Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

кафеавтомат Крупс


Препоръчан отговор

Закупих този робот скоро с дефект, от приятел, прави кафето с доста светъл до изчезващ каймак с относително добър вкус, а проблема е в това че кафемелачката, настроена на най-ситно мелене мели кафето едричко. Вижда се и в контейнера за отпадъка.  Ще я нося на сервиз но искам и Вашето мнение...При запитване за проблема по описание ми казаха в някои сервизи цена от около 20- до 30 лева но в 2 ми казаха, че проблема е скъп и не се наемат с ремонта. Тр да се отвори кафемелачката и да се донастрои нещо по описание на продавача...Има ли някои от форума които да е пипал такъв робот и да сподели мнение. според мен сервизите които скат да го отремонтират на посочените цени може би не са правили този модел, а тези които отказват ремонт или ми казват висока цена знаят за какво става дума. Това са мои интерпретации....;) Модела е krups EA 8105 https://www.pazaruvaj.com/kafemashini-c3174/krups/ea8105-p246958187/

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Каква е твърдостта на водата?
Пускана ли е процедура за почистване?
Ако кафето се мели ситно (като за джезве) няма да пропуска изобщо, та определението едричко е мн. относително. Освен това за качествен каймак си трябва и свястно кафе (или кафета).
Ръководството изучихте ли го обстойно?
 

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Може само да се гадае. Носиш го в сервиза и ще се види.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, DarkEdge написа:

Каква е твърдостта на водата?
Пускана ли е процедура за почистване?
Ако кафето се мели ситно (като за джезве) няма да пропуска изобщо, та определението едричко е мн. относително. Освен това за качествен каймак си трябва и свястно кафе (или кафета).
Ръководството изучихте ли го обстойно?
 

не, понеже от както е при мен са направени няма и 5 кафета, ще направя и това, а и самата машина не си е подала индикацията за почистване. Не всяко ситно смляно кафе е за джезве, това е теория само по принцип, аз примерно имам кафемашина пак Крупс, която си иска по ситно кафе иначе тече силно и прозрачно, за старата ми машина говоря, запознат съм с всеки критерий за добро еспресо бивш барман съм, ползвам кафе "Риоба" 100% арабика около 35 лв. килограма. Кафето се пуска в затоплена чаша дори съблюдавам да е напълно суха, изобщо в цената на кафето не пестя и предпочитам предимно италиански селекции като съотношения, робуста спрямо арабика...след малко я нося!!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Принципно тези машинки са капризни и ремонта им е адски скъпи то не ,че са някакво техническо чудо, а защото се смятат за излишен лукс притежание на по - заможни хора или фирми. Да, трябва да мине през сервизно обслужване все пак защото явно ще има нужда от специализирани настроики и замяна на части. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 17 часа, Black Power написа:

Принципно тези машинки са капризни и ремонта им е адски скъпи то не ,че са някакво техническо чудо, а защото се смятат за излишен лукс притежание на по - заможни хора или фирми. Да, трябва да мине през сервизно обслужване все пак защото явно ще има нужда от специализирани настроики и замяна на части. 

М/у другото този модел е бюджетен в магазина е не повече от 750 лв, даже беше на промоция преди месец на 550, сравнително ниска цена за робот, все пак има модели над 1000 и не само на марката....френска сглобка е за разлика от стария ми "крупс" с ръчно пълнене-китаец. Занесъл съм я при този който ми предложи ремонт за около 30 лв.ще пиша да споделя за резултата. Малко ме изплаши ;)

 

ето интервенция в близък до моя модел, мисля че не е сериозен ремонт

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 34 минути, marti76 написа:

М/у другото този модел е бюджетен в магазина е не повече от 750 лв, даже беше на промоция преди месец на 550, сравнително ниска цена за робот, все пак има модели над 1000 и не само на марката....френска сглобка е за разлика от стария ми "крупс" с ръчно пълнене-китаец. Занесъл съм я при този който ми предложи ремонт за около 30 лв.ще пиша да споделя за резултата. Малко ме изплаши ;)

 

ето интервенция в близък до моя модел, мисля че не е сериозен ремонт

30лв. е добра цена за ремонт. Имаше някаква тънкост при тия мелачки, макар, че тази определено се различава от тези на Саеко

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 седмици по-късно...
на 12.12.2018 г. в 15:22, Black Power написа:

Имаше някаква тънкост при тия мелачки

Ще ми бъдете доста полезен ако се сетите за каква "тънкост" става на въпрос.

Поздрави!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 19 часа, Lpool написа:

Ще ми бъдете доста полезен ако се сетите за каква "тънкост" става на въпрос.

Поздрави!

Какво стана? Не успяха да я отремонтират ли???

Иначе беше доста отдавна времето когато се занимавах с тия машинки. Сега само по спомени - трудно ще стане, а и основно през ръцете ми минаваха  предимно Саеко и Делонги. Машинките са хубави, но капризни и особенно когато са стари т.е. втора, трета ръка,  по тях все нещо излиза за подмяна.

Трябва да се види и то в действие за да се прецени от къде точно идва проблема, а причинители могат да бъдат доста. От неправилно сглобена мелачка до износени, повредени или изкривени елементи. Добре е машината да мине пълна профилактика и почистване. В тоя ред на мисли, то по добре съберете известна сума и си купете нова машинка. Цените паднаха, а ликвидноста и не. Т.е. ще можете да се радвате на безупречната работа на новата машина, а когато и дойде времето ще можете да я продадете на прилична цена!

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, Black Power написа:

Какво стана? Не успяха да я отремонтират ли???

Иначе беше доста отдавна времето когато се занимавах с тия машинки. Сега само по спомени - трудно ще стане, а и основно през ръцете ми минаваха  предимно Саеко и Делонги. Машинките са хубави, но капризни и особенно когато са стари т.е. втора, трета ръка,  по тях все нещо излиза за подмяна.

Трябва да се види и то в действие за да се прецени от къде точно идва проблема, а причинители могат да бъдат доста. От неправилно сглобена мелачка до износени, повредени или изкривени елементи. Добре е машината да мине пълна профилактика и почистване. В тоя ред на мисли, то по добре съберете известна сума и си купете нова машинка. Цените паднаха, а ликвидноста и не. Т.е. ще можете да се радвате на безупречната работа на новата машина, а когато и дойде времето ще можете да я продадете на прилична цена!

 

Бъркаш се аз не съм този който е пуснал темата.Просто исках да разбера за тея мелачки каква е "тънкоста" понеже от един месец имам подобна машина Крупс която е на същия принцип и се чудя дали имам проблем или си внушавам нещо, но ще разбера след 1-2 дена като ми дойде третото кафе, което ще изпробвам.Накратко първото което си купих беше Pellini N9 което като консистенция ме устройваше,но ми беше малко по-остро от колкото на мен ми се искаше.След това поръчах Maromas Orphea, което много го хвалят, но ми става много водно и не ми харесва изобщо.Сега съм поръчал Cagliari superoro с което не би трябвало да имам проблем с "плътното тяло" според жената с която говорих по-телефона преди да го поръчам, но ще разбера утре или в петък.Според мен най-вероятно кафе maromas  не става за този кафе автомат, но ще се разбере в близките дни.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Възможно е да има проблем с мелачката, но по принцип тези машини не мелят много ситно кафето, защото след няколко кафета се запушва цедката и трябва да се вади за обстойно промиване, което си е голяма мизерия. Също като се избират за тях кафета то те трябва да не са много "мазни" защото се стига пак до запушване на цедката. Тези машини имат много настройки /ползвам Саеко/ и какво ще е кафето не зависи само от това колко е ситно смляно. Настройва се освен количество кафе и колко да е ситно и температура на екстрахиране, налягане, дължина и т.н. Всека една от настройките може да се отрази на качеството на кафето. Много зависи и какво кафе на зърна се ползва.

Много е елементарно да се набеждава мелачката за основни недостатъци в кафето, като имаме още 100 възможни причини.

Може да се експериментира като се сипва в машината готово смляно кафе и да се коментира после резултата. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, Lpool написа:

Бъркаш се ХХХХХХХ

Е, извинявам се! Чел и не дочел.

Ми, не знам какво да ти отговоря. Не всяко кафе става, а и очакванията са строго индивидуални. Трудно се дават съвети. Проблем с машината обаче също може да окаже влияние върху качеството на кафето. Не смятам, че има обаче проблем тук с мелачката. По - скоро, оптимизирайте си настройката на мелачката т.е. едрина на мелене и пак опираме до индивидуални очаквания

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Пробвах и на трите степени които имам, и пак не се получава хубаво кафе.Явно толкова си може автомата с това кафе.Ще се пробва докато се налучкат кои кафета стават хубаво на тази машина, и ще си ги купувам само тях.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 20 минути, AGD написа:

Възможно е да има проблем с мелачката, но по принцип тези машини не мелят много ситно кафето, защото след няколко кафета се запушва цедката и трябва да се вади за обстойно промиване, което си е голяма мизерия. Също като се избират за тях кафета то те трябва да не са много "мазни" защото се стига пак до запушване на цедката. Тези машини имат много настройки /ползвам Саеко/ и какво ще е кафето не зависи само от това колко е ситно смляно. Настройва се освен количество кафе и колко да е ситно и температура на екстрахиране, налягане, дължина и т.н. Всека една от настройките може да се отрази на качеството на кафето. Много зависи и какво кафе на зърна се ползва.

Много е елементарно да се набеждава мелачката за основни недостатъци в кафето, като имаме още 100 възможни причини.

Може да се експериментира като се сипва в машината готово смляно кафе и да се коментира после резултата. 

Пробвах всички възможни вариати в комбинация които има машината и те са - мелене на кафето в три степени; температура на кафето в три степени; да пуска 6гр.и 9гр. смляно кафе; дължината на кафето - по-принцип ми седи на 40мл. но я намалих на по-малко; твърдоста на водата в четири степени.За налягане не виждам опция да се наглася, но ще проверя пак, да не съм я пропуснал.Този модел е само за кафе на зърна и не мога да пробвам с готово смляно кафе.В крайна сметка ако и с кафето което съм поръчал сега се получи същото, близо до мен има оторизиран сервиз на Крупс и ще я занеса да я погледнат.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

На моята машина има възможност и да се сипва и готово смляно кафе, но не съм се възползвал от тази функция.  Прави си перфектно кафе, ползвам 100% арабика.

Щом имаш съмнения се консултирай със сервиза.

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

След ремонта машината нямаше никаква разлика, съмнително малко пари ми взеха за ремонта даже оставих и 5 лв бакшиш -общо 15 лв. Майстора каза че е настроил мелачката, но според мен разлика нямаше. светъл до изчезващ каймак ако може да се нарече каймак!!!! Кафето е арабика 100%ballarum ot Лидъл. Пуснах я на обява и я продадох дори с 30 лева отгоре, човека който я купи я взе за офис и каза че не държи на каймак въобще, а искаше да има кафе с добър вкус, което машината си правеше, но можеше да се иска повече. Интересното е че преди ремонта 2 майстора я отказаха за ремонт, защото ремонта и бил труден!!!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Каймака не се определя само от едрината и типа на кафето. Зависи от цялостното състояние на машината, а както казах и по - горе машинките са капризни и се нуждаят периодично от цялостна сервизна профилактика. Почистване, почистване от котлен камък и замяна на уплътнения, почистване на грешки. замяна на специфични елементи от групата  и настройки, тестване на помпата и пр. Не, че не е важно кафето, нооо......

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 5.01.2019 г. в 22:01, Black Power написа:

Каймака не се определя само от едрината и типа на кафето. Зависи от цялостното състояние на машината, а както казах и по - горе машинките са капризни и се нуждаят периодично от цялостна сервизна профилактика. Почистване, почистване от котлен камък и замяна на уплътнения, почистване на грешки. замяна на специфични елементи от групата  и настройки, тестване на помпата и пр. Не, че не е важно кафето, нооо......

Нека не влизаме в темата за кафето, бивш барман съм запознат съм с киселинност с мазноти и т.н на съответните сортове....на 3 вида кафе прави кафето по един и същ начин, включително и в съотношение с повече робуста...по скоро съм съгласен с др неща които написа""профилактика и уплътнения, елементи и т.н...но това са пари които не си струва да даваш  при положение, че се познавам с човек който продава здрави с и гаранция роботи с доказана функционалност, втора ръка на средна цена 220 лв. Идеята беше да я купя на ниска цена и да отстраня проблема с кафемелачката, но е възможно да не е бил проблема в нея въобще! карай, тя вече е история...Самият този човек които продава роботите които споменах тои си ги и ремонтира тук в Плевен, беше единият който ми отказа да се занимава с нея...изводи??!!:yanim:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване