Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Най-идиотските закони и правни абсурди


Препоръчан отговор


Виждам, че темата е преместена в смях, което не смятам за удачно.

Публикувам тук, а не в смях, защото намирам го по-скоро ... жалко, отколкото смешно. А и всеки би трябвало да придобие една минимална обща култура на тази тема ;)

Малко преди да стане президент на САЩ, тогавашният губернатор на щата Тексас Джордж У. Буш наложи приемането на закон, според който престъпникът е длъжен да предупреждава жертвата си устно или писмено за подготвяното престъпление не по-малко от 24 часа преди извършването му.

Трябва и да опише какво точно смята да извърши. Нарушаването на това правило се приема от съда като утежняващо вината обстоятелство.

КАНАДА

• Забранено е качването в самолет по време на полет

САЩ Алабама

• Забранено е издухването на носа по вятъра.

• Никой няма право да носи фунийка сьс сладолед в задния си джоб.

• На гълъбите е забранено да кълват камъчета от покривите.

Аляска

• противозаконно е наблюдаването лосовете от самолет.

Аризона

• Ловьт на камили е углавно престъление.

• Не е разрешено да имате вкъщи повече от два изкуствени пениса.

Арканзас

• Учителките, които си стрижат косата късо, нямат право на повишение на заплатата.

Кьнектикът

• Пешеходците нямат право да пресичат улицата на ръце.

Флорида

• Жените домакини по закон нямат право да трошат повече от три чинии на ден.

Хавайски острови

• На гражданите не е разрешено да си набутват монети в ушите.

Индиана

• Който е ял чесън, няма право да ходи на кино или на театър и да пътува с обществения транспорт най-мал¬ко четири часа след консумацията.

• Мъжете, които постоянно целуват някого, нямат право да носят мустаци.

Калифорния

• Противозаконно деяние е залагане¬то на капан за мишки от човек, който не притежава ловен билет.

• Углавно престъпление е да се стреля по животно от движещо се в превозно средство освен в в случаите, когато става въпрос за кит.

Луизиана

• Престъпление срещу закона е да се обере банка, а след това да се стреля по касиера с воден пистолет.

Маями

-В Маями не се позволява карането на велосипеди, които не са оборудвани със звукова сигнализация, но пък използването на тази сигнализация е строго забранено.

Уайоминг

• Жените нямат право да пият, застанали на по-малко от метър на от бара.

Уисконсин

• Забранено е сервирането в обществените ресторанти на ябълков сладкиш без извара.

Вашингтон

• Съгласно закона за ограничаването на престъпността, водач на превозно средство, който има престъпни намерения, е длъжен при влизане в населено място да спре и да телефонира на шефа на по полицията

• Противозаконно е да се рисуват точки върху американския флаг.

Юта

• Углавно престъпление е с сексуалният акт в задната част на която е на път към болен.

Тексас

-Противозаконно е да се дои чужда крава или върху нея да се рисуват графити.

-Нарушение на закона е да се пърди в асансьора.

-забранява още да се правят повече от три глътки бира и да се стреля по биволи от втория етаж на хотелите.

-Влаковете, които се срещнат на кръстовище, трябва да спират и да чакат да минат другите влакове. Ходенето без обувки в този щат е възможно само със специално разрешение, за което трябва да се платят 5 долара.

Ню Йорк

- Забранено е носенето на пантофи след 22 часа.

- Углавно престъпление е да замервате някого по главата с топка

-В гр. Кармел, щата Ню Йорк, са предвидени глоби по 500 долара за всеки мъж, облякъл сако и панталон в различни цветове.

Аризона

-В окръг Ногалес, щата Аризона, са забранени тирантите. В Небраска бръснарите не бива да ядат чесън или лук от 7 до 19 ч. В Ню Джърси могат да арестуват всеки, който мляска в ресторант.

Кентъки

-"нито една особа от женски пол не може да се появява по бански на пътя, ако тя не е придружена от двама полицаи или не носи лопата". Изключение се прави само за дамите, които тежат по-малко от 40 или повече от 90 кг.

Оклахома

• Престъпление е да се оставяр хартиени носни кърпи на задната седалка на автомобила.

• Ако на частен терен се налага да се съберат три или повече кучета е необходимо специално разрешение подписано от кмета.

• По закон никой няма пра хапе от хамбургера на друг

Западна Вирджиния

• Шофьорът има право да прибере за вкъщи това, което сгази на пътя

Флорида

-Във Флорида момите не могат да скачат с парашут в неделя, в Сингапур е забранено да джвакаш дъвка в метрото, в Нова Зеландия на котките не се разрешава да излизат от къщи без три звънчета на шията

-Във флоридския град Пенсакола всяка жена, загинала заради невнимателно използване на електрически уреди в банята, трябва да бъде глобена със 100 долара

- забранено който и да било да се доближава до прозорците и вратите на избирателната секция на по-малко от 15 м в деня на изборите и по време на преброяването на гласовете.

В Чикаго например е престъпление да се храниш в горящ дом.

В Еванстън, щата Илинойс, пожарът е единственият случай, в който е разрешено да се преобличаш в кола.

В Нови Орлеан е забранено да се връзват алигатори за пожарните кранове,

Сейнт Луис на пожарникарите не се разрешава да спасяват жени по пеньоари, нощници или евино облекло.

За лидери по тъпи закони се смятат Калифорния и Индиана. В първия щат животните не могат да се съешават на по-малко от 500 м от училища, църкви и заведения за обществено хранене. Там е забранено каубойски ботуши да носят лица, които не притежават поне две крави. Не се разрешава още лизането на жаби и миенето на коли с употребявано долно бельо. А в калифорнийския град Чико е забранено да се взривяват и ядрени устройства - глобата за неподчинение е 500 долара.

В Индиана пък не бива да се взема вана между октомври и март,да се продават коли в неделя, да си пускат мустаци лица, склонни към чести целувки. Всеки жител на щата може да бъде съден за изнасилване, ако в колата му седи момиче под 17 г. без чорапи. От 1984 г. в град Спейдс отварянето на консерви с огнестрелно оръжие се наказва с 3 месеца затвор. А на територията на целия щат Индиана числото "пи" официално е равно не на 3,1415, а на 4.

Според закон, действащ от 1313 г., в сградата на британския парламент е забранено да се влиза в рицарски доспехи. В град Йорк пък е регламентирана стрелбата от лък по шотландци във всички дни на седмицата с изключение на неделя. В Лондон още действа закон, който налага забрана върху побоя над жени след 21 ч., тъй като "виковете на пребиваната могат да нарушат покоя на гражданите".

На таксиджиите в британската столица е разрешено да се изхождат по малка нужда, "изправени до задното колело и държейки дясната си ръка върху него".

Съгласно британските закони интимната връзка с кралската съпруга или съпруг и преобръщането на марка, изобразяваща монарха, с лепливата й страна нагоре се смятат за едно и също престъпление - измяна.

Във Франция някои средновековни закони не само съществуват, но дори се и прилагат. Преди около 2 години 10 френски готвачи обвиниха собственичката на ресторанта, в който работеха, че им посягала сексуално. Тя пък се оправда пред съда със закона за "право над бедрата", който разрешава на земевладелците да съблазняват работещите на земите им лица. След като изясни, че законът не е отменян, съдът оправда жената.

В Андора е забранена "появата в съда на учени юристи, които могат черното да направят бяло", а в Дания никой не е премахвал закон, според който пред автомобила трябва да върви човек, който "да предупреждава впряговете с коне за опасността".

Някои азиатски закони изглеждат нелепи само в очите на европейците. Всъщност те си имат своя дълбок смисъл. Като например монголския закон, който повелява жените да ходят с разголени гърди

Той бил напълно уместен в средните векове, когато само така монголските номади можели да разберат дали вражеските бойци не са се маскирали като жени.

Някои съвременни закони конкурират старинните по екзотичност. Сингапурските законодатели например са забранили дъвченето на дъвка в метрото, ходенето без дрехи вкъщи и излизането от тоалетната, без да се пусне водата.

В Южна Корея катаджиите са длъжни да докладват за предлаганите им подкупи, а на тайландците е забранено както да излизат без долно бельо от дома си, така и да настъпват местните банкноти, на които е изобразен кралят.

Не по-малко сурови са законите в Африка. От 1994 г. в Гана е разрешено интимна връзка с момиче под 18 г. да имат само мъже, които имат не по-малко от 50 долара, овца и 3 бутилки джин. Такава глоба трябва да плати мъжът, ако момичето случайно забременее. В Свазиленд затвор до 3 години заплашва двойка, отдала се на "подводна любов".

Гърция

Присъда грози мъжа, който целува жена на публично място.

Дания

Опитът за бягство от затвора е углавно престъпление, но ако беглецът

(бегълката) бъде заловен/а, трябва да излежи останалата част от присъдата.

Никои няма право да включва двигателя, докато някои лежи под автомобила.

Италия

Според един от местните закони жените с име Мария нямат право да

проституират.

Професионалното мошеничество е противозаконно.

Франция

Собственикът на свиня извършва углвано престъпление, ако даде на животното име Наполеон.

Швейцария

Забранено е пускането на вода в домашната тоалетна след 22 часа.

Противозаконно е да слезете от автомобила си, като го оставите незаключен и

ключовете са на таблото.

Шотландия

Ако сте щастлив собственик на крава и се напиете, вие сте закононарушител.

Австралия

Децата нямат право да купуват цигари, но напълно легално могат да пушат.

В щата Виктория е престъпление в неделя следобед да се носят розови къси

панталони.

В същия щат електрическите крушки могат да бъдат сменяни само от

професионален електротехник. Нарушението се наказва с глоба от 10$.

Израел

Ако дадена радиостанция излъчва нелегални предавания пет или повече години, става легална.

Индия

Законът забранява наличието на повече от пет изпражнения от плъх в един

килограм ориз, пшеница или царевица. Такъв е допустимят брой косми от плъх в изброените до тук продукти.

Китай

По закон всяко семейство може да има сомо по едно дете. За всяко нарушение на закона родителите плащат глоба.

Ако някой се дави, опитът да бъде спасен е противозаконен, защото се тълкува като намеса в личната му съдба.

КНРД

Пътните полицай са длъжни да обявяват всички подкупи, получени от водачи на моторни превозни средсва.

Саудитска Арабия

Лекарите мъже нямат право да преглеждат жени.

На жените е забранено със закон да стават лекари.

Сингапур

На гражданите е строго забранено да се разхождат голи дори вкъщи - приема се за порнография.

Тайланд

Водачът на моторно превозно средство е длъжен да шофира с риза.

Мъж, който вози на велосипеда си жена и не е в роднински отношения с нея,

може да бъде признат за виновен в прелюбодеяние, ако са го видели достатъчен брой свидетели

източници:

http://clubs.dir.bg/

"Най-тъпите закони и правни абсурди", книга

сп. Паралели

http://www.segabg.com/

Редактирано от lpa (преглед на промените)
Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Хахахаха :yanim: Браво лпа,наистина се смях от сърце,това по скоро е смешно отколкото жалко.Да ,наистина има много безсмислени и глупави неща по света :)

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
:rolleyes: Браво :)

Най-фрапиращото, което аз съм чувал (накъде в САЩ) - човек няма право на полов акт с овцата си :eek:

Мисля че беше в Тексас, ама не съм сигурен.

Иначе :wors::wors::wors:


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

С най-абсурдните закони за любовта и секса се гордеят САЩ

Американското законодателство и до днес е пълно с абсурдни стари клаузи, регламентиращи сексуалните отношения между гражданите на страната, писа online.bg по материали от чуждия печат.

Местен закон в щата Вашингтон изрично забранява да се отнема девствеността на жените. В Южна Дакота разстоянието между хотелските легла не бива да е по-малко от 60 см, а на гостите не се позволява да правят любов на пода в пространството между тях. В Илинойс и Колорадо се предвижда затвор за интимности сред природата, а мъж, който иска ласки, не бива да мирише на чесън, лук или сардина, постановява закон в Минесота. В щата Аризона е забранено да държиш в дома си повече от два изкуствени фалоса. В Колорадо не е разрешено да целуваш жена, която спи, а в гр. Хартфорд, Кънектикът, не можеш да целуваш благоверната си в неделя. Във Флорида легално е разрешена единствено мисионерската поза, а по време на секс е забранено да се целуват гърдите на жената.

В естонската столица Талин е забранена играта на шах по време на полов акт. Този и още дузина странни закони за интимните отношения събра преди време Нюзру, цитиран от "Стандарт". В Бахрейн гинекологът има право да прави преглед, като гледа отражението на половите органи в огледало. На о. Гуам в Тихия океан съществува професия дефлоратор. Специалистите в нея пътуват из острова и срещу възнаграждение отнемат невинността на момичета, защото там не е позволен брак с девственица. В Хонконг жена може да убие неверния си съпруг при едно условие - да го направи с голи ръце. Що се отнася до любовницата, тя може да бъде умъртвена с каквото и да е. В гр. Кали, Колумбия, жената трябва да прави секс само със съпруга си. А когато това става за първи път, майката на булката седи до леглото и е свидетел на случилото се. Ако сте намислили да флиртувате в английска кръчма, по-добре се откажете. Глоба до 180 евро или три месеца затвор грозят мъжа, предложил секс на непозната.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

И на мен не ми се вижда смешно. Не само, че е глупаво, но дори е жалко....Добре, че при нас няма все още такива психари, които да ни лепнат подобни закони... laugh.gif

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Интересна тема!

Закона като забрана си е нищо без административно наказателната част. Не пише ли нешо за това как се наказват някой от гореизброените "престъпленя"

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Интересна тема!

Закона като забрана си е нищо без административно наказателната част. Не пише ли нешо за това как се наказват някой от гореизброените "престъпленя"

Да, и на мен ще ми е интерсно да разбера...

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване