Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Препоръчан отговор


Здравейте, извинявам се ако това, за което питам някъде вече е обсъждано, но от безизходица нямам вече сили да търся в търсачки и за това пиша тук с надежда да ми помогнете.

Вчера взех реновиран настолен компютър без инсталиран Уиндоус. Днес цял ден се боря с инсталирането, но без успех. В биос задавам приоритет за буутване от usb flash памет ,защото няма оптично устройство.

След като рестартирам компа и минат всички надписи, остава черен екран и горе в ляво мига постоянно една чертичка. Форматирах usb-то на fat32 нчи нищо, после и на NTSF или там каквото беше И пак. Дайте съвети моля ви

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

А какъв е компютъра :) ...........така без информация много общо 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 18 минути, SofiaFire написа:

.След като рестартирам компа и минат всички надписи, остава черен екран и горе в ляво мига постоянно една чертичка. Форматирах usb-то на fat32 нчи нищо, после и на NTSF или там каквото беше И пак. Дайте съвети моля ви

Като създаваш инсталационна флашка, избери MBR а не UEFI. MBR се разпознава от почти всички биоси, включително по- старите!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Странното е, че в биос флашката се показва като usb key 1 ..


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 3 минути, SofiaFire написа:

Странното е, че в биос флашката се показва като usb key 1 ..

Няма значение! Важно е да видиш как е настроен биоса, дали на Legacy или на UEFI

Ако е на  Legacy Mode флашката трябва да я направиш на MBR, ако е UEFI,  трябва да е на GPT.

Ако не са така Едното е UEFI, а флашката MBR  или обратно, е възможно да става това което описваш!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Разбрах те . А от къде се сменя т тези символи (така да ги кажа) ... В програмата за буутване на флашката ли? 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)
преди 12 минути, SofiaFire написа:

Разбрах те . А от къде се сменя т тези символи (така да ги кажа) ... В програмата за буутване на флашката ли? 

Използвай Rufus  изтегли 3.6  Като сложиш флашката и избереш Имич файла, ще ти се появи меню

Capture-1.jpg.2c2700e0f53aeccb0f27d375e0671c95.jpg

Ако биоса ти е на Legacy чукни на дяловата снема и избери MBR

Ако си на UEFI  в биос , го остави на GPT и стартирай програмата без да променяш нищо друго!

Редактирано от barbuncela (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Отиди на сайта на microsoft, изтегли техния инструмент, с него изтегли и запиши windows на USB-то.

https://www.microsoft.com/bg-bg/software-download/windows8ISO

https://www.microsoft.com/bg-bg/software-download/windows10

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравейте отново. За съжаление отново нямам успех. Направих нещата , които споделихте, но пак същото. Инсталирал съм N-та  пъти Windows, но до този момент не бях попадал на такъв проблем. 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Какво има на твърдия диск сега?

Ако направите зареждаща USB памет със "Стрелеца" успявате ли да заредите?

Какви са настройките в биоса ви?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Дисковете с два .. един 128 SSD и един 500 HDD. И двата са празни. Настройките на биоса са при буутване да чете от usb flash-та 

Т.е и при boot....primary и при autostartup са зададени да чете usb.

В boot secure е на disable т.е да може да чете неоторизиран софтуер.

 

 

Преди малко сложих и оптично устройство. Биос го отчете ... Зададох да се буутва от оптичното устройство, направих и бутабъл диск, но пак същото.

П.С: също така съм избрал да само Legacy.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Разкарай 500GB HDD за да не омажеш инсталацията!

Този зареждащ диск с коя точно OS го направи?

Диска на друга машина зарежда ли?

Махни и SSD-то и пробвай така да заредиш от ODD.

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Бутабъл диска е с уин 8.1 и го тествах на лаптоп Леново и работи.

А защо да махам HDD не е ли да се избере в кой да се инсталира уина когато завърти бутабъл диска и ми отвори партишъните?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 19 минути, SofiaFire написа:

В boot secure е на disable т.е да може да чете неоторизиран софтуер.

Secure boot няма връзка с "неоторизиран софтуер". Като включиш USB с инсталацията BIOS вижда ли го в boot раздела? Къде го избра това "legacy" - дай снимка от настройките в BIOS. Как записа USB - с инструмента на microsfot ли?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Записах го с Rufus както по-горе ми дадоха като вариант. Иначе биоса разпознава флашката като usb key 1  и името под което е записана. Legacy го избирам в раздел Startup от там на boot mode/Legacy only

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравейте отново. Занесох компа на сервиз и след диагностиката се оказа ,че прави тези неща ,защото напрежението за видеокартата ,която съм сложил допълнително не било достатъчно и от там се стига до черния екран с мигащата чертичка , та ми казаха , че (ако искам друга )трябва друга карта , която да е без изход за допълнително захранване,а да взима енергия от дъното . Някви такива ми ги разправяха по телефона. Към 17ч ще ходя до сервиза да ги чуя по-обстойно за какво ми говорят. 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Така е като не си казваш каква е системата ти и какво си добавял към нея.

След като си добавил видео картата и забрави да го споменеш, не се ли сети за инсталацията да пробваш с вграденото видео - ако не на 2-3 път то поне на 10 тия трябваше да светне някаква лампа ...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ами не ми мина през акъла , че това може да е проблема.... Вентилатора се върти ,при стартиране преди логото на Леново си изписва инфо за добавената видео карта, в биоса я има ... дава изображение на монитора ..как да си мисля, че тя е проблем? 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Знаеш модела на видео картата и колко W иска тя, виждаш етикета на захранването и колко A е 12v му линия ... малко смети и така.

Другото е - работеше ли преди да го пипам - да, аз пипах ли нещо - да, какво пипах - видеото, ако махна видеото какво ще стане ... :)

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави ново...