Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


Здравейте,

Още след закупуването на лаптоп Asus N580VD - FY262 и инсталирането на Windows 10, се изправих пред следния проблем:

Лаптопът работи, захранен от мрежата. Изваждам захранващия кабел и интернета ми изчезва, по-точно и Chrome, и Edge спират да зареждат каквито и да било страници. А ping-ът ми е нормален... Включвам отново захранващия кабел - продължава да няма "никой". Нещата се възстановяват след рестартирането на системата, но при включено захранване. Накратко - само на батерия и двата браузъра само се оглеждат за интернет, който както казах, всъщност го има. И с LAN-а е така. 

Просто нямам идея... :о)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Опитайте като промените плана на захранването за батерия на максимална производителност!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пробвай да обновиш драйверите за Lan и WiFi. Изключи им опцията от device manager да спират за да пестят енергия, търсиш такава настройка в свойства на устройството и махаш отметката:

415447

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пробвах, не се получи и върнах "балансирания"режим. Благодаря!

преди 7 минути, Raze написа:

Пробвай да обновиш драйверите за Lan и WiFi. Изключи им опцията от device manager да спират за да пестят енергия, търсиш такава настройка в свойства на устройството и махаш отметката:

415447

 

Пробвал съм, а и не е избрана опцията за пестене. Благодаря!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сега като прочетох пак първото мнение, щом има Ping, проблема е нещо в DNS най-вероятно. Пробвай с предложенията от този сайт и кажи дали има промяна:

https://www.techradar.com/news/best-dns-server


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 16 минути, Raze написа:

Сега като прочетох пак първото мнение, щом има Ping, проблема е нещо в DNS най-вероятно. Пробвай с предложенията от този сайт и кажи дали има промяна:

https://www.techradar.com/news/best-dns-server

Не ми стана ясно каква е връзката между проблема ми и написаното в статията. Все пак нещата се случват когато извадя захранващия кабел. Благодаря!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Щом имаш връзка със сайтовете чрез ping, значи нещо DNS сървърите ти правят проблем. Затова ти казвам да пробваш да ги смениш с предложените във връзката. Ако толкова не можеш да се оправиш, обади се на доставчика ти да дойдат и да оправят проблема.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Да не си объркал някое число на днс сървъра ?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 8 минути, adersa написа:

Да не си объркал някое число на днс сървъра ?

Добре, казвам го простичко и за последен път. Проблемът ми се появява когато извадя захранващия кабел. Нов лаптоп, чиста инсталация. От самото начало и при различни оператори имам този проблем. Само аз в различните локални мрежи (в офиса и вкъщи) имам  такъв проблем. А и няма как другояче да е, след като причината е свързана по необясним за мене начин с горепосоченото действие.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Така, като не правиш каквото ти казваме и искаш проблема ти да се реши магически, аз нямам какво повече да пиша. Карай си с включен кабел и това е. Предложих ти решения, като не искаш да ги пробваш, оправяй се.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 час, Raze написа:

Така, като не правиш каквото ти казваме и искаш проблема ти да се реши магически, аз нямам какво повече да пиша. Карай си с включен кабел и това е. Предложих ти решения, като не искаш да ги пробваш, оправяй се.

Бъди сигурен, че ще се оправя. Просто реших, че е нормално да потърся помощ. Както е и нормално да приема или не даден съвет. Другото е да си ги "мерим". Аз, обаче, съм свикнал да се състезавам само със себе си. Бъди здрав!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Аз направо бих се запътил към продавача. На такъв проблем решението го търсиш под кривата круша и пак не го намираш, а ти създава подобно неудобство - рекламация. Или поне някакво гаранционно обслужване.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Къде някой се "състезава" тук? Ами щом е така, оправяй се сам, казвам ти да направиш елементарни неща, нищо не меря с теб!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Само да вметна,че на моя Асус се случи същото.По едно време Хрома спря да зарежда страници,пробвах и с други браузъри,същата работа.След рестарт си тръгна нета нормално.Ще пробвам на Raze идеята.Благодаря

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване