Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Клок AMD FX9590

Featured Replies

Привет драги колеги, искам да Ви попитам нещо дъното ми е FXA990 Gaming  на Gigabyte  процесора е FX9590 4.7ghZ отключен то всички мисля от серията са отключени бих искал да го клокна до 5 ghZ. Разполагам с охлаждане и то добро търсих четох но за въпросното дъно няма инструкция за клок. Много ще съм благодарен за едно приятелско рамо ударено 😀

А така пробва ли:

https://www.google.com/search?ei=nsmsXKnNHaehmwWtzqWoDQ&q=FXA990+overclock&oq=FXA990+overclock&gs_l=psy-ab.3..33i160l2.1042.3639..3762...0.0..1.951.2333.0j3j2j1j6-1......0....1..gws-wiz.......0i71j0j0i30j0i5i30.BodU9kpxPHg

Четеш и гледаш кое как става и експериментираш. Няма как да ти сложат инструкция за overclock към дъното, а и всичко е на умения и най-вече на късмет. За всеки процесор си е индивидуално, няма гаранция че ще успееш. По-скоро пробвай на първо време да му активираш турбо честтата на всички ядра да е постоянна, след това се въоръжаваш с много време и търпение и започваш да тестваш различни варианти. Реално с този процесор няма да има кой знае каква разлика, дори I7 2-3 поколение на около 4 GHz ще го закопае отвсякъде. Да не говорим, че е ужасно горещ и освен че иска добро водно охлаждане, хубава термопаста, също така трябва да имаш и добро захранване, понеже консумацията му е много висока - може да мине 640 вата при клокнат процесор. Тествай първо какви температури вдига на фабрични честоти при максимално натоварване поне 10-15 минути - най-добре ползвай Prime 95, понеже на официалния сайт дават максимална температура от 57 градуса, а такъв процесор да се държи толкова хладен е почти невъзможно с нормално въздушно охлаждане. Следи и температурата на чипсета на дъното, ако трябва му смени и на него термопастата и му добави вентилатор, за да не го изгърмиш.

https://www.anandtech.com/show/8316/amds-5-ghz-turbo-cpu-in-retail-the-fx9590-and-asrock-990fx-extreme9-review/5

• Автор

Привет 700w cooler master ще проверя благодаря много може би това ще ми е последният AMD ориентирал съм се към INTEL

За момента intel са неоправдано скъпи, а и са доста горещи, особено тези с многото ядра и високите честоти. След няколко месеца се очаква новото поколение Ryzen 3, което уж трябва да е много по-производително и с по-високи честоти от сегашните Ryzen 2/1, но да видим. Но дори и сегашното поколение е с много по-добри показатели от предните FX процесори, а в някои случаи води пред intel, особено по цена.

• Автор

Буустнах го както ми каза по - горе. Сега е ок за сега де , за рейзъните може би до колкото си спомням ще трябва да сменя дъното защото съм АМ3+

• Автор
преди 1 минута, Raze написа:

Даже и RAM памет ще трябва да смениш за Ryzen.

Обезателно ще ти пиша лично тук да не кажат че се отнасяме по - темата. Много ти благодаря ! 

Каква е целта на този клок? За гейминг или просто за спорта?

преди 3 часа, Yoanbg написа:

Хаха за спорта просто 

И защо ти е тогава? За нов световен и олимпийски рекорд ли? :D

• 1 месец по-късно...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.