Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


Рутерът ми е свързан с компютърът и изведнъж спря да има уай фай. Извадих го и мушнах директно кабела в компютъра и интернет има. Рестартирах го от 192.168.1.1 но не се оправя. Дори нямам интернет с кабела когато кабелът е мушнат в рутера. Накрая реснах самия рутер от копчето отзад за да възстанови настройките и сега не мога въобще да влезна в 192.168.1.1

 

Изгорял ли е рутерът? И какъв ще ми препоръчате (нещо евтино като тоя за около 30 лв)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Може да е дефектирал.

Аз ползвам 840N, и съм доволен. По-добро за 30 лв пари няма да намериш.

Редактирано от techmaniac (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пробвах след ресета 192.168.0.1 и влезнах в рутера. (Странно защото преди ресета влизах с 1.1) Нагласих настройките и тръгна... за около една минута. След което изписва WAN Port is unplugged. Реснах го още два пъти и засега работи. Нещо губи Dynamic IP защото ми пише Renew - подновявам ги, намира цифрите и след малко пак пише да се въведат.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 2 минути, The Man Of Steel написа:

Пробвах след ресета 192.168.0.1 и влезнах в рутера. (Странно защото преди ресета влизах с 1.1)

Защото си направил ресет. 


  • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 9 минути, The Man Of Steel написа:

Пробвах след ресета 192.168.0.1 и влезнах в рутера. (Странно защото преди ресета влизах с 1.1) Нагласих настройките и тръгна... за около една минута. След което изписва WAN Port is unplugged. Реснах го още два пъти и засега работи. Нещо губи Dynamic IP защото ми пише Renew - подновявам ги, намира цифрите и след малко пак пише да се въведат.

Да не се получава някаква "каша" с адресите на WAN/LAN? Какво има преди рутера - модем или нещо друго?

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Стига се мъчи  с този рутер заминал е от първият ти пост ми стана ясно . Случайно ако е имало токов удар или ако е спирал тока и е дошъл с високо напрежение може да е дефектирал . Отделяй 30 лв и взимай нов имаш голям избор .

  • Ядосан 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

off/

Не разбирам, защо се смеете на въпроса ми за мрежовата карта! Имал съм няколко случая, с различни у-ства, при които след хард-ресет, DHCP сървъра е оф и трябва да се сетнат ръчно IP/mask......

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Хилят ти се защото, на обикновенният юзър машините винаги са по DHCP, те дори не знаят за статик , a ние дето сме по смарт и боравим и със статични се усещаме да тестване със статик и DHCP.

 

Та по темата, купи си едно микротиче, и се потопи в основите на мрежите, като почнеш с рутер ос и домашният си нет.

 

Преди да си купиш рутер, може да опиташ да намериш друго зарядно.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

 

на 20.12.2018 г. в 14:54, street racer написа:

Мрежовата карта на автоматични ли е сетната?

Дали така написано ще го разбере? Е, те затова се хиля!
 

преди 54 минути, Танер Заит Расим написа:

Хилят ти се

А ти пишеш, колкото да си писал!

преди 59 минути, Танер Заит Расим написа:

те дори не знаят за статик

Това да не е дет свети в тъмното?

преди 1 час, Танер Заит Расим написа:

a ние дето

само се дуете с криворазбран жаргонен език...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
на 20.12.2018 г. в 14:42, The Man Of Steel написа:

Рутерът ми е свързан с компютърът и изведнъж спря да има уай фай. Извадих го и мушнах директно кабела в компютъра и интернет има. Рестартирах го от 192.168.1.1 но не се оправя. Дори нямам интернет с кабела когато кабелът е мушнат в рутера. Накрая реснах самия рутер от копчето отзад за да възстанови настройките и сега не мога въобще да влезна в 192.168.1.1

 

Изгорял ли е рутерът? И какъв ще ми препоръчате (нещо евтино като тоя за около 30 лв)

Опитай да му обновиш Firmware и виж как ще се държи.Ако искаш и свали капака за да видиш за изгорели елементи и надут кондензатор.Точно рутерите на TPLINK често се бъгват и дори да ги префлашнеш с същата версия Firmware може да го оправи.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.