Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


Здравейте!
Ще бъда максимално кратък.
Имам проблем!
Преди време закупих втора употреба лаптоп HP Zbook 15 G1, който ползвах година без проблем, но дънната платка ми направи проблем и реших да я сменя.
Тъй като HP Zbook 15 G2 разполага със същата дънна платка с леки модернизации, които не са големи, реших да я заменя с нея, като съобразих да е максимално близка до моята, като конфигурация.
А именно, да е предназначена за уиндоус 10 и за четириядрен процесор I7.
Прехвърлих всички компоненти, инсталирах и нов допълнителен M2 SSD, сложих и нов адаптер за 4G мрежи, но трябваше да заменя и wifi адаптера, тъй като новата дънна платка е с m2 слот.
Реших да заменя старата - intel dual band wireless-ac 7260HMW WiFi+Bluetooth 4.0 PCIe Half Mini Wifi Card - с по-новата Intel 
9260NGW Dual Band 1730Mbps NGFF Wifi Wireless-AC Card Bluetooth 5.0.
Обнових биоса до последния, инсталирах и нова CMOS батерия, преинсталирах с последната оригинална Платена версия на уиндоус 10 професионален /всичко това преди месец и половина/ и всички процедури по инсталацията с които съм запознат, а това уж го мога, преинсталирам на всичките си познати, макар и не със 100% успех.
Всичко си тръгна нормално и си върви и до сега без особени проблеми.
Казвам без особени проблеми , защото всъщност имаше два сини екрана свързани с настройките ми за захранване, но когато ги сложих на стандартни се оправи, а също и на играта "Модърн комбат 5" ми забива и изключва понякога, но само на нея и засега не съм открил проблема.
Та всичко тръгна нормално, но нямах карта все още, защото не беше пристигнала и ползвах и ползвам все още юсб адаптер. Две седмици по-късно инсталирах новата карта и дори се свързах с нея нормално към домашната ми мрежа, но тази връзка продължи 2-3 минути и картата изключи.
Уж я има в мениджъра, включена е , но няма никакви връзки, не показва нищо, все едно е изключена.
Макар с хардуера да мога да направя доста неща, със софтуера съм малко скаран.
Ровя се тук там, чета, пробвам, но общо взето нищо.
След изваждане на батерията на лаптопа с изключено захранване + биос батерията - после адаптера се включва и работи отново Напълно нормално 2-3-5 минути и край.
Някакви идеи???

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Карай си с USB адаптера и повече не пипай нищо.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

:) Абе дразнещо си е да имаш добър вътрешен хардуер , а да караш с нещо външно.

Макар и външното да е по-добро.

Знам, че ме разбираш.

Търся насоки за търсене поне.

Нещо което забравих да спомена,  е че не съм сменил антените на лаптопа.

Старият адаптер е с IPEX конектори, а новият е с I-PEX 4  конектор - изписвам ги , както знам, дано е правилно , но първите са по-големи от вторите.

Просто отрязах по 10 сантиметра от кабела с края към конектора и го замених с нов, чрез спойка.

Проверих го и го изолирах с термошлаух, всичко си работи.

Все пак се опасявам, че ако не е софтуерен проблема, ще трябва да ги подменя с  оригинални за този адаптер.

Разликата в приеманите честоти не е кой знае каква, но на базата на това софтуера е много чувствителен.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
току-що, HULK12345 написа:

:) Абе дразнещо си е да имаш добър вътрешен хардуер , а да караш с нещо външно.

Макар и външното да е по-добро.

Знам, че ме разбираш.

Търся насоки за търсене поне.

Нещо което забравих да спомена,  е че не съм сменил антените на лаптопа.

Старият адаптер е с IPEX конектори, а новият е с I-PEX 4  конектор - изписвам ги , както знам, дано е правилно , но първите са по-големи от вторите.

Просто отрязах по 10 сантиметра от кабела с края към конектора и го замених с нов, чрез спойка.

Проверих го и го изолирах с термошлаух, всичко си работи.

Все пак се опасявам, че ако не е софтуерен проблема, ще трябва да ги подменя с  оригинални за този адаптер.

Разликата в приеманите честоти не е кой знае каква, но на базата на това софтуера е много чувствителен.

Ами като за начало е хубаво да дадеш грешките при сините екрани, за да видим те какво ще кажат.  Освен това 10 по принцип си има проблем с драйверите за безжичните карти. Както всичко е наред и работят изведнъж всичко спира. Освен това е хубаво да си направиш диск с Live OS и да видиш дали там се вижда безжичната карта и дали работи. При лаптопите нещата са доста специфични така, че в момента търсиш игла в купа сено. Затова ти дадох и горния съвет.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 12 минути, Емил Костов написа:

Ами като за начало е хубаво да дадеш грешките при сините екрани, за да видим те какво ще кажат.  Освен това 10 по принцип си има проблем с драйверите за безжичните карти. Както всичко е наред и работят изведнъж всичко спира. Освен това е хубаво да си направиш диск с Live OS и да видиш дали там се вижда безжичната карта и дали работи. При лаптопите нещата са доста специфични така, че в момента търсиш игла в купа сено. Затова ти дадох и горния съвет.

Благодаря, все е нещо, дори това не получавам, като отговори  в повечето случаи.

Не съм правил такъв диск, но знам , че се прави и на флашка вече. Ако имаш линк как се прави стъпка по стъпка, може да предложиш, но и да не го направиш ще потърся и ще го направя, когато съм свободен малко повече време.

Име на грешката: DRIVER_POWER_STATE_FAILURE

Но, както казах, това изчезна засега.


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

А пробва ли със стария адаптер ?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 4 часа, HULK12345 написа:

настройките ми за захранване, но когато ги сложих на стандартни се оправи, а също и на играта "Модърн комбат 5" ми забива и изключва понякога, но само на нея и засега не съм открил проблема.

img_5ad06ec327e34.png

img_5ad06f16cd310.png

Рестарт и тест.
Виж и за по-нов (евентуално за по-стар) драйвър за безжичната карта.

преди 4 часа, HULK12345 написа:

Просто отрязах по 10 сантиметра от кабела с края към конектора и го замених с нов, чрез спойка.

Обикновено това се прави с преходник (MHF4-u.FL) или се подменя коаксиалът заедно с конектора от страната на антената (за всички антени)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 20 часа, Ивайло Димов написа:

А пробва ли със стария адаптер ?

Няма как да сложа стария адаптер, защото слота е друг, но поръчах стария модел с М2 слот, той се пада оригиналния към това дъно.

Чакам го да пристигне.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 18 часа, DarkEdge написа:

img_5ad06ec327e34.png

img_5ad06f16cd310.png

Рестарт и тест.
Виж и за по-нов (евентуално за по-стар) драйвър за безжичната карта.

Обикновено това се прави с преходник (MHF4-u.FL) или се подменя коаксиалът заедно с конектора от страната на антената (за всички антени)

Пробвах това , което ми препоръча за захранването, но без никакъв ефект.

Преходник не намерих, а запояването наново на толкова малки компоненти не ми е по силите.

Можеше да сменя целият кабел  до антената с готов запоен накрайник, както споменаваш, но не намерих толкова дълъг кабел.

Ще опитам и стари драйвери.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Няма да стане. USB Wi-Fi модул. Това е решението. :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Имах подобен проблем с Elitebook 8470p, оправих го с реинстал на Виндоса. По някаква причина драйвера като се инициализира и после умира. Понякога седеше вързан към wifi, но единствения вариант да управлявам wifi мрежите беше от Lock Screen-а. Та оправия има, Емо не го слушай да не пипаш нищо. Той само тва знае.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 2 часа, HULK12345 написа:

толкова дълъг кабел.

Колко дълги трябва да са?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 2 часа, Емил Костов написа:

Няма да стане. USB Wi-Fi модул. Това е решението. :)

Eмиле, да си смениш работата, явно тъпчиш на едно място и не те развиват, да знаеш, щом не те развиват не те заслужават ;)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 минута, Танер Заит Расим написа:

Eмиле, да си смениш работата, явно тъпчиш на едно място и не те развиват, да знаеш, щом не те развиват не те заслужават ;)

Не знам какво общо има коментарът ти с работата ми, а по-горе се вижда, че съм прав. Въобще не се знае какъв е проблемът от какво се е появил и прочие. И след като се решава за 2 секунди с USB адаптер всичко друго е просто безмислица.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

HP Zbook 15 G2 ?

Защо не ProБook или  EliteBook серия?
Тhinkpad или  Latude за Lenovo и Dell?


HP ZBook 15 G2 серията не са ми познати, но нещо не ме грабва.

HP Probook 650 g4  по ме кефи.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
току-що, Танер Заит Расим написа:

HP Zbook 15 G2 ?

Защо не ProБook или  EliteBook серия?
Тhinkpad или  Latude за Lenovo и Dell?


HP ZBook 15 G2 серията не са ми познати, но нещо не ме грабва.

HP Probook 650 g4  по ме кефи.

Това последното не го разбрах!!!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 2 минути, Емил Костов написа:

Не знам какво общо има коментарът ти с работата ми, а по-горе се вижда, че съм прав. Въобще не се знае какъв е проблемът от какво се е появил и прочие. И след като се решава за 2 секунди с USB адаптер всичко друго е просто безмислица.

Можеше да дадеш по добро решение, като:
Абе пич я си смени модула!

Има още детайли с коя версия на оса е?

И до коя се поддържа официално?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
току-що, Танер Заит Расим написа:

Можеше да дадеш по добро решение, като:
Абе пич я си смени модула!

Има още детайли с коя версия на оса е?

И до коя се поддържа официално?

Решението ми е повече от правилно. Не се знае откъде е проблема. Сменен биос, невъзможност за запояване, смяна на адаптери без да се знае дали са здрави и работят. Още повече, че машината се използва, а не е просто машина, с която ще се правят експерименти и те боли фара дали ще умре.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 20 часа, DarkEdge написа:

Колко дълги трябва да са?

Приблизително  500мм+  и 600+ не знам точно.  Поръчах комплект антени уж точно за тази карта, но не беше упомената системата и дължината на кабела - на риск.

Цената беше достатъчно ниска просто.

И пристигнаха едни късички кабелчета  по 200мм мисля.

Реших засега да се въздържа от покупката на оригинални за този лаптоп,  просто имах опции, а и не е толкова належащо.

преди 22 часа, Silvering написа:

Имах подобен проблем с Elitebook 8470p, оправих го с реинстал на Виндоса. По някаква причина драйвера като се инициализира и после умира. Понякога седеше вързан към wifi, но единствения вариант да управлявам wifi мрежите беше от Lock Screen-а. Та оправия има, Емо не го слушай да не пипаш нищо. Той само тва знае.

Ще пробвам пак и с преинсталация, но имам чувството , че няма да реши проблема и потърсих опции.

на 11.03.2019 г. в 20:57, Емил Костов написа:

Ето малко информация

Разгледах го , доста добра информация, ще го опитам вероятно в почивните дни.

Повечко информация за системата.

Untitled1.jpg

Untitled2.jpg

Untitled3.jpg

Untitled4.jpg

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Досега от всичко изписано не разбрах ти аджеба направи ли си една флашка с лайв дистро на Линукс ,за да се провери там как ще се държи адаптерО .Щото ако там сичко е ОК проблема ще да е софтуерен ,инак отиваш на варианта външна пъпка USB и си свиркаш.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Копирай от папка C:\Windows\System32\winevt\Logs на десктопа следните файлове:
application.evtx
hardware.evtx
system.evtx

Направи един архив с тях и го качи на https://dox.abv.bg/
Дай линк към архива.

Провери в диспечера на устройства, в свойства, в раздел Power Management опцията Allow the computer to turn off this device to save power включена ли е и ако е я изключи. В ncpa.cpl забрани и разреши адаптера. И свържи.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване