Премини към съдържанието

Препоръчан отговор

публикувано (редактирано)

Еееей ,тоя голям дявол бе! Хитрец, икономист и играч! То за това е и мултимилионер.    

Та, Тръмп се изолирал  налагайки мита! Скарал се с недъгавия ЕС, Китай. Отритнал уж Русия.  Що ли? Просто, та просто. Американската икономика не е в отлично здраве, но Тръмп си направи и своите изводи т.е налагайки забрани, ембарга и ограничения върху Русия, то Русия дръпна неимоверно напред икономически, загърбвайки вноса и развивайки собствената си икономика. Понеже никой не смее да наложи ембарга, забрани и ограничения на САЩ, то Тръмп реши да се самоизолира. С каква цел ли - ми да активизира своята икономика, да намали вноса.  Европейското недоразумение ЕС управлявано от пълни идиоти само""подскача" и не схваща тънката игра. В крайна сметка кой печели ..........???

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 9 минути, Black Power написа:

Просто, та просто. Американската икономика не е в отлично здраве, но Тръмп си направи и своите изводи т.е налагайки забрани, ембарга и ограничения върху Русия, то Русия дръпна неимоверно напред икономически, загърбвайки вноса и развивайки собствената си икономика

Абе не е баш така.

http://www.infostock.bg/infostock/control/worldmarkets/news/89166-213-000-novi-rabotni-mesta-v-sasht-evroto-poskapva

Нивото на безработица въпреки че сега  леко се е увеличило , то май месец е 3.8% което е рекордно ниско за 18 г.

А новите работни места са 213 000 , доста над очакваното.

За Русия няма да коментирам смешката ти :) Вицовете не бяха ли в друг раздел ? :) :)

 

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Икономическите санкции на определен брой страни към друга държава несъмнено имат за цел да ударят по икономиката на последната. Ситуацията я виждаме в лицето на Запада и Русия. Икономическата логика е желязна, но понякога и при нея има изключения и Руската Федерация ги показва. Въпреки санкциите руската икономика е нараснала с 1.5% през 2017 г. По-слаби са данните за четвъртото тримесечие на миналата година, когато е отчетен едва 0.9% ръст. Той обаче се стопява от солидната експанзия от 2.2% в предходните месеци.

Основната причина за по-слабото представяне на икономиката в края на годината е в резултат на намаляване на промишленото, минно-добивното и селскостопанското производство. Промишленият сектор се е свил с 2.8% (след повишение с 1.3% през третото тримесечие), в миннодобивната сфера беше отчетно понижение с 0.9% (след растеж с 1.6% преди това), както и при производството на електричество и при добива на природен газ (понижение с 4.1% след повишение с 1.3% през третото тримесечие).

Строителството отчита ръст от 1.7% в периода октомври-ноември, а търговията на едро и дребно нараства за второ поредно тримесечие с 3.6%, докато селскостопанското производство се сви с 0.5% (след ръст с цели 3.7% през периода юли-септември).

Независимо от спада БВП на Русия за цялата 2017-а е отчел ръст от 1.5%. За сравнение, година по-рано той се е свил с 0.2%, сочат данни на Националния статистически институт на страната. Миналогодишният ръст на икономиката на Русия е първи от 2014 г. досега.

2% ръст в условията на санкции е приличен показател. Обичайно санкции се въвеждат с цел свиване на икономиката на дадена страна. Германия има към 2% ръст, без срещу страната да са въвеждани санкции, макар че тези на ЕС срещу Русия удрят е немците, но не така силно. 

Редактирано от Soviet Soldier (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Политиката на Тръмп по отношение на инвеститор №1 за САЩ може и да му изиграе лоша шега - пренасочване на инвестициите към Европа.
! трилион $ са си 1 трилион $

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 час, Soviet Soldier написа:

Икономическите санкции на определен брой страни към друга държава несъмнено имат за цел да ударят по икономиката на последната. Ситуацията я виждаме в лицето на Запада и Русия. Икономическата логика е желязна, но понякога и при нея има изключения и Руската Федерация ги показва. Въпреки санкциите руската икономика е нараснала с 1.5% през 2017 г.

Е за това говоря де. Понеже на САЩ няма кой да наложи подобни санкции, то те се самосанкционират влизайки в умишлен икономически конфликт с ЕС и Китай. Търсеният ефект е като този в Русия т.е. ръст на икономиката!


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Еми нека и българите си изберат такъв президент и премиер.Какво са ми избрали, летци,пожарникари, хора ,които са били на една заплата и само са чакали края на месеца да си вземат фиша.С такива управленци ,ако чакаш да прокопсаш, ша има да си чааааакаш на бургаската гара..

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 9 часа, franchesko написа:

да си чааааакаш на бургаската гара..

На Стар'загорската с бели маратонки и скъсани дънки.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

И той кво иска? Да стане доставчик на газ на Европа? Това ич не е популизъм. Как ще го доставя? С термоса си за кафе?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 38 минути, DarkEdge написа:

И той кво иска? Да стане доставчик на газ на Европа? Това ич не е популизъм. Как ще го доставя? С термоса си за кафе?

Според българин, живеещ в САЩ Тръмп прави нещо немислимо за политик - изпълнява обещанията, които е дал на избирателтие си. До къде ще го докара това не се наемам да прогнозирам.

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добре е да обърнем внимание и на "Големите" в ЕС, Германия и Франция (Вече Великобритания не е фактор) които не веднъж възпрепятстваха икономическия прогрес на България, защото проектите ни с Русия и Китай са в разрез с интересите им. Бойко Борисов очакваше, че като им ходи по свирката ще получи някаква благодарност, та за това 2014 спираха външни проекти с Китай и Русия, но явно тиквата се е осъзнал. Той е малко бавничък милия, но срещите с китайския премиер Ли Къцян, както и с Путин и Медведев говорят че вече му идва акъла. Пък и изказването на Ердоган, относно газопровода, че Турция се възползва от грешките на българите го жегна, пък и си бе 100% истина. Какво получихме в замяна? Така не се прави политика, подобно отношение да натискаш държава относно външната ѝ политика, и когато ти направи услугата да не получи нищо в замяна си е опит за чист неоколониализъм. Да не говорим за протекционистките закони на, които приеха срещу българските транспортни фирми. Тези хора се стремят по всеки един начин да не ни позволят да се развием икономически, като конкуренция, дори и в 1 отрасъл. С подобна нагла политика ЕС се клати, а те ще загубят значително повече от нас, ако този съюз се разруши. Ние така или иначе сме на дъното, но имаме възможността да се развиваме сътрудничейки преди всичко с Китай и Русия, от едните може да получаваме горива, от другите готови високотехнологични и на изгодна цена стоки. Точно благодарение на сътрудничеството между КНР и РФ, санкциите на САЩ и ЕС не нанесоха желаните от тях щети по руската икономика. 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

@Soviet Soldier, тези неща имат нюанси. но откачането от евро хранилката и закачане към китайските инвестиции, като че ли е по-добра алтернатива. Но пък китайците инвестират тук, защото за сега сме им най-евтиния вход за ЕС. И ако не сме член на ЕС, може и да няма китайско кранче.
Оня слабичкият ся да си продаде тютюна, пък после ще го мислим...


17f3e16f0356ddd19d4e113502a9185f.jpg[/spoiller]

 

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 6 минути, Soviet Soldier написа:

Ние така или иначе сме на дъното, но имаме възможността да се развиваме сътрудничейки преди всичко с Китай и Русия, от едните може да получаваме горива, от другите готови високотехнологични и на изгодна цена стоки.

Ми то дефакто си  е така. Колко още по голяма зависимост от руски суровини може да имаме ? ?

Червените пропагандисти  когато плямпат глупостите си за "по-големи и тесни" връзки с РФ, "забравят " този тотален суровинен монопол  от РФ, и което е по важно, забравят че износа ни към РФ пострада заради КОНТРАсанкциите , когато мачкаха български чушки и домати. А не заради санкциите към РФ, които в много случаи абсолютно не засягат износа ни . 

Кой е виновен  тогава ? ?

Ас  Китай и сега си търгуваме, алиекспреса се къса от поръчки , проблема е с митницата за по сериозни стоки. Което казват, ще се облекчи, и ха дано.

преди 8 минути, Soviet Soldier написа:

Точно благодарение на сътрудничеството между КНР и РФ, санкциите на САЩ и ЕС не нанесоха желаните от тях щети по руската икономика. 

ПАк някой много бърка целта на санкциите. Това не е ембарго, другари, а санкции към отделни личноти, политици и организации, взети като реакция за незаконното военно анексиране на Крим и дестабилизацията в Украйна.

Това не са някакви  измислени действия на ЕС и останалия свят  за да "воюва" срещу  "невинната , несправедливо наказвна"  РФ :)

"Желаните резултати" са съвсем други. И да, не са постигнати. По ли би ви харесало в отговор на вкараните рашистки войски, да бяха вкарали украинците и западните им съюзници също войски и да се почне патакламата ??

В случая санкциите са този цивилизован, не-военен начин да се противодейства на една военна агресия.

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)
преди 10 минути, miro20 написа:

алиекспреса се къса от поръчки

На времето имах една преподавателка по география. Нейна крилата фраза беше"На базата на дървения материал се развива тежкото машиностроене и по-точно производството на кибрит"
Ти на това ли викаш стокообмен - на пазаруването на флашки и кюлоти от Али...
Ти ме умря...

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 14 минути, DarkEdge написа:

@Soviet Soldier, тези неща имат нюанси. но откачането от евро хранилката и закачане към китайските инвестиции, като че ли е по-добра алтернатива. Но пък китайците инвестират тук, защото за сега сме им най-евтиния вход за ЕС. И ако не сме член на ЕС, може и да няма китайско кранче.
Оня слабичкият ся да си продаде тютюна, пък после ще го мислим...

Ние сме един вид "Портал на Европа" за Китай. Те имат огромна изгода от това да изградят инфраструктура в България, по която да вкарват стоките си на още по-конкурентни цени в ЕС, за България това също е добре дошло. Проблем имат крупните индустриални страни в ЕС, като Германия и Франция. Конкуренцията на "техни територия" ще стане още по-мощна, за това и ни притискат. Като цяло Китай имат нужда от страна, като България, даже ни предлагаха да строят завод на HUAWEI у нас. Имаме гимназии по старозагорско ако не се лъжа, където се подготвят млади хора в сферата на електрониката и китайския език. Това е още от времето на тройната коалиция, Орешарски се опита да го доразвие, но Герб с връщането си отново стопира тези проекти, под предимно немски натиск. Минаха цели 4 години и Бойко взе да се осъзнава. Склонен съм да мисля, че ако немците не хвърлят на кученцето си някое по-мазно кокалче, проектите с Китай ще се реализират. Съмнявам се, че в Германия в момента политическия елит ще съобрази да спре това. 

@miro20 Не само ние, ами цяла Европа е зависима от руските горива. Просто няма по-евтина алтернатива. Схващаш ли колко е неизгодно да си рушим отношенията, точно със страната от която получаваме ресурси? Тръмп вече започна да руши отношенията с ЕС, това за нас е възможност да подобрим сътрудничеството си с Русия и Китай. 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 19 минути, Soviet Soldier написа:

Проблем имат крупните индустриални страни в ЕС, като Германия и Франция

Нали на времето французите пъхнаха прът в колелата на атомната ни енергетика

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 25 минути, miro20 написа:

....и което е по важно, забравят че износа ни към РФ пострада заради КОНТРАсанкциите , когато мачкаха български чушки и домати.

И ти, като Падишаха сънуваш филийки намазани с лютеница.

Износа ни към Русия пострада, заради ЕС - това бе най- първото условие, което поставиха западняците: ако искаме да работим със тях, трябва да спрем да работим с руснаците. И те ти булка спасов ден - след само едно две десетилетия се оказва, че: не сме конкурентноспособни; не сме по стандартите на ЕС; нямаме квалифицирана работна ръка; но пък за сметка на това си имаме невиждана корупция, рекет даже на държавно ниво, мутри вилнеят из всички бизнеси и към три милиона българи в чужбина.

Честито на печелившите т.е. държавниците. А останалите т.е. народа - ми лош матрял, тъй че да го духат.

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)
преди 16 минути, sound написа:

Износа ни към Русия пострада, заради ЕС

Стара опашата лъжа. http://bulgariaanalytica.org/2017/02/14/разбиване-на-мита-за-руските-санкции/

преди 16 минути, sound написа:

И те ти булка спасов ден - след само едно две десетилетия се оказва, че: не сме конкурентноспособни; не сме по стандартите на ЕС; нямаме квалифицирана работна ръка; но пък за сметка на това си имаме невиждана корупция, рекет даже на държавно ниво, мутри вилнеят из всички бизнеси и към три милиона българи в чужбина.

О да бе, ЕС ти е виновен за всички вътрешни проблеми и наследени комунистически практики. Стара отдавна опровергана опорка.

Те ти булка спасов ден - рекорден оборот с ЕС. 

https://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/bylgariia-s-rekorden-iznos-za-germaniia-ot-382-mlrd-evro-za-2017-g-257277/

Българя в топ 3 : https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2018/07/01/3208726_bulgariia_e_v_svetovniia_top3_v_turgoviiata_s_pateshko/

 

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Такъв е хитрец, че ще си забие сам кола отзад ;) Кон боб яде ли, тепърва предстои да видим :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

България е в топ 3 с патешкото, защото този бърз метод е забранен на много места по света

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

@miro20 Розовото бъдеше на една страна е заложено във високо квалифицираните кадри, създаването и износа на печеливши иновативни технологии. Ти специално, как точно си представяш бъдещето на своите наследници, като гледачи на патки, или като шивачки по цеховете за мизерни заплати? От там ли ще дойде високия стандарт на живот, на българите? 
За жалост нашите съюзници са ни избрали това място, или иначе казано ниско квалифицирана и ниско платена работна ръка, дето да гледа патки, прасета и всичко друго, което на запад не им е приятно да работят местните. 
Без образование на високо ниво, ние просто нямаме шанс да разработим и предложим продукти на пазара, които реално да ни носят печалби и населението да е заето с престижни, добре платени и ниско физически натоварващи професии. 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 4 часа, DarkEdge написа:

И той кво иска? 

Иска да намали вноса до минимум, иска да стимулира икономиката си. Иска родно производство. Иска да изнася. 

Ние какво правим? Вдигаме си косвените данъци и внасяме дори клечките за зъби. т.е. ние сме данъчна държава без икономика и в тоя ред намисли  ние от нашата гледна жалка икономическа точка не можем да схванем тънките игри на Големите.

Иначе да, иска да изнася газ!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сега се сети, ако вследствие на неговата политика полееека се изтеглят китайските 1 трилион ($1,000,000,000,000) долара. Е, и 10-20% да са, си е сериозен удар по баланса на страната...минус 100-ина 200 милиарда бакса.

преди 55 минути, Soviet Soldier написа:

Розовото бъдеше на една страна е заложено във високо квалифицираните кадри, създаването и износа на печеливши иновативни технологии

Люксембург какво изнасят?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)
преди 22 минути, DarkEdge написа:

 

Люксембург какво изнасят?

Храна за домашни любимци - има я в Кауфланд.

Може и друго да изнасят, не знам.

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)
преди 4 часа, miro20 написа:

Те ти булка спасов ден - рекорден оборот с ЕС. 

Те хубаво пишат колко сме изнесли и колко са се напечелили някои едри бизнесмени, не толкова произдводители, колкото прекупвачи. Да бяха и написали колко сме на минус, щото ние не само изнасяме, ами и внасяме.

 

П.П. А, пардон, писали са. Учудващо, има там някакъв незначителен плюс в баланса с Германия, ако данните са верни...за беля що се отнася до бюджета като цяло, все още сме на минус, при това осезаем, от търговията.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване