Премини към съдържанието
 • Добре дошли!

  Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

  Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

   

стартиране на малак и среден бизнес


Препоръчан отговор

Здравейте от известено време се замислям за идеята да стартирам собствен малък бизнес искам да открия павилион за дюнери и палачинки и да назнача човек професионалист който да ги приготвя и продава знам че ще трябва да извадя един куп документи от различни държавни институции , но все пак искам да пробвам за това моля за насоки какви стъпки трябва да се предприемат . Освен това най- важното което ме интересува каква е приблизителната сума, която ще трябва да вложа за да стартирам това начинание и каква е възвръщаемостта в рамките на едни месец дали може да се избие направената инвестиция ? Или по точно ако мога да формулирам въпроса си като направим разбивка на разходите по кое колко ще трябва да инвестирам ? Друго нещо което ме интересува дали мога да кандидатствам по програма от еврофондовете за стартиране на малък и среден бизнес ? Моля ако някой има опит с точно този тип бизнес да сподели впечатленията си необходими са чисто практически съвети от хора които наистина са се занимавали с подобна дейност . Благодаря ! 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

В собствено или наето помещение? Зависи от населеното място, местоположението, евентуалните гладни хора и платежоспособността им. В интересните и оборотни места отдавна би трябвало да има обекти. Сигурно има и вече такива, които не са. Така че ако искаш давай подробности. Досега занимавал ли си се с нещо и имаш ли фирма? Ако е само за това - не ти трябва. Със сигурност за месец няма да се върне инвестицията - минимиум 6. Досега нещо работил ли си и за колко?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, loranst looa написа:

Освен това най- важното което ме интересува каква е приблизителната сума, която ще трябва да вложа за да стартирам това начинание и каква е възвръщаемостта в рамките на едни месец дали може да се избие направената инвестиция ?

Не може да има някаква определена приблизителна сума .... Принципно към сегашния момент за развитие на някакъв малък, но добър бизнес е необходимо Ваше участие в трудовия процес, а ако смятате да назначаване вече не е малък, а среден бизнес .... За малкия бизнес (в тази област посочена от Вас) относително стабилен Ви трябват приблизително около 50 000 лева .... което ще Ви гарантира поне една година съществуване, докато за среден такъв ще Ви трябва 100 000 лева ... при същата гарантирано съществуване ....

За месец, два .... не можете да си избиете инвестицията ... т.е. да "спечелите" за това време поне вложените средства ...

Трябва да преглътнете факта, че първата година ще работи на загуба в която ще се разбере дали е удачен или не за Вашите възможности ... Уви, така е ....

Говоря от личен опит (Едно време покрай основната ми работа се занимавах и с "малък бизнес"...) 

преди 3 часа, loranst looa написа:

павилион за дюнери и палачинки

Първи и основен въпрос - собствен или да наемете помещение?

Ако имате помещение .... то сумите по-горе могат да се намалят с 36 000, ако нямате трябва да увеличите същите приблизително с  5 000 лв.

Втория основен въпрос е населеното място и местонахождението на въпросния павилион ....

Тук за момента не мога да дам мнение, защото не мога да определя до колко има потребителска груба, която да Ви носи приходите ....

Принципно даден бизнес започва с въпросните и всякакви други сметки по отношение на захващане с него друг въпрос ....

Трето и последно от мен .... Това което Ви трябва според мен е някакъв инженеринг специалист .... но уви такива работят срещу заплащане ....

преди 3 часа, loranst looa написа:

Друго нещо което ме интересува дали мога да кандидатствам по програма от еврофондовете за стартиране на малък и среден бизнес ?

Да, можете .... но не знам към кого и/или къде да проведете консултация по този въпрос. Имам един познат, но до колко той може да Ви помогне без да му се заплаща не знам .... и към сегашния момент не мога да го безпокоя по този Ваш въпрос ...

Искрено Ви пожелавам успех в това начинание!

До толкова мога да Ви помогна. Дано съм Ви бил полезен.

Поздрави!

п.п. Ако случайно имам някаква по конкретна информация по въпросната тема ще споделя в бъдеще ...  

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Общо взето и двамата сме писали едни и същи неща - аз по-сбито. Като допълнителен въпрос - работно време и като подвъпрос - нощем? Защото не във всякакво помещение става. И друго - вътре ще консумират ли?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Най-важният въпрос според мен е за конкуренцията наоколо.

Има ли такава? Много ли е близо? С какво да ги подбия(с цените или с количеството)?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 часа, loranst looa написа:

Моля ако някой има опит с точно този тип бизнес да сподели впечатленията си необходими са чисто практически съвети от хора които наистина са се занимавали с подобна дейност . 

Може да ти се получи и със съвети от човек от друг на град на който няма да си му конкуренция. Например някой твой братовчед от Сандански който има подобна дейност, да ти обясни всичко което те интересува. След това обаче ти трябва или късмет за да проработи в твоя град, или цялостни познания от друг човек по изготвянето на бизнес план , като за пред банка все едно искаш заем, същият. А този човек пък ще ти каже че за сериозен бизнес план ти трябва и маркетингово проучване на реализуемостта на проекта. Прави се проучване с въпросник сред потенциалните ти бъдещи потребители, как те биха реагирали и дали въобще ще задоволиш някакви техни реални и съществуващи вече потребности. Щото ако трябва ти сега тепърва да ги навиваш и да ги дресираш да почнат да плюскат дюнери и палачинки, еми най-вероятно ще си строшиш кофти зъбите ( финансово). А това проучване е скъпо удоволствие, ако не знаеш сам как да го направиш и организираш. Аз знам как се прави, щото това съм учил, ама нямаш точно никакъв шанс да почна да ти го обяснявам. Само ти казвам, как се постъпва за да си сигурен, че няма просто да изгубиш едни спестявания  или някоя банка да ти вземе апартамента, щото не можеш да си върнеш заема към нея.
А при мен има едни задължителни курсове по "управление" на дребен бизнес, които трябва да си изкарал, за да почнеш легално подобна дейност. Или на вечерни курсове, или при някои специалности с професионална насоченост в средното образование, са им ги включили същите в програмата. Там учат опростено счетоводство, ДДС и разни познания как да се справят с всякакви администрации от които ще зависят.
Да бе, за да продаваш палачинки, те карат първо да понаучиш как да не фалираш, щото статистическата вероятност точно това да ти се случи първите 3 години е доста голяма.

Е, сега ти си избираш, решил си да правиш бебе на жена ти и си преценяваш дали ще я закараш при баба Пена да роди при нея на село, щото колко булки са раждали при нея ехеее ... разбира си бабичката. Или пък да я закараш в родилното отделение на някоя болница в град ( в селата няма такива), което ще ти струва парични разходи, които ти изглеждат височки. Ако си на мнение, че не ѝ трябват на жена ти гинеколози и акушерки и скъпо медицинско обурудване при евентоални усложнеия, еми доверяваш се на баба Пена, може пък и да няма проблеми.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Става дума за квартал в София примерно Люлин или Надежда или Обеля  и не се притеснявам от конкуренцията по интересното е че отговорите на въпросите които получих не са толкова конкретни колкото отблъскващи сякаш сте се наговорили да е едно и също преобладаващото мнение и то е "абе не се занимавай с тая работа стой си на село да си гледаш кравите " или нещо подобно това е доста потискащо за какви бизнес планове говорите хора за какви неща да не искам да строя атомна централа .:angry: Говорим за най обикновен павилион за дюнери дали работи или не се разбира още първият месец има ли клиенти или не ако няма клиенти значи не е успешен бизнес иначе за другите неща съм съгласен че трябва правилна оценка на мястото където да се направи и да се съобрази с количеството хора които минават на ден . Поне кажете към коя институция трябва да се обърна за да кандидатствам за европейско финансиране . 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Няма точно никакво значение какво ти се иска на тебе.
Ако искаш европейско финансиране, без това което съм ти писал няма да минеш, па ако щеш и семки продавай.

Ти си жив пример поради каква причина ги задължават в Белгия да се образоват как не се прави фалит, преди да им издадат регистрация за бизнес. Защото и тука е пълно с такиви самонадеяни хора като тебе. Само че държавата се грижи да ги предпазва от собственото им невежество по отношение на бизнеса. Защото зад всеки фалит на съпругът има семейна драма ако жена му няма сигурни доходи. Озовават се без пари, хей така и даже с дългове. А децата трябва да ядат всеки ден.

За сега поведението ти е антибизнес настроено. 

Значи викаш, ти искаш да вземеш едни пари от тъпите европейци и толкова. Трябва ти само симулация на бизнес дейност.
Щял си да сключиш договор за наем на търговска площ и не ти пука, че след месец ще му кажеш на собственика ѝ , че няма нищо да му платиш.
А и човек си щял да назначиш да ти работи, ама за без пари, колкото палачинки успее да излапа, това ще му е. Щото ти нали след месец се отказваш, като се окаже че тъпите софиянци не плюскат дюнери. Аз даже не знам какво е това дюнер.
Направо си в сферата на мечтите.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
 • Горещи теми в момента

 • Подобни теми

  • от marrie64
   Беше ми пресечен акаунт в грамфрии к дето влизах през фейс бук близо 3 месеца а вече не мога и губя 700 долара искам си ги
  • от дръндю
   дадоха ми задачата, да пусна те такава тема инак мое да ме бият

   ас съм дръта пенсия, ама си мисля, че най добре е да работиш това което обичаш
   тва певците, много се забавляват и парички си печелят
   уф, пуснах темата
   белким се размина с боят

    
  • от Анита Христова Трифонова
   Божков: Краят на диктатурата на Борисов и Пеевски е близо

   Обвиняемият бизнесмен написа пореден пост срещу управляващите на страната в

   социалната мрежа Фейсбук. Този път повод стана 31-ата годишнина от началото на

   демократичните промени у нас на 10 ноември 1989 г.

   Преди 31 години падна един диктаторски режим. Сега имаме друг. Диктатурата на

   Пеевски и Борисов доведе страната ни до Трета национална катастрофа.

   Но България се събуди. Краят и на тази диктатура е близо.
   ...а как е с дрогата?

   Преди дни Божков отново иронизира

   премиера Бойко Борисов, като пусна анкета "Нуждае ли се Борисов от спешна

   психиатрична помощ" и след това публикува отговорите своята страница във

   Facebook, които бяха предимно положителни. 


   Аз Ви казах, тук писах,

   че БОРИСОВ НЯМА КОРОНАВИРУС,

   ЧЕ НЕ Е БОЛЕН ОТ КОВИ19,

   А ОТ КАКВО 

   БОЖКОВ ВИ КАЗВА!


   А дали е близо времето когато престъпни, крадливи гадове като черепи,

   кости, тикви и тям подобни мутри и червени боклуци ще застанат пред

   съда и ще получат заслужения си отдих на наровете в затвора, КОЙ ще

   каже и ще се случи ли, а дано, ама надали. -ТА БОЖКОВ КРАЛ, АМИ

   БОРИСОВ? КАРТОФИ  В БАНКЯ ЛИ Е ЯЛ!?


    


   БОЖКОВ ПРЕД БЛУМБЪРГ: ВЛИЗАМ В ПОЛИТИКАТА,

   ЗА ДА СВАЛЯ БОРИСОВ ОТ ВЛАСТ
   И СЕГА НЕКА ДРУГО КАЖА-

   КУКЛОВОДИТЕ СЕ ЧУДЯТ КАК ДА ГО ЗАДЪРЖАТ НА ВЛАСТ--


   ДОРИ БЕЗ ИЗБОРИ,

   защото се знае че няма да ги спечели ,

   поне честно няма да е .


   КОНСТИТУЦИЯТА НЕ ЗНАМ ДАЛИ ПОЗВОЛЯВА 


   ПРОСТО БОЙКО БОРИСОВ

   ДА СИ ОСТАНЕ БЕЗ ИЗБОРИ

   ОЩЕ ЕДИН МАНДАТ КАТО ПРЕМИЕР,

   ЗА КОЕТО ГО ГЛАСЯТ...

   За тази цел революция ли

   трябва да стане

   или промяна на конституцията,

   или пък гражданска война,

   но въоръжени са само полицаите,

   а АРМИЯ НЯМАМЕ!

   ТОГАВА...ПОЗНАЙТЕ...
  • от Анита Христова Трифонова
   "ОСЕМТЕ ДЖУДЖЕТА" Как се отнема бизнес с прокурорска бухалка  ... Мрежата на паяка
   Вижте първа част от разследването на АКФ "Осемте джуджета". Какви тайни крие един столичен ресторант с огледални стъкла и засилена охрана и какво ни казва той "от кухнята" на прокуратурата и МВР?
    
  • от Conception.design.view
   Здравейте    , ще съм Ви благодарен  , ако ми препоръчате някакви фирми специализирани    в сферата на инстаграм бизнеса    ( не задължително инфлуенсърството ) за възможен бизнес    ,  в рамките на територията на София. Имам средства , които мисля да инвестирам. Трябват ми фирми        - имена или линкове към страници или профили на фирми с възможни добри отзиви в София.
   Благодаря за отделеното време    предварително.

×
×
 • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване