Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


Здравейте,

Пиша Ви във връзка с проблем, който срещнах с лаптопа ми - HP 350 GT. 

Лаптопът, отказва да подава захранване и работи само на режим батерия. Батерията се зарежда само в изключено положение, а когато включа лаптопа, започва да дърпа заряд от батерията и в същото време захранването спира да работи и батерията не се зарежда. Ако се опитам да го включа само на захранване - не стартира.

Тъй като изчетох доста форуми по темата, бих искала да споделя следното:

1. Не е проблем от зарядното - Пробвах с 4 различни зарядни (3 от които бяха със същите параметри, а четвъртото дори по - силно)

2. Не е софтуерен проблем - Преинсталирах windows (Все още не съм качила драйвърите, но това предстои да се случи до около 9 часа сутринта).

3. Както вече споменах не е проблем от батерията, защото лаптопа ми трябва за университета и не ми пречи да работя с него само на захранване, но уви не иска да се включи.

4. Разглобих лаптопа и всичко от вътрешната му страна (връзката и медните жици за захранване например) изглеждаше нормално.

 

Някой има ли идея какво би могло да бъде? Възможно ли е да е възникнал проблем с дънната платка, понеже това е единственото нещо, за което не ми става ясно на пръв поглед за съществуващ проблем?

 

Благодаря предварително за отговора на отзовалите се!

С уважение,

Виктория

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 4 часа, Vikincet0 написа:

Здравейте,

Пиша Ви във връзка с проблем, който срещнах с лаптопа ми - HP 350 GT

Опитай да върнеш BIOS на фабричните му настройки! От там нататък, изглежда като за сервиз! Освен ако някой друг няма друга идея!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Щом не е от захранването и не е софтуерен проблем, логично остава проблема да е в дънната платка.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Вероятно модула за управление на захранването се е скапал .Все пак мое се пробва с некоя лайв дистрибуцийка така за разкош :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравейте,

Най - напред искам да благодаря на всички за отговорите - бяха доста полезни. В крайна сметка, още на следващия ден, занесох компютъра да измерят захранването и диодите по платката и проблема се оказа в буксата. Единия от дватаплюса беше изгорял (поне така ми обясниха). 

 

Исках да дам окончателното становище във форума, понеже някой друг може да има подобен проблем след време. 

Поздрави, 

 


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Горещи теми в момента

  • Подобни теми

    • от aivanov1
      Здравейте! Днес ми направи впечатление един проблем с телефона ми Samsung J7 2017. Когато прозвучи нещо от говорителя (независимо дали е тон на звънене, мултимедия, уведомления и прочие), звукът отначало си тръгва нормално (в случая на max), а след няколко секунди започва драстично да намалява докато не стане много тих. Гледах настройките – всичко е наред. Моля за помощ!
    • от n.mihaylov1996
      Здравейте! Имам следния проблем реших да си поръчам ново PC, след като му инсталирах Windows 10, пуснах Benchmark valley и винаги когато стигне до теста на GPU-то и компютъра се изключва и немога да го включа веднага. Съмнява ме захранването, но искам да чуя и вашето мнение. 
      Motherboard:ASROCK B450M-HDV AM4
      CPU:AMD Ryzen 5 1600 (3,2GHz)
      GPU:Gigabyte RX-580 4GB
      RAM:2X4G DDR4 2666 KINGSTON HYPEX
      PSU:Makki PSU ATX-500W MAKKI-ATX-500-B-PCIE
       
    • от Devinbg
      Привет.
      Моля за съвет - Лаптопа ми е Lenovog50 с 4гб рам и се прецаках  като закупих още 4 гб рам с идеята да го подсиля с 8гб  но проблема е ,че на втория слот има прорезчета за рамта но онези "телчета" така да се изразя чрез които щраква ги няма.Не е носен никога в сервиз така е закупен.Как мога да оправя това освен да закупя цяла 8гб, имали вариант някак да се слага или аз не мога да ги сложа?
      Благодаря предварително!
       
    • от Spinder Whoey
      Здравейте, някъде Октомври месец миналата година си прецаках монитора и не искаше да показва картина (само надпис - Out of range)
      (докато играх лига сменях настройки за резолюцията, hertz-овете и стана така, че да бъгна играта и windows-a и да трябва да преинсталирам машината...
      Това го оправих.) След преинсталацията с чисто новия 1809 (първият който M$ пуснаха, този, при които се изтриваха файлове на потребители) 
      си пуснах csgo на резолюцията на която играх преди злополуката - т.е. 1280 на 800, като преди си играх на нея нормално, а сега е бъгната, 
      общо взето не scale-ва добре. Ще пратя и снимки. По принцип на самия монитор резолюцията си му е 1440x900, но в cs не играя на нея. 
      В момента съм на 1280x768, но си искам моето 1280x800, тъй като сегашната резолюция не е лоша, но картината беше по-добра с 
      допълнителните 32 пиксела, всичко изглеждаше по-добре, макар и малко...
      По принцип монитора си работи на 60 Hz, но в упътването си пише, че може да работи и на 75 Hz.
      Е, преди инцидента с лигата / смяната на настройките имах възможност да го пусна да си работи и на 75 и на 60 - сега не мога на 60. Тоест, избирам си от intel hd control панела да работи на 60 Hz, не се показва картина и след около 15 секунди си се връща на 75 Hz.
      Монитора е VA1903wb ; model - vs11654 .
      Видеокартата е вградената intel hd 630.
      Общо взето желая да оправим scaling-а и да си играя 1280x800. Моля, помогнете за решението на нелепия казус




    • от ДиоиД
      Здравейте!
      Поствам тази задача тук, а не в тема образование, защото може и да има написан драйвер или видоизменен, който да решава въпросната задача.
      Не уточнявам ОС, защото се издирва или пък се търси решение, което да може да се реализира на всяка ОС.
      Ето и проблематиката:
      Дънна платка Asus P4C800-E Deluxe в която има Super I/O (страница 2-2 (28)) W83627THF. Процесора и оперативната памет които са монтирани на тази дънна платка не участват в решението.   
      Иска се, чрез нормалния конектор на флопито да се управляват две, а не едно.
      Трябва да отбележа, че има реализирано хардуерно допълнение от стр. 108 (115) т.9.3 от W83627THF и в BIOS по нестандартен начин е указано ОС да "разпознава" две флопита, а не едно ...
      Поставям тази задача като вид предизвикателство.
      Всякакви мнения, коментари и евентуално предложения за разрешаването на въпросната с удоволствие ще чета и обсъждам с участниците в нея.
      Успех!
      п.п. Ако някой предложи как в BIOS по нестандартен начин да се укаже на ОС, че има четири флопита също може да помогне в решението ...
  • Дарение

×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване