Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

grandomer

Проблем с ляв канал на усилвател Denon PMA-520 AE

Препоръчан отговор


Здравейте , от известно време забелязвам , че от левия канал на усилвателя идва по-слаб звук. Пробвах да разменя тонколоните , но проблема си остава същия. Отдавах го и на проблем със слуха , защото работя в шумна среда. Други хора също забелязаха този проблем и това ме накара да се насоча към дефект в самия усилвател. Тъй-като не съм наясно с електрониката , как бих могъл да установя дали проблема е в техниката , без отваряне на капака , че е в гаранция ? Разполагам единствено с обикновен Мултицет. Къде и какво бих могъл да замеря с него ? Благодаря !

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Щом е в гаранция. Възползвайте се от нея.

Не се опитвайте да го отваряте, защото е възможно да не Ви я признаят.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гост

Баланса на средата ли е ?
Когато слушате музика вие на средата между двете тон-колони ли сте ?
Източника от който слушате музика какъв е ?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Баланс на средата , дори по-приближен до лявата тонколона , дясната се чува съвсем ясно. Между другото , преди малко ме посъветваха да замеря на конекторите за тонколоните , дали има ток при включен усилвател с разкачени кабели за тонколони и всякакви други музикални източници. При настроен мултицет на DCV 200mV , на левия канал показва стойност 15.5 ,докато при десния няма. Незнам трябва или нетрябва да има ток там , но явно наистина има проблем с усилвателя.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гост
преди 1 минута, grandomer написа:

Баланс на средата , дори по-приближен до лявата тонколона , дясната се чува съвсем ясно. Между другото , преди малко ме посъветваха да замеря на конекторите за тонколоните , дали има ток при включен усилвател с разкачени кабели за тонколони и всякакви други музикални източници. При настроен мултицет на DCV 200mV , на левия канал показва стойност 15.5 ,докато при десния няма. Незнам трябва или нетрябва да има ток там , но явно наистина има проблем с усилвателя.

Не трябва да има напрежение, за сервиз е нямаш какво да направиш повече !

Дефектирал краен транзистор е проблема.


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ок, благодаря , идеята беше да съм сигурен , че не си въобразявам. Ще се свържа с Дилъра , от когото го закупих , за да задействам гаранцията !

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави ново...