Премини към съдържанието
turbox

Свидетели сме на бавна , пълзяща реставрация на комунизма в България.

Препоръчан отговор


"Да реабилитираш участниците в престъплението "Възродителен процес" само по себе си е престъпление. Когато това се прави от партия, която на думи се бори за права и свободи, освен престъпление това е и морално падение, загуба на политическа легитимност"

Дори и реставриран комунизмът си остава мъртъв. В случая историята се повтаря като фарс...
А че в България има авторитарна диктатура вече е ясно...

застрояването с паметници на сАвеЦки агенти и другаре продължава с усилени темпове.
Очакваме на Г. Димитров, др. Сталин и Ленин и още подобни.
И освен военни почести и да ги освети БПЦ :)

Пропаднала държава...

"Народ който не помни миналото си няма бъдеще" У.Чърчил
"Онези които не познават историята си са обречени" К.Маркс
"Народ който търпи паметник на окупационна армия в столицата си и паметник на нефелното недоразумение бай тошо малоумника, не е народ а обречена популация"

Събития като това са само върхът на айсберга. Стотици улици и площади в села и градове в България носят имената на съмнителни герои от историята на БКП; на дати като "Девети Септември 1944" /така е написано на табелата/, 23-ти Септември; даже и на някои от конгресите на БКП. На хората не им пука. Съветски модел в действие. Ликвидирано национално достойнство. Пътят към края ...

ГЕРБ+БСП+ДПС=БКП
Лесно за смятане

Комунизмът не си е отишъл. Щом на такива хора правят паметници.

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2018/08/29/3303322_pametnik_na_pencho_kubadinski_e_vdignat_v_loznica_sus/

В YouTube Шменти-Капели Легендата от еп. №1 до еп.№16 и Шменти-Капели-целият филм

през 2004 г другарете правят пенчо кубадински почетен гражданин лозница. хората се бунтуват и решението е отменено след ден:

http://archive.li/sEzqG #selection-1031.66-1031.83

днес му издигат паметник. кочина, безумна червена кочина накичена с руски паметници и такива на крадци на кашкавал.

Гнус! Ето защо сме на опашката на Европа, а и на целия цивилизован свят. Държавите, които дръпнаха напред събориха паметниците на комунистическите престъпници, ние правим точно обратното - строим нови! Повече не мога, а и няма смисъл да пиша... I am speechless!

Според мен всеки ловец е в една голяма степен психопат. Това дето уж убивали за прехрана е смешка. То е ясно, че убиват, защото обичат да убиват. Само това е достатъчно, за да разбереш, че не говорим за човек, а за безчувствен психопат. А извращенията с плащане на големи суми, за да убиваш величествени (и изчезващи) животни в Африка, това вече е привилегия само на отявлени изроди. Та някой учудва ли се за възродителния процес? Очаква ли се капка съчувствие у подобни изверги? Ей на такъв му се вдига паметник.

Срам, срам, срам!

Комунизмът си бил отишъл!
Гербери, видя се, че сте чисто БСП!
Никакво Две!

Крадец на кокошки преди 9ти, криел се в гората. Предател на наивници ремсисти. Васал на Русия. Подписал документа за ликвидиране на България и вливането и в СССР. Награден с вила в Бояна. В момента вилата е наследена от децата му. Дава се под наем на мутрафона Слави Бинев. Колелкцията му от ловни трофеи е още там. Мутрата я пази. По време на възродителния процес приватизира десетки средновековни пушки с художествена изработка от турците, наследниците му шътват заграбените уникати на колекционери. Герой на нашето време, как да не му вдигнеш паметник.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Да припомним на другарите от ДЭПЭСЭ и ГЕРБ:


"Чл. 1. (1) Българската комунистическа партия (тогава именуваща се Българска работническа партия /комунисти/) идва на власт на 9 септември 1944 г. с помощта на чужда сила, обявила война на България, и в нарушение на действащата Търновска конституция.
(2) Българската комунистическа партия е отговорна за управлението на държавата във времето от 9 септември 1944 г. до 10 ноември 1989 г., довело страната до национална катастрофа.

Чл. 2. (1) Ръководствата и ръководните дейци на Българската комунистическа партия са отговорни за:
1. целенасоченото и преднамереното унищожаване на традиционните ценности на европейската цивилизация;
2. съзнателното нарушаване на основните човешки права и свободи;
3. безпрецедентната разправа с народните представители от ХХV Народно събрание и всички невинно осъдени от така наречения "Народен съд";
4. моралния и икономическия упадък на държавата;
5. установяването на централизирано директивно управление на икономиката, довело я до разруха;
6. погазването и отмяната на традиционни принципи на правото на собственост;
7. рушенето на моралните ценности на народа и посегателството срещу религиозните му свободи;
8. провеждането на непрекъснат терор срещу несъгласните със системата на управление и срещу цели групи от населението;
9. злоупотребата с възпитанието, образованието, науката и културата за политически и идеологически цели, включително мотивиране и оправдаване на изброените по-горе действия;
10. безогледното унищожаване на природата.
(2) Комунистическият режим е отговорен за това, че:
1. отнемаше на гражданите всяка възможност за свободна изява на политическата воля, като ги принуждаваше да крият своята преценка за положението в страната и ги принуждаваше да изразяват публично съгласие за факти и обстоятелства с пълното съзнание за тяхната невярност и дори това, че те представляват престъпления; това то постигаше чрез преследване и заплахи от преследване към отделната личност, нейното семейство и близки;
2. системно нарушаваше основните човешки права, като потискаше и цели групи от населението, обособени по политически, социален, религиозен или етнически признак, въпреки че Народна република България още през 1970 г. се присъедини към международни актове по правата на човека;
3. нарушаваше основните принципи на демократичната и правова държава, международните договори и действащите закони, като с това поставяше интересите на комунистическата партия и нейните представители над закона;
4. при преследванията срещу гражданите използваше всички възможности на властта, като:
а) екзекуции, нечовешки затворнически режим, лагери за принудителен труд, мъчения, подлагане на жестоки насилия;
б) освидетелстване или настаняване в психиатрични заведения, като средство за политически репресии;
в) лишаване от право на собственост;
г) възпрепятстване и забрана за получаване на образование и упражняване на професия;
д) възпрепятстване на свободното движение във и извън страната;
е) лишаване от гражданство;
5. безнаказано се извършваха престъпления и се предоставяха незаконни предимства на лица, които вземаха участие в престъпления и преследвания на други лица;
6. подчиняваше интересите на страната на чужда държава до степен на обезличаване на националното достойнство и практическа загуба на държавен суверенитет.

Чл. 3. (1) Посочените в чл. 1 и 2 обстоятелства дават основание да се обяви комунистическият режим в България от 9 септември 1944 г. до 10 ноември 1989 г. за престъпен.
(2) Българската комунистическа партия е била престъпна организация, подобно на други организации, основаващи се на нейната идеология, които в дейността си са били насочени към потъпкване на човешките права и демократичната система.

Чл. 4. Всички действия на лица, които през посочения период са били насочени към съпротива и отхвърляне на комунистическия режим и неговата идеология, са справедливи, морално оправдани и достойни за почит.
-------------------------
Законът е приет от ХХХVIII Народно събрание на 26 април 2000 г. и е подпечатан с официалния печат на Народното събрание."

Някой да посмее да твърди, че в Бг е имало декомунизация?! На престъпници, обявени със закон, им се издигат паметници из цялата страна - както Путин сега реабилитира Сталин и шайката му, която го е създала. И цялата тази гнусна история ще продължи, докато в центъра на София се вири най-отвратителния знак за мачкащия бг вмирисан руски ботуш - паметника на изнасилвачите и убийците от червената армия. С неговото махане трябва да започне и истинската декомунизация. Но вдигнаха паметник на Правешкото говедо и никой не реагира, а Курнелия всяка година му носи цветя. Позор!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 9 минути, turbox написа:

Да припомним на другарите от ДЭПЭСЭ и ГЕРБ:


 

Е защо само на тях,ами другите нещо дискриминация усещам :D

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Свидетели сме на поредното нежелание на българина да си реши проблемите. Чака някой друг да направи това или да се случи някакво чудо. Това го имаше още преди 45 година. 


  • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Поредната тъпа тема. Даже не е тема, а словоизлеяния. Това дето се пише за комунизма, дваж пъти е валидно днес за капитализма. За мен разликата е минимална, но в полза на капитализма. Тоест, капитализма повече отговаря на описанията в тая тема. И в двата случая трябва оръжие да дрънка. Ако някой си мисли, че днешния капитализъм тип САЩ е върховен, ама комунистите се наместили...кво да говоря бе другари :)   

Модераторе, давай бан на тоя turbox, дето даже не знам какво означава. Предполагам нещо си е оплел езика и не е могъл да напише правилно името си...ама все тая. Тук много хора заслужават пълен бан. Иначе бат Бойко идва и...

 

Да живее бат Бойко!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 36 минути, BG-Team-DRIFT написа:

Поредната тъпа тема. Даже не е тема, а словоизлеяния. Това дето се пише за комунизма, дваж пъти е валидно днес за капитализма. За мен разликата е минимална, но в полза на капитализма. Тоест, капитализма повече отговаря на описанията в тая тема. И в двата случая трябва оръжие да дрънка. Ако някой си мисли, че днешния капитализъм тип САЩ е върховен, ама комунистите се наместили...кво да говоря бе другари :)   

Модераторе, давай бан на тоя turbox, дето даже не знам какво означава. Предполагам нещо си е оплел езика и не е могъл да напише правилно името си...ама все тая. Тук много хора заслужават пълен бан. Иначе бат Бойко идва и...

 

Да живее бат Бойко!

Недей! Няма смисъл. България не е излизала от лайната от 1000 години насам  без значение коя е ерата и как ще я наречем!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

От твоите уста в Божиите уши! Време е да си върнем социализма, за да започнем да живеем нормално!

https://www.youtube.com/watch?v=J1BaUYjjcvY

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 2 часа, Aleksi написа:

От твоите уста в Божиите уши! Време е да си върнем социализма, за да започнем да живеем нормално!

https://www.youtube.com/watch?v=J1BaUYjjcvY

Кога, питам аз??? И до кога българинът ще спи, а няма да вземе нещата в свои ръце!!! На оръжие, другари!!! Трябва да изметем цялата сволоч от картата на майка България!!!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 10 часа, Aleksi написа:

От твоите уста в Божиите уши! Време е да си върнем социализма, за да започнем да живеем нормално!

https://www.youtube.com/watch?v=J1BaUYjjcvY

 

преди 8 часа, Джугашвили написа:

Кога, питам аз??? И до кога българинът ще спи, а няма да вземе нещата в свои ръце!!! На оръжие, другари!!! Трябва да изметем цялата сволоч от картата на майка България!!!

Възхваляването на престъпни идеологии, както и призиви към насилствена смяна на държавното управление,  са престъпления, другари.

Отделно че дори е вписано и в тукашните правила в т.2.12 които за пореден път газиш :)

джуганче, я кажи какво разбираш под " на оръжие" ? Да не е "airsoft game"  дето ми представяше за доказателство на американска армия в Украйна ?  :lol6:

Не че нещо... просто прекалявате . Радвайте се че не е както в любимата ви матушка Русия. До сега да са ви лепнали 5 г. ефективен срок за екстремизъм , каквато практика те там имат отдавна и то за доста по "невинни" постове и репостове в мрежата.."Бананчетата" от форумите са просто детка игра в сравнение с това да ви се разбие напълно живота и бъдещето заради един "лайк" , репост, или карикатура.

https://team29.org/story/dislike/

https://www.sibreal.org/a/29113004.html

https://pravo.ru/news/201549/

и т.н.

 

 

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 8 часа, miro20 написа:

Възхваляването на престъпни идеологии, както и призиви към насилствена смяна на държавното управление,  са престъпления, другари.

Нещо не те разбрах!!! Това го кажи на тия от Майдана и на колегите им в Сирия!!! Щото гледам сте солидарни с тях!!!

преди 8 часа, miro20 написа:

Отделно че дори е вписано и в тукашните правила в т.2.12 които за пореден път газиш :)

Много песимизъм лъха от поста ти!!! По-важното е, че според тукашните правила не съм погазил кафявата ти точка!!! Гледай малко по-оптимистично на нещата!!!

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
на 1.09.2018 г. в 0:11, Aleksi написа:

От твоите уста в Божиите уши! Време е да си върнем социализма, за да започнем да живеем нормално!

https://www.youtube.com/watch?v=J1BaUYjjcvY

 

на 1.09.2018 г. в 2:16, Джугашвили написа:

Кога, питам аз??? И до кога българинът ще спи, а няма да вземе нещата в свои ръце!!! На оръжие, другари!!! Трябва да изметем цялата сволоч от картата на майка България!!!

Контекстът, в който СССР и родните комунисти тикат България към Тристранния пакт:

По същото време СССР започва интензивни преговори с Германия за присъединяване към страните от Оста чрез външния си министър Молотов. Но не всичко върви гладко - в края на 1940 г. СССР ясно изразява пред Германия своите интереси към Балканите и Проливите. Съветското ръководство се опитва да сключи с България "Пакт за взаимопомощ", който да гарантира, че България ще остане в сферата на руското геополитическо влияние, защото се намира в зоната на "граничната безопасност" на СССР. Хитлер обаче охладнява и дава да се разбере, че вече не се нуждае от военна помощ, но се стреми към договор в "широки рамки" със СССР.

"Пакт за взаимопомощ" не е най-коректното наименование на предложението на СССР към България, защото става дума за това българската държава да гарантира военните интереси на Съветския съюз. Да обсъжда тези гаранции в София е изпратен Аркадий Соболев. Той прави предложение на българското правителство, в което се съдържа и уверение, че "СССР не възразява България да се присъедини към тристранния пакт и че самият той ще направи същото". Това не е грешка. Същата теза се потвърждава и от телеграма на Сталин до шефа на Коминтерна, Георги Димитров, в която се казва: "...При сключване на този пакт ние не само не възразяваме България да се присъедини към Тройния пакт, но и ние самите ще се присъединим"...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.