Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


Здравейте! Ping-ът към различните сайтове е отличен, но през браузърите Edge и особено Chrome страниците се зареждат доста бавно. Сложих си и Mozzila - определено е по-добре ситуацията, но не е това, което беше. Част от мрежа съм и само аз имам този проблем. Елиминирах рутъра - същата работа. А всичко се случи изведнъж: Спрях компа в края на работния ден, след като всичко беше нормално. И на сутринта се оказах с въпросния проблем. Някой да ми помогне? Благодаря!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Вероятно си с Windows 10. Виж в момента да не вървят updates.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 час, Емил Костов написа:

Вероятно си с Windows 10. Виж в момента да не вървят updates.

Съм, но не е проблема в ъпдейтите. От близо две седмици съм така, само в един от дните всичко бе нормално (нещо, което пропуснах да напиша).

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Изтегли и разархивирай на десктопа съдържащата се в архива препратка . И кликни два пъти на нея. Накрая сигурно ще иска рестарт - съгласи се.
Може да се пробва и с Complete Internet Repair да се нулира winsock (стрелката в края на втория ред) - ще иска рестарт - съгласи се.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)
  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 17 часа, DarkEdge написа:

Изтегли и разархивирай на десктопа съдържащата се в архива препратка . И кликни два пъти на нея. Накрая сигурно ще иска рестарт - съгласи се.
Може да се пробва и с Complete Internet Repair да се нулира winsock (стрелката в края на втория ред) - ще иска рестарт - съгласи се.

Благодаря ти, пробвал съм това, което предлагаш, но не ми се реши проблема. Хубав ден! :о)


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

С Edge  и IE11 има ли го проблемът?
С какъв защитен софтуер е машината. Пробвай времено да изключиш защитата и тествай.
Направи сканиране със zhpcleaner

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
на 7.12.2018 г. в 10:43, DarkEdge написа:

С Edge  и IE11 има ли го проблемът?
С какъв защитен софтуер е машината. Пробвай времено да изключиш защитата и тествай.
Направи сканиране със zhpcleaner

Направих сканирането. Нищо не откри. С интегрирания дефендър съм. Спирал съм го. Няма ефект. С Edge и ИЕ11 нещата са по добре, но не достатъчно. С Chrome е най-зле ситуацията. С Mozzila, както казах, е добрия компромис, но имам неудобства при ползването на Gmail (визирам отпечатването на снимки и документи), а и връзката ми все пак не е достатъчно бърза и тук. Благодаря ти!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

А тестът за скорост на speedtest.net какво показва? Пробвай и line quality test какво ще запише като лог.
Има ли специфични сайтове на които "зависва" зареждането или не.
Пробвай с портатините версии на двата браузъра без никакви добавки как ще браузва:
chrome
firefox

А от един и същ дял ли се стартират браузърите? Кешът им къде е по диска (ssd/hdd?).

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 3 часа, DarkEdge написа:

А тестът за скорост на speedtest.net какво показва? Пробвай и line quality test какво ще запише като лог.
Има ли специфични сайтове на които "зависва" зареждането или не.
Пробвай с портатините версии на двата браузъра без никакви добавки как ще браузва:
chrome
firefox

А от един и същ дял ли се стартират браузърите? Кешът им къде е по диска (ssd/hdd?).

И двата теста са безпроблемни, на втория пинга е 45-47 с. и дава, че всичко е ОК, без загуби. Браузърите стартират от C:\ (HDD). С портативната версия на Chrome нямам проблем, но след това пробвах и с Mozzila, и там също нямам (имам предвид пълната версия). Сега пък пробвах с ИЕ11 - също нямам грижи. Щях да кажа, че днес е втория ден, в който нямам проблем от половин месец, но сутринта имах пак. Няма специфични сайтове, които да зависват. Уф, не знам... Възможно ли е при нормален пинг проблема да е свързан с мрежовата карта? Благодаря ти!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 час, Refined написа:

втория пинга е 45-47 с

Е, това нормален пинг ли е за теб?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 2 часа, DarkEdge написа:

Е, това нормален пинг ли е за теб?

45-47 мс, грешката е моя.

В момента е 200... Не знам, за първи път имам такъв пинг. Подведе ме ОК-ея, както и липсата на загубени пакети. Към всички тествани от мен досега сайтове, както и в момента е 2-3 мс.

image.thumb.png.4914de58e53714b5e4dc4932c861802d.png

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пусни си line quality test

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 14 часа, DarkEdge написа:

Пусни си line quality test

freeola.com
 
Packets Lost: None
Latency: 51.265ms
Jitter: 0ms

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 21 часа, Refined написа:

С портативната версия на Chrome нямам проблем, но след това пробвах и с Mozzila, и там също нямам (имам предвид пълната версия). Сега пък пробвах с ИЕ11 - също нямам грижи.

Значи проблемите са с инсталираните браузъри Хром и Лиско.
Пробвай двата браузъра в техните --safe-mode

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 2 часа, DarkEdge написа:

Значи проблемите са с инсталираните браузъри Хром и Лиско.
Пробвай двата браузъра в техните --safe-mode

Не точно. Тогава, както и сега, и трите се държат аналогично, т.е. добре. Утре не знам как ще е. Но, ако предположим, че проблемът е в другите два браузъра, единия от които въобще не използвам - ИЕ11... Наистина не знам. Има нещо, което не ми се връзва. Благодаря ти за отделените време и търпение. Приятен ден! :о)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Тогава най-вероятно проблемът, ако не е в рутъра, е в оборудването на доставчика.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.