Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Феноменът Ванга

Featured Replies

• Отговори 991
  • Прегледи 178,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Духовни Истини от Ванга "Аз 40 години изпадам в транс и не съм видела ни Господ, ни Христос. Обаче знам: огън и светлина - това е Бог!" -----------------------------------------------------------

• Богатир
    Богатир

Баба Ванга - за живота и хората   http://www.earths-book.com/2012/12/baba-vanga-za-jivota-i-horata.html

• Вдигнатите пръсти си ги завираш отзад и спираш с глупостите.Благодаря!

Публикувани изображения

• 2 месеца по-късно...

Спомен за баба Ванга. Кое цвете е живо в нейната къща и до днес?

https://video.bnt.bg/bg/a/v-doma-na-vanga?page=15

Красимира Стоянова, племенницата на Ванга, в "Ничия земя"

https://play.nova.bg/video/nichiya-zemya/season-7/nichiya-zemya-2021-01-30/543445

На днешния ден през 1911 година е родена Ванга

Поклон пред светлата ѝ памет!

Цитат

„Нека знаят всички, че нищо не остава неизплатено на този свят. Хората вършат престъпления и мислят, че никой не ги е видял. Не е така. Всичко се вижда и идва време, когато провинилият се трябва да плати.“

„Няма човек, който да е роден само за щастие. Ето – един е роден отличен работник, но няма щастие в семейството. Друг има и двете, но пък няма здраве. Трети е здрав, но пък децата са му болни и т. н. Във всеки човек има и добро, и зло. Така е устроен светът.“

„Някой си мисли, че като има пари, може да си купи и любов, но това е вятър работа. Любов с пари не се купува. Или пък си мисли, че като стане богат, всичко ще му е наред, но и това не е вярно. Работи, работи човекът, трупа пари и вещи и после вземе, та умре и остави всичко на друг. Който много събира, никога не го използва. Друг събира плодовете на труда му. Затова по-правилно е така: не трупай, парите са средство за живот, използвай ги всеки ден“.

„За всеки човек идват периоди на трудности. Дори и за най-богатите и за най-силните. Затова човек трябва да се стреми да бъде смирен, за да не умре в прегръдките на злото.“

„Човек никога няма да спечели пари, ако не се занимава с подходяща работа. Той трябва първо да разбере какво най-много му харесва да прави, а не да робува на мода или нечии съвети“.

„Не роптайте срещу страданието, което преживявате. Страданието е пречистващо средство - като една дреха, която не е чиста, ако не се изпере.“

„В тежки времена живеем. Хората помежду си нямат един с друг нищо общо. Майките раждат деца, но нямат мляко да ги кърмят. Казват, защото били нервни. Не е това. Просто децата нямат нищо общо със своите майки, те само са дошли на света чрез тях. Нищо не получават децата от майките: нито мляко, нито топлина. Дават ги съвсем малки в детски ясли, вечер ги слагат да спят отделно, рядко виждат усмивката на майчиното лице. Майките са недоволни, че съпрузите им не ги почитат достатъчно. Съпрузите пък смятат, че са се оженили само защото е трябвало да минат по реда си. Възрастните са недоволни, че младите не ги уважават. Никой с никого не е близък. Хората вече се интересуват само от пари. Мислят, че ако имат пари, всичко ще им е наред. Не знаят, че един ден тези пари няма да им служат за нищо.“

„Бедността е цвете, на богатството не се радвайте. Бедността дава да се радваш на деца, приятели, роднини. А от богатството душата се разболява.“

„Който краде, за здраве ще плаче.“

„Понякога съм много нервна, а хората мислят, че съм лоша. А аз виждам обкръжението и обръча, който постепенно се стеснява около земята, преживявам мъките на всички хора и не мога, а и не смея да го обясня, защото един много строг глас непрекъснато ме предупреждава да не се мъча да обяснявам каквото и да било, защото хората заслужават живота, който водят. Как да помогна на тези хора, които все повече не зачитат никого, надпреварват се да придобиват пари и вещи…“

„Не искайте много – не можете да му платите цената.“

„Няма хитрец, дори и най-големият, който да е надхитрил съдбата си. Ще хитрува толкова, колкото му е дадено от Бога. И после няма право на снизхождение.“

„Работете сутрин и през деня. Никога вечер. Силите свише не помагат вечер, а без тяхна помощ нищо велико не може да се роди.“

изт.

• 1 месец по-късно...
  • 2 седмици по-късно...

ПРЕДСКАЗАНИЯТА НА ДЯДО ВЛАЙЧО СЕ СБЪДВАТ…?

Цитат

„Ще има чистене… И за нищо на света няма да бъде онова, което хората се надяват и очакват. То е нещо, което човешкият род още не е виждал, не е чувал и дори не е подозирал за него. Това върховно „пречистване на души“ ще стане чрез силата на Природата“

“ Вие няма да повярвате, но ще дойде време, когато мъжете ще носят обици и ще си слагат забрадки и ленти на косите. Те ще започнат да приличат на жени, а жените – на мъже. Светът ще се побърква. Но няма как – и това ще трябва да се изживее… Затуй ви казвам: ако е потребно да се мине през ада, вие продължавайте да вървите, без ни за миг да спирате.“

“ Абе, тоя наш български народ е доста твърдоглав. Мнозина не приемат Бога и ще патят. Ама, казвам ви, до болка ще теглят.“

Дядо Влайчо

===

Вехлиджан Ахмедова

• 2 седмици по-късно...

Информация за предсказването на избухване на епидемия от неизвестен вирус през 2020 г. потвърждават нейни близки. Сергей Косторной, който бил неин приятел разказа подробно в ефира на руския „Първи Канал“ за думите ѝ.

Според него Ванга е предсказала страшна чума, която ще погуби милиони хора, а също така че високосната 2020 г. ще е съдбоносна за човечеството и крие опасности за всички жители на земята.

https://www.edna.bg/svobodno-vreme/predskazala-li-e-vanga-pandemiiata-ot-koronavirus-4662221

на 9.04.2021 г. в 18:39, Мойра написа:

ПРЕДСКАЗАНИЯТА НА ДЯДО ВЛАЙЧО СЕ СБЪДВАТ…?

„Ще има чистене… И за нищо на света няма да бъде онова, което хората се надяват и очакват. То е нещо, което човешкият род още не е виждал, не е чувал и дори не е подозирал за него. Това върховно „пречистване на души“ ще стане чрез силата на Природата“

ами има бе, току-що изчистих роднини

след 30 години да вървят на ... абе дето си щат

• 3 месеца по-късно...

25 години без Ванга

spacer.png

Цитат

Петричани, вярващи от страната и чужденци почетоха леля Ванга. Навършиха се 25 години от кончината на незабравимата петричка пророчица.

Ванга си отиде от този свят на 11 август 1996 година.

Днес бе отслужена панихида и заупокойна литургия пред храм "Света Петка" в село Рупите. На гроба й се помолиха стотици хора, някои пристигнаха още снощи в в храма, изграден приживе от Ванга.

"Всички ги води тук делото на Ванга, която през целия си живот помагаше на хората в беда и болести", изтъкнаха от фондацията, носеща нейното име.

След църковната служба на миряните бе раздадена постна храна - любимите на Ванга лозови сарми, чушки, боб. Зад църквата са направени нови 6 беседки за отдих на пристигналите за поклонението.

Започнало е приготовление за голямото честване в Рупите на 3 октомври. Живата в съзнанието на петричани Ванга става на 110 години.

Поклон пред светлата ѝ памет!

• 3 седмици по-късно...
  • 6 месеца по-късно...

Вече стана модерно да се плюе по нея.

Наистина Ванга често караше хората които ходят при нея да вършат странни неща.

Като например да вземат сърце на животно и да му изстискат кръвта и после да я изпият.

Или някой да изгори мебелите си.Или друг да напусне своя най-добър приятел.

И тези неща се цитират от Църквата и от монасите против Ванга, че

видиш ли "била обсебена от бесовете и дяволите".

Окултно-магьосническите сили които провалят милиарди животи

имат много интересно развитие в човешкия ум и душа.

И както и лекуването на редица здравословни болести изисква 

понякога странни неща - така е и с опазването от зли сили и магии.

А да не кажа голяма дума ама всяка болест има начало окултно присъствие 

или някакъв грях/грешка."Грехът е болест" ме учеше преди 15-тина години старият съботянин

Дядо Христо.

"Това което за един е лекарство - за друг е отрова." - гласи римската сентенция.

И най-важното, че ако душата е здрава - ще е здраво и тялото.

Тези душевно-окултни болести понякога се лекуват със странни методи.

И Ванга не винаги но много често налучкваше точната диагноза.

А и Ванга нямаше амбиции, нито умението да бъде както много я нарекоха

"в..щ....а".

Ванга вследствие на някакъв инцидент ослепява млада и е нормално

такъв човек да се ориентира към духовния свят.И аз ако бях на мястото

на Ванга сигурно щях да мразя много Бога.

Ванга не само, че не Го мразеше ами

и на младини(не знам дали преди или след инцидента) искаше да стане монахиня.

А вече като стара тя казваше, че е сънувала св.Йоан Златоуст - моя любим светец.

Ванга обичаше селската природна идилия и се обграждаше

само с добри хора (поети,художници,чистачки,изтормозени от системата учени,цигани работници).

Православна ли беше Ванга?Ами Ванга е един изстрадал селски човек

, който чак кой знае какви професорски и синодални познания по богословие няма.

Пък и света не е само православието.Съгласен съм, че там има доста ценни неща.

Тук обаче наистина е проблем, че Ванга вярваше на дераилирали хора с 

шизофрения и на разни невисокоинтелигентни "лечителки".

Обаче вие май забравяте, че тогава времената бяха други.Нямаше интернет и 

смартфони и науката все още имаше много прости неща които обаче не бяха

разгадани.Вече тези точки се разгадаха.Повечето.

"Каноните маноните"

Ами тя като му каза "Ти като си свещеник трябва от шекер да си по-благ!"

той защо не каза "Да всички хора сме грешни!"

"На тебе ти мътят акъла!" каза монахът

"На тебе ти мътят акъла!" - ми хареса как

му отвърна Ванга.

"И за нейното душеспасение ние отсъждаме тази сграда 

да е неканонична!" - отсече лицемерно монахът.

То се усеща по самия глас.

И защо Ботев нарича православните, че са скотове.

Нима Ботев беше глупав или и на него "му мътят акъла".

И не страняха ли и почти всичките революционери по-настрана от 

Църквата?Нима и те бяха "отстъпници и еретици".

То най-лесно да кажеш на някой, че е еретик,крадец или блудник.

Извънземните които я посещаваха

Тя самата не е разбирала какво всъщност е това.

А такива феномени тогава имаше действително много.

Сега обаче вие имате Житията на светите отци и книгата Роджър Морно*

и разбирате с какво си е имала среща Ванга.Нали точно тези 

"духовни кукловоди на злия свят" се явяват в такава форма

за да плашат хората.Следвайки светите отци знаем, че това Бога

им го позволява за да ни изпита смелостта и вярата.

Това, че Ванга инстинктивно е повярвала, че те искат да и помогнат

е нормална реакция на всеки.Всеки може да се поддаде.

Това е едно състояние в психологията което

как се наричаше не помня когато ти от самия страх

много искаш да повярваш, че това до теб не е лошо.

Мисля, че Ефект на въдицата.

Да но ако ти надвиеш на тези феномени - тогава

ще се прославиш като св.Антоний Велики.

Колкото до Антоний Велики неговия живот не е минал напразно,

за разлика от тези монаси които по цял ден се молят и изпълняват послушания

и които ако отиде някой при тях не го гледат с кой знае колко

милостиви очи, нито му дават кой знае колко храна.

Нито пък имат кой знае какво знание за вярата в Бога.

То вярно, че ние сме вярващи ама все пак човешкия живот не е само 

вяра в Бога.Но те дори и от единственото което

могат - те дори и от него от вярата кой знае колко добре не разбират.

Както един монах (няма да му споменавам името, даваха го миналата година по Нова) който отскоро нашумя

с това, че помагал на психичноболни с молитви и броеници

аз го заговорих и му обясних, че кръстенето с три пръста е 

традиционно, но има и кръстене което е със цялата длан и завършва по 

сърцето.Това е кръстенето на кръстоносци,рицари и гладиатори.

Той не щеше и да чува.Продължи да си яде охотно паницата

с риба и зеленчуци,

а на мен преди това ми даде само 2 филийки хляб с маргарин.

Нямаше даже и сол.

А той не знае, че само преди 2 дена в Стара Загора ме

набиха в един храм някаква охрана и аз окървавен,насинен,

с фрактури по гърба и краката,с омърсени и изпокъсани

от дърпанията и блъскания на земята дрехи.След 

като всичко свърши аз извиках "Господ да ме опази.Те са зли."

и направих този византийски кръст излизайки пребит.

И този геройски подвиг ли е "еретичен и неканоничен"?

А както гласи народната поговорка

"Монах умен има ли?"

Те тогава къде са тръгнали да дават акъл кой как ще си 

живее живота.Искам вяра?Искам църкви?Има си интернет книги за вярата.

Много по спокойно и поучително, вместо да ходя по тези храмове и 

само да ме коментират бабички с ниско IQ.

Православната църква са "mind closed people".Както и многото други протестантски 

църкви.Пък и истинските православни - те не се афишират много-много.

Има си една заплата от 600 лева и си живее.И 0 лева да му дадат той

пак ще си бъде свещенник.Защото вярва в Исус Христос и светиите.

Както и Ванга много често споменаваше името на Исус.А както 

знаете от книгата на Роджър Морно демони и престъпници

не обичат да споменават и намесват в житейските разговори това име.

Ванга обаче не го споменаваше по време на сеанси.Защо?

Щото точно най-неприятните врачки така заблуждават хората.

Може да имат и кръстове и икони и да казват някакви заклинания, но в 

действителност тяхното е голяма шарлатания която

е опасна за непълнолетни и по-големи също.

Това, че самите врачки я издигат в култ нищо не значи.

Заради Петър да не намразваме свети Петър.**

Това което и пожелавам на Ванга в това което следва след 

гроба е нека Бога в когото тя вярваше (макар и да не

разбираше съвсем всичко***)да и даде най-красивите

кафяви очи (като моите - аз не знам дали са красиви).

Вече да не е облечена с такива селски дрехи(които поне са скромни

макар и не толкова готини) а да е облечена в

светлината на ангелските войнства и вече да общува

с дивите зверове (които и в тукашния живот я обичаха предполагам)

те поне няма да я осъждат и лаят като хората и....

...този път да срещне истинските ангелски войнства(а не нощни UFO).

* - Книгата на Роджър Морно е "Пътешествие в свръхестественото"

** - българска народна поговорка

*** - "Всичко знаят само глупаците" - африканска поговорка

• 4 седмици по-късно...

Най-странното предсказание на Ванга за 2022

Цитат

Повечето от предсказанията на пророчицата Ванга за 2022 година вече бяха огласени: Нова световна война няма да има, а страшните природни катаклизми, мъчили човечеството през 2021 година, леко ще отстъпят назад. Вулканите ще затихнат, пожарите ще намалеят.

Но редица нейни мрачни предсказания няма как да бъдат пренебрегнати. Огласи ги Сергей Косторной, цитиран от "СтарХит".

Тя прогнозира нова болест, която ще завладее човечеството и ще дойде от Сибир, „който отдавна е заспал във вечно замръзване“. Поради глобалното затопляне вирусът ще се освободи и ще отнеме живота на много хора.

Ванга не смята, че епидемията от коронавирус ще изчезне, но смята, че през 2022 година хората ще се научат да живеят в тези условия и ще могат да изчакат края на нещастието.

Тя твърди, че водата ще пресъхне в няколко района на света, а в Индия се очаква глад заради нечовешка жега.

Русия няма да намери общ език със Запада, отношенията ще претърпят пълен разрив. Ще се подобрят след 2022-ра, предава НТВ.

Единственият съюзник на Русия ще е Китай. Засега в календара на президента Путин е планирана визита именно зя отриването на Олимпиадата в Пекин.

Най-странната прогноза за Ванга е по отношение на парите през 2022 година.

„Хората ще станат богати, но без пари в ръцете“.

Това пророчество вече се тълкува нееднозначно. Едни твърдят, че се очаква бум на криптовалутите, други пък са на мнение, че банковите разплащания изцяло ще заменят кеша.

Това предсказание се появява във виденията й още за предходните години:

„Парите вече изчезват, за да бъдат заменени от цифри“.

Но за 2022 година то е най-конкретно.

Вангя умря на 85 години през 1996 година. Пророчицата има много предсказания, които не се сбъднаха, но и редица, които са факт. Сред тях са смъртта на Сталин, аварията в Чернобил, победата на Борис Елцин и атентатите в Америка на 11 септември 2001 година.

Копирано от standartnews.com

• 1 година по-късно...

Онзи ден говорих с една хидроложка и и зададох въпроса ,, наистина ли за последните 10 години запасите от питейна вода са намаляли на половина ? " ( това защото четох за най страшното пророчество на Ванга , че няма да има питейна вода и ще се водят войни за питейната вода ),хидроложката ми отговори ,, Да , в световен мащаб , но в България всичко е наред и прогнозите са ,че ще е така в следващите 5 години , всички подземни реки и водосборници са пълни , така че да не се притесняваме за в близко време  " .

Това нейно пророчество се е сбъднало . Следя нейните пророчества , защото има посочени няколко държави , които ще са ,, рай на земята " и една от тях е България. Затова да благодарим на Бога ,че сме българи.

на 31.01.2024 г. в 13:03, Anzhel Dimitrov написа:

Онзи ден говорих с една хидроложка и и зададох въпроса ,, наистина ли за последните 10 години запасите от питейна вода са намаляли на половина ? " ( това защото четох за най страшното пророчество на Ванга , че няма да има питейна вода и ще се водят войни за питейната вода ),хидроложката ми отговори ,, Да , в световен мащаб , но в България всичко е наред и прогнозите са ,че ще е така в следващите 5 години , всички подземни реки и водосборници са пълни , така че да не се притесняваме за в близко време  " .

Това нейно пророчество се е сбъднало . Следя нейните пророчества , защото има посочени няколко държави , които ще са ,, рай на земята " и една от тях е България. Затова да благодарим на Бога ,че сме българи.

Дали баба Ванга не е имала предвид по-скоро за замърсяването на водата с микропластмаса, на което сме свидетели сега. Казват, че ако продължаваме да изхвърляме пластамаса в същото количество, до 2050 г. микропластмасите в Световния океан, ще са повече от планктона. И в момента има пластмасови микрочастици в рибата, бирата, мидите и дори чешмяната вода.

преди 2 часа, BgArgonaut написа:

Дали баба Ванга не е имала предвид по-скоро за замърсяването на водата с микропластмаса, на което сме свидетели сега. Казват, че ако продължаваме да изхвърляме пластамаса в същото количество, до 2050 г. микропластмасите в Световния океан, ще са повече от планктона. И в момента има пластмасови микрочастици в рибата, бирата, мидите и дори чешмяната вода.

Не знам за замърсяването , но е факт че много региони от света се обезлюдяват защото няма качествена вода за пиене . Иначе с микропластмасите трябва да свикваме , защото всичко се бутилира в пластмаса или се ползват масово капачки със съдържание на пластмаса. 

Друг е въпроса до каква степен бихме могли да вярваме на тези предсказания. Много от тях са се оказали неверни. Затова и църквата отхвърля баба Ванга. Църквата твърди че тя е обсебена от зли демони. Какви са тези същества отвъд нас - добри или лоши няма как да знаем. Тя не общува със самия Бог, а с някакъв разум или дух. 

преди 4 часа, BgArgonaut написа:

Друг е въпроса до каква степен бихме могли да вярваме на тези предсказания. Много от тях са се оказали неверни. Затова и църквата отхвърля баба Ванга. Църквата твърди че тя е обсебена от зли демони. Какви са тези същества отвъд нас - добри или лоши няма как да знаем. Тя не общува със самия Бог, а с някакъв разум или дух. 

Ето тук : https://www.24chasa.bg/mezhdunarodni/article/16354176   

последните данни около пророчествата на Ванга.

Отделен е въпроса с кого е общувала , но тя самата няколко пъти е заявявала че дарбата и е от Бог .

Предсказанията са и предупреждения , като може да се избегнат някои събития ако се вземат мерки на време . Затова някои събития са избегнати . 

Проблемът във  Фокушима също е предсказан от Ванга.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.