Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Препоръчан отговор


Здравейте, от един месец се боря с голям дразнещ и не логичен проблем. Екрана ми премигва в десния долен и горен ъгъл от време на време(понякога неспира) като пикселни прозорци. Монитори сменях,видео карти,хардове,рам. само процесор или дъно не съм. Преди седмица го водих на диагностика и те ми викат а добре си е... Снощи ми се стори че влачи нещо и на CINEBENCH 15 процесора ми изкара 900 точки а вади попринцип 1370-1420 без да е пуснато нищо друго. без клоквания на процесора (ryzen 2600x)премигва повечко като го локна на 4200 по помалко. От днеска даже не ми трае и клока. А в фирмата ми казват (кадето е гаранцията) ок е даже ме изтръскаха 35лв за диагностика защото рамта и процесора не били от тях закупени...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Така написано, прилича на смущение от мощно магнитно поле.

Наистина странно, опитал сте толкова много неща, а проблемът остава. Аз бих викнал познати, които не знаят за проблема, да разцъкат по десетина минути. Ако и те, като в сервиза, не намират проблем, следва да проверите зрението си при добър офталмолог, дали праговете на чувствителност да са ви твърде ниски.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Информация какви си компонентите трябва да предоставиш. Защото гадатели във форума няма.

Като на първо време влизаш в BIOS и зареждаш дефулт настройки, щом си направил клок на процесора.

И тестваш няколко дни как се държи компютъра без клок.

Другото, което е премахни в близост до компютъра/монитора всякакви устройства с ел магнитно влияние, като компютърни активни тонколнки, тонколони, слушалки и др.

Провери сигналният кабел свързващ монитора с компютъра. Ако трябва вземи назаем друг и тествай с него.

Дай монитора на приятел/познат да го изпробва няколко дни.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 2 часа, Iztre6tel написа:

Така написано, прилича на смущение от мощно магнитно поле.

Наистина странно, опитал сте толкова много неща, а проблемът остава. Аз бих викнал познати, които не знаят за проблема, да разцъкат по десетина минути. Ако и те, като в сервиза, не намират проблем, следва да проверите зрението си при добър офталмолог, дали праговете на чувствителност да са ви твърде ниски.

Какво му е странното? Нестабилен overclock, той сам си го казва, при увеличаване на честотата проблема се задълбочава. Може и да е изпържил дъното, като не знае какво прави.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Извинявам се че не съм споменал за частите. B450 m aorus ; ryzen 5 2600x; msi 2080 gaming x trio ; 2x8 Kingston HyperX Predator 3200;256gb ssd Adata xpg sx8200pro;adata 256 ssd ; 1tb hard disk;850W Super Flower Leadex GOLD. Монитора е AOC 27 144hz частите повечето са на една година.

Не съм се изразил Правилно! Когато го клонка става по добре. Сега съм на дефолд настройки и докато си пиша пак си мига. Жена ми го вижда също проблема. На клипа по горе е без нито клокове нито нищо...


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 4 часа, TrooperA написа:

Извинявам се че не съм споменал за частите. B450 m aorus ; ryzen 5 2600x; msi 2080 gaming x trio ; 2x8 Kingston HyperX Predator 3200;256gb ssd Adata xpg sx8200pro;adata 256 ssd ; 1tb hard disk;850W Super Flower Leadex GOLD. Монитора е AOC 27 144hz частите повечето са на една година.

Не съм се изразил Правилно! Когато го клонка става по добре. Сега съм на дефолд настройки и докато си пиша пак си мига. Жена ми го вижда също проблема. На клипа по горе е без нито клокове нито нищо...

Щом си върнал дефулт настройките в BIOS, опитай следното.

Гледам че имаш 144 hz монитор. Предполагам е свързан с компютъра посредством дисплей порт кабел (DP)

Пусни го на 60 Hz и тествай как се представя.

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 8 часа, Iztre6tel написа:

Така написано, прилича на смущение от мощно магнитно поле.

Даже няма нужда да е мощно. Може и да е статично електричество.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

С друга видео карта имаш ли същия проблем ?  Опитай да поставиш видео картата на 2-рия pci-e слот , смени кабела за връзка с монитора с друг по-качествен , след това пусни монитора на 60хц.  Сподели след това  дали пак се появява проблема.

 

едит: ако картата е клокната , върни я на сток честоти (както на ядрото , така и на паметта).

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 52 минути, pepy86 написа:

С друга видео карта имаш ли същия проблем ?  Опитай да поставиш видео картата на 2-рия pci-e слот , смени кабела за връзка с монитора с друг по-качествен , след това пусни монитора на 60хц.  Сподели след това  дали пак се появява проблема.

 

едит: ако картата е клокната , върни я на сток честоти (както на ядрото , така и на паметта).

с друга карта (970) същото по същия начин. Утре ще я преместя на втория слот. Сега съм на 60хц ще тествам. Не е от кабела пробвах с два ХДМИ и 2 ДП не е от кабел.

преди 6 часа, oic написа:

Щом си върнал дефулт настройките в BIOS, опитай следното.

Гледам че имаш 144 hz монитор. Предполагам е свързан с компютъра посредством дисплей порт кабел (DP)

Пусни го на 60 Hz и тествай как се представя.

 

Добре и ако се получи какво правим ? с 2080 на 60хц да си цъкам :Д (шегувам се разбирасе)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 21 часа, TrooperA написа:

Монитори сменях,видео карти,хардове,рам. само процесор или дъно не съм.

Щом проблема остава и при тест с друг монитор пиши какво се случва с 2-рия pci-e слот за да се елиминират един по един вариантите.  За мен е много странно как се получава същото премигване на същото място на различен монитор.  По-горе ти споменаха да премахнеш устройствата с магнитно влияние , така че вярвам това е сторено.  Пиши , когато приключиш с настоящия тест.   

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Аз бих тествал и една лайв дистрибуция ,може проблема да е ОС и драйвери .След всички други тестове ............

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Има ли някакво развитие ?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 7 часа, pepy86 написа:

Има ли някакво развитие ?

На втория PCI-e пробвах го три,четири часа без никакви проблеми и го занесох на сервиз. проблем е че при тях не се проявява проблема. Добре че ми се обади момчето да му кажа да го пробва на по високи херцове. сега остава да чакам и се надявам да го намерят и премахнат проблема.

на 8.07.2019 г. в 10:25, Ивайло Димов написа:

Аз бих тествал и една лайв дистрибуция ,може проблема да е ОС и драйвери .След всички други тестове ............

Драйвери съм пробвал стари и нови както на 2080 така и на 970 пак го има проблема. биос също го смених на последна версия.

Много ви благодаря че се опитвате да ми помогнете. Дано да се окаже дъното и да ми го сменят накрая!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

АЗ говоря за лайв линукс дистрибуция ............от флашка .............оствава висящ въпроса за ОС ,която ползваш .

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 час, TrooperA написа:

На втория PCI-e пробвах го три,четири часа без никакви проблеми и го занесох на сервиз. проблем е че при тях не се проявява проблема.

В такъв случай остава да се надяваме проблема да е поне в този 1-ви pci-e слот. Ако е така , дъното е гаранционно предполагам, така че ще ти го заменят. 

До сега не бях срещал подобен случай.  На първо четене винаги за мен заподозряни биха били видео карта и монитор или поне връзката между тях. 

Пиши задължително като хванат проблема.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Проблема е премахнат! Logitech G HUB update ми забивал едвам го спрят и премахнах. Благодаря за помоща. Как стигнах до там, днеска бях в ардес и говорих и с оправителя. Той ми закачи комп на място и го тествах там два часа и нищо, прибирам се свързвам в нас и пак проблема го има. И се досетих че докато бях в магазина и го тествах Logitech G HUB небеше вклучен (защото нищо на Logitech не беше ползвано). Премахнах го изцяло от комп и той литна. Немога да си го позная :Д !!! 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави ново...