Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

trapped

Aдминистративен акт за неправилно паркиране

Препоръчан отговор

публикувано (редактирано)

Случая е следния:

Отивам да си купувам билет за автобуса вдругиден. Спирам в една уличка, на която има знак "Паркирането забранено",който е килнат 30 градуса встрани в посока на съседната сграда. Оставям колата на аварийки и влизам да си купя билет. Излизам след 5 минути и колата ми вече е качена на паяка.

Отивам да си я взема,плащам 30 кинта,а там някакъв чичка решава,че нарушението ми е сериозно и е нужно да ми задържи талона и да състави акт. Обяснява ми,че ми прави "реверанс",а в същото време ми взима талона и пише акта.

Макар да съм много благодарен за реверанска пиша в полето за възражени моите възражения,че знака,който не съм спазил е извън строя,а освен това до колата съм имал свой приятел(който наистина беше там),но нямаше документи. Той,обаче беше извън колата. Та пиша си аз възражението и оня побесня. След като подписах надумка един куп членове и алинеи,които съм бил нарушил в акта.

Юридически консултации

Някой има ли опит с тия говеда? Някой обжалвал ли е наказателни постановления по съдебен ред? Понеже очаквам наказващия орган да ми вземе точки,а не знам колко...В случай,че вземат много точки и реша да обжалвам пред съда,трябва ли да направя нещоо СЕГА,което после да има стойност пред този съд...?

Редактирано от trapped (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Из HWBG форума имаше няколко теми по подобни въпроси.

На мен ми е принцип в полето за възражения да пиша че е крайно недостатъчно и ще представя ПИСМЕН мотивиран отказ в срок от 5 работни дни. Така имам време да се консултирам и ако трябва юридическа помощ. След като си написал възражението той не трябва да добавя нищо - нали пишеш възражение по констатациите.

Не е трябвало да пишеш че има знак - обратното - няма и толкова. Имаш свидетел. Нека оня да доказва че няма сестра. Твоя приятел защо не е бил вътре в колата и защо се е мотал докато са я вдигали? Нямат право да вдигат автомобил с човек вътре. Не е предмет на спор дали е имал или не документи. Свидетел е и толкова. Това че няма документи в него не е причина името му да не се впише като очевидец.

Срещу тези 30 лв. документ издаден ли е? Могат да се възприемат за рекет, тъй като не е извършена услугата "транспортиране до обществен или наказателен паркинг" Най - малкото не се плащат на ръка на някъкъв.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Има документ. Мерси Филипов. Темата получи развитие тук:

http://forum.######/index.php?showtopic=38803

Има документ. Мерси Филипов. Темата получи развитие тук:

http://forum.######/index.php?showtopic=38803

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Има документ. Мерси Филипов. Темата получи развитие тук:

http://forum.######/index.php?showtopic=38803

И във Варна (особено през сезона) темата е актуална, но горния линк, за мен, непосветения в тайнството на ######, доведе до:

Грешката е следната:

Нямате достъп

а опита ми за регистрация завърши с:

Грешката е следната:

Съжалявамe, в момента не се приемат нови регистрации.

Възможно ли е да публикуваш тук извадки от "развитието" ?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ето плана:

- В ЗАНН пише,че в 3дневен срок може да се направи възражение,независимо дали в акта е направено такова. В това възражение може да се иска събиране на доказателства,които трябва да бъдат събрани СЛУЖЕБНО! Въпросът е къде се подава тва възражение и до кой...Сега ще видя в ЗАНН

В срок от 2 седмици тия фъшкии всичките отиват при наказващия орган. Той преценява доказателствата и решава дали ще има наказание(НП). Ако деянието не може да се вмени във вина на дееца - няма наказателно постановление. Вина няма ако не си видял даден знак,защото той е обърнат накриво.

- НП вече подлежи на обжалване пред районен съд по местоизвършване на нарушението. Инициативата е на нарушителя в 7 дневен срок и за тоива говориш ти.

Но това е чак когато ти определят наказанието и е пред съд!

Мен ме интересува първото - с 3-дневния срок. Аз ще искам доказателства,които те трябва да съберат или това ще е в техен ущърб,т.е. в моя полза при съдебното обжалване. Нал' тъй?

Edit:

CODE

Чл. 44. (1) Освен възраженията при съставяне на акта в тридневен срок от подписването му нарушителят може да направи и писмени възражения по него.

(2) Когато във възраженията си нарушителят посочи писмени или веществени доказателства, те трябва да бъдат събрани служебно, доколкото това е възможно.

(3) В двуседмичен срок от подписването на акта той се изпраща на наказващия орган заедно с възраженията, събраните доказателства и другите приложения към преписката.

Ок де...Къде това...пред кой,други изисквания,освен писмена форма? Може ли да се прилагат доказателства... Някой знае ли?

Имаш 3 дни да дадеш възражения срещу акта.

Според мен, напиши:

- Арогантно поведение от съставителя на акта, добави субективно мнение за неадекватно поведение на съставителя.

- Опиши местенето на знака от съставителя на мястото на евентуалното нарушение. Добави свидетел.

- ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДОБАВИ че е дописвано в акта СЛЕД подписването от теб. Напиши го два пъти. Това е адски сериозно нарушение от съставителя, направо криминално. Пак добави свидетел.

Това се подава в КАТ. Задължително в два екземпляра, като задължително искаш входящ номер върху твоят екземпляр.

След това, като се върнеш от чужбина тичаш в КАТ да си вземеш наказателното постановление, ако въобще съставят такова след тия забележки. Чак след това започва да тече срок за обжалване. С екземпляра от НП и възраженията тичаш при някой познат юрист да ти напише една жалба. Ще го отменят, според мен.

<{POST_SNAPBACK}>

Мерси bk. Писал си едновременно с мен,но си отговорил точно квото ми трябва.:)

Едит: Това за добавените членове не го видях с очите си. Актът остана у него,защото отидох да си взема телефона от колата. Когато го прегледах след това ми се стори ,че е писано повече,отколкото когато го подписвах,т.е преди да го ядосам с възраженията си. Но в това не мога да съм сигурен и е просто предположение. Не мога да проумея какъв ще да е този "реверанс" дето ми го прави след като ми пише акт. :):huh: Не виждам за какво друго ще да пише,освен за неправилно паркиране. Наказанието си е посочено в закона и не зависи от него. Но определено ми издърпа акта от ръцете маймуната и не ми го даде да допълня възражението,защото 3те реда свършили - последното изречение остана недовършено. :)

Ами тогава напиши това (буквално, пропусни само "маймуната"). Според мен, това е процесуално нарушение, което прави ААН и последващото го НП нищожни.

Можеш да напишеш, че ААН не ти е бил връчен веднага след подписването и считаш, че е дописван след това.

Дай да видим какво друго е написал като нарушения.

<{POST_SNAPBACK}>

Ето какво ми измъдри главата. Само още да питам - може ли да е напечатано или ръкописно трябва да е?

До началника на КАТ

При ...... РПУ

СДВР

ВЪЗРАЖЕНИЕ

От

ЕГН Л.К. номер

Свидетелство за управление на МПС номер (В)

Адрес: .

Тел.

Господин началник,

На 18.07.2006 г. ми беше съставен акт **************** при *******

Във връзка с горното правя следните възражения:

Възражението в акта беше опорочено от актосъставителя,който го издърпа от ръцете ми,оставяйки недовършено изложението. Гневното и арогантно поведение на полицай ****** явно беше провокирано от факта,че реших да попълня полето за възражения,въпреки т. нар. от самия него "реверанс",който ми е бил направен. Въпросният реверанс остава загадка за мен и към настоящия момент.

Както съм посочил в самия акт,знакът "Паркирането забранено" на въпросната улица посочена в акта е извън строя поради обстоятелството,че е огънат в основата си и вследствие изкривен на около 30 (тридесет) градуса в посока близкостоящата сграда. В резултат на това идентификацията на този знак от водача в зона,в която има силно присъствие на пешеходци става невъзможно.

Разполагам със свидетел,който е бил до колата по времето,когато тя е била вдигната и е забелязал,че служителите са обърнали знака към улицата преди да заснемат доказателствата. Когато аз самият стигнах до колата в кратък разговор със служителя на КАТ,който ръководеше вдигането на автомобила,той призна,че знакът " е отишъл",защото той все още е килнат настрани.Името на свидетеля е ****** ********и той е готов да свидетелства в евентуален бъдещ съдебен процес.

Вярвам,че от приложения снимков доказателствен материал се вижда,че знакът е крив в основата си,но ако това не е така,моля да бъдат събрани допълнителни доказателства,които да го потвърдят.

Държа да отбележа,че актосъставителят не пожела да ми обясни кои разпоредби съм нарушил,въпреки,че за мен бе невъзможно да разчета написаното ръчно от него. Възражението ми се базира на факта,че на мястото наистина има знак "Паркирането забранено" ,който не съм имал възможност да идентифицирам в момента на извършеното от мен нарушение,поради описаните по-горе обстоятелства.

Дата: Подпис:

Чудя се дали мога да искам да се приложи като доказателство заснетото с камерите им на входа на наказателния паркинг или не може... blink.gif Там ясно се вижда и чува,че не ми е позволено да разполагам с акта преди да го подпиша. Явно е и раздразнението и неадекватността на служителя.


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Благодаря !

Мисля, че на доста хора ще им бъде полезно....

PS. Надявам се да споделиш и развръзката на случая, ако си обжалвал акта.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Там ясно се вижда и чува,че не ми е позволено да разполагам с акта преди да го подпиша. Явно е и раздразнението и неадекватността на служителя.

Това как да го разбирам - че не ти е позволено за се запознаеш със съдържанието преди да направиш възражения и да подпишеш? Ако искаш може и да не подписваш. макар че не е за препоръчване, понеже те лишава от възражение. В този случай 2 свидетеля с подписите си удостоверяват отказа ти.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Служителят ми издърпа акта от ръцете в момента,в който дописвах възражението,изринно го поисках пак да ми се връни,но оня не даде. Каза ако искам да подписвам,ако не искам да не подписвам,но не ми връна акта. Аз предпонетох да подпиа. Не е нужно да съм нел акта за да пиа възражение,няма такава презумпция. Исках акта отново,не ми бее даден *е видим какво *е стане като се върна в София... ;)

Аз сега видях *е тука го няма,но в оригиналното възражение искам и друго доказатеклство ...записите от камерите на входа на паркинга.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Тръснаха ми глоба 20 лв. въпреки всички възражения. Не ми се ходи по съдилища за 20 лв. Точки не са взели.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Тръснаха ми глоба 20 лв. въпреки всички възражения. Не ми се ходи по съдилища за 20 лв. Точки не са взели.

Значи късмет си изкарал.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Така ли? Я поясни...? Колко взимат обикновено за неправилно паркиране?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Толкова си взимат, и аз го имам същия акт вкъщи - 20лв. Няма смисъл от дело щото ще ти излезе по-скъпо. А тези 20лв. я ги платиш, я не :wors:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не е ли, който загуби делото, той плаща?

Редактирано от Maximilian (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави ново...