Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Хард диска ми има лоши сектори ине мога да инсталирам ОС как да ги премахна

Featured Replies

Хард диска ми има лоши сектори ине мога да инсталирам ОС как да ги премахна лаптопа няма ОС в момента съм записал Линукс минт и Ви пиша от него на режим тестване съм го ложим, защото както каззах не мога да инсталирам ОС Моля за помощ

А, искам отново да си сложа WIndows

Смени диска!

Ако ли не Hiren's > Regenerator и виж какво ще каже след него - поправени/непоправени, карта на лошите сектори.

Все пак данни за диска и точното му състояние?

• Автор
преди 1 минута, plamen_petrov_80 написа:

Смени диска!

Ако ли не Hiren's > Regenerator и виж какво ще каже след него - поправени/непоправени, карта на лошите сектори.

Все пак данни за диска и точното му състояние?

Как да го направя това

Теглиш hiren's Boot CD v10 или такава в която да го има Regenerator v 1.7 или близка.

Записваш на диск или USB.

Boot > Run > Start и т.н. Щом си успял да си изтеглиш и пуснеш Linux, вярвам че и с това ще се справиш.

преди 49 минути, Ivan Borov написа:

Хард диска ми има лоши сектори ине мога да инсталирам ОС как да ги премахна лаптопа няма ОС в момента съм записал Линукс минт и Ви пиша от него на режим тестване съм го ложим, защото както каззах не мога да инсталирам ОС Моля за помощ

Сканирай диска с Macrorit.Scanner или от mini Windows XP или от sergei strelec и като завърши сканирането, качи тук лога му. Идеята е да се видят къде са лошите сектори и да се изключат от дяловете. Създават се дялове за Boot за Windows и за данни, така, че да не включват лошите сектори. И се инсталира Windows.
Обаче ако сектор 0 е проблемен - дискът директно в коша.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

• Автор
преди 25 минути, plamen_petrov_80 написа:

Теглиш hiren's Boot CD v10 или такава в която да го има Regenerator v 1.7 или близка.

Записваш на диск или USB.

Boot > Run > Start и т.н. Щом си успял да си изтеглиш и пуснеш Linux, вярвам че и с това ще се справиш.

Бутнах го с тази програмка която ми каза и виж какво излезе

SYSLKNUX 4.07 RED 2013-07-25 Copyright (C) 1994-2013 H. Peter 91st al

/HBCD/menu.c32: not a COM32R image

boot:

Hiren`s boot dvd търсиш и записваш на USB/DVD. После от менютата както ти казаха HDD Regenerator.

Най-вероятно си приготви $ за нова бройка hdd.

Не можеш да ги махнеш.

Влез с Live дистрибуция , която се зарежда в Рам паметта нещо като  Parted Magic -OS ще я откриеш в магазина под аренда с бананите или знаеш  навсякъде ....

Записваш я на флашка -поне 4 Гигабайтова чрез тази програма    https://unetbootin.github.io/

Като стартира влизаш и си правиш бекъп на всичко важно

Диска можеш да го пишеш ''пътник''  и използваш само за маловажни дела като носител за игри музика и филми.

преди 4 часа, Ivan Borov написа:

Как разбра, че имаш лоши сектори? В живия Линукс Минт стартирай gnome-disks и виж какво има тук

2018-09-05_20-22-28.png

може да се окаже, че има хляб още в него. Лаптопа ми има (по спомен) 146 лоши сектора и работи. Е прегряван е, ама е амнайта употреба. И щом можеш да пуснеш жив Линукс - направи си бекъп на съществуващото по харда и пробвай да го инсталираш, ако стане и тръгне - никакъв проблем да му сложиш Уиндоус вместо него. Може пък проблема да не е от секторите.

П.П. Излъгал съм.

2008-06-17_03_04_11.png

• Автор

Ще ми кажете ли от къде мога да си купя хард диск който да е съвместим с лаптопа ми

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.