Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


Имам странен лаг на лаптопа. Има едно 1-2 милисекундно забиване на картина и звук, който както казах 1-2 милисекундно лага почти не се усеща,но го има и това дразни.Това го прави като по часовник винаги на 15-тата минута през равни интервали като играя игри,гледам клипове та даже и офлине като съм и гледам филм от флашка пак го има това. Пробвах какво ли не изтривах и подновявах драйверите на видеокартата. Лаптопа е с вградена видеокарта nvidia 1060 Max Q Desing и една за монитора която се използва на Intel UHD 630. какво е това чудо,че на 15 минути да ми товари системата.И антивирусната нищо не откри! Лаптопа е наскоро купен преди 1 месец.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

А в eventvwr в подраздел system какви критични грешки има?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Щом го прави като по часовник:

- бих проверил дали няма зададено събитие - task в задачите за изпълнение.

- бих спрял или вдигнал времето на всички енерго спестяващи опции - гасене на монитор и т.н.

- бих спрял временно управлението на механичния диск с Crystal DiskInfo - ако го има и ако позволява.

- бих пробвал и на 10 мин. на филма, да дам пауза за 1-2 сек. след което да се види дали ще го направи след 5 или след 15 мин. отново. Освен пауза може и да се скрие плеъра, а може и само да се размърда мишката - т.е. да се покаже на системата, че действително има някой пред нея.

- за игрите бих пуснал мониторинг на температурите в реално време да се види в момента на засичането какви са те.

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 9 часа, Taneva Iliyana написа:

на 15 минути да ми товари системата.

А в диспечера на задачи кой е процесът, товарещ процесора?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Оправих проблема с забиването на всеки 15 мин. Било е от Dell SupportAssist и SupportAssist Agent . Като ги деинсталирах сега от вчера не ми е забивало. Явно по някакъв начин тези две програми са ми бъгвали системата на всеки 15 мин. и не знам защо.? Преди това бях сканирал с hdsentinel  SSD--то и HDD--то ,но там всичко беше наред и на процесора му направих диагностика с intel procesor diagnostik и там всичко е добре. Благодаря на всички включели се в темата!


  • Любов 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.