Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Препоръчан отговор


Здравейте, на майка ми компютъра спря да се включва преди месец. Едвам днес намерих време да й го преинсталирам, но при пускане запчва да пищи и да свети червено. Звуците са 4 на брой, еднакви. Качвам звука и параметрите на щайгата..Ако може да ме ориентирате от какво може да е, да знам дали да го хвърлям или да се прави някъде.  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2082279315141235&id=100000775608299

1550664817345959177608.jpg

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ти успя ли да го преинсталираш?

Почисти оперативната памет - както самите контактни повърхности на платките така и слотовете.

DDR 2 1333 Mhz? Някой нещо е пил като го е писал това.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Тук има разни "beеp" кодове:

https://support.hp.com/bg-en/document/bph07107

4 пъти пише, че е проблем с флашване на BIOS. Може да пробваш да извадиш плочките памет и да тестваш само с 1 от тях по всички слотове, след това с другата дали ще запали.

преди 10 минути, plamen_petrov_80 написа:

Ти успя ли да го преинсталираш?

Почисти оперативната памет - както самите контактни повърхности на платките така и слотовете.

DDR 2 1333 Mhz? Някой нещо е пил като го е писал това.

Може би са имали в предвид честотата на шината на процесора:

https://msfn.org/board/topic/114125-what-is-the-correct-ddr2-memory-speed-for-use-with-1333-fsb-cpus/

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

http://h10032.www1.hp.com/ctg/Manual/c04293196
стр.200

Разкачи всички устройства. Остави само захранване, дъно и памети. Провери свързването на конекторите на захранването към дъното. 
Стартирай и виж.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не успявам да го пусна, преди месец като се развали поне зареждаже биоса, мисля че го е чистила и е разбъркала нещо. Вадих оперативната памет, твърдия диск, общо взето е почистен..сменях местата на платките, но пак нищо..

 


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Носи в сервиз, въпреки че тази антика няма особен смисъл да се ремонтира. Втора ръка дъна се намират за по 20-30 лева, процесори според колко ядра са, но пак можеш да се вместиш в 10-20 лева, вече ако сменяш дъно може да трябва да вземеш и ново захранване, трябва да видиш дали ще може да се включи старото, а и не се знае дали ще се събере дъното в кутията. Но тези неща след диагностика в сервиз, за да се знае какъв е проблема. Може и да се оправи само с флаш на BIOS.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Направо няма смисъл от ремонтиране - такава машина струва 60-80лв

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Без памет по същия начин ли пищи?

Преди да го отпишеш - аз бих свалил и процесора, почистваш контактната му повърхност, но не пипаш крачетата на сокета!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 4 часа, plamen_petrov_80 написа:

Без памет по същия начин ли пищи?

Преди да го отпишеш - аз бих свалил и процесора, почистваш контактната му повърхност, но не пипаш крачетата на сокета!

Пищи без никаква памет, само с една платка на всеки един слот пищи, махах записвачка, разглабях захранването, почистих го и пак пищи. Гледах различни клипове с противоречиви мнения..на един се оправило като разкачил клавиетурата, на друг като извадил РАМ паметта, само процесора не съм махал, че не смея..утре ще го помъча за последно.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Горещи теми в момента

  • Подобни теми

    • от Ivendjar777
      Здравейте!
      Имам следния проблем:
      Преди седмица си взех лаптопа от сервиз. На него му инсталираха Windows8.1Pro, 64 битова архитектура.
      Прибрах се вкъщи и въведох настройките си за интернет. Всичко премина нормално. Когато, обаче, пуснах инсталирането на актуализациите, нищо не се случваше. Плъзгачът си седеше на 0 процента, а по описание на зрящи хора край мен (понеже аз съм незрящ), инициира, че прави нещо, т.е., има движение на скалата, но реално нищо не се изтегля и плъзгачът все си седи на 0 процента. Пуснах диагностика на актуализациите на Windows. най-напред се появи грешката 0x800700490.  Потърсих информация за нея в интернет. Опитах се да я отстраня с програмата за отстраняване на неизправности с актуализациите. Резултатът - нулев. Според описание в други сайтове, спрях всички услуги, свързани с актуализациите. Преименувах папката Software Distribution на Software Distribution.old, пуснах sfc /scannow. След това въведох командата за откриване и възстановяване на повредени системни файлове и след всичко направено, резултатът отново е нулев.
      За сметка на това, обаче, програмата за диагностика на проблеми с Windows Update започна да ми извежда този път друга грешка.
      0x80070005.
      Започнах да търся инфо за нея в интернет. Повечето от направените до преди това процедури, изпълних отново, и отново без резултат.
      Допълнително успях да дам пълен контрол върху папката Local, както бе обяснено в някои инструкции. Изтрих папката Software Distribution, спрях временно защитната стена и антивирусния софтуер като възможни причини за появилата се грешка. И резултатът в крайна сметка ме доведе до тук. Все така никакъв. Всичко, което успях да намеря в интернет изпробвах, и нищо от това не даде резултат. От тук какво следва?
    • от blipiblop
      Здравейте,
      Имам един казус с озвучение на импровизираното ми домашно кино. Използвам система в която свързвам към лаптопа си проектор Optoma HD66 като изкарвам звука през домашната си система 5.1 с ресийвър Pioneer VSX-531. Проекторът е свързан посредством HDMI кабел, а настройките на лаптопа ми (Lenovo G50-80) са да извежда аудиото вместо през HDMI, през аудио жака и е свързан с 3.5мм двоен аудио жак дълъг 5 метра.  
      В момента съм поръчал външна звукова карта и 10М TosLink кабел (SPDIF), за да мога да свържа аудиото да минава през 6-те канала на системата (вместо през 2 както в момента със стерео жака). На този етап не мисля, че това ще оправи проблема, тъй като този проблем е отдавна и ту се чува по-тихо, ту по-силно, но винаги има едно "пищене" много високо-честотен звук. Понякога се е оправяло с нов аудио кабел, но в крайна сметка в даден момент винаги се появява. Има случаи в които слагам стар аудио кабел (който съм купувал преди и е правил проблем) и от него няма шум. Не мога да разбера от къде идва този шум. 
      Какво открих: ...
      Наскоро забелязах една тенденция - Докато е пуснат звука през лаптопа и отива директно към ресийвъра не се чува нищо, но щом включа HDMI буксата на проектора, този шум се появява незабавно (без дори да е пуснат проектора). В тази връзка пробвах да изключа проектора от мрежата (тока) и шумът изчезва. Така съм в един омагьосан кръг в който имам или звук или картина (не може и двете, защото има шум). Пробвах да пусна звукът и през Bluetooth, но това не е решение. Вярвам, че това е проблем свързан с електрическото напрежение, но съм крайно незапознат с тази сфера. Знам, че има значение сечението, дължината на кабелите и други компоненти, но знанията ми по тази тема са оскъдни. Смятам, че аудио кабела е много дълъг (5 метра), но няма как при положение, че проектора е в едната част на стаята, а аудио системата в другия.
      Какво направих: ...
      Помислих, че тъй като проекторът е включен към разклонител с дълъг кабел и много гнезда, може това да създава някакво напрежение, което да се отразява на звука. Затова изключих всичко от разклонителя и включих проектора директно в контакта. Това не промени нищо, отново има същият шум.
      Моля, ако някой има теории, хипотези, предложения или друго, което може да е от помощ, нека пише. Може да ми пишете на лично съобщение ТУК, а аз ще публикувам отговора на този казус, ако бъде решен. 
       
    • от илия кочев
      Здравейте!!!!!!!!
      Имам нужда от помощ!!!!
      Имам лаптоп Sony Vaio VPCEJ2Z1E.
      Купен е втора употреба.
      Характеристики
      intel core i5 2430m
      Nvidia 410M 1GB
      8GB Ram
      1TB hard disk
      Windows 7 ultimate 64 bit
      Проблема е следния понякога когато сърфирам из интернет или играя някоя игра (cs go) Лаптопа ми замръзва (екран,светлини) и за да го оправя трябва да задържа бутона за изключване или пък става черен екрана.
      Рамта е тествана нищо и няма - Процесора е тестван нищо му няма - Видеото е тествано нищо му няма - Хард диска е купен наскоро и нищо му няма.
      Предложения на какво може да се дължи това ?
      Благодаря за вниманието!!!!!!!
       
    • от Денислав Цветанов
      Здравейте, от 1 седмица имам този проблем с компютъра.. Значи както си цъках Цс изведнъж компа огасна и от тогава се появи проблема.. Веднага изключих и включих кабела и след като го включа в контакта директно компа се включва без да натискам копчето, обаче няма сигнал с монитора.. пише No signal.. Дори не тръгва и за малко, не знам защо.. Някой имал ли е този проблем?
      С windows 7 е
      Видеокартата е NvidiA, ама не знам какъв модел е
      RAM 2GB
       
    • от SofiaFire
      Здравейте, извинявам се ако това, за което питам някъде вече е обсъждано, но от безизходица нямам вече сили да търся в търсачки и за това пиша тук с надежда да ми помогнете.
      Вчера взех реновиран настолен компютър без инсталиран Уиндоус. Днес цял ден се боря с инсталирането, но без успех. В биос задавам приоритет за буутване от usb flash памет ,защото няма оптично устройство.
      След като рестартирам компа и минат всички надписи, остава черен екран и горе в ляво мига постоянно една чертичка. Форматирах usb-то на fat32 нчи нищо, после и на NTSF или там каквото беше И пак. Дайте съвети моля ви
  • Дарение

×
×
  • Добави ново...