Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

jipepe

Вашето мнение за SE K600i

Препоръчан отговор


Привет на всички ! Вчера си купих от М-тел Sony Ericsson K600i на промоционална цена /69лв. първонач. вноска и след това 2 години по 12лв./, но това не е толкова важно. Просто искам притежателите на този модел да споделят своето мнение. Предварително Ви благодаря! :P

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ако не те притесняват размерите му,това е много,ама много добър апарат !

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Аз имам SE V600i - копие на K600i от Vodafone от 2 седмици и съм много доволен - работи безпроблемно, камерата е много добра, само паметта е малко малко - 38.5 MB. Иначе телефона е супер.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

И аз си купих този телефон ,но не може да за синхронизира с компютъра ми?Има ли някакви специални настройки които се правят на телефона?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Наскоро ми се наложи да свързвам този телефон с моя компютър , тъй като притежателя имаше проблеми със свързването на неговото PC. Всичко е наистина лесно, по-лесно е отколкото при Нокия.

От телефона не се прави нищо. Просто инсталирваш софтуеъра и свързваш с кабела (ако си с кабел де).


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Инсталирах оригиналният диск,но компютъра ми казава ,че тоя софтуер не е съвместим с телефона?Преди имах Нокиа и имах същите проблеми?Чудя се да не е нещо от "Уиндоуса"?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гост

Телефона е много добър. Ако евентуално софтуера от диска не върви, моля погледнете този линк:

http://www.sonyericsson.com/fun/wxhtml/sof...g&lf_res=bg

При мен съм срещал същия проблем. Замяната на софтуера от сайта, означава единствено - неоригинален диск. ЛИЧНО, но проверено мнение.

С уважение:

Стефан - LZ4JW

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

K600i_Vierseiten.jpg

Каква асоциация предизвиква у вас понятието "телефон от трето поколение" или просто 3G апарат? Още преди година такова устройство извиква представата за внушителен по размери апарат, натъпкан с какво ли не по последния писък с иновации и технически чудесии. Наред с това, възможността за работа в 3G мрежи е само една от многобройните му функции, при това, както показва времето, не най-важната. По-добре е вече да се откажете от това си мнение (ако имате такова), да се простите със скептичното си отношение към тези модели като към недосегаемо произведение на западните технологии и да ги възпремете като нещо съвсем нормално.

В крайна сметка никой не ви кара да си купувате 3G телефон. Вън от тези мрежи той може да служи като обикновен GSM телефон (нещо като GPRS апаратите преди известно време, когато операторите още не поддържаха тази услуга). Още повече, че стойността на 3G модулите вече рязко пада и наличието им в телефоните не влияе толкова на цената. Така че 3G мобилните телефони уверено започват да заемат стабилни позиции на пазара. Към тях спада и Sony Ericsson K600i.

Моделът притежава редица "лакоми" нюанси и заслужава специално внимание. Основният му коз е неговата "двукамерност", причината за което е напълно ясна - възможността да се използва в мрежи 3-то поколение. Както е и според "каноните" на моноблоковия дизайн - едната камера е на лицевата повърхност до високоговорителя, а другата - на задния панел.

Отвън

Външността на K600i може да се определи с много малко думи - консерватизъм в най-чист вид. Моделът е сдържан, но стилен. Лаконично се вписва в свойствените за моделите на компанията рамки, което изгодно го отличава, поставяйки го в един ред с такива хитови телефони като T610 и K750i. Приятно е, когато производителят не се отказва от своите идеи, а ги развива с лека транформация. Не може да се нарече миниатюрен или лек - по-скоро е за масивна мъжка длан. Но за бизнес сегмента това не е най-същественото, така че уверено се вписва в рамките на разумното и по размери, и по тегло.

Предният панел е в стил а`ла Т610 - строг и делови, изработен от алуминиева сплав. Там е разположена спомагателната камера за видеотелефония. От всички страни на корпуса има достатъчно богат набор от елементи за управление. Отляво са бутончетата-държачи на задния панел (който се крепи много плътно, без ни най-малък луфт). Тук е разположен и покрит с гумена тапа отвор за USB кабел. От дясната страна има бутони за регулиране силата на звука и бутон на камерата. Горната странична част е контрастно отделена с черна вложка и съдържа бутон за включване/изключване, LED индикатор и инфрачервен порт. "Географията" на последния влияе доста добре на ергономичността - при инфрачервена комуникация не възникват никакви проблеми. Отдолу има стандартен интерфейсен отвор и такъв за връзка.

От лявата страна на предния панел (встрани, до дисплея) е разположен отделен бутон за активиране на видеопозвъняване, а вдясно - бутон за достъп до избрани функции.

Обективът на задния панел е защитен с капаче, което го предпазва от прах, издраскване и повреда. Тук са светкавицата и вторият високоговорител. Като цяло всичко си е на мястото и е направено професионално.

Клавиатурата е стилна, но не много ергономична. Тя е изработена почти на едно ниво с предния панел. Самите бутони са пластмасови, достатъчно големи, но разположени на едно ниво с повърхността на корпуса, така че удобството им е умерено. Същото може да се каже и за джойстика - малък и за някои може да не е много удобен.

Като цяло може да се констатира един много удачен и сполучлив външен вид.

Дисплей

По яркост той определено превъзхожда този на K700i. Дисплеят на K600i е доста внушителен за несмартфон - TFT с 262 144 цвята. Резолюцията е 176х220 пиксела, а физическите размери - 28х36 мм (7 реда). Качеството е много добро - картината е контрастна и сочна, цветовете са наситени и въпреки че на слънце малко избледнява, информацията остава напълно читаема.

Вътре

K600i е скромен на външен вид, но напълно уверен в себе си (относно вътрешното си съдържание) представител на своя клас. Навярно това е поради факта, че той притежава всички насъщно полезни функции и нищо, което да е в повече или излишно.

Спомагателната камера, както стана дума, е на предния панел горе вдясно, потопена в корпуса и защитена със стъкло. Тя има настройка на цветовете, избор на осветеност и дори 2-кратен zoom. Не поддържа възможност за автопортрет, а е предназначена единствено за видеоразговори.

Най-интересното в модела е 1.3-мегапикселовата камера. Като цяло може да се нарече добра, но е все пак далече от 2-мегапикселовите си "сестри" на К750i или Nokia N90, като в същото време някои VGA предшественици и дори много съвременници с 1.3-мегапикселови камери остават доста назад. Качеството на направените снимки е далече от идеалното, като същевременно то е над това при много други камерафони в наши дни на пазара. На общия фон К600i демонстрира нелоша за своите 1.3 мегапиксела детайлизация и подобрено предаване на цветовете.

Светкавицата работи в непрекъснат режим. Може да се използва като фенерче. Възможно е да се активира и от бутон "*". Снимката става в хоризонтален режим. Качеството на самите снимки като че ли е под това на направени със S700i или Samsung D500. Настройките са обичайни, няма нищо по-особено, което малко разочарова - нощен режим, мултиснимка, 4-кратен zoom, спецефекти, таймер, баланс на бялото. Обичайната поддръжка на QuickShare ви дава възможност да изпратите новата снимка само с няколко натискания на джойстика.

K600i може да заснема и видео в две резолюции - 176х144 и 128х96, 3GP формат, продължителността на клиповете зависи от свободната памет. Качеството не предизвиква възторг, но все пак става. Изобщо, ако сте любител на "мобилните" снимки, си струва да се замислите за този апарат.

Основното меню е същото като на предходните модели. Триизмерната динамична графика е както и преди - на висота.

Телефонната книга съответства на бизнес класа - паметта е за 500 контакта с няколко номера и различна информация, със снимка и принадлежност към група. Има MusicDJ, с който можете да създавате приятни мелодийки. Поддържа се и картинен редактор, така че не можете да скучаете. Календарът побира до 300 събития, а списъкът с ангажименти - до 80.

МР3 плейърът едва ли ще представлява интерес без наличието на допълнителна карта с памет. Иначе вградената от 37 МВ стига за всякаква друга информация. Като известна компенсация на слабия плейър е FM радиото - с много добро качество и функционалност.

Комуникационните възможности са представени от Bluetooth (поддържа всички основни профили и не създава проблеми) и IrDA, както и връзка с РС чрез USB кабел.

Полифонията е 40-тонова. Високоговорителят, разположен на задната повърхност на апарата до камерата, е достатъчно силен при възпроизвеждането на MIDI мелодии. При МР3-ки нещата не стоят така добре, но са приемливи. Вибрацията трудно би могла да не се усети.

Работа

Известно е, че 3G изисква много разход на енергия, но нас това не ни плаши. В обичайния GSM режим апаратът се държи превъзходно - 4 дни автономна работа при сравнително интензивна употреба (15-20 мин разговори, 5-10 снимки, 5-10 мин GPRS-WAP, до 20 мин игри, 10-15 SMS, 8-10 MMS).

И така...

Моделът без съмнение е удачен за бизнес класа. Прилична функционалност се съчетава с характерния делови стил в най-добрите традиции. Особено радва простият, но стилен дизайн. Специални похвали заслужава и продължителното време на работа.

Sony Ericsson K600i е класическо решение за пътуващите често или за тези, които са готови да платят за приятната външност. Разбира се, и за бизнесмените.

Плюсове

* Много симпатичен дизайн

* Сравнително добра ергономичност

* Добър дисплей

* Продължителна автономна работа

* Добра вибрация

* Качествена камера

Минуси

* Липса на допълнителна памет

* Слаб МР3 плейър

Източник: gsmbgmag.com

Според мен телефона е доста добър, добър избор си направил!!!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Минуси

* Липса на допълнителна памет

* Слаб МР3 плейър

За допълнителната памет съм съгласен, но mp3 плеърът е добър според мен за мобилен телефон.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Ariston, инсталирай си в компютъра програмката MyPhoneExplorer и ще видиш колко лесно се работи с нея. Трябва ти само дейта кабел и си готов. cool.gif Можеш да я изтеглиш от http://www.fjsoft.at/

Редактирано от jipepe (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Много добър телефон с изключение на това, че и той по някога може да зацикли като предходните модели на Sony Ericsson. ;)

Един съвет: по добре дръж паметта на телефона колкото се може по-празна, за да нямаш проблем с зациклянето. cool.gif

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Благодаря на всички за отзивчивостта.Не можах да го "сработя" със собственият му софтуер ,но в списание "Доунлоад.бг" намерих подходящата програма .Сега работи перфектно и вече започна да ми харесва:)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Телефона е много луд :speak:...с него съм от вече 2 дена и съм незнам що предоволен,а съм бил и с по скъпи апарати ама тоя тел мн ми допада и мисля с него да остана :)

Редактирано от Dryanovski (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

имам проблем с My Phone Explorer

като включа различни телефони с различни кабели, винаги разпознава телефона, започва да зарежда и блокира, оправя се само с рестарт.

каква според вас е причината, с ХP съм

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не зная каква може да бъд причината. При мен MyPhoneExplorer работи перфектно и винаги съм казвал, че това е най-добрата програма за Сони Ериксон. Една идея - ако свързваш различни телефони чрез тази програма и ти дава съобщение, че не може да бъде осъществено свързването с някой порт, тогава отива на Файл - Настройка - Търсене на устройство и телефона автоматично бива намиран. Ако обаче се налага рестарт на компютъра, тогава ... нямам идея ...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

не, тя го открива

и започва някаква проверка на скорост на порта и при 256000 забива

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
За допълнителната памет съм съгласен, но mp3 плеърът е добър според мен за мобилен телефон.

Според мен без допълнителна памет качеството на плеъра е без значение. :hush:

Много добър телефон с изключение на това, че и той по някога може да зацикли като предходните модели на Sony Ericsson. ;)

Искаш да кажеш че Sony Ericsson са бъгави телефони ли? Бях чувал само за К750...

Един съвет: по добре дръж паметта на телефона колкото се може по-празна, за да нямаш проблем с зациклянето. cool.gif

Този съвет направо обезсмисля купуването на такъв телефон, не само паметта е малко, но и да се държи празна angry.gif .

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Няма слот за карта,не може съвеменен модел телфон да е с 37 мб памет. sad.gif

Иначе всичко друго си има.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

e вие сте луди .... аз си имам кабел за pc-to ..снимам и само качвам и празним...имам 5 цели мп3 и си ги сменям като ми писнат ......

мп3 плеар слаб - искано е да се каже с тва.4е е с малко памет няма слот за карта,а не ,че плеара е слаб :baby:...

паметта ми е екстра на мене ..повече не ми трябва :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
...имам 5 цели мп3 ....

паметта ми е екстра на мене ..повече не ми трябва :hush:

Ами някои хора се задоволяват с малко laugh.gif . На мен 256 вече не ми стигат и се ядосвам че не взех направо 512 angry.gif .

Досега за тоя телефон не чух нещо конкретно което да му е в плюс. :rolleyes:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Ами някои хора се задоволяват с малко laugh.gif . На мен 256 вече не ми стигат и се ядосвам че не взех направо 512 angry.gif .

Досега за тоя телефон не чух нещо конкретно което да му е в плюс. :angry22:

ми зимай си друго бе момко ... за тая работа си има pci - ta....тва се пак е телефон и е малко бесмислено от всичко това... всеки си зима това от което има нужда,като не те устройва се оправяй с друг тел.. аееееее :question:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Специално за този модел имам лично наблюдение. Когато паметта е почти пълна догоре става бавен и понякога "забива". Все пак мисля , че това е нормално.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ако човек търси тези спецификации- изпълнението е подобаващо добро за тази марка.Това е по-скоро бизнес модел и по мое (скромно) мнение, насочен към хора търсещи стилен 3G телефон(както всъщност не малко пъти се е споменавало в рекламите му).Това, че някои си ползват телефона за слушане на музика, а не за разговори, не означава, че е недопустимо телефон да има 37 мб памет.Все пак повече памет-повече пари.В момента пазара е залят с телефони предлагащи слот за карта-памет и това прави този телефон отличен избор за хора, на който тази екстра им е ненужна.Изказването ми е от позицията на човек непритежаващ телефона и все пак изпробвал го на няколко пъти.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Специално за този модел имам лично наблюдение. Когато паметта е почти пълна догоре става бавен и понякога "забива". Все пак мисля , че това е нормално.

Това е при почти всички телефони на SonyEricsson..

Телефона е меко казано бизнес модел, за евтин 3G телефон, заедно с k618 са идеалния избор.

и между другото темата е от юли месец.. :whist::wors:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

този тел. го имам от 7/8 месеца.... и не ми е забивал ! angry.gif ,а постоянно ми е пълна паметта.....иам мн снимки е колко мн 250 и около 15 мелодии(mp3) не забива.... ! ! ! :clap: GSM-а е перфектен ! ! !

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави ново...