Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


получих подарък тонколони B&W Bowers and Wilkins CM 7 и център за тях , колоните са по 150 W  всяка а центъра е 120 W ( 8 ОМА  ).ТА ВЪПРОСА МИ Е, ПО -МОЩЕН ОТ КОЛОНИТЕ ЛИ ТРЯБВА ДА БЪДЕ УСИЛВАТЕЛЯ ИЛИ МОЖЕ И ПО- СЛАБ? мо!!! же и да ме посъветвате какво точно да взема ( за цената няма значение) БЛАГОДАРЯ 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Тонколоните са с импеданс от 8 ома.

Така, че вземате усилвател/ресийвър който поддържа тонколони от 8 ома. Повечето ги поддържат.

По важното в случая е, предпочитате да изграждате стерео система (2.0 или + суб) или многоканална система (5.1/7.1/ Atmos и т.н)

Като при второто е  ако искате да получите максимално добро изживяване при гледането на филми: търсите многоканален ресийвър за предпочитане нов модел с подръжката на новите форамаи (ако държите на тях)

При първият вариант е ако сте по голям фен на музиката, от колкото на киното, за стерео система. - търсите стерео усилвател, с подходящите входове оптични, коаксиални и т.н. и изход за активен SUB и т.н,

в зависимост какви устройства ще свързвате към него.

При стерео системата не е задължително добавянето на субуфер (и някой хора го отхвътлят), но и мнозина го избират, ако двете тонколони не могат да създадат "достатъчно" ниски честоти.

Докато при многоканалната, използването на поне един е задължителен.

Ако изберете вариант две, ще ви трябва и мултимедийно устройство (Android TV Box, или персонален компютър, блу-рей плеър, т.н. за източник )

При многоканална система, тонколоните трябва да са от една серия/модел, ако искате да се потопите по добре в кино "изживянето".

 

Колкото до мощността, поне трябва да е близка до тази на тонколоните (ако е вярна).

Погледнете внимателно, защото повечето производители (за нова техника става дума) е дават/измерват максималната мощност на единият канал, като е включен, при определен импеданс (6 ома - например),  и THD ит.н.

Което е маркетингов трик с цел да си изкарат по мощни усилвателите/ресийвърите, от колкото са!

Колкото е по висок импеданса (производителите предлагат х-ките му в спецификациите), толкова съответно макс, мощност на усилвателя е по малка.

Желателно е да не се усилва на max, за да не си "прецакате техниката". Да имате "усет" за Volume-то

Като известни марки производители на ресийвъри/усиватели: Yamaha, Denon, Marantz, Pioneer

Успех в избора!

Редакция: Тествайте тонколоните, преди покупката, за да сте сигурни че са изправни.

 

 

 • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

благодаря за бързия отговор !  колоните са със център 2+1. възможно ли е да се включат в ресивер.7.1? ще пусна снимки по късно

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 56 минути, nikvikviknik написа:

благодаря за бързия отговор !  колоните са със център 2+1. възможно ли е да се включат в ресивер.7.1? ще пусна снимки по късно

Разбира се. Само импеданса на ресийвъра да съответства на този на тонколоните.

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

това са колоните  и в момента следя този ресивър в ибей. подходящ лие? и за какво са двата допълнителни изхода на колоните отзад? благодаря и се извинявам за незнанието си.

https://www.ebay.co.uk/itm/Pioneer-VSX-924-7-2ch-AV-Receiver-150W-Ultra-HD-4K-Bluetooth-AirPlay-USB-7xHDMI/263800045802?_trkparms=aid%3D222007%26algo%3DSIM.MBE%26ao%3D2%26asc%3D52863%26meid%3D82876b219e0c499683a57bc1ceff719e%26pid%3D100005%26rk%3D2%26rkt%3D12%26sd%3D263800079740%26itm%3D263800045802&_trksid=p2047675.c100005.m1851

viber image.jpg

кйнкм.jpg

878х.jpg


 • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Колоните имат изводи за така нареченото свързване бивайъринг. Това означава, че вътре в колоната има изведени отделни изводи за нискочестотните и за високочестотните говорители. Изводите са означени с LF - Low Frequency и HF - High Frequency. В момента нискочестотните и високочестотните изводи са свързани с мостчета - тия криви шинички на снимката. Както са свързани в момента, може да ги захранваш с по два кабела на колона - плюс /червен/ и минус /черен/. Кабелите трябва да се вързани към съответните изводи със същата цветова маркировка на ресивъра за front колони или към изводите на стереоусилвател.

За какво са мостчетата? Има стереоусилватели /и някои ресивъри/, които имат възможност за захранване бивайъринг на фронт колоните. При тях има по два чифта изводи за канал - ляв и десен. Обикновено са маркирани като изводи А и изводи В. В този случай махаш мостчетата и свързваш колоните с по 4 кабела за колона, като гледаш схемата в упътването на усилвателя. Така се подобрява качеството на звученето на колоните. Обаче винаги трябва колоните да са 8 омови. Твоите са такива.

Нищо не пречи да включиш колоните към ресивър - към изводите за фронтални колони и център. По късно можеш да допълниш системата до 5.1 или до 7.2 - според възможностите на ресивъра, с допълнително купуване на съраунд колони  странични и/или задни, плюс 1 или 2 събуфера.

Ресивърът, който си посочил, има възможност и за бивайъринг свързване. Виж най-десните изводи, на които пише Front Height/Wide/B. А най-левите изводи са Front A. При бивайъринг от менюто на ресивъра /или от копчетата, не знам/ трябва да избереш да работят А +В

Изискването за ресивъра е всички колони да са импеданс от 6 до 16 ома. А твоите са с импеданс 8 ома, така че всичко е наред.

 • Харесва ми 3

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

много благодаря !!! ще купя ресивър  и ако имам други  въпроси ще попитам пак ! БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ 

 • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Всъщност мостчета имаш само на централната ти колона. На фронт колоните ги няма. Това означава, че ако ще свързваш колоните само с по два кабела, трябва да си направиш мостчета от дебел проводник - поне 4 квадратни милиметра.

 • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 8 часа, nikvikviknik написа:

моля кажете ми този ресивър добре ли е?

https://www.cnet.com/products/onkyo-tx-nr626/specs/

Стар модел е. Иначе не е лош  8 ома,95 W на канал.. (600 W захранване), яка машина. Стига да е технически изправен.

Но ако няма да се гледат най новите видео формати филми (H265) добре, щом и ако цената е оферта.

Иначе, ако ще се гледат (напр. DTS X, Dolby Atmos), то тогава търсите съвременен ресийвър 2017/2018 година.

Което е за предпочитане, ако се избира нов ресийвър.

 • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 3 часа, oic написа:

БЛАГОДАРЯ МНОГО ЧЕ МИ ОБРЪЩАТЕ ВНИМАНИЕ !!! НАМЕРИХ ДРУГО РЕВЮ ЗА НЕГО И ТАМ ПИШЕ ЧЕ Е 160W . МОЖЕ ЛИ ДА ГО РАЗГЛЕДАТЕ? И АКО Е 95 W МОЖЕ ЛИ ДА ЗАХРАНИ КАКТО ТРЯБВА ТЕЗИ КОЛОНИ КОИТО СА 150 W

http://www.expertreviews.co.uk/onkyo/52835/onkyo-tx-nr626-review

ОСНОВНО ЗА МУЗИКА ЩЕ ГО ПОЛЗВАМ

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не че нещо, но честно казано, никак не ми харесва звукът на ресиверите в режим "стерео" за слушане на музика. Трябва да е някакъв извънредно скъп модел, че да докара звук в режим стерео, близък до звука на много по-евтин стерео усилвател.

Аз имам и много добър ресивер, и много добър усилвател. Колкото и да се старае, ресивърът дори не може да се доближи до звученето на усилвателя.

Естествено, всичко е въпрос на приоритети. На какво държиш повече - на качественото слушане на музика или на гледането на филми с многоканален звук, а слушането на музика да е на втори план.

Съществува и идеалният вариант, при който и вълкът сит, и агнето - цяло. Обаче си е скъпичък, и то доста.

Става дума за вариант, при който да използваш едни и същи колони и като колони за качествено слушане на музика със стерео усилвател, и като предни фронт колони за многоканален звук с ресивър. Без да превключваш колоните от усилвателя към ресивъра и обратно . Всичко става много лесно, стига да са изпълнени две условия:

1. Ресивърът да има изходи от предусилвателното стъпало за фронт колоните.

2. Стерео усилвателят да може да се "цепи" на предусилвателно и крайно стъпало и да има входове за крайното стъпало.

Ако са изпълнени тези условия, свързваш фронт колоните към усилвателя. Останалите колони - център, съраунд колони и събуфер, свързваш към изходите на ресивъра. Свързваш изхода от предусилвателя на ресивъра към входа на крайното стъпало на стерео усилвателя.

Когато слушаш музика, превключваш усилвателя в режим интегриран усилвател / с мостчета или от менюто му, както е възможно/. Работят предусилвателното и крайното стъпало на усилвателя. Подаваш сигнал към линеен вход на усилвателя.

Когато ще си пуснеш филм, превключваш усилвателя да работи само като крайно стъпало, вързано към ресивъра. Сигнал пускаш към ресивъра през HDMI вход от съответен плейър. В този случай силата на сигнала към предните колони/и към всички останали колони/ се регулира от ресивъра, а не от усилвателя.

Аз съм на този вариант. Обаче... И  усилвателите, и ресивърите с такива възможности  започват с цени от 1500-2000 лева отделно за усилвателя и отделно за ресивъра. Това са цените като нови, не секънд хенд.

Ако държиш на такъв вариант, може първоначално да си купиш такъв ресивър и да вържеш колоните към него. По-късно, като събереш още пари, купуваш и стереоусилвател и прехвърляш предните колони към него.

Обаче много трябва да внимаваш да имат съответните изходи или входове.

На съответните изходи на ресивъра трябва да има означение "front pre out" или нещо подобно. А на съответните входове на усилвателя трябва да има означение "main in" или нещо подобно.

Ето снимки на задниците на моя ресивър - Onkyo TX-RZ810 и на моя усилвател - Onkyo A-9070. Може да видиш съответните изходи и входове.

 

onkyo_tx_rz810_black_large_5.jpg.jpg

A9070b.jpg

 

 • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)
преди 7 часа, Михайлов написа:

Не че нещо, но честно казано, никак не ми харесва звукът на ресиверите в режим "стерео" за слушане на музика. Трябва да е някакъв извънредно скъп модел, че да докара звук в режим стерео, близък до звука на много по-евтин стерео усилвател.

Аз имам и много добър ресивер, и много добър усилвател. Колкото и да се старае, ресивърът дори не може да се доближи до звученето на усилвателя.

Естествено, всичко е въпрос на приоритети. На какво държиш повече - на качественото слушане на музика или на гледането на филми с многоканален звук, а слушането на музика да е на втори план.

Съществува и идеалният вариант, при който и вълкът сит, и агнето - цяло. Обаче си е скъпичък, и то доста.

Става дума за вариант, при който да използваш едни и същи колони и като колони за качествено слушане на музика със стерео усилвател, и като предни фронт колони за многоканален звук с ресивър. Без да превключваш колоните от усилвателя към ресивъра и обратно . Всичко става много лесно, стига да са изпълнени две условия:

1. Ресивърът да има изходи от предусилвателното стъпало за фронт колоните.

2. Стерео усилвателят да може да се "цепи" на предусилвателно и крайно стъпало и да има входове за крайното стъпало.

Ако са изпълнени тези условия, свързваш фронт колоните към усилвателя. Останалите колони - център, съраунд колони и събуфер, свързваш към изходите на ресивъра. Свързваш изхода от предусилвателя на ресивъра към входа на крайното стъпало на стерео усилвателя.

Когато слушаш музика, превключваш усилвателя в режим интегриран усилвател / с мостчета или от менюто му, както е възможно/. Работят предусилвателното и крайното стъпало на усилвателя. Подаваш сигнал към линеен вход на усилвателя.

Когато ще си пуснеш филм, превключваш усилвателя да работи само като крайно стъпало, вързано към ресивъра. Сигнал пускаш към ресивъра през HDMI вход от съответен плейър. В този случай силата на сигнала към предните колони/и към всички останали колони/ се регулира от ресивъра, а не от усилвателя.

Аз съм на този вариант. Обаче... И  усилвателите, и ресивърите с такива възможности  започват с цени от 1500-2000 лева отделно за усилвателя и отделно за ресивъра. Това са цените като нови, не секънд хенд.

Ако държиш на такъв вариант, може първоначално да си купиш такъв ресивър и да вържеш колоните към него. По-късно, като събереш още пари, купуваш и стереоусилвател и прехвърляш предните колони към него.

Обаче много трябва да внимаваш да имат съответните изходи или входове.

На съответните изходи на ресивъра трябва да има означение "front pre out" или нещо подобно. А на съответните входове на усилвателя трябва да има означение "main in" или нещо подобно.

Ето снимки на задниците на моя ресивър - Onkyo TX-RZ810 и на моя усилвател - Onkyo A-9070. Може да видиш съответните изходи и входове.

 

 

 

 

много благодаря за инфото...разгледах машините и наистина са скъпички...има ли вариант в стерео усулвател да се включи и центъра?заради центъра търся ресивер.

 

Редактирано от capnemo
само главни букви! (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Стерео усилвателят е стерео усилвател... Там центри няма. Център колона - само в ресивър. От нея се чува звук само когато пуснеш примерно някакъв филм с многоканален звук. От центъра се чуват предимно разговорите на артистите в кадър.

В стереоусилвател освен двете предни колони можеш да включиш евентуално и събуфер - ако ти липсва бас по някакви причини.

 • Харесва ми 3

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 10 часа, Михайлов написа:

Стерео усилвателят е стерео усилвател... Там центри няма. Център колона - само в ресивър. От нея се чува звук само когато пуснеш примерно някакъв филм с многоканален звук. От центъра се чуват предимно разговорите на артистите в кадър.

В стереоусилвател освен двете предни колони можеш да включиш евентуално и събуфер - ако ти липсва бас по някакви причини.

а ако купя още 2 колони мога ли да слушам музика  с включен център през ресивър или тези комбинаций са само за кино ефекти,иначе ако си взема стерео усилвател центъра ми увисва.?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 14 минути, nikvikviknik написа:

а ако купя още 2 колони мога ли да слушам музика  с включен център през ресивър или тези комбинаций са само за кино ефекти,иначе ако си взема стерео усилвател центъра ми увисва.?

То и със сегашните тонколони (център и фронтални), пак можете да слушате музика. Като ако искате само стерео включвате ресийвъра на стерео режим.

Ако искате да слушате звук и от центъра, правите си настройките, например Dolby Prologic, или други (в зависимост оте ресийвъра),  при които се използват всички тонколони. (много канален режим).

Има смисъл за закупуването на още тонколони, само ако например слушате DTS  SACD (многоканални записи с музика или концерти и филми.

Като при този вариант (и вторият), ще трябва да помислите добре кой ще бъде източника на звук, компютър, медиен плеър (Андроид ТВ, Телевизор, блу-рей плеър и т.н.)

За да изберете ресийвър/стерео усилвател с подходящите входове HDMI, optical, coaxial, с които ще свържете  към "плеъра/източника"

Но ако искате качествен стерео звук да слушате, то тогава избирате стерео усилвателя, и съответно продавате центъра.  Използвате средствата за качествени кабели (интерконекторни или кабели за тонколони)

И евентуално за в бъдеще събирате пари  и за активен субуфер, ако все пак не Ви достига баса на сегашните тонколони.

Успех!

 • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 53 минути, oic написа:

То и със сегашните тонколони (център и фронтални), пак можете да слушате музика. Като ако искате само стерео включвате ресийвъра на стерео режим.

Ако искате да слушате звук и от центъра, правите си настройките, например Dolby Prologic, или други (в зависимост оте ресийвъра),  при които се използват всички тонколони. (много канален режим).

Има смисъл за закупуването на още тонколони, само ако например слушате DTS  SACD (многоканални записи с музика или концерти и филми.

Като при този вариант (и вторият), ще трябва да помислите добре кой ще бъде източника на звук, компютър, медиен плеър (Андроид ТВ, Телевизор, блу-рей плеър и т.н.)

За да изберете ресийвър/стерео усилвател с подходящите входове HDMI, optical, coaxial, с които ще свържете  към "плеъра/източника"

Но ако искате качествен стерео звук да слушате, то тогава избирате стерео усилвателя, и съответно продавате центъра.  Използвате средствата за качествени кабели (интерконекторни или кабели за тонколони)

И евентуално за в бъдеще събирате пари  и за активен субуфер, ако все пак не Ви достига баса на сегашните тонколони.

Успех!

много благодаря !! аз не съм чак толкоз претенциозен и надали ще направя голяма разлика на звука от ресивър и стерео усилвател .сигурен съм че сте прав за качеството на звука от стерео усилвателя но мисля да взема ресивър който ще ми послужи да слушам и центъра. кабелите колко квадрата трабва да бъдат и колко най много дължина?

sony добра марка ли е за ресивър ? незнам в днешно време кое лежи на стари лаври и дали не са му прецакали качеството...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 2 минути, nikvikviknik написа:

много благодаря !! аз не съм чак толкоз претенциозен и надали ще направя голяма разлика на звука от ресивър и стерео усилвател .сигурен съм че сте прав за качеството на звука от стерео усилвателя но мисля да взема ресивър който ще ми послужи да слушам и центъра. кабелите колко квадрата трабва да бъдат и колко най много дължина?

Не съм експерт в аудио кабелите, но все пак кабелите (говоря за бюджетните) трябва да са OFC, от чиста без кислородна мед (ако се спрете на медни кабели)

Ако разстоянията не са дълги (до 4-6 метра до тонколона), понеже тонколоните са подови, кабела трябва е поне около 2x2.5 квадратни мм минимум.

За центъра може да е минимум 2x1, 5 квадрата.

При по големи разстояния, ще трябва да увеличите дебелината на кабела. (напр. 2 x 4 мм2)

Може да разгледате и какви кабели препоръчват за вашият модел тонколони в мрежата.

Също ако искате да разкачате тонколоните или да ги свържете , и към ресийвъра коректно.

Разгледайте банан щекерите или "скоби" за свързването им към кабелите.

 

 • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 6 минути, oic написа:

Не съм експерт в аудио кабелите, но все пак кабелите (говоря за бюджетните) трябва да са OFC, от чиста без кислородна мед (ако се спрете на медни кабели)

Ако разстоянията не са дълги (до 4-6 метра до тонколона), понеже тонколоните са подови, кабела трябва е поне около 2x2.5 квадратни мм минимум.

За центъра може да е минимум 2x1, 5 квадрата.

При по големи разстояния, ще трябва да увеличите дебелината на кабела. (напр. 2 x 4 мм2)

Може да разгледате и какви кабели препоръчват за вашият модел тонколони в мрежата.

Също ако искате да разкачате тонколоните или да ги свържете , и към ресийвъра коректно.

Разгледайте банан щекерите или "скоби" за свързването им към кабелите.

 

да мисля точно такива конектори да взема тип банан .

преди 6 минути, oic написа:

Не съм експерт в аудио кабелите, но все пак кабелите (говоря за бюджетните) трябва да са OFC, от чиста без кислородна мед (ако се спрете на медни кабели)

Ако разстоянията не са дълги (до 4-6 метра до тонколона), понеже тонколоните са подови, кабела трябва е поне около 2x2.5 квадратни мм минимум.

За центъра може да е минимум 2x1, 5 квадрата.

При по големи разстояния, ще трябва да увеличите дебелината на кабела. (напр. 2 x 4 мм2)

Може да разгледате и какви кабели препоръчват за вашият модел тонколони в мрежата.

Също ако искате да разкачате тонколоните или да ги свържете , и към ресийвъра коректно.

Разгледайте банан щекерите или "скоби" за свързването им към кабелите.

 

https://www.ebay.co.uk/itm/Sony-STR-DN840-7-2-Channel-AV-Receiver-150W-6xHDMI-4K-3D-Wi-Fi-Airplay-Boxed/153098533299?hash=item23a56239b3%3Ag%3A0iUAAOSwdA5bSRX-&_sacat=0&_nkw=av+reseiver+wi+fi&_from=R40&rt=nc&_trksid=m570.l1313

 

този по добър ли е от онкио -http://www.expertreviews.co.uk/onkyo/52835/onkyo-tx-nr626-review 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

От двата (стари модели), бих заложил на Онкиото.

Но независимо на какво ще се спрете, задължително да го тествате, ако ще се купува втора ръка.

Не, че ще разберете дали продукта е 100% изправен. За да не останете разочаровани в последствие.

Например HDMI платката, на някой ресийвър може да е гръмнала, и да не работи, или частично.

Всичко си е до късмет със ресийвър втора ръка.

 

 • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 21 часа, nikvikviknik написа:

много благодаря !! аз не съм чак толкоз претенциозен и надали ще направя голяма разлика на звука от ресивър и стерео усилвател .сигурен съм че сте прав за качеството на звука от стерео усилвателя но мисля да взема ресивър който ще ми послужи да слушам и центъра. кабелите колко квадрата трабва да бъдат и колко най много дължина?

sony добра марка ли е за ресивър ? незнам в днешно време кое лежи на стари лаври и дали не са му прецакали качеството...

Разкарай тоя център и си купи транзисторен стерео усилвател с класическо трансформаторно захранване и добра филтрация. За тези колони е достатъчен 2х80-100 вата при 8 ома товар.

Ако мислиш основно да гледаш филми тогава вземай някакъв многоканален ресивър, но ще ти трябват поне още две колонки. В този вариант, както ти казаха по-горе получаваш посредствено звучене в стерео режим.

 • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

така ...стигнахме до свързване на колоните с ресивъра но ,след като съм решил че няма да ползвам Bi-Wire,и съм сменил оригиналните пластини с мостове ще пусна снимка. Къде да поставя кабелите които идват от ресивъра,  LF или HF? има ли значение след като има връзка между тях? благодаря...

s-l1600.jpg

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Отзад на всяка колона свързваш с мостче плюсовата клема на LF, означена с червено, с плюсовата клема на HF, също означена с червена ивица. По същия начин свързваш с второ мостче минусовите клеми на колоната, означени с черни ивици. Същата гимнастика повтаряш на изводите на втората колона. Ако ще ползваш мостчетата от снимката, за плюсовите клеми използвай мостчетата с червени ивици, а за минусовите клеми - мостчетата с черни ивици. Единият край на всяко мостче, завършващ с банан, го мушкаш в съответната клема, а другият край го притягаш с врътката на другата клема.

Няма абсолютно никакво значение от електротехническа гледна точка, особено при мостчета с голямо сечение, къде ще свържеш аудиокабелите, идващи от ресивъра. Но въпреки това в упътванията на някои колони изрично си пише, че при поставени мостчета кабелите трябва да се свържат към клемите LF.

Така че за всеки случай вържи кабелите към клемите LF.

Ако аудиокабелите откъм ресивъра имат банани, тогава естествено ще ги включиш към тези клеми, където си свързал краищата на мостчетата с плоски сцепени накрайници /левите краища на мостчетата на твоята снимка/.

За кабелчетата, които си показал. Бананите им, на които пише Накамичи, са пълен боклук. Миналата година бях вързал такива банани на два чифта аудиокабели. При едно превключване на кабели предната част на единия банан ми остана в ръката, без да съм прилагал никакви усилия върху накрайника. Просто си беше включен в колона. Отдавна съм ги разкарал. Има и по-качествени банани.

 • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

благодаря много...пуснах го и звука е уникален ....мостовете са с доста дебел многожилен кабел и си дойдоха с тези банани. значи няма да взимам такива за кабелите щом казвате че са боклуци, предстоят още тестове... благодаря на всички !!! сигурно пак ще питам нещо:):)

 • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

за дължината на кабела вижте тази таблица и ме посъветвайте, за около 20 метра ще ми трябва за всяка от колоните които ще сложа в задната част на стаята. като 14 AWG е   2,5 мм2  ,дори ми изглеждат по дебели. кабела който купих е OFC.

s-l1600 (1).jpg

иначе събрах цялата серия -

CM7.jpg

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.