Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


Имам следния проблем. Компютъра ми е с дъно "AsRock B85 Pro4" и процесор "QuadCore IntelCore i7-4790" .Видео картата ми бе "Radeon HD 6670" , но и стана нещо и не работи. Реших да я сменя и да премина на nVidia такава. Взех от приятели 2 карти nVidia Quadro 4000 и 3800" .Изтеглих драйвери съответно за тях и една по една ги поставях на компа. Но какво ми бе учудването ,когато след рестартиране на дисплея се появяват черги вместо образи. Защо е така? ОС е Уйндолс 7 32 бита , пачната - за да използвам цялата РАМ памет.Моля помогнете да знам ,къде е причината за това не приемане на тези видео карти.
Днес си взех чисто нова видео карта Asus GeForce GTX 1050ti и пак се получи същото .Щом качих драиверите от СД диск на картата и рестартирах компа пак станаха чергите. Не ми е ясно защо става така.Хайде да предположим ,че ползваните карти им има нещо , но защо го прави и с чисто новата, не знам. Моля специалистите да ми помогнат, много ми е важно да я запусна тази видео карта !!!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

1. Чергите още като пуснеш компа ли ги има?

2. В биос можеш ли да влезеш , там има ли черги?

3. Вграденото видео какво вади като сложиш кабела там?

4. Какво е захранването (не ми казвай 600w а марка и модел)

5. Махаш ли старите драйвери с Display Driver Uninstaller Download version 17.0.8.8 - Guru3D.com преди са сложиш новата карта?

6. Как стана проблема с първата карта до като си ползваш машината или един ден пускаш и брак?

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Снимка на чертите? Прегледай си слота за видео картата за видими проблеми, също така извади я и я постави отново като гледаш хубаво да влезе, да я заключиш и да завиеш болта придържащ картата когато тя е перпендикулярна на дъното. Драйверите от къде ги сваляш, коя версия точно слагаш и почистена ли е системата от стари драйвери? С автоматичното сваляне на драйвери на ОС-а какво става?

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

В предните теми на автора се коментираше, че артефакти се дължат ЕДИНСТВЕНО на повредена карта. Ха сега, тези които го твърдяха да видят, как причината за артефакти може да е и друга...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

1.Чергите стават , след като рестартирам компа при инсталация на драйверите и повече нищо не може да правиш, защото не се вижда нищо.

2.Влизам в биоса ,там няма и Safe mode няма.

3.Вграденото видео всичко си е нормално, аз сега пиша с негова помощ.

4.Захранването е "Корсар СХ 750 вата".

5.Махам старите драйвери с DDU v. 17.0.8.6 преди да сложа новата карта, която и да е тя.

6.Първата карта бе Radeon HD 6670 и както един ден работих се раздели екрана на две, като мишката остана в едната страна, после на повече и т.н.


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Дали си пробвал да сложиш карта в 1 x PCI Express 2.0 x16 slot (PCIE4: x4 mode) да видим там как ще е.

Другото което ми хрумва е - можеш ли да си извадиш процесора от гнездото (правил ли си го, знаеш ли рисковете)? Целта е да се провери състоянието на пиновете в гнездото (да не е прегорял някои или да има деформирани), както и почистване на контактните повърхности на самия процесор.  Това само ако знаеш какво правиш!

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 9 минути, plamen_petrov_80 написа:

Снимка на чертите? Прегледай си слота за видео картата за видими проблеми, също така извади я и я постави отново като гледаш хубаво да влезе, да я заключиш и да завиеш болта придържащ картата когато тя е перпендикулярна на дъното. Драйверите от къде ги сваляш, коя версия точно слагаш и почистена ли е системата от стари драйвери? С автоматичното сваляне на драйвери на ОС-а какво става?

Когато са чергите не мога да ви направя снимка, защото не влизам в ОС.Слота и картите ги поставям много внимателно и точно, за това не се съмнявам. На ползваните карти драйверите ги свалям от официалната страница на nVidia, а на чисто новата - от СД диск който е с нея. Почистена е системата от стари драйвери. Колеги, аз най-отгоре споменах , че ОС с която повече работя е пачната (за да използвам цялата РАМ), да не би това да обърква всичко при драйверите?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 57 минути, eskalibur_74 написа:

ОС е Уйндолс 7 32 бита , пачната - за да използвам цялата РАМ памет.

това не ми звучи добре но стрелям на посоки!

 

На другия слот за видео карта пробва ли?

Тази 1050ti има ли допълнителн 6пин?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 4 минути, plamen_petrov_80 написа:

Дали си пробвал да сложиш карта в 1 x PCI Express 2.0 x16 slot (PCIE4: x4 mode) да видим там как ще е.

Другото което ми хрумва е - можеш ли да си извадиш процесора от гнездото (правил ли си го, знаеш ли рисковете)? Целта е да се провери състоянието на пиновете в гнездото (да не е прегорял някои или да има деформирани), както и почистване на контактните повърхности на самия процесор.  Това само ако знаеш какво правиш!

Процесора е наред с него всичко, гледал съм го преди време. Имам на дъното два слота PCI- e x 16 и на двата ефекта е един и същ.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Аз лично не разбирам логиката ти да ползваш x86 на машина като твоята (без да знам точно колко памет имаш). Снимки едно време правехме с фотоапарат, а сега ги правят с телефон.

Как така не влизаш в ОС-а, целия Win ли се чупи от драйвера?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 минута, Can Oa написа:

това не ми звучи добре но стрелям на посоки!

 

На другия слот за видео карта пробва ли?

Тази 1050ti има ли допълнителн 6пин?

Не няма допълнителен пин.

На друг физически хард диск имам ОС Windows 10 / 64 бита ,там с видео картите няма този проблем, драйверите се инсталират добре и няма черги.

преди 3 минути, plamen_petrov_80 написа:

Аз лично не разбирам логиката ти да ползваш x86 на машина като твоята (без да знам точно колко памет имаш). Снимки едно време правехме с фотоапарат, а сега ги правят с телефон.

Как така не влизаш в ОС-а, целия Win ли се чупи от драйвера?

Само се показва надписа за Windows 7 и после се появяват чергите и всичко спира.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 2 минути, eskalibur_74 написа:

На друг физически хард диск имам ОС Windows 10 / 64 бита ,там с видео картите няма този проблем, драйверите се инсталират добре и няма черги.

Това чак сега ли се сети да го кажеш?

С последната ти правилно работеща видео карта под 7-ца - драйверите й преди или след пачването на ОС-а са слагани? Метода на пачване и обратим ли е?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ползвам 32 -а битова система защото е по бърза от 64 битовата. Поне така съм забелязал.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 минута, eskalibur_74 написа:

Ползвам 32 -а битова система защото е по бърза от 64 битовата. Поне така съм забелязал.

По-бърза в какво?

Да беше с някакъв дърт и слаб процесор разбирам, но при QuadCore IntelCore i7-4790 е безумие.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 минута, plamen_petrov_80 написа:

Това чак сега ли се сети да го кажеш?

С последната ти правилно работеща видео карта под 7-ца - драйверите й преди или след пачването на ОС-а са слагани? Метода на пачване и обратим ли е?

Последната видео карта и драйверите към нея са слагани преди пачването на системата и всичко беше ОК. Данеби сега да трябва целия този процес да го повта:cantbelieve:рям!!!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 10 минути, eskalibur_74 написа:

Само се показва надписа за Windows 7 и после се появяват чергите и всичко спира.

Пробвай при появяването на Windows  логото да натиснеш Shift  и не го пускаш до появата на десктопа.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 2 минути, DarkEdge написа:

Пробвай при появяването на Windows  логото да натиснеш Shift  и не го пускаш до появата на десктопа.

OK

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 12 минути, eskalibur_74 написа:

На друг физически хард диск имам ОС Windows 10 / 64 бита ,там с видео картите няма този проблем, драйверите се инсталират добре и няма черги.

 

преди 4 минути, eskalibur_74 написа:

Последната видео карта и драйверите към нея са слагани преди пачването на системата и всичко беше ОК.

И толкова трудно ли е да се събере 1 + 1 и да се направи извода, че проблема не е в картата, нито в ОС, а в действие /примерно въпросното пачване/, което е направено преди появата на артефактите ?!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Извинявайте всички, но просто не съобразих това, но все пак с Ваша помощ стигнахме до някакви изводи. Благодаря на всички.:wors:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Може просто да си зададе за основен входа към непачнатата точка.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Лошото в случая е ,че аз преди месеци бях изтрил истинската ОС и бях оставил само пачнатата, за да се зарежда по-бързо.Сега в момента преинсталирам ОС със 64 битова, но на системните устройства нещо не се качват драйвери и сега се мъча с тях.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

И с какво това ти помогна да зарежда по-бързо?

Имаш някаква мания по бързината, а нямаш бекъп за бързо връщане на системата при проблем.

Ако не е тайна какви са пълните ти параметри на системата, за какво се ползва тя основно и колко пъти на ден я стартираш?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 33 минути, eskalibur_74 написа:

Лошото в случая е ,че аз преди месеци бях изтрил истинската ОС и бях оставил само пачнатата, за да се зарежда по-бързо.Сега в момента преинсталирам ОС със 64 битова, но на системните устройства нещо не се качват драйвери и сега се мъча с тях.

Я, пак!
Така написано звучи като правя едно нещо и се мъча с него.
Каква ОС инсталираш?
Драйвъри по спецификацията на хардуера свали ли си?
Какво има като проблеми в диспечера на устройства?

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Цялото дърво на системните устройства е отворено. Това ми се случва за първи път. А бекъпи имам и то прекалено много но за жалост за на ОС с пач. Работя видео обработка  и други неща. Доста работи включена , уверявам Ви.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.