Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Препоръчан отговор


Здравейте,

Не съм се занимавал много с програмиране, но ето, че ме помолиха да направя една малка програмка за писане и четене от БД.

Всияко работи ОК, но малко се замотва при четене, т.к. е през мрежа. Опитах да сложа текст "Изчакайте" докато "рови" в базата, но не става. Ето кода:

private void btn_Search_Click(object sender, EvevtArgs e)

{

lbl_Wait.Visible = true;

retrieve();

lbl_Wait.Visible = false;

}

retrieve(); чете каквото трябва от базата и попълва datagridview.

 

lbl_Wait не светва изобщо. Работи сякаш е така редът на командите:

{

retrieve();

lbl_Wait.Visible = true;

lbl_Wait.Visible = false;

}

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

През мрежа не трябва ли да си влючиш токени(това май беше нещо като бисквитка,  записана в достъпваната база данни), за да не трябва при всеки следващ достъп да минаваш нова пълна автентификация и да си с приоритет като собственик на базата данни? Признавам че доста съм забравил, така че може да съм написал абсолютна глупост, а и по начало почти нищо не знам, так че не съм дори на равна нога с автора на темата, но ми е интересно  решението на проблема.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Това е класически "проблем" с класически решение. Проблемът се изразява в блокиране на UI нишката а решението е това което блокира нишката (четенето от базата данни) да се изнесе в отделна нишка.

Отделно, бавенето може да е в следствие на лош дизайн на базата данни (липсващи индекси да речем). Но като цяло, задължително, четенето и писането в база данни се правят асинхронно (на отделна нишка).

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Мина малко време...

Благодаря за отговорите.

Добавих индекси и нещата чувствително се забързаха. Работи абсолютно приемливо. Да се правят различни нишки за това проектче  не си заслужава.

Въпросът беше за реда на командите. В дебъг се вижда, че се изпълняват коректно. Проблемът и заблудата идват от това, че не се опреснява формата. (То и въпросът ми не е зададен съвсем правилно.)

this.Refresh(); преди retrieve(); решава пробема.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
if (!retrieve) {
lbl.text ="bazata e svobododna";
}

else 
lbl.text="waiting..."

Кода сравнява дали базата работи ако не работи пише свободно иначе пише чакайте


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Абе тия жабари са си сложили некви, устройства до рутерите и със програми които съм ги стрелял и на вторият ден съм имал резултат, сега две седмици върти и нищо не става. Аз не търся да разбивам в Бг а в Италия, що да не ги дялкам ако имам възможност. 50евро са фибра наи бързите интернети, 5 GHz.

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 час, bobi1965 написа:

Абе тия жабари са си сложили некви, устройства до рутерите и със програми които съм ги стрелял и на вторият ден съм имал резултат, сега две седмици върти и нищо не става. Аз не търся да разбивам в Бг а в Италия, що да не ги дялкам ако имам възможност. 50евро са фибра наи бързите интернети, 5 GHz.

 

Сега ще ги стреляш с по 50€ и си готов.
Какво прави мнението ти обаче в тази тема ми е много чудно !???

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 25 минути, BMW Маниак написа:

Сега ще ги стреляш с по 50€ и си готов.
Какво прави мнението ти обаче в тази тема ми е много чудно !???

Да си кажа честно, има и Българи в блока, предложих им да делим таксата и така да имам и аз, те не склоняват.  имам си 20 гб. в телефона и ми остават за месеца, но като вкл. компа  и ги черпи бързо. Ще ми е кеф точно на нашите да разбия и после да им сменя кода, да ходят да се разправят що нямат нет.  

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 18 минути, bobi1965 написа:

Ще ми е кеф точно на нашите да разбия и после да им сменя кода, да ходят да се разправят що нямат нет. 

Ама те с нищо не са ти виновни че ти не искаш да си платиш интернета като тях!
Българска работа. Човек къде и да отиде по чужбина най трябва да се пази от сънародници наред с останалите опасности къде го дебнат като емигрант.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Щото не знаете цялата истина, аз бях разбил 2 интернета и им бях дал паролата и на двата, без да им искам нищо в продължение на година и половина, хората си смениха операторите и вече нямахме нет. Аз ноще не искам да си прекарам поне засега интернет, нищо не ми пречи... просто си помислих че можем да си делим, но не става. Те ми викат ако искаш ни го разбия и ми се хилят... та за това. На никой Българин досега не съм правил лошо а само добрини, дори съм бил "гид" на хора които изобщо не ги познавам а само от фейса,  безвъзмезно. Боли ме за някой че нещо си мисли за мен, просто попитах нали някой има идея за малки и големи букви с цифри, щото ми вади пароли грешни, или само с малки или с големи букви. Това е, ако имаш време някога да дойдеш към Рим, имам и легло и удобство безвъзмездно, не трябва да съдиш хората без да ги познаваш.?

Не обърнах внимание че пиша от другият профил. Извинявай.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Разбих интернет 5  GHZ  направих си един от комповете рутер, и сега си  имам супер интернет.  Не разбирам този саит за какво го има без никой да ми даде идея понеже питах преди известно време някой да ми помогне , само  бадзици. Имах проблеми с един от комповете, не  ми отваряше  лан картата, работеше само с кабел, с WIFI не проработи, питах 100 човека да ми помогнат но никой не можа, УЖ. Компа ми беше Dell и беше доста добър, отиде в казана за смет. В  момента съм с hp intel core i7 кърти от всякъде. Не знам от колко време съм абонамент във вашият саит но са около 2 години мисля, с нищо до сега никой не ми помогна. 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави ново...