Премини към съдържанието
haidukpikaso

Китайците кацнаха на обратната страна на Луната

Препоръчан отговор


“The Dark Side of the Moon”

А бе, не съм много сигурен дали американците кацнаха на Луната от отсамната страна, но китайците го направиха от обратната. То така, обикаляш, обикаляш и накрая отдето ти се удаде случай, оттам кацаш. Нищо ново под слънцето.
Ето виждате, обстоятелствата в света се променят – докато много велики нации не могат отпред, китайците вече го правят даже отзад.
Малко ме учуди фактът че взели със себе си и насекоми. Уж щели да пробват дали могат да живеят там.
Ся... Могат да ги разправят подобни неща, на когото решат и колкото решат. Мнозина навярно биха им повярвали, но да прекарат подобни номера пред мен?
Разбира се, не ми се вярва там да си нямат достатъчно кифли, но ние можехме да им помогнем в това отношение. Все пак, след като снабдяваме цяла Европа с прекрасни и хрупкави кифли, където мухите ги кацат и отпред и отзад, бихме се справили и с Луната.
Според мен, китайците са се запасили с храна за из път, но не се чудете, ако някой ден се примъкне отнякъде пришълец-хуманоиден скакалец с дръпнати очи, след като дори и китайците започнаха да се месят в Божиите дела. Не ми се вярва сред екипажа да няма и някой загорял наследник на династията Мин, при условие че така се размножават.
Неясен за мен остава обаче, въпросът, защо първо са го направили отзад, след като не са пробвали отпред, но това си е техен проблем. Щом така им харесва повече. Все пак, отпред видимостта е винаги по-голяма, а е и по-обширно и има прекрасни места за кацане.
Отзад, при кацането, китайците се сблъскали с високи планини, малки теснини и тъмни дупки, съобщават информационните агенции. Имали са и проблеми с комуникациите, но какво пък? Без това никой не им разбира езика.
Всъщност, какво ни засяга нас, къде точно са кацнали китайците? Ние нямаме амбиции за кацане, нито отпред, нито пък отзад. То, да успеем да се опазим отзад ни стига, че отдавна, все някой ни наобикаля, ама точно все отзад.
Да ви кажа, китайците за мен се оказаха голямата изненада. Затова, аз така си ги обичам и уважавам. И как да не уважаваш някой, който умее да каца отзад? Те така, докато американците се мъчеха отпред, китайците коварно ги изненадаха отзад.
Та, светът повече никога няма да бъде същият. Като си помисля само, какъв шум вдигнаха янките като казаха че са кацнали от отсамната страна на Луната. Китайците, тихо и скромно го направиха откъм тъмната страна на аме..., пардон, на Луната.

Хасан Ефраимов
03.01.2019

  • Харесва ми 4
  • Ха-ха 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.