Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


Всяка прилика с действителни лица и събития е случайна и неволна!

 

Форумен потребител

 

Тип1:

 

Форумен стожер:

 Форумният стожер е човек, на чийто рамене се крепи голяма част от форума. За него е върло прегрешение, ако в личния му профил са записани по-малко от 10.0 поста на ден. Стожерът държи на дълги, смислени и заинтригуващи постове, но не подбира темите, в които да ги пусне. По този начин той съумява да разбуди интереса и да подкара интелигентен спор дори в най-нафлудената тема.

Стожерът има свои любими автори на теми, където се проявява по няколко пъти на ден. Той не пречи на никого – обикновено хората следят с интерес неговите прояви. Някои предпочитат да подминат поредния дълъг пост, но така автоматически подминават темата, тъй като тя неумолимо се е завъртяла около изказванията му. Стожерът се радва, ако някой напише също толкова от професионален интерес, следи километричните мнения на другите като него. Ето защо винаги е готов да поздрави някой , който го е изпреварил с дългото постване. В крайна сметка за него е забавен форумът и той се радва, ако и някой друг държи на същото.

 Тип 2

 Форумен свежар:

 Този див ентусиаст е готов да ни сюрпризира винаги с постовете си. Учудващо е колко умело се справя със всичко – от създаването на нова тема до закачливото флудване тук и там. Неговият мироглед се крепи на раменете на най-свежите и оригинални идеи и той е способен да пренесе това във всяка буква от своя пост – от заглавието й до веселяшкия му подпис. Форумният свежар може да не е човекът с най-умните изказвания във форума, но е любимец на всички, защото е способен да разнообрази тягостната атмосфера, създадена от затормозените с лични и световни проблеми съзнания на потребителите. Той има неуморима енергия да намира интересни текстчета, шегички и бисери из интернет и да ги пейства хаотично из секциите на форума, без да се страхува, че някоя от темите му може да се окаже “преместена” от чевръстите ръце на админа. Ако случайно някой реши да оплюе свежарчето, че се занимава с глупости и поства само клишета или чужди смешки, най-много да се сблъска с пълен непукизъм от страна на разглеждания сега субект или да срещне неодобрението на поразсмелите се потребители, които съвсем изненадващо и не ангажиращо са прекарали няколко минутки, забавлявайки се с наистина добре измислени и събрани смешки.

 Тип 3

 Форумен пропадняк:

 Този тип герой е едно от временните явления във форума, Той идва тук, за да се изкара непоправим пропадняк – било то наркоман, пияница, напушалка, самоубиец, недисциплиниран ученик или всичко това наведнъж. Всеки негов пост се върти около това колко скандално за обществото е поведението му и колко много се гордее той от себе си. Подписът и аватара са задължителна част от арсенала на пропадняка – я някое листенце марихуана, я някоя спринцовка и някое клише като “легализирайте тревата” целят да ни убедят, че той мисли само за това колко добре му е “от другата страна” и как точно да осъществи понататъшното си пропадане. Често се оказва обаче, че зад страховития образ на заклеймения социално и институционално пропадняк се крие някой, който току ще е получил първото си мъмрене от класния ръководител за допуснати над 5 неизвинени отсъствия, или пък някой, който е изпушил един коз и се чуди кое му е толкова якото, след като не го е хванало или пък наказан от родителите си индивид, след като се е прибрал плетящ крака след детската дискотека от 6 до 8. Както и да стоят нещата, неговата цел е една: форумен отзвук от демонстрираното поведение, без значение дали това ще е отвращение, неодобрение или съчувствие. Неприятен за форумният пропадняк е моментът, когато разбира, че имиджът му се е поизтъркал след около 2 седмици непрекъснато лансиране на тезата “тревата ще спаси света” примерно и той решава да си дигне тихомълком чуковете и да се отдаде на размисъл някъде в реалното пространство, където не е толкова престижно да си изпаднал тип.

 Тип 4

 Just a girl

 Момичето във форум за компютри е нещо като..... ъъъъъъ.... първото сравнение което ми идва е мъж, който ходи на школа по модерни танци, заобиколен от сума ти жени. И така – женското присъствие е достатъчно, за да спечели вниманието на всички и да накара всеки да прочете какво е написала представителката на нежния пол в поредното си дълбокомислено изказване. Това, което я изстрелва моментално на върха е, че по темите й се зарибяват много хора, които искат да спечелят вниманието и добронамереността й. Момчетата от форума се радват винаги на женското аватарче до някой пост и не могат да спрат да се опитват да си представят дали създанието, което се крие зад него е толкова красиво, колкото и самата картинка, която потребителката е подбрала с вродения си естетически усет. Достатъчно е само момичето да се задържи повече от месец на хоризонта, за да спечели трима-четирима верни фенове, които да попиват като чисто нов blue magic mop изприказваното от нея. Обикновено обаче място има за една обща фаворитка, а другите момичета са принудени да седят скрити в сянката й... което скоро ги демотивира да постват често във форума и така той се сдобива със своята абсолютна кралица. Когато обаче тя се измори от отговорностите на кралския й пост и от цялото й оказано внимание и царствено напусне покоите си, форумът задълго остава без женско присъствие и момчетата настървено дебнат момента, в който ненадейно ще се появи следващото момиче, което да издигнат като своя кралица.

 Тип 5

 Ветеранът

 Когато форумът понатрупа годинки се открояват и потребителите, останали въпреки непостоянността на ветровете на промяната, духали пред годините... и така ... това са потребителите, около които има някаква загадъчна аура, и които ако преодолеят мързела и леността си, които са натрупани от многогодишното киснене във форума, постват мнение, пълно с много мъдрост и истина. И въпреки, че говорят сякаш са видели вече всичко, много потребители държат на тяхното мнение и го уважават. Ветераните винаги могат да изненадат околните с нещо неочаквано свежарско или много умно, а много рядко ще видим някой от тях да се изкаже неуместно или да сдуха някоя тема с безсмислен пост. Ветераните са по склонни да отбягват и пренебрегват глупостта на другите потребители, отколкото да я критикуват и само в екстремни ситуации биха се решили да понатупат някой с тъпата страна на нащърбения си меч, видял какви ли не велики форумни битки. Интересът около тях се крепи до известна степен на любопитството колко ли още ще издържат преди да грохнат съвсем. Ето защо всеки път когато някой от тях влезне във виртуалното пространство, всички други притаяват дъх, за да могат да засекат дори и най-леките признаци на болест, лудост или умора у ветерана. Но ветераните от своя страна са твърдо решени да докажат на какво са способни и не се отказват лесно от престижното място, което според тях са извоювали заслужено.

 Тип 6

 Мъдрият арбитър

 За арбитрите не може да се каже много, защото те самите не говорят много за себе си,. Това което обичат да правят е да гледат и да преценяват. Често могат да бъдат забелязани онлайн, но постове от тях може да няма с цели седмици. Ако все пак се решат да се изкажат, то обикновено е , за да дадат някаква оценка на някое мнение, която по скоро ще прилича на телеграма, отколкото на нормален пост или ще се намесят, за да поправят някоя неточност в нечии думи отново с 1 или 2 редчета... макар и да се появяват рядко, тях винаги ги има и никой не се радва да види свои думи цитирани в техен пост и безмилостно оценени и/или коригирани. Арбитрите се делят на 2 вида – такива, които са дошли с идеята да вършат тази функция и го правят от първия си пост във форума и такива, на които постването им е писнало, но интересът към форума у тях не умира и затова задълбочено четат всичко, което се появява по секциите и от време на време се изказват кратко и компетентно... може би за да са сигурни, че няма да ги забравят .. макар и да не са по дългите изказвания, когато решат да направят такова, арбитрите просто нямат равни. Ето защо и мненията им са уважавани и тяхната мъдрост се приема с разбиране.

 Тип 7

 Бунтарят

 Форумът привлича млади хора с много жар, енергия и най-вече кипящи хормони От там следва, че някои от тях ще бъдат запленен от красивата революционна идея да свалят админа от поста му за доброто на всички. И така – бунтарят приема присърце задачата да орони неоспорения авторитет на админа, най-често използвайки теми и подписи, които задължително открито ще заявят първичен сексуален интерес към майката на админа и ще засегнат въпроса за сексуалната ориентация и предпочитания на админа, който ще се окаже забъркан в разни содомии и фетишизми...и колкото и далеч от истината да е всичко това, то си е чиста жълта сензация и задължително влачи след себе си обществения отзвук... нещата с бунтарчетата се развиват по един и същи начин... всяко едно става жертва на изпитаната формула на заключването, затриването и банването ... не че заслужава нещо друго в крайна сметка.. само 1 седмица е достатъчна, за да може и последния пост “защо ме баннаха” да падне от първа страница, тъй като на всички рано или късно става ясно защо са баннали бунтаря– еми така е – родителите не му дават да псува вкъщи, админа не му дава да псува във форума – това е положението.

 

Има и друг тип бунтари, които са по коварни от първите... те са нещо като скрити лимонки, така да се каже.Те се имплантират във форумното общество и си изграждат авторитет Тяхната агресия се активира като бомба със закъснител.... може да измине цяла година преди да се проявят като горноописаните индивиди Но оттам нататък те не са способни на поднесат нещо различно от обикновените бунтари.. единственото по-интересно е, че може да си си спечелили 2-3 лоялни поддръжници и така патакламата да стане по колоритна и интригуваща. Но накрая, независимо за какъв период, те са обречени да бъдат анихилирани чрез гореспоменатата изпитана формула.

 Тип 8

 Черната овца

Обикновено черна овца става някой, който търси бърз успех и популярност във форума. Той е готов на всичко, за да го постигне. Да се заяде с някой от по-старите членове, да изкопира 10 теми за един ден, да напише за 2 часа най-тъпия разказ, да постне някоя “интересна” порнокартинка във форума и обикновено успява да свърши всичко това за отрицателно време. Оттам нататък си навлича на главата неодобрението на всички и се вкарва в най-неприятния филм на света – този на “нежелания обратен ефект”. И така – черната овца, която недоумява с какво точно е заслужила всеобщото презрение, предприема различни маневри, коя от коя по-неуспешна и неуместна. Тя се опитва да спечели вниманието на някой от най-известните потребители, да постне някаква нечувана тема (обикновено поства нечувана глупост), да съчини някое невероятно стихотворение .... Предпоследна фаза, преди пълния й крах, е когато черната овца решава, че проблемът е навсякъде другаде, но не и в нея и затова предприема стъпки като спамане на мейл-адресите на най-яростните й критици и отчаяни опити за оронване на авторитета им... когато за пореден път се сблъсква с всеобщ присмех, черната овца разбира жестоката истина за своята негодност и напуска форума... лошото е, че обикновено черните овци не са виновни, че са такива, но въпреки това са принудени да търпят жестоки психически последици от пребиваването си във форума и да си докарват дълбоки депресии само при мисълта за него.

 Тип 9

 Девиантът

 Де що става по форума, ще има някой, който да изкаже мнение, противоположно на общественото. Той е убеден, че другите са заслепени и се стреми едновременно да скандализира и да вкара в правия път заблудените според него потребители. Обикновено всеки негов пост почва с “не мога да разбера как вие всички си мислите, че.... , след като...” и оттам насетне следва едно дълга и подробна аргументация на мнението му, която изглежда просто непробиваемо Девиантът съзнава социалното си място и го свързва със задачата да извади от неведението всеки, дръзнал да изрази различаващо се от неговото мнение ( а това в повечето случаи буквално си е "всеки"). Макар понякога песимизмът и мрачните му изказвания да писват, девиантът е обичан и уважаван потребител, който се радва на интерес и дори страхопочитание към загърната си в черни краски особа. Той е готов винаги да ни шокира с някоя своя проява от реалния живот и да ни поднесе действителността като низ от страдание, лицемерие и нещастия. Но в това той влага много финес и галантност и колкото повече време прекарва във форума, толкова по-малко са откритите му нападки срещу отделни членове и толкова повече са генералните му заключения ... а понякога другите членове остават приятно изненадани от негови изказвания като “може би донякъде съм като вас” ... въпреки , че той предпочита варианта “вие сте като мен”.

 Тип 10

 Безличникът

 Малко може да се говори за този тип потребители – те просто не могат да направят нищо – от самото начало до самия си край – това са тези, които просто не печелят никакво обществено мнение – обикновено те сами осъзнават безлчността си и затова се стараят да я прикрият с бутафорни изрази като “ламерска изцепка” и “за какво е тая тема” ... все по-рядко се случва някой да им обърне внимание и затова просто те изчезват в нищото, каквото са били за другите потребители. Това, което дразни е, че могат да се задържат прекалено дълго, преди да осъзнаят колко са отегчителни.... но пък честите им появи са научили другите потребители как да накарат и костенурка да им завиди за търпеливостта. Може би не вярвате колко много са били? Ами просто не сте ги запомнили всичките – отворете списъка с потребителите и вижте колко точно хора има с постове м/у 200 и 400, за които просто нямате конкретен спомен.

 

 От страниците на интернет.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

А форумен трол, или пък хейтър като моя милост, няма ли? :no-no: За чий чеп са тези безсмислени описи? Сигурно трябва да си правим наръчник за практика, че да потвърдим фигурата на образа... :P  Сега започвам да чета и да сверя поведението си. Ако не съвпада ще трябва да се замисля дали не бъркам някъде и да анализирам по-внимателно липсата, ако отсъства да я създадем. :D 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Флейм, Флеймъри и форумни Тролове     Публикувам го без редакция!

 

Текста е напълно автентичен и хвърля светлина върху една много интересна тенденция по форумите и блоговете.

 

Трудно ще намерим по-противоречива тема от флейма. С него се сблъсква всеки, който посещава редовно чатове и форуми. Никак не го долюбват цивилизованите потребители, но затова пък го обожават маргиналите. И не на последно място, обсъждането на която и да е тема, без да изключваме настоящата, винаги привлича сума ти народ, който иска да си “пофлейми” от сърце.

“Пак се е появил някой, който ще ни учи как да говорим с възрастните в мрежата!”. Тази реплика сигурно вече е на езика на нерваците. Не бързайте. Нашата идея е преди всичко да разберем кой, как, защо и какво прави с флейма, както и да споделим наблюденията си как това го правят у нас и у неговите създатели, американците.

 

Какъв пикник без мравки?

 

Как ли не се е виела по въпроса що е флейм пространната мисъл на компютърните журналисти. Оказва се, че това е и аналог на електронното варварство, и разновидност на виртуална ролева игра, и борба със свободата на словото в мрежата (Jon Katz. Flaming Freud: Analyzing Homo Incinerans), http://features.slashdot.org/article.pl?si...28&tid=95&tid=9. Особено интересно е определението на флейма като “мрежови шахмат” или упражнение по риторика с използването на “мили” думи (Heenan A. Guide To Flaming), http://www.advicemeant.com/flame/02strategy.shtml.

Иначе казано с думи прости, флеймът представлява гневен сблъсък във форум, който от темата на дискусията се прехвърля върху личността. Той възниква в резултат на нарушаване на принципа на взаимодействие в общуването, когато изказваме мнение без да вземем под внимание очакванията на нашия събеседник. Флеймът е отличен пример за такова несъответствие. Човекът се обърнал с молба за помощ за настройка на софтуер, а вместо това някой му е обяснил колко е “умен”. Или хората си обсъждат тихо и кротко някакъв бъг, а изведнъж някой разбирач им разкрива, че нищо не разбират и в такъв случай е най-добре да се захванат с политика, щото там простотията не личи. Само човек с железни нерви и изтръпнали пръсти може да се сдържи да не се изкаже подобаващо за новодошлия.

Тези примери отразяват две основни разновидности на флейма – инициативен и реактивен. Първият вид е свързан с агресивното поведение на отделния потребител по отношение на Интернет обществото (един вид, не ми дреме за вашите традиции и интереси). Вторият е характерен за ситуация, когато най-неутралното съобщение предизвика неадекватна реакция: “К’во задаваш тъпи въпроси тука, говедо”.

Защо именно форумите са мястото, където виреят най-добре флеймърите? Първо, това се дължи на запазването на историята на дискусията – обикновено на 274-тото съобщение хората забравят откъде е започнало всичко, а във форума може да сравните 52-ро и 152-ро съобщение и да хванете опонента в противоречие. Второ, налице са строги правила, по които си избирате тематична категория, където да си кажете болката, или създавате нова (ако има възможност). Правилата на общуване обаче стимулират отклоненията в поведението на потребителите – достатъчно е да пуснете няколко съобщения “не по темата” и цялото Интернет блато ще се надигне в един глас да ви дава акъл. Така че уеб етикетът сам си прави меча услуга. Флейм ще срещнете най-често в немодерираните форуми, което е съвсем разбираемо. Модераторите са чистачите на форумите и елиминират флейма преди да е прераснал в лавина от ругатни. Докато в безстопанствените дискусии “великите творения” на флеймърите остават непокътнати за поколенията.

 

За натрапчивите идеи и нереализираните потребности

 

Много потребители сякаш изпитват някаква необяснима нужда от флейма, в противен случай споровете, наситени с взаимни обиди, нямаше да избухват навсякъде. Ако се вгледаме по-внимателно, движещите механизми зад поведението на флеймърите ще ни станат съвсем ясни (Campbell T. Flame Wars And Other Online Arguments, http://members.aol.com/intwg/flamewars.htm.

Не). ме закачай, нервен съм......Хората са емоционални същества и трудно някой ще ги накара да преброят до 10, и да подтиснат спонтанната си реакция. Общуването в Интернет ни е научило да реагираме на случващото се около нас още по-бързо – достатъчно е да натиснем бутона Send. Но ако написаното на хартия може да смачкаме и изхвърлим в кошчето, това, уви, е невъзможно, с “прибързания постинг”.

Те са някак нереални.....Компютърното общуване създава чувство за полуреалност. Опитайте се да обидите някой на улицата и последствията могат да бъдат доста осезаеми. А в мрежата сякаш нямаме страх от нищо и от никого. Най-много да ни изхвърлят от форума, като ни блокират IP-то, което едва ли ще спре истински целеустремения флеймър.

С добри намерения.....Замисляли ли сте се някога защо във всеки форум, където е пълно с Интернет маняци, които “pi6at prailno” и “гръмотно”, току-току и се разрази дискусия за грамотността. Работата е там, че някои потребители смятат Интернет за място за приятно и необременено с условности общуване, където всичко е позволено, стига да срещнеш разбиране. Други пък незнайно защо са убедени, че точността на израза в мрежата стои над всичко и са си поставили за цел в живота да вкарат непросветените в правия път. Понякога в зависимост от ситуацията участниците в дискусията могат изведнъж да сменят позицията си, а после неочаквано пак да се върнат на старото си мнение. Свършил с аргументите, опонентът ви ще започне разследване каква оценка по български и литература са ви поставили в пети клас. Някой е намерил грешка във вашия постинг – веднага ще бъде заклеймен за педант и кухар. Егомания...Тук в общи линии всичко е ясно – никой не обича да не е прав. Всеки се стреми да надвика другия, за да отстои своето мнение и да се побори за правдата. Всъщност, в повечето случаи събеседниците така се увличат в тази борба, че мъглявата идея за смисъла на спора бързо се избистря и настъпва истинска “егомания”.

Е, може и да е прав, но аз по-добре ги разбирам тези работи...Подобна ситуация е типична за флейма. Всеки упорито търси потвърждение на собствената си гледна точка и когато не намери такова, се прехвърля върху личността.

Никой не ме разбира...Неразбирането при общуването в мрежата е лесно обяснимо. Ако не се изкажете добре, веднага ще си намерили десетина недоброжелатели. Още по-лошо е, когато се е изгубил контекстът на съобщението. В Интернет той може да бъде създаден само с помощта на красноречието на събеседниците. Всеки в рамките на собствените си възможности се опитва да обясни на другия, че именно това е имал предвид, колко е уверен в своята правота и че е вече едва ли не е “последна инстанция за истината”.

Патологични случаи

Когато флеймът се превръща в начин на живот в мрежата, става дума за болестно състояние. Един от най-пренебрегваните случаи е тролингът. Трол се нарича потребител, който целенасочено провокира флейм. В безобидна дискусия изведнъж се появява съобщение от неизвестен гост, в което се обиждат или “идиотите, които са пуснали корени тука”, или самият форум е наречен “самата посредственост”, или просто в него се казва “Тука ВСИЧКО ме дразни якооооо!!!’. Ама защо така? А тролът само това и чака – учаснтиците във форума, почервенели от възмущение, да забравят защо са се събрали и да започнат гневно да разговарят само с него. Най-добрият начин да “информирате” трола за вашето отношение е да го игнорирате.

Бринкинг – това е за любителите на екстремните спортове, които обичат да се разхождат по ръба на пропастта и да се плезят на модератора. Те внимателно нарушават правило след правило и чакат кога търпението му ще се изчерпа и ще ги изгони от форума. И ето го идеалният повод да се оплачат на целия свят от модератора-тиранин, който си е въобразил, че е център на Вселената.

 

Флеймът в мрежовото общуване наподобява уличния жаргон. Етическите норми налагат забрана на много неща и въпреки всичко и двете явления продължават да съществуват. Именно отричането им им придава изключителна привлекателност. Много зависи от модератора, който може да направлява дискусията в желаната посока, да разтървава хваналите се за гушата събеседници и да превърне флейма в свой съюзник.

 

Ръководство на е-разбойника

 

Съществуват много тактики, които флеймърите прилагат. Тук няма да разкриваме тайните на занаята.

 

 

Как да запазим достойнство

 

Когато се разгори флейм, бъдете сигурни, че победители няма да има, само жертви. Гениално по своята простота решение е да не се поддавате на провокации. А ако все пак ви се иска да участвате в дискусията?

Ето няколко съвета как да излезете от ситуацията с минимални загуби.

 

Когато сте готови с емоционалния си отговор, пребройте до десет, преди да натиснете бутона Send.

Постоянно придвижвайте дискусията напред, като не давате на флеймъра да зацикля на някакъв неин аспект.

Помнете – и във форума мълчанието е злато.

Няма смисъл да заплашвате флеймъра, че ще се оплачете на модератора. Направо се оплачете.

Флеймът може да е опасен. Никога не можете да предвидите колко дълбоко ще ви засегне опонентът при следващия си удар. Не губете самообладание и не избухвайте.

http://bg.board.bigpoint.com/darkorbit/showthread.php?t=30292

Що е хейтър – негативизъм до последно!

"Хейтърите са убедени в правотата и съвършенството на това, което казват. Те смятат, че са особено грамотни и с много добре развито писателско умение. Така те си мислят, че могат да критикуват потребителите и да изливат по изкусен начин своите негативизми." (източник - Аз съм хейтър...

Оригиналното заглавие:

Флеймът – размяна на юмруци в Интернет (извадки от статия в pcworld.bg)

 

Когато се разгори флейм, бъдете сигурни, че победители няма да има, само жертви. Гениално по своята простота решение е да не се поддавате на провокации.

 

Примери: Много полезно при разпалване на флейм е флеймъра да заеме позицията на “доброто татенце” (“та, аз искам само да помогна”). Или пък: “Как може да обсъждаш котката на съседа, като дори едно свястно обяснение на това що е котка не си дал...”.

 

Защо...? Компютърното общуване създава чувство за полуреалност. В мрежата сякаш нямаме страх от нищо и от никого. Най-много да ни изхвърлят от форума, като ни блокират IP-то, което едва ли ще спре истински целеустремения флеймър.

1. Що е то:

Оказва се, че това е и аналог на електронното варварство, и разновидност на виртуална ролева игра, и борба със свободата на словото в мрежата. Особено интересно е определението на флейма като “мрежови шахмат” или упражнение по риторика с използването на “мили” думи.

2. Къде да го открием:

Флейм ще срещнете най-често в немодерираните форуми, което е съвсем разбираемо. Модераторите са чистачите на форумите и елиминират флейма преди да е прераснал в лавина от ругатни. Докато в безстопанствените дискусии “великите творения” на флеймърите остават непокътнати за поколенията.

3. Как да реагираме:

Помнете – мълчанието е злато. icon_cool.gif

Няма смисъл да заплашвате флеймъра, че ще се оплачете на модератора. Направо се оплачете. icon_arrow.gif

Флеймът може да е опасен. Не губете самообладание и не избухвайте. Когато сте готови с емоционалния си отговор, пребройте до десет, преди да натиснете бутона Send (изпрати).

4. Разновидности:

А/ Тролинг — тролът само това и чака: участниците във форума, почервенели от възмущение, да забравят защо са се събрали и да започнат гневно да разговарят само с него. Най-добрият начин да “информирате” трола за вашето отношение е да го игнорирате.

В/ Бринкинг — това е за любителите на екстремните спортове, които обичат да се разхождат по ръба на пропастта и да се плезят на модератора. Те внимателно нарушават правило след правило и чакат кога търпението му ще се изчерпа и ще ги изгони от форума. И ето го идеалният повод да се оплачат на целия свят от модератора-тиранин, който си е въобразил, че е център на Вселената.

5. Всяко зло за добро (уж) icon_rolleyes.gif

Във форумите флеймът може да е много актуален, когато се привличат нови потребители. Търканията с “аборигените” могат да сплотят обществото. Повечето флеймъри, които до вчера са щурмували форума на абордаж, стават активни участници в конструктивни дискусии. Флеймът се превръща в спасителния пояс и когато форумът е в агония – участниците са притихнал и скучаят, посещаемостта пада. Тогава изведнъж се появява устат гост, който ще накара всички да се обединят в името на защитата на своите ценности. Понякога подобна спасителна тактика се прилага от самите собственици на форума. (бел. - което си е форма на лъжа и е неприложимо за християнски форум)

http://www.amigosbg.com/forum/viewtopic.php?f=51&t=2158

Флеймът – размяна на юмруци в Интернет

Редактирано от barbuncela (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Той е в групата на тролещите


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 час, Реджеп Иведик написа:

А форумния комунист ?

 

 

А Реджеп? :tongue2:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ти Реджеба устъй на вълните - те си знаят раптътъ - шму утмият квот трее.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

добре де ами модератора който на всеки въпрос в който се дава техническа информация и се търси решение казва занеси го на сервиз. специалистът по Уеб...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

барборинцило

и ти ли почна да изпушваш, с тезе дълги постове - а сега познай дали ще го прочета, а същото ще го направят и 80% от хората в форума

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 час, Без умствен капацитет написа:

барборинцило

и ти ли почна да изпушваш, с тезе дълги постове - а сега познай дали ще го прочета, а същото ще го направят и 80% от хората в форума

Някой да те кара да го четеш ???  Особено след като си го прочел! :lol6:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 час, barbuncela написа:

Особено след като си го прочел! :lol6:

а какво те кара да мислиш че съм го прочел ???

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Форумният потребител не обича да чете, а да пише.
Поради което не познава форумните правила и няма никакво желание да се съобразява с тях.
Форумният потребител знае, че го чакат с отворени обятия хиляди сайтове и му е през оная работа, дали някой нещо си щял да мрънка.
Конкуренцията е голяма и форумите трудно задържат потребителите. И все по-трудно ще става да намират нови потребители, които да напишат повече от 50 мнения, преди да са изчезнали.
Аз имам една дълга колекция от регистрации по разни форуми, посещавам ги от дъжд на вятър, особено чуждоезичните. На други езици пиша само каквото аз искам да им кажа, а не каквото те ме питат. Пари не са ми давали, за да искат акъл от мен.
Ако живеех в София на този форум тука най-вероятно нямаше да съм написал повече от 100 мнения последните 10 години.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Форумният потребител наречен Белгиеца обича да прави психопрофили по интернет снимки та вече си има и нов прякор Джокера ,харесва да се прави и на жена с което поставя редица въпроси които ако се зададат се рискува банан за бая дълъг период от време

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 58 минути, petie1 написа:

Форумният потребител наречен Белгиеца обича да прави психопрофили по интернет снимки та вече си има и нов прякор Джокера ,харесва да се прави и на жена с което поставя редица въпроси които ако се зададат се рискува банан за бая дълъг период от време

Не говори така за моя форумен идол.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 39 минути, Деянчо написа:

Не говори така за моя форумен идол.

Егасимамуси форумния идол

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
на 4.04.2019 г. в 11:44, Реджеп Иведик написа:

А форумния комунист ?

 

 

А форумния ибрик?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не съм го чела наръчника. Някак ми се струва, че няма да е полезен. А и наръчниците е добре да са с напътствия.

Ех, какви наръчници имаше ....

Нещо като Пътеводителя на галактическия стопаджия

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

А какви форумни идиоти имаше... не като сегашните.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)
преди 14 минути, _слънце_ написа:

А какви форумни идиоти имаше... не като сегашните.

Ти имаш друга мотивация да пишеш и отговаряш. Твое си Его и разбирания.

Моите са различни.

Но бях донякъде добронамерена, че наистина имаа по-кратки и интересни неща, които дори аз съм поствала преди време, без да отварям изрична тема.

С темите се получава малко ... досадно на моменти.

Едни и същи заподозрени се джавкат за едно и също.

Скука.

Прескачам, разбира се, но и да отбележа.

Чао.

Редактирано от Maleficient (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 3 часа, _слънце_ написа:

А какви форумни идиоти имаше... не като сегашните.

ти за тва ли си избяга от темата и се затри бе Мимито Калипсова

:lol6:

оф Инано Инаноо

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 4 часа, haidukpikaso написа:

ти за тва ли си избяга от темата и се затри бе Мимито Калипсова

:lol6:

оф Инано Инаноо

Тези не съм ги чувал. Аз знам за старша сестра Патрашкова. 

Един призрак броди из Европа

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
на 4.04.2019 г. в 20:00, Без умствен капацитет написа:

а какво те кара да мислиш че съм го прочел ???

По принцип човек не изразява отношение към нещо, което не е прочел. Чисто логически.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 10 часа, haidukpikaso написа:

ти за тва ли си избяга от темата и се затри бе Мимито Калипсова

:lol6:

оф Инано Инаноо

Имах предвид истински идиоти Хайдукова, не некви залюханяци, гадаещи на профили...

 

Инаано, Инанке, сал ти ли си мома?

Сал ти ли си мома мари, сал ти ли знайш да пееш...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)
преди 6 часа, Реджеп Иведик написа:

По принцип човек не изразява отношение към нещо, което не е прочел. Чисто логически.

Но има и изключения.

Аз също не съм прочела Наръчника, но само по заглавието реших да изразя отношението си.

Колкото и нелогично да е това, докато изрично в Правило или Закон не се постанови: Изразявайте мнение и отношение само по текст/произведение, които сте прочели! - то всеки е свободен да се изказва по квантова физика, будизъм, програмни езици и корейски секссимволи.

Редактирано от Maleficient (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 10 минути, Maleficient написа:

Аз също не съм прочела Наръчника

Офцата по не го е прочела

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване