каква жена, какви 5 лв. Бяха публикувани от тотално измислени сайтове пълни измишльотини за отделяни деца от родителите им.Беше направено проучване. Не бяха открити документи реално нещо такова да е станало. Бутафорни истории от някой на заплата.

И нашенките с отнетите деца и те ли са измислени? И чехкинята, заради която бил станал междудържавен скандал, и тя ли е измислена? Тука говорим за хиляди деца годишно по данни на норвежците. Ще ми е интересно да видя документи от т.нар. проучване, че жената не е истинска?

Между другото, като е дело на "руска пропаганда" защо аджеба ще ходи при никому неизвестен влогър като Войтенков?

Ако цялата история е скалъпена, норвежците много лесно могат да я оборят, да докажат, че няма такава жена, такива деца, такива факти и прочие. Не виждам такова нещо:

https://themoscowtimes.com/news/norway-thwarts-russian-mother-14161#ixzz1sOlJgvxB

https://translate.google.com/translate?hl=bg&sl=no&tl=en&u=https%3A%2F%2Fwww.barnefjern.org%2Firina-bergset%2F

Отделно имат проблем да оборят и французи, и гласове от своя собствен народ? Май ще им трябва Министерство на Истината за тая работа?! А отнетите български деца в Англия, Франция - и това ли са преекспонирани и неистинни истории? Същевременно трябва да вярваме, че всичко е плод на добре организиран заговор да се омаскари някакъв утопичен Запад (откъдето бая местни хора бягат и не искат да се връщат). Особено като виждам и украинските сайтове поддържащи тая версия, работата е ясна. Чакаме само Плевнениев да се изкаже и въпросът е приключен :)

За твое сведение, чел съм за делата на норвежките служби, преди доста години, много преди да изгрее звездата на Путин и да съм чувал за въпросната рускиня. Но предполагам, това са пак някакви западноевропейски и американски опити да се спре народа да не ходи към хубавата и уредена Норвегия? Да ви имам логиката!

Хора, тия неща с отнемането на деца почнаха да се случват и в България, стига сте се подигравали с човешките трагедии! Дори да я оставим Норвегия...

ПП: На Бергсет са ѝ взели децата, нещо, което норвежката страна не отрича. И ти ми казваш, че тая майка останала без децата си, ще има стимул да ходи наляво и надясно пред медии да ръси небивалици и измишльотини и да омаскарява норвежците? И какво ще спечели тя? Ще ѝ върнат ли децата? Напротив, ако ги хули без причина, шансът да се смилят над нея и да ѝ ги върнат отива към нула. Ако тръгне да лъже и мисли, че нещо ще постигне, то тя отдавна ги е отписала. Аз поне не познавам такава майка, която да се откаже от децата, които е родила и отгледала. Не че рускините имат добра слава, но като виждам онези скандинавски феминистки, лесбийки и какво още не - че даже искат да легализират инцеста! - за какво си говорим!

 • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 19 часа, дръндю написа:

нима вярваш на това?
удивен съм, че можеш да се подведеш на поредната журналистическа измислица
тия журналисти, първо ги пращат у нашту маалъ да съ учът нъ дезинформациъ 
:giggle1:

може би това, ще те ориентира в обстановката

http://antimif.com/archives/140

Авторът на блога от линка ти, колко деца има и в Норвегия ли живеят???

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гост
преди 1 минута, Джугашвили написа:

Авторът на блога от линка ти, колко деца има и в Норвегия ли живеят???

това беше първия линк от братчеда Гуглю, който ми попадна
нямам представа, как в една държава с изключително висок жизнен стандарт, жителите ѝ, да имат неразумно поведение
разбирам това да се случва в държави с труден достъп до образование, но в държава, където дори висшето образование е "безплатно"...?!!!
трудно ми е да повярвам
разбира се, че и там има престъпления от разни хомо-субекти, като навсякъде по света
но не вярвам това да е традиция в Норвегия

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 48 минути, дръндю написа:

това беше първия линк от братчеда Гуглю, който ми попадна
нямам представа, как в една държава с изключително висок жизнен стандарт, жителите ѝ, да имат неразумно поведение
разбирам това да се случва в държави с труден достъп до образование, но в държава, където дори висшето образование е "безплатно"...?!!!
трудно ми е да повярвам
разбира се, че и там има престъпления от разни хомо-субекти, като навсякъде по света
но не вярвам това да е традиция в Норвегия

Е да де, те тръгват от образованието!!! Първият и основен удар е точно там!!! Пише го в статията!!! Като им промият мозъците от детската градина докато завършат училище, съпротивителни сили не остават!!! А това е едно цяло поколение!!! След десет години ще са две, а ако са започнали преди десет години, ето ти ги  три поколения!!! От къде да дойдат тези съпротивителни сили??? И те там да си правят каквито си искат експерименти, страшното е, че се опитват да го наложат на всички като стандарт и европейски норми!!! Това показва че експериментът е в доста напреднал стадий и е набрал сила!!!

 • Харесва ми 3

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

https://www.thelocal.no/20160503/barnevernet-norway-child-welfare-state-kidnapping-foreign-parents

Цитат

Norwegian law bans all forms of corporal punishment of children, including slaps and spankings.

Шамари и ступвания са забранени. За такива "провинения" детето може да бъде отнето и да получи "много по-добро отношение" от държавата. Особено пък ако го пратят при някоя приемна гей-двойка или сам "баща".

Всъщност урокът, който децата там трябва да научат, е, че никое престъпление не е достатъчно сериозно, за да предизвика заслужено болезнено наказание. А, прощавайте, но определени неща никога не излизат без по-сериозно наказание, просто децата като видят, че минават метър, ще продължат да си ги практикуват, докато в един момент не станат достатъчно големи, че никой нищо да не може да им каже. В Англия нещата също за извън контрол и дори много от местните признават, че са си изпуснали децата заради тия закони.

Интересно, ако някое дете примерно напсува майка си или баща си, те как трябва да реагират? Да го погалят по главата? Или да сигнализират в Барневернет? Или примерно ако го хванат в кражба? Нали тука някой се възмущаваше от деца в България, които родителите учат/търпят да крадат? Как се премахват тези наклонности и явления? С повече банани и сладолед ли?

преди 2 часа, Джугашвили написа:
преди 22 часа, дръндю написа:

Авторът на блога от линка ти, колко деца има и в Норвегия ли живеят???

Това е от рода на стопфейка на Миро, същия дол дренки:

Цитат

Я создал Антимиф, потому что не мог больше терпеть это бесконечное навешивание ярлыков и раздувание совершенно абсурдных и вредных общественных мифов до уровня догм. В первую очередь, в Антимифе я буду разоблачать мифы, которые порождают ненависть между людьми и разжигают конфликты и нетерпимость. Моя цель – восстановление максимально объективной картины любого обстоятельства и разоблачение источников необъективности. Все мои записи основаны на следующих принципах:

Тоя е платен. Сигурен съм че митовете все в една посока ги оборва :) Както някои при нас тука. Като почнат определени уста да ми говорят за "свобода", "демокрация", "човешки права", "обективност", "борба с насилието", "териториална цялост" и прочие, въобще ми е гнусно да ги слушам, и то не заради темите, а заради тези, които имат наглостта въобще да отварят разговор на тези теми.

 • Харесва ми 4

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ами те , и някои араби имат мечтан от нас , така наречен "жизнен стандарт" ......ама другото ! Ооуу другото е обратното на Норвегия...... ! Просто е ! Заради петрола.......А не защото обществото било 100 години напред в развитието си.... :)

Как ли пък не ви минава през главите , че богатството само по себе си не е нито благосъстояние , нито пък цел в Живота !

Жизненият стандарт е това което дава развитие и просперитет на ЛИЧНОСТТА ! Никак не значи мързелуване и всекидневно преяждане до повръщане , че и повече .....и др.п. образно казано .

....Баба ми на времето гушеше патки (който го знае какво е ) , а дядо ми угояваше прасе за Нова Година на село.......... . "Високият жизнен стандарт" , както е прието да се разбира , е за добитъка в обора зад високи огради . Щастливи кокошки примерно.....за тях също има Европейски закони ! :)

Ама наистина бе !!! ........За да им обират яйцата и в крайна сметка да бъдат щастливо смлени на кремвирши.....:lol6:

Бас слагам , че "дивите" кокошки (не тези в Норвегия или ОАЕ) са повече щастливи и с по-висок жизнен стандарт - ама истински !  Макар да им е по-труден живота ! Друг е въпросът , че завиждат на стандарта на щастливите кокошки.....Но са с много повече "мозък" в главата за разлика от тук някои да знаят , че искат богатството , но не и живота на щастливите  - щастливи , но умрели още преди да го знаят !..........:lol6:

Няма как да е иначе - трудничко е за мислене......! Най-малкото мозъка на дива кокошка трябва да имаш , а може и повече.....:)

А сега на кратко и съвсем , ама съвсем сериозно за насилието над децата , жените , мъжете .....над баби и дядовци също :

Нека да се разбере , че без форми на насилие от Разума над Първичните Инстинкти , нещата си остават на ниво Първични инстинкти ....!.....И след това да мислим и говорим за права , но и за задължения , и тяхната защита......  , а също и за насилие от деца над техните родители....макар на някои да им звучи фантастично  , не веднъж съм виждал "малки зверове"....

 

 • Харесва ми 3

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 3 часа, Джугашвили написа:

Е да де, те тръгват от образованието!!! Първият и основен удар е точно там!!! Пише го в статията!!! Като им промият мозъците от детската градина докато завършат училище, съпротивителни сили не остават!!! А това е едно цяло поколение!!! След десет години ще са две, а ако са започнали преди десет години, ето ти ги  три поколения!!! От къде да дойдат тези съпротивителни сили??? И те там да си правят каквито си искат експерименти, страшното е, че се опитват да го наложат на всички като стандарт и европейски норми!!! Това показва че експериментът е в доста напреднал стадий и е набрал сила!!! 

Не знам дали гледахте видеото за референдума за присъединяване на Норвегия към единния европейски пазар през 1972 г. Ами хората звучаха много разумни, дори учениците. Просто това, което са постигнали за тия 45 години там, е потресаващо. Сякаш са им го върнали тъпкано за проявеното свободолюбие. Малко като с македонците, които без да са в ЕС, приемат в пъти по-оскърбителни закони, за да се докарат на западняците. Тъй че дори да си извън Съюза, пак могат да се подиграват с народа ти, особено пък ако и си имал някакви уклони в тая посока (либерализъм, педофилия, феминизъм и прочие). Просто като чуя за "викинги" не си представям феминизирани мъже и войнствени лесбийки и феминистки. На нищо са ги направили.

Това е напълно вярно за съпротивителните сили. Те могат да отнемат децата на хора, които биха се съпротивили или се съпротивляват на действащата държавна идеология. А вече имаме второ поколение деца, които са отнети от родители и израснали в домовете на службата. Напълно прекъсната родова връзка и принадлежност. И така ли се възстановява семейството? Като отчуждаваш децата и ги разделяш при отделни хора на различни места? Като одобряваш гей-бракове и си затваряш очите за педофили и изнасилвачи (особено пък емигранти)? Едно общество с разбити (дори насила) семейства и пълно с гейове, лесбийки и други джендъри, общество, където е забранено на мъжете да бъдат мъже и на жените - жени, такова общество е на изчезване.

 • Харесва ми 3

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 14 минути, Lumberman написа:

.....На нищо са ги направили......

В днешно време думи като Душа , Дух .....Чест , Достойнство ...Природно Единство....не съществуват . Е , поне не са на почит ! 

Формулата е като за малоумни тъпаци " Пари , пари , и още пари , и още , и още  .....!" - това е . Безконтролна и безгранична Лакомия ! Друго няма ! ......

 • Харесва ми 3

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 53 минути, by_chechi написа:

....Баба ми на времето гушеше патки (който го знае какво е ) , а дядо ми угояваше прасе за Нова Година на село.......... . "Високият жизнен стандарт" , както е прието да се разбира , е за добитъка в обора зад високи огради . Щастливи кокошки примерно.....за тях също има Европейски закони ! :)

Ама наистина бе !!! ........За да им обират яйцата и в крайна сметка да бъдат щастливо смлени на кремвирши.....:lol6:

Бас слагам , че "дивите" кокошки (не тези в Норвегия или ОАЕ) са повече щастливи и с по-висок жизнен стандарт - ама истински !  Макар да им е по-труден живота ! Друг е въпросът , че завиждат на стандарта на щастливите.....Но са с много повече "мозък" в главата за да знаят , че искат богатството , но не и живота , а в същност смъртта на щастливите......за разлика от тук някои....:lol6:

Няма как да е иначе - трудничко е за мислене......! Най-малкото мозъка на дива кокошка трябва да имаш , а може и повече.....:)

И нека да се разбере , че без форми на насилие от Разума над Първичните Инстинкти , нещата си остават на ниво Първични инстинкти ....!.....И след това да мислим и говорим за права , но и за задължения , и тяхната защита......

 

Тук основният въпрос е, кой е решил че кокошките са щастливи, а прасетата весели когато са свободни и защо смесват двете понятия ??? Да не би някой евробюрократ, работил цял живот зад бюро и на държавна хранилка да е живял сред кокошки и прасета, да се е хранил с тяхната храна, че да знае, кое е най-добре за тях!!! Свободното движение в курника не е гаранция за щастие, както и обратното!!! Ти ги умори от глад, пък нека да се придвижват свободно в курника и да видим колко ще са щастливи!!! Нещо като българите в ЕС!!! Отново става въпрос за промивка на мозъци и НЛП в действие (видиш ли щастието и свободата са едно и също нещо и това не подлежи на никакво съмнение, защото така казваме ние)!!! Същата е работата и с европейските лидери!!! Стане атентат в Европа, стотици жертви има, близките им са опечалени и се чудят какво да правят, нашите се хванали за ръчички, всеки от тях заобиколен с по двйсетина бодигарда и викат "Ето виж те ни, нас не ни е страх от терористите"!!! Ами какво да те е страх, ти си с двайсет бодигарда, а обикновените хора какво да правят??? Тях кучетата да ги ядат!!! А като не те е страх, за какво са ти тези бодигардове??? И понеже са безстрашни, че не е редно само при тях да има терористични актове и трябва да разпространят тероризма по квоти и в останалите държави!!! Та къде е свободата и къде е щастието, питам аз!!! Ония дето претендират да са много свободни ги пукнаха от терористични актове, а Унгария и Чехия дето ги квалифицират като държави с авторитарно управление и ограничени човешки права и свобода няма нито един!!! В кои държави хората са по-щастливи и спокойни??? Крайно време е хората да започнат да задават истинските и неудобни въпроси на самозабравилите се европейски политици и бюрократи!!!

 • Харесва ми 3
 • Любов 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Българка с четири деца напуска Норвегия, обвинена е, че ги бие

Как норвежците търпят?

Нима за тях материалното състояние е по-важно от съдбите на децата им?

 

 • Харесва ми 2
 • Ха-ха 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.