Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 - място

Featured Replies

Здравейте,

Имам проблем, мястото което съм отделил за windows -a ми е 120гб. Имам свободни около 38гб и някъде ми се губят другите 80гб. Проверих няколко пъти и реално имам заето около 40гб.

Десен клик по Старт бутона и избери Управление на дискове.
Направи снимка и я покажи тук.
Всъщност има ли изобщо Windows на този диск?

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

38+80=118~120. Как ги провери тези заети 40 GB? Видя ли колко ти заема page file, hibernate файла /ако не си го деактивирал/, system restore и така нататък? Пробвай и с това:

https://www.jam-software.de/customers/downloadTrial.php?article_no=80&language=EN

Избери портативната версия, понеже е неограничена за ползване, разархивирай някъде и стартирай. Така ще получиш по-точна информация за това, което те интересува.

Че какво му е - 80 GB, повечето за windows + няколко инсталирани приложения. Вече 120 GB SSD дискове са почти за без пари, в сравнение с преди няколко години. Може да направиш малко почистване с вградения инструмент на windows - disk cleanup, ако искаш повече пробвай и Dism++.

При мен папка windows е около 18 GB, хибернацията съм я изключил, pagefile съм го задал ръчно минимум 4 GB, ти си задай минимум и максимум вече според зависи колко прецениш че може да ти трябва, според това какви приложения ползваш, те колко памет заемат и така нататък. Program files и същите x86 са ми съответно по ~8.5/5 GB, но това вече зависи и какво си слагал там.

Стартирай cmd  с админиски права и напише:
powercfg -h off
и натисни Enter. Това ще изключи  хибернирането и fast startup. Ще ти разчисти 3.2GB.
Стартирай SystemPropertiesAdvanced > бутон [Settings...] в панел Performance, раздел Advanced, бутон [Change], маркирай радио бутона Custom size и в двете полета впиши 4095, кликни ОК
Ще пита за рестарт - потвърди.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.