Премини към съдържанието
z3ra7ul

Проблем след добавяне на РАМ 2 Х 8 Гб

Препоръчан отговор


Имам 2 по 8 гб рам и реших да добавя още 2 по 8. Проблема е, че не открива новите. Като вляза в БИОС-а си пише,че на 4 слота има по 1 плочка, но общо ги изписва 16гб. При проверка с  aida64 (everest) добавената рам въобще не я намира, все едно няма нови плочки. Всички плочки са ддр 4 с еднаква честота, еднаква марка. Дъното е X470 GAMING PRO

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Опитайте само с новите плочки рам! И вижте как се отчитат от Биос и аида!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Да си подновя темата.  Оказа се,че windows 10 не ми ги разпознава 

Инсталирана памет 32,0 ГБ (15,9 използваеми)

 

Досега пробвах следните решения, но без ефект:

1.Махнах отметката на Max memory в System configuration

2. Инсталирах последната версия на БИОС

3. Търсих в БИОС  memory remap, за промяна към Enable, но го няма

 

Ако някой има други идеи да казва 

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване