Премини към съдържанието
 • Добре дошли!

  Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

  Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

   

Сайт с 3D дизайн! Как ви звучи това?


Препоръчан отговор

Търсих с търсачката за такава тема и не открих, затова реших да направя. Доста се чудих за заглавието, но мисля, че така е добре и се разбира за какво става въпрос.

Още от както ми прекараха интерент се заинтерисувах за това как се правят сайтове. Намерих доста информация и съответно тя не остана неизпробвана. Може да се каже, че съм изля с кориците това което съм намерила за направата на един сайт. Е следкато вече бях научила всичико време беше и да пробвам, започнах да гледа за разни програмки, от най простите до по сложни и така скоро започнах да правя разни сайтове, е не много хубави, но никой в началото не прави хубав сайт нали? Следкато се усъвършенстам започнах да правя и хубави сайтове. Но разбарах, че ако искаш един сайт да е с хубав изглед и всичко да му е наред трябва да използваш повече от една програма. Колкото и по добри да ги правят програмите все нещо им липсва и трябва сам да си го напрвиш.

Следкато изучих всичико или почти всичко е май точната дума, защото колокото и да учиш винаги има нещо, което незнаеш, реших да пробвам нещо по друдно от разни си html кодове и други такива. Направи ми впечатление един сайт, който е с 3D дизайн, зажалост не мога да дам линк към сайта, защото съвсем случайно поднах на него и не си го запаметих. Следкато видях този сайт се позаинтерисувах затова как е направен, с каква програма и всичиките му там неща. Почнах да търся всякаква информация за 3D съответно за това кои са най добрите програми за тази цел. Първо си изтеглих 3D Studio MAX след което реших, че е прекалено сложна за мен, защото все пак съм начинаеща в тази област и нищо не разбирам, пробвах други програме, но със същия успех. Направеми впечатление, че всички работя доло-горе по един принцип, разликата е там каквото ти предлагат в програмата като допълнителни екстри.

И така следкато се заех да се занимавам с 3D реших, че ще е добре и да проуча какъв ще е интереса. Това е и смисъла на цялата тази тема. Смятате ли, че един сайт с добре направен, а и интересен 3D дизайн, ще привличе повече посетили от колокот един обикновенно направен сайт? Но да не забравя ме, че макар и съдържанието на сайта, което е също толокова важно колокот и самия изглед, все пак всеки гледа това как изглежда нали? И за да не бъде темата само с разни коментари ще помоля ако някой има информация за 3D като цяло и за това кои програми са добри и лесно се използват и всякаква таква информация. Дано темата да ви хареса. cool.gif

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Най-много посетители ще привлече сайт, който има много и разнообразна информация, така че да попада в резултатите при търсене повече. Ако информацията е ценна и добре структурирана ще задържи повече сърфисти. Лъскавото хваща окото, но ако знаеш колко съм псувал страниците на Mtel и други големи търговци за това че са претрупани с боклук(няма друго нарицателно за някаква мацаница в bmp намиращо се на заглавната страница и консумиращо мегабайти( с това нямам предвид точно страницата на Mtel, а давам абстрактен пример)).

Зле написани страници, такива които се държат различно(освен ако не е с някаква специална цел) на различни браузъри също отблъскват. Както и правописните грешки(на сайта на technopolis).

Тънка работа е online популярността.

Редактирано от lastcyrol (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Хмм .. 3D :clap: В момента на ум ми идват два начина. Сайта да е изцяло на флаш и да се постигне някакъв 3Д ефект или CSS. За CSS не знам как ще стане, но преди време се натъкнах на един сайт с 3D шутър реализиран предимно с ЦСС (или поне така ми се струва).

А с разни програми като 3D Studio и Maya се съмнявам, че ще е възможно да се създаде уеб сайт ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

А с разни програми като 3D Studio и Maya се съмнявам, че ще е възможно да се създаде уеб сайт :)

Възможно е за 3D Studio знам че има плъгин за експорт във *.SWF може и във *.ФЛА да ескпортва ама не съм 100% сигурен

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

http://www.imax.com/spacestation/ Един изцяло сайт изцяло на flash. Не е точно 3D , но можеш да го разгледаш.

Имаше един точно за целта 3D. Той също беше flash.

http://techno.impexorg.com/ - NB!!! Но е променен. Преди от там си теглих музика. 3D -то беше един грамофон и при всяко различно меню грамофона се върти и се спира на различен участък от него. Не знам дали стана точно ясно....ама ИДЕЯ

http://www.carlcox.com/ - Също един добър сайт на flash.

http://www.netsah.com/portfolio-3d-design-page1.html - Погледни и това

Редактирано от spyman (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Хубави сайтове. А да питам как мога примерно да направя една стая и коя ще е подходящата програма за това. Или по точоно как мога да напаравя нещо такова - http://hotels.light.bg/sofia/bg/ това го давам като пример, сега попднах на него и ме заинтерисува.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Тоя сайт е правен на flash, таке че програмата,която ти трябва е Macromedia Flash. А ако искаш истинска стая, а не просто снимка, 3D studio max и другите като нея с някой плъгин.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

http://www.templatemonster.com/

тук има сайтове които дори може да закупиш

реализирани с всички начини за изобразяване на информация

3D саитовете обикновенно са на FLASH

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

http://www.templatemonster.com/

тук има сайтове които дори може да закупиш

реализирани с всички начини за изобразяване на информация

3D саитовете обикновенно са на FLASH

както винаги полезен cool.gif

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Това, което е необходимо за създаването на истински 3D сайт се нарича VRML (Virtual Reality Modeling Language). За съжаление този език (базиран на XML) не придоби достатъчна популярност през изминалите години и напоследък не се чуват новости в тази област. Иначе идеята е интересна.

Имаше един 3D филм преди време - Jonny Quest (по Cartoon Network), там беше застъпена идеята за такава фантастична вируална реалност, но сякаш няма голям интерес за развитие в тази посока - много са тежки сайтовете засега.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

...как мога да напаравя нещо такова - http://hotels.light.bg/sofia/bg/ това го давам като пример, сега попднах на него и ме заинтерисува.

Това е псевдо 3D.По принцип за да се постигне ефекта "панорама" се правят снимки в кръг с отместване и след това се сглобяват със съответната програма (аз последно ползвах Ulead 360 за dalibg.com).След като се сглобят снимките в една голяма,тя се импортва във Flash където вече се пише script за преместването на снимката.Най-общо е това - ако имаш въпроси по-точно как става - питай :)

Иначе за дизайна и съдържанието - сайтовете с повече информация в тях е за предпочитане да са с по-семпъл дизайн (типичен пример е kaldata.com),докато сайтовете на конкретен продукт (например Myst V) позволяват доста по-голяма свобода на действие откъм дизайн и ефекти.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Само да вметна, че новият стандарт за 3D сайтове е X3D и той е базиран на XML. Относно VRML, доколкото помня от едни тъториали, не е базиран на XML, макар и да прилича на последния. Един от добрите плеъри за такива 3D сайтове е BS Contact. Безплатен е и можете да го пробвате. На страницата има и линкове към такива сайтове.

Линк: http://www.bitmanagement.de/

Относно флаша, освен псевдо 3D на флаш, Macromedia (вече е закупена от Adobe), си имаше програмка за 3D визуализации, с плъгини за експорт от Maya и др. Мисля, че се казвше Macromedia Director.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

публикувано (редактирано)

Много ви благодаря за информацията, ако има още нещо, казвайт. Аз ще изпробвам това което мога. cool.gif

Редактирано от mimsi (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Бях чел едно ревю за програма на Adobe специално направена за 3D дизайн на интериори насочена към WEB. Само дето не сещам за името й. Списанието съм го забутал някъде

Ааа намерих го - Adobe Atmosphere

Статията е писана от Делян Донев в брой 07/2004

http://www.triada.bg/News/showPublications...amp;newsNum=453

http://www.adobe.com/products/atmosphere/index.html - ама на тоя линк пише, че не се произвежда

Редактирано от xsakex (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

 • 2 години по-късно...

Аз преди година участвах в бета тест на плъгин-добавка за браузер на братята руснаци за изграждане на 3D галерии за сайтове. Разработката бе изцяло на доброволни начала, умря много бързо, дори и линка не съм запаметил. Разглеждаха се примерни галерии за Ермитажа и други руски забележителности и почти с нищо не работеха, а искаха да инсталираш 100 неща. Попаднах на темата случайно, затове и го пиша чак сега, всъщност това се случваше точно края на 2006-а до края на 2007-а година.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

 • 5 месеца по-късно...

Мисля, че този сайт е един добър пример за 3D дизайн :cheers:

http://www.creative-center.net/

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

 • 1 месец по-късно...

Значи,с 3dSTudio Max не можеш да направиш уеб сайт,защото тази програма не е създадена за това.По добър ефект ще постигнеш с Flash и CSS.С Flash също можеш да пресъздадеш 3-измерни обекти.А като казахте Adobe,някой замислял ли се е че може би и с After Effects може да стане нещо..

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не само с Flash и с Flex Builder може, но и в двата случея за да получиш нещо добро ти трябват готови библиотеки като Papervision 3D.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

 • 7 месеца по-късно...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване