Премини към съдържанието
 • Добре дошли!

  Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

  Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

   

Митовете за коланите в колата, на които мнозина вярват


Препоръчан отговор


Ето една статия, която ме накара да се замисля. Всеки ден виждам безумни хора, които не слагат колани на децата си, не ги возят в столчета и т.н., а самите те чинно си стоя с колана на шофйорската седалка. Детето примерно е между двете седалки и гледа. Ако някой уцели такъв хубавец той може и да пострада леко, но детето му ще излети с 300 през предното стъкло и ще стане на пастет. 

Слагайте колани и карайте разумно.

Технологиите се развиват бурно, но едно просто решение, каквото са предпазните колани в автомобилите, си остава най-използваното средство за защита на шофьора и пътниците от десетилетия.

Статистиката сочи, че над 70% от оцелелите в катастрофи дължат живота си на него. Използването на предпазен колан намалява 2,3 пъти риска от гибел на водача при челене удар, 1,8 пъти при страничен и 5 пъти при преобръщане.

На фона на това обаче все още някои хора робуват на митове срещу предпазните колани. Ето десет от тях.

Мит №1. Коланът пречи за бързото излизане от автомобила при запалване или потъване

Този тип пътно-транспортни поризшествия не е толкова често срещан, но все пак е възможен. Факт е, че при старите предпазни колани може да се получи проблем, а оттам и забавяне при откопчаването. При новите обаче всичко става само с едно натискане.

Мит №2. При ниска скорост може да не се поставя колан

Да, при сблъсък със скорост до 30 км/ч няма да загинете, но може да получите сериозни травми. Не забравяйте, че вие може и да карате с 30, но ако настрещният автомобил се движи с по-висока скорост? При челен удар с 50 км/ч теглото на човека нараства до 3 тона. Така че, ако шофьорът няма колан, той ще разбие с глава челно стъкло.

Статистиката кочи, че 80% от катастрофите се случат при скорост до 65 км/ч. Ако решите да скочите от 6-ия етаж, тялото ви ще се удари в земята с 60 км/ч. Какви обаче са шансовете да оцелете? Горе-долу същите, като да пътувате без колан със същата скорост и се ударите челно. При 80 км/ч ударът е равен на падане от 9-ия етап, а при 90 км/ч – от 12-ия.

Мит №3. Възрастен с кола може да пътува с дете в ръцете си

Дори при удар със 30 км/ч дете с тегло 7 кг. със сигурност ще излети от ръцете на възрастния, тъй като ще бъде изложено на сила от 135 кг. А да се удържи такава маса е практически невъзможно.

Мит №4. При пътуване на кратко разстояние коланът е излишен

Статистиката сочи, че 75% от катастрофите с фатален край за шофьора стават в пределите на 40 км от дома му. Дори при пътуване до съседната улица съществува опасност от инцидент. Затова не подценявайте дори кварталните улички.

Мит №5. Пътниците на задните седалки не трябва да слагат колан

Това е опасно не само за тези пасажери, а и за хората пред тях. Дори шофьорът да е с предпазен колан, той може да загине, ако бъде ударен от човек, намиращ се зад него, който ще излети напред при сблъсъка. А за излитането и удрянето в предното стъкло вече стана дума. 

https://www.dnes.bg/cars/2018/08/10/mitovete-za-kolanite-v-kolata-na-koito-mnozina-viarvat.384666
 

Редактирано от ostavime (преглед на промените)
Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
 • Отговори 68
 • Създадено
 • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Потребители с най-много отговори

Популярни публикации

Ето една статия, която ме накара да се замисля. Всеки ден виждам безумни хора, които не слагат колани на децата си, не ги возят в столчета и т.н., а самите те чинно си стоя с колана на шофйорската сед

Ти карай, като тези от клипа, па чакай колана да те спаси.

Мит е че колана ще спаси току що взел книжка шофьор на BMW - така и така ще мре по-добре да се обеси на него отколкото да убие и още някой невинен

Коланите помагат. Лично е тествано от мен на писта. И съжалявам за черната хроника, но един от моите приятели направи тежка катастрофа. Ако беше с колан щеше да оживее. При удара чупи с гърдите си спортния волан. Двигателя обаче минава встрани от него. Ако беше с колана, той щеше да го нарани, да го насини, но нямаше да удари желязното кормило. 

И не само колана е проблема. Абсолютно никой не спазва знаците и правилата за движение. Това е безумие.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)
Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Разбира се, коланите спасяват животи. Ето едно видео, в което се вижда, какво се случва, когато не се ползват колани: 
 


П.С. на скоро мои приятели след подобно премятане оцеляха само с драскотини. Колата е тотал щета, тавана толкова бе смачкан, че заради него не успяхме да свалим задните седалки. 

Редактирано от Soviet Soldier (преглед на промените)
Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 минута, sound написа:

Ти карай, като тези от клипа, па чакай колана да те спаси.

Така е, но коланът значително увеличава шансовете на човек да оцелее. 


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не видях нищо споменато за домашните торпеда, упс любимци. Да в България изобщо някой обезопасява любимеца си в колата, а при инцидент 10-20-50+кг изстреляни от инерцията нанасят чудовищни щети.

Не ппомня къде - май на Дискавъри преди време гледаш подобни краш тестове - кучето излита между седалките през предното стъкло като торпедо.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Мит е че колана ще спаси току що взел книжка шофьор на BMW - така и така ще мре по-добре да се обеси на него отколкото да убие и още някой невинен

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Евала @ostavime, че не си от ония, дето твърдят, как предпазия колан ще им позволи да излязат бързо от автомобила или че като изхвръкнат през стъклото, ще оцелеят.

По точка 1 аз бих казал, че не виждам как нещо може да ме забави да откопчея колана. То ако ме забави, значи и да нямам колан, пак не бих могъл да изляза навън, щото ще съм обездвижен. 

 

По точка 2 ще кажа, че катастрофирахме преди години с 30 км/ч, облизвайки един ТИР, през един знак и в канавката. Без повреди по автомобила. Само че аз не можах да си поставя колана при тръгване, щото отворът бе запълнен с мръсотии и бях без колан. Така политнах напред, че си ударих лакетя в твърдото арматурно табло и си ме боля доста време. Колега на задната седалка пък така си удари главата в тавана, че си я проби.  Колан едва ли щеше да го спаси, но отпред направо си е опасно - изхвърчаш навън и при ниска скорост, колкото и да не му се вярва на някои. Един мой колега загина на 22 или по-точно бе една година в кома и почина, след акто бе без колан и изхвърча от колата на асфалта. Размаза му се главата и до там. Останалите 4-ма без колан в колата имаха късмета да си останат в колата и оцеляха с леки драскотини най-вече. Но честно да си кажа, не искам да се пробвам дали ще остана в колата без колан или ще изхвърча през предното стъкло. А може и през страничната врата, ако се отвори и аз не съм задържан от колан.

 

Отделно аз си слагам винаги колан, щото нещо ме дразни ако не го сложа, а и почвам да се изхлузвам напред от седалката при спиране. Това особено беше валидно като карах стари руски коли без колан. 

 

А дали другите слагат колан...по принцип като пътувам на по-дълъг път ги карам.  Обикновено ги заплашвам, че ако ни спрат, аз ще си платя глобата и те. Тоест, оправдавам се със себе си, че трябва да плащам вместо тях.  

 

Има и друго дето ги карам да правят на задната седалка, щото колана помага при челен удар, ама при удар отзад не. Да вдигат подглавниците на задната седалка. Така хем няма да им убиват на гърба. И ако не искат, давам им пример какво ще стане, ако някой ни прасне отзад. Пътниците на задната седалка са най-уязвими при удар отзад, а без подглавници нямат никакъв шанс срещу камшичния удар. 

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Глупакът на пътя принципно нищо не може да го спаси! Иначе аз винаги слагам колан. Всяко предпазно средство дава шанс. При една катастрофа на близък обаче специалистите твърдят, че не слагането на колан е спасило потърпевшия. Страничния удар го изхвърля във вътрешноста на колата където получава леки порезни рано от счупените стъкла. Ако е бил привързан с колана то този удар е щял да бъде фатален за него.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Аз съм против коланите. Слагам, защото закона задължава. Ако бяха препоръчителни нямаше и да си помисля да слагам. и без това пречи.

Някои статистики сочат, че в някои ситуации коланът би застрашил и дори убил човек заради удара който се получава между него и тялото.

Според мен тези неща трябва да са препоръчителни. Както и фаровете през деня. Никой ли не се сеща, че са въведени само да се събират глоби....?

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 13 минути, ice_lion__01 написа:

е са въведени само да се събират глоби....?

Те и скандинавците само заради голбите са го въвели...

преди 13 минути, ice_lion__01 написа:

Някои статистики сочат, че в някои ситуации коланът би застрашил и дори убил човек

Ключова фраза - в някои ситуации
А в по-голямата част от случаите спасяват. И какъв е изводът - заради изключението не бива да се премахва правилото...

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)
Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 2 часа, Soviet Soldier написа:

Така е, но коланът значително увеличава шансовете на човек да оцелее. 

Мда, ако е арабин в пустинята. Глупости на търкалета са и коланите и еърбеците, шансовете за оцеляване на пътя са очите на 4 и съобразяване с пътната обстановка.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 2 минути, _crusader_ написа:

шансовете за оцеляване на пътя са очите на 4 и съобразяване с пътната обстановка.

 

преди 2 минути, _crusader_ написа:

Глупости на търкалета

Ситуация - караш си спазвайк правилата. В един момент върху колата ти връхлита джигит. Отзад примерно и те помита. Ти си бил примерен, внимателен, но без колан. И?
Ситуация - минаваш на зелено и странично ти налита тарикат с висока скорост. Ти си внимателен и караш законосъобразно, но без колан? И? Ще излетииш  през дясната врата като тапа...

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 2 минути, DarkEdge написа:

 

Ситуация - караш си спазвайк правилата. В един момент върху колата ти връхлита джигит. Отзад примерно и те помита. Ти си бил примерен, внимателен, но без колан. И?
Ситуация - минаваш на зелено и странично ти налита тарикат с висока скорост. Ти си внимателен и караш законосъобразно, но без колан? И? Ще излетииш  през дясната врата като тапа...

Казах- очите на 4. Спазването на правилата е нищо в съвременната джунгла.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Има един основен парадокс ...... тези които си мислят, че владеят много добре автомобила не слагат колани и именно те карат като във WRC шампионат, но не се заглеждат, че дори там си слагат колани ....

От 3 до 5 секунди е слагането или свалянето на колана, но никой не мисли за че колкото и добре да шофираш, то не знаеш другия срещу теб или зад теб какво прави.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 6 минути, _crusader_ написа:

очите на 4.

И постигаш нищо. Просто си пометен.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 минута, DarkEdge написа:

И постигаш нищо. Просто си пометен.

Значи си блеел някъде...

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 10 минути, _crusader_ написа:

Значи си блеел някъде...

Остави насрещния .... или перпендикулярния.... не можеш само да гледаш в огледалата .... и не дай боже някой дето е тръгнал да те изпреварва да не е преценил и та лашне от към лявата ти страна ... Разглеждам колана като пасивна защита, а твоите умения като активна защита... хм .... дет се вика вържи попа да е мирно селото ... ;)

Една превантивност не е излишна.... :) 

п.п. Дай боже да не ни се налага да разбираме ползата от него. Амин

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 6 минути, _crusader_ написа:

Значи си блеел някъде...

Като ти излезе някой срещу тебе на двулентво път, къде ще ходиш ? Ако ще и на 4х4 да си отваряш очите. Ама забравих, че си супермен, ще излезеш от колата и ще полетиш.... Аре стига се излагахте. 

Не знам колко тъп трябва да си, да не слагаш колан "щот по-безопасно било":D

 

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 7 минути, _crusader_ написа:

Значи си блеел някъде...

И аз съм от тези с очите на 4 ма, идиота ме трясна заднешким. Та, очите 4 пъти видяха как нищо не можеш да направиш освен да чакаш удара. Онзи се беше лепнал за мен на сантиметри и поне 4 пъти си помислих, че ще ме удари и ме удари. За щастие само омешана боя като последствия

Редактирано от Black Power (преглед на промените)
Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 12 минути, DarkEdge написа:

Ситуация - караш си спазвайк правилата. В един момент върху колата ти връхлита джигит. Отзад примерно и те помита. Ти си бил примерен, внимателен, но без колан. И?
Ситуация - минаваш на зелено и странично ти налита тарикат с висока скорост. Ти си внимателен и караш законосъобразно, но без колан? И? Ще излетииш  през дясната врата като тапа...

Точно преди седмици със 170-180 ми се размина на косъм затвора. Ситуацията е следната, настъпвам по ненатоварен двупосочен път, в далечината се вижда кола, за броени секунди тази кола вече бе на метри от мен, намалил доста сериозно, защото се кани да завива. Добре че беше пуснал мигач, защото инстинктивно в първо време ми идваше да навляза в насрещното за изпреварване (беше празно) ,но както той завиваше на ляво, ако не бе пуснал мигач просто щях да вляза в него странично и сега най-вероятно да съм в затвора. В момента, в който се разминахме, тъкмо бе тръгнал да завива, но част от задницата му бе още в моето платно, та дадох крайно в дясно, почти до излизане от пътя. Това се беше ситуация "на косъм", която кара човек да се замисля, защо е нужно да се бърза. Разбира се стъпих на спирачките, но с такава скорост изобщо не помогнаха. Ако разчитах с тази скорост да спра зад него, то със сигурност щеше да се получи ПТП. 

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 3 минути, Soviet Soldier написа:

сега най-вероятно да съм в затвора.

Щеше да си 40метра следа по асфалта

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 29 минути, DarkEdge написа:

Щеше да си 40метра следа по асфалта

Аз едва ли, защото винаги си слагам колан, пък и предницата е най-здравата част на колата. Автомобилът ми е сравнително масивен, но този с пасата пред мен, както идеше да му вляза странично от към шофьорската врата, силно се съмнявам, че пораженията, които можеше да получи са съвместими с живота. 

По подобен начин щях да вляза в задницата на една Шкода. Имаше ПТП и пожарни ,голяма част от пътя бе отцепена, и на практика преминавахме само през крайна лява лента, а умникът пред мен рязко намали да огледа сеира, пък и аз както се бях загледал на страни, с периферията си видях, как рязко автомобилът приближава и набих спирачки. Вниманието винаги трябва да е изострено, защото секунди делят от белята. Обаче колкото и да внимаваш, застрахова, че някой няма да се време в теб няма.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 56 минути, Soviet Soldier написа:

Точно преди седмици със 170-180 ми се размина на косъм затвора.

преди 13 минути, Soviet Soldier написа:

По подобен начин щях да вляза в задницата на една Шкода.

Ами не влизай. Това при теб явно е рецидив - безотговорното и малоумно шофиране. И заслужаваш наистина затвор.
За превишаване с над 90км/ч нали знаеш каква е санкцията и какво те грози?
--------
По темата. Не ми трябва тема, за да знам че трябва да си сложа колан. Винаги го слагам.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 2 часа, ined написа:

Мит е че колана ще спаси току що взел книжка шофьор на BMW - така и така ще мре по-добре да се обеси на него отколкото да убие и още някой невинен

Тези беемвета да вземат да ги забранят че много необезопасени коли ще излязат ! Какво му е виновно едно беемве на някой къде му търси лимита и няма опит ?
С такъв шофьор с каквато и да е марка кола си е бомба със закъснител. Стига сте се хващали за марката.
С какво беемве се различава толкова от всички останали съвременни коли ? Освен че не е марка за всеки понеже удря много през джоба.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

 • Горещи теми в момента

 • Подобни теми

  • от Славчо Хаджийски
   Здравейте приятели с днешна дата! Предупреждавам Ви:
   Внимавайте с Интернет!
   Защо казвам това? Защото днес мой много близък човек си забрави телефона и отиде на работа. Обади ми се с молба да го включа да се зарежда. Започнах да натискам копчетата му, за да видя състоянието на батерията. Появи се надпис „Телефонът се отключва с пръстов отпечатък“. Реших да го погъделичкам с моя.
   Очаквано изписа „Неуспешен опит.“ Но добави един прозорец, където беше публикувана моята снимка , Интернет и името ми. Както знаете аз не съм инкогнито в Интернет, а с физиономията си и с името си. Телефонът ме позна!?!
   БЯХ ИЗУМЕН!
   Вариантите са два:
   1.Моят отпечатък се намира единствено в Националната здравна каса, тъй като го положих веднъж, когато се лекувах в пловдивската болница „Света Мина“, по времето на министър Москов. Вероятно си спомняте, че той въвеждаше такава практика-вместо болният да разнася лични документи от кабинет на кабинет(които лесно може да загуби, най-вече защото априори е притеснен и вероятно разсеян), да се изисква от него само полагане на пръстов отпечатък.
   Вероятно въпросният телефон е направил връзка с касата.
   2.Чрез една от камерите си, телефонът е разпознал физиономията ми. Не познавам в подробности технологията на заключване на телефона с пръстов отпечатък, респективно дали тогава се включват камерите му, затова не съм сигурен дали е това.
   Приятели, ако ми позволите ще перефразирам Апостола: „ИНТЕРНЕТ Е В НАС И НИЕ СМЕ ВЪВ ИНТЕРНЕТа“
   Пазете се от Интернет и бъдете здрави!
  • от Proshark
   Сигурност и антивирусна защита - кратък пътеводител

   Анкети:
   АНКЕТА - Коя е предпочитаната от Вас антивирусна програма?
   АНКЕТА -  Коя защитна стена предпочитате и защо?
   ТЕСТ - Резултати от тестове на софтуер за защита
                                                                                                                
                
    
   Антивирусни програми и актуалните теми:
   (За да посетите официалния сайт,кликнете върху иконата)
    
                 KASPERSKY/ANTIVIRUS/INTERNET/TOTAL SECURITY
                  ESET NOD32
                  NORTON SECURITY
                  Bitdefender
                  AVAST
                  PANDA
                  COMODO
                  QIHOO360
    
                  Dr.WEB
                 BAIDU ANTIVIRUS
                  McAfee
                  Avira
                  AVG
                    G DATA
                 MalwareBytes'Antimalware
                      Twister
                    Tencent QQ
                  F-Secure
    
                      TrustPort
                      ZoneAlarm  
            Microsoft Security Essential
                        Emsisoft
                 Webroot SecureAnywhere
                  FortiClient Endpoint Security FreeEdition
    
               Voodooshield
    
              SecureAPlus
                                             Допълнителни инструменти за сканиране и декриптиране
    
                -      Utilities
    
                -      Utilities          
                  -      Utilities
                  -      Utilities
                
                -     Utilities
       
   LIVE CD
     -    Kaspersky Rescue Disk 10
    
       -    ESET SysRescue Live
    
     -   Dr.Web LiveDisk
                                        Деинсталатори:
   Av Uninstall Tools Pack 2018.02

   Сайт: Comss.ru
   AV Uninstall Tools Pack
    
    
   Avast: http://www.avast.com/uninstall-utility
   AVG: http://www.avg.com/us-en/utilities
   Avira: http://www.avira.com/en/support-for-free-knowledgebase-detail/kbid/88
    
   B
   BitDefender: http://kb.bitdefender.com/site/article/333/
   BullGuard: http://www.bullguard.com/support/product-guides/bullguard-internet-security-guides-12/getting-started/uninstalling-bullguard.aspx
    
   C
   CA Antivirus: вж. Total Defense Anti-Virus
   Comodo Internet Security: https://support.comodo.com/index.php?_m=knowledgebase&_a=viewarticle&kbarticleid=298
   CounterSpy: http://www.google.com/#q=counterspy+uninstall
   CyberDefender Early Detection Center: http://www.ustechsupport.com/faq.html#q4
    
   D
   Dr. Web: https://support.drweb.com/support_wizard/?lng=en
   (само регистрирани потребители на Dr. Web имат достъп до съдържание, включено в поддръжката на програмата)
    
   E
   eScan: http://www.microworldsystems.com/download/tools/esremove.exe
   ESET: http://kb.eset.com/esetkb/index?page=content&id=SOLN2788
    
   F
   FRISK F-PROT Antivirus for Windows: http://www.f-prot.com/support/windows/fpwin_faq/25.html
   F-Secure:
   ftp://ftp.f-secure.com/support/tools/uitool/UninstallationTool.zip
   http://community.f-secure.com/t5/Security-for-PC/How-do-I-uninstall-the-product/ta-p/15384
    
   G
   G Data: https://www.gdatasoftware.co.uk/?eID=PushFile&dl=f4b2f2fd23%3AAFEIBgU%3D
    
   K
   Kaspersky: http://support.kaspersky.com/common/service.aspx?el=1464
   K7 Total Security: http://www.k7computing.com/en/tools/K7RT.exe
    
   L
   LavaSoft: http://www.lavasoftsupport.com/index.php?showtopic=28
    
   M
   Malwarebytes: http://www.malwarebytes.org/mbam-clean.exe
   McAfee: http://download.mcafee.com/products/licensed/cust_support_patches/MCPR.exe
   Microsoft Security Essentials: http://support.microsoft.com/kb/2435760
    
   N
   Norman Virus Control/Norman Security Suite: http://www.norman.com/support/support_issue_archive/67798/en
   Norton (Symantec): ftp://ftp.symantec.com/public/english_us_canada/removal_tools/Norton_Removal_Tool.exe
   Norton Security Scan: ftp://ftp.symantec.com/public/english_us_canada/removal_tools/NSSRT.exe
    
   P
   Panda: http://www.pandasecurity.com/resources/sop/UNINSTALLER_08.exe
   Panda Cloud Internet Protection: http://www.pandasecurity.com/resources/sop/Cloud_AV_Uninstaller.exe
   Pareto Logic: http://www.paretologic.com/resources/help/xoftspyse/195.htm
    
   S
   Sophos: http://www.sophos.com/support/knowledgebase/article/11019.html
   Spybot Search & Destroy: http://www.safer-networking.org/faq/how-to-uninstall-2/
    
   T
   Total Defense Anti-Virus (бивш CA Anti-Virus): http://totaldefense.iyogi.com/?p=368
   Trend Micro: http://esupport.trendmicro.com/solution/en-us/1056551.aspx
   Trend Micro Titanium: http://esupport.trendmicro.com/solution/en-us/1059018.aspx
   Trend Micro Worry-Free Business Security Agent: http://esupport.trendmicro.com/solution/en-us/1057237.aspx
    
   V
   Vipre (Sunbelt Software): http://kb.threattracksecurity.com/articles/SkyNet_Article/How-to-Uninstall-VIPRE-Antivirus-and-VIPRE-Internet-Security
    
   W
   Webroot: http://www.webroot.com/prodCheck/?pc=64150&origrc=1&oc=221&mjv=7&mnv=0&rel=6&bld=38&lang=en&loc=AUS&kc=ppc%60lkik^^afhgpewgfa&opi=2&omj=6&omn=1&osl=en&errid
   Windows Defender: http://kb.eset.com/esetkb/index?page=content&id=SOLN2390
   Windows Live OneCare: http://download.microsoft.com/download/4/c/b/4cb845e7-1076-437b-852a-7842a8ab13c8/OneCareCleanUp.exe
   Windows Security Essentials: http://support.microsoft.com/kb/2435760
   На тази страница са изброени 101 продукта(до този момент) за защита и двигателите,които ползват.
    
    
    
  • от NEVADA
   Преди два дни писах за програмата за запазване на драйвери Free Driver BackUp и я похвалих, че е от проверен издател. Вчера, като ровех във програмните файлове на Уиндоуса ,(което правя често), открих разни неща с дата на инсталиране , съвпадаща с въпросната програма. Като сканирах с  ESET Online Scanner, се оказа инсталирана програма RelevantKnowledge, която беше окачествена като вирус. В мрежата не можах да намеря категорично мнение за това какво прави тази присадка. И това от сайта на производителя. Деинсталирах я и изтрих всичко свързано с двете. Пиша това да предпазя някой друг да не се натопи като мен.  • от vgsoft
   Здравейте, създаваме програма за съхранение  на пароли, потребителски имена и друга лична информация в текстови формат.  Удобна е за  комуникация  с кодирани текстови съобщения за (чатове, форуми, социални медии), за запазване на скрити съобщения и други. Програмата е безплатна и няма претенции за висока сигурност.Тя е за хора, които търсят максимално опростено кодиране, декодиране и простичък интерфейс. Програмата дава възможност за творческо мислене и в ръцете на  креативни  потребители би обезмислила всякакви неоторизирани опити за прочитане на скритите текстове.Програмата е безплатна, не се нуждае от  инсталация ( portable ) и първата версия е налична на следния адрес:
   http://dox.bg/files/dw?a=61e66395f5 
   /  Незнайно защо MediaFire я изтри след като сложихме линк в YouTube  /
   Video:
    
   Програмата е за Windows XP, 7, 8
   За да работи трабва да имате наличен  Net Framework 4.5.
   Ако нямате, може да го свалите от официалния сайт на Microsoft:
   Net Framework 4.5.2 (online install):
   https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=30653
   Net Framework 4.5.2 (offline install):
   https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=42642
   За проблеми, предложения / които може да включим скоро в следващата версия/  и въпроси, моля пишете тук или на имейла посочен в програмата
  • от B-boy/StyLe/
   И аз писах във форума им, че съм недоволен от тази промяна и мисля да не бързам с актуализацията. И без това дори старата им версия е напълно съвместима с пача, който ще се появи във вторник, а ключа в регистрите го създадох като тествах дали съм уязвим на CPU уязвимостите (знаех, че съм, просто исках да видя колко зле е положението).

   За да проработи под Win 8.1 командата в PowerShell се наложи да обновя Windows Management Framework до версия 5.
 • Дарение

×
×
 • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване