Премини към съдържанието

Препоръчан отговор

публикувано (редактирано)

Lenovo TinkPad Х201 - не се включва WiFi модулът  - Win10

В Device manager всичко е  наред - инсталиран,разрешен,с актуален драйвър 

В Network connections - устройството се вижда със съобщение,че е стпряно.

При ръчно включване бутонът реагира и показва включено,но реално на са включва.

 При диагностика на проблеми съобщава само,че адаптера не е включен 9 което е ясно и без диагностика.

 Изключих лаптопа,свалих батерията и така стоя цяла нощ-после-пак същото. 

Проверих в service -  всичко е включено 

Проверих в bios - няма забрана на модула.

Моля за други свежи идеи и решения!

Благодаря предварително!!!

Редактирано от dit_dh
пропуск на ОС (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Опитайте с някаква дистрибуция на Линукс или Windows (жив диск) дали ще се свърже!

Така ще се разбере дали проблема е хардуер или операционната система!

Ако нямате оптично устройство, с флашка!

Редактирано от barbuncela (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Я опитай да включиш БЛУТУУТА .

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

...включен е

 


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Безжичния модул какъв е .

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Дефектирал адаптер. Струват около 10-15 лева, виждаш твоя какъв е като размери, вземаш нов и го сменяш.

Ето как се отваря и какво представлява:

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Останалите FN бутони функционират ли ?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

FN бутона ми не функционира от няколко месеца,дали може да е оттам?

Налага се да пътувам,но след обяд ще продължа експериментите и ще дам подробности

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Би трябвало да може и през ОС да се включи, поне на колкото лаптопи съм тествал става. Казах ти какъв може да е проблема, моя WiFi адаптер умря по подобен начин, смених го с друг и си работи, а стария правеше същите проблеми и на друг лаптоп като го тествах.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Задай друг клавиш за Fn. Примерно ляв Ctrl:
https://www.howtogeek.com/howto/windows-vista/map-any-key-to-any-key-on-windows-xp-vista/

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Вероятно ще го смена,няма проблем.А за замяна на клавиша-благодаря.Това е добра идея.Само не днам-през биоса ли трябва?

 

преди 5 минути, DarkEdge написа:

Задай друг клавиш за Fn. Примерно ляв Ctrl:
https://www.howtogeek.com/howto/windows-vista/map-any-key-to-any-key-on-windows-xp-vista/

... видях-ще опитам

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 2 минути, dit_dh написа:

Само не днам-през биоса ли трябва?

Под Windows

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Преди да сменяш каквото и да било виж да размениш бутоните !

Ако е модула един usb адаптер ще свърши работа .

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Първо-излъгах,за което се извинявам-и Блутута не работи,само дето не се вижда и в дивайс мениджъра.

Второ-в момента съм с usb адаптер и имам безжична връзка

Трето -опитах с Линукс-НЕ БИ!

Продължавам да си играя

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Аз съм идиот!!!

След като обстойно огледах лаптопа,открих отстрани малко плъзгащо копче,което преместих така че да се открие"зелено" и уарлеса проработи.Благодаря на всички за отзивчивостта!Все пак преговора беше полезен.Сега остана да открия какво съм направил на Блу-тута/не се съмнявам в собствената си вина,но това не ме оправя.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Еврика!След като цял ден моят лаптоп/респ.Win/отказваше да признае съществуването на Блутут,накрая всичко проработи.Вярно е,че не знам точно как.По-точно знам как,но не знам защо!Пуснах Линукс/StotinkaOC/ от флашка.Позна си Блутута.Направи връзка с външно устройство-в случая тонколонка.Даже послушах музика.След това рестертирах в Win и- о чудо!-всичко си работи.Voala madam le jour de spas/Те ти булка Спасовден/!!!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване