Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Изпуснат таблет.

Featured Replies

Здравейте!

Изпуснат таблет, напукано стъкло и т.н.

Отворих таблета, стъклото е напукано от вътрешната страна. От вън е здраво. Дисплеят е здрав. Не видях да има нещо счупено, напукано, разлепено(писти, крачета), ама може и да има.

Сглобих пак таблета, включвам му захраване от компютър и се случва следното:

- екрана светва, появява се батерийкиата, която показва, че таблета се зарежда. Стои около 1-2 секунди и екрана изгасва

- след това, през интервал от около 2 секунди екрана присветва, като се вижда батерйката, която показва, че таблета се зарежда и така до безкрай.

Ето видео да видите какво се случва: https://drive.google.com/file/d/1iietxztkpeQrbroGRCbiNowp74h4ZbsA/view?usp=drivesdk

(FF не иска да ми го покаже директно и се наложи да го изтегля на компютъра. Файлът е  39МБ.)

Явно батерията е напълно изтощена, защото без захранване от компютър или зарядно таблета въобще не иска да включи.

По платката прочетох това:

800.03.64 J0-12

ST20140814 HTC

STA-1000B 8GB*2

RTL8723BS - това е Realtek чип.

Но не намерих никаква полезна информация в итнренет.

На дисплея пише:
BLC101-05B 140722

Гугъл показа разни резултати, но нищо съществено - 10 инчов дисплей, с не особено добра резолюция.

Някакви идеи за домашен ремонт?

И един малко странен въпрос: монитор от стар/развален лаптоп може да се превърне в "нормален" монитор и да се използва с всеки компютър с помощта на допълнителна платка(информация из нета има много). Може ли този 10 инчов дисплей да го префасонирам в нещо подобно?

• Автор
преди 30 минути, Емил Костов написа:

Просто смяна на дисплей.

Дисплеят е здрав( BLC101-05B ). Стъклото пред него е напукано и то от вътрешната страна(тази, която се "допира" до дисплея). Страната, по която пипаме с ръчъчките е здрава.

току-що, A.com написа:

Дисплеят е здрав( BLC101-05B ). Стъклото пред него е напукано и то от вътрешната страна(тази, която се "допира" до дисплея). Страната, по която пипаме с ръчъчките е здрава.

Без инструменти и без да си правил друг път подобно нещо няма как да направиш ремонта в домашни условия.

Дисплея излиза в няколко сайта, но как и дали може да се поръча за България не е ясно. Най-добре го дай в сервиз, възможно е не само дисплея да е повреден при изтърването. Ако е някой евтин китаец, може и нов таблет да е по-добре от ремонт.

• Автор

Вероятно е да се стигне и до сервиз.

Някой знае ли нещо, свързано със странния въпрос, в края на първото ми мнение?

За какво ти е счупен монитор/дисплей? За парите, които ще дадеш, за да стане това, най-вероятно ще си намериш читав и по-голям монитор втора употреба (и здрав).

преди 2 часа, A.com написа:

Някакви идеи за домашен ремонт?

И един малко странен въпрос: монитор от стар/развален лаптоп може да се превърне в "нормален" монитор и да се използва с всеки компютър с помощта на допълнителна платка(информация из нета има много). Може ли този 10 инчов дисплей да го префасонирам в нещо подобно

Има конвертори, с които можеш да превърнеш матрица в монитор. Представляват LVDS къмту VGA/HDMI/DisplayPort контролери.
Струват по 40лв. Което обезсмисля правенето на лаптопска матрица в монитор но принципно е възможно.
За да мига така екрана обаче не е счупен само сензора, ами има и проблем по платката.  Вече съм виждал подобен проблем. Тъчскрийн трудно ще намериш, ако е без марка. Трябва да търсиш по кабел, дължина на кабела. На китайските таблетчета слагат каквото има в момента.
Не е невъзможно. Сензорния екран да е нещо от сорта на 40-50лв, с това да ти го сложат сложи още 30-40лв примерно.
Ти си решаваш дали си заслужава.

Самият тъч скрийн може и да намериш по номерата на лентовия кабел, но както казаха по-горе това поведение на таблета няма да се оправи само с нов тъч. А и трябва да се гадае дали е лепен за дисплея....

Най-вероятно самият дисплей си е окей - може да се разбере като се бодне на същия работещ таблет. Вече дали някой ще се занимава с подобен ремонт на платката на таблета не искам да те отчайвам :)

• Автор
преди 6 часа, Daylight Dancer написа:

Самият тъч скрийн може и да намериш по номерата на лентовия кабел, но както казаха по-горе това поведение на таблета няма да се оправи само с нов тъч. А и трябва да се гадае дали е лепен за дисплея....

Най-вероятно самият дисплей си е окей - може да се разбере като се бодне на същия работещ таблет. Вече дали някой ще се занимава с подобен ремонт на платката на таблета не искам да те отчайвам :)

Тъч скрийна е счупен. Не е залепен за дисплея. Днес разглобих целия таблет и дисплея си се отделя без проблеми. Няма лепило или нещо друго, подсказващо за залепване. Дисплея е прилепен към тъч скрийна с пластмасови "шипки" от едната страна и с няколко метални планки, които се завиват с болтчета за предния панел(та дисплея да стои прилепнал за тъч скрийна). Ама същия работещ таблет едва ли ще намеря. :)

преди 8 часа, Хитрейшио написа:

Има конвертори, с които можеш да превърнеш матрица в монитор. Представляват LVDS къмту VGA/HDMI/DisplayPort контролери.
Струват по 40лв. Което обезсмисля правенето на лаптопска матрица в монитор но принципно е възможно.
За да мига така екрана обаче не е счупен само сензора, ами има и проблем по платката.  Вече съм виждал подобен проблем. Тъчскрийн трудно ще намериш, ако е без марка. Трябва да търсиш по кабел, дължина на кабела. На китайските таблетчета слагат каквото има в момента.
Не е невъзможно. Сензорния екран да е нещо от сорта на 40-50лв, с това да ти го сложат сложи още 30-40лв примерно.
Ти си решаваш дали си заслужава.

За въпросните конвертори LVDS към VGA знам, защото се бях засилил да преправя монитора на неработещия лаптоп. Оказа се, че лаптопа си работи, а техника, който ми каза, че дъното е изгоряло(след диагностика и 15 лв за труда му) ще чака пак да му изпратя хора с проблеми. Защо обаче 40 лв конвертор да обезсмисля преправянето на лаптопска матрица в монитор? Така и така матрицата я имам, лаптопа не става за нищо друго. Един допълнителен монитор си е предимство от където и да го погледнеш. В момента съм с два монитора, ревне детето, че иска да гледа нещо в youtube, пускам му да гледа на единия, а аз си върша работата на другия. А когато няма кой да ми пречи наличието на втори монитор е изключително удобство.

Обаче, дали е възможно този дисплей от таблета, който има само един 40 пин-ов кабел(ако не бъркам броя на пиновете) да се преправи в нещо като монитор.

преди 53 минути, A.com написа:

Защо обаче 40 лв конвертор да обезсмисля преправянето на лаптопска матрица в монитор?

`Защото цял монитор 17 инча струва в ITR 40-50лв втора ръка. С 6 месеца гаранция.
А да прецъква така по време на зареждане говори и за друг проблем, но по самата платчица на таблета.
Мога само да гадая какъв е.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.