Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Win98

Странен бъг с network иконата в Taskbar

Препоръчан отговор


Въведете и следната:

Get-appxpackage -all *shellexperience* -packagetype bundle |% {add-appxpackage -register -disabledevelopmentmode ($_.installlocation + “\appxmetadata\appxbundlemanifest.xml”)}

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Въведох я, рестартирах системата, но не помогна

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Направи един Reset на системата със запазване на личните файлове.
https://www.onmsft.com/how-to/windows-10-reset-refresh-windows-10-installation-better-performance
Или с помощта на RefreshWindowsTool:
https://pureinfotech.com/refresh-windows-10-clean-installation/
направи Refresh

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Лошото е, че ще изгубя допълнително инсталираният софтуер от мен и после трябва наноно да си играя да го инсталирам. Затова и избягвах тези варианти като начин за решаване на проблема. Иначе ако се навия на reset или refresh, то по-добре направо да направя чиста инсталация

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Вземи първо прочети кое как се отразява на системата. Не е така с инсталирания софтуер!

преди 4 минути, Win98 написа:

ще изгубя допълнително инсталираният софтуер

Не е точно така...ЧЕТИ!
И по-добре ли е да го обикаляш като ккотка покрито мляко?
А и системата не е в никак добро състояние, така, че само ще спечелиш с Refresh.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Може нещо да не съм дочел в бързината.

"Using the refresh tool will remove all the apps that don’t come standard with the operating system. This means that apps included by your manufacturer, such as drivers, support apps, and other apps will be removed too.

It’s also possible that you may lose some digital licenses, digital downloaded content, and various other digital entitlement for certain applications."  - това пише за Refresh

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Опитайте да пререгистрирате системните библиотеки с командата:

For /F %s in ('dir /b *.dll') do regsvr32 /s %s

Евентуално може да се пусне едно резетване на правата на файловата система и регистрите с Tweaking.com (зарежда се в Safe Mode и се избират желаните поправки или всичките, ако така и така ще правите Refresh/Reset)

https://www.kaldata.com/forums/topic/272108-проблем-с-отварянето-на-appdata/?do=findComment&comment=4112732

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 12 часа, DarkEdge написа:

@Raze и @Gangosa, видяхте ли колко е счупен Windows, м?

Пропуснах.

Абе интересна работа щом се свързвате с някаква друга програма малко вероятно , но си мисля , че може да е забраненo Wi-Fi в биос. Не знам и аз вече.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 51 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Опитайте да пререгистрирате системните библиотеки с командата:

For /F %s in ('dir /b *.dll') do regsvr32 /s %s

Евентуално може да се пусне едно резетване на правата на файловата система и регистрите с Tweaking.com (зарежда се в Safe Mode и се избират желаните поправки или всичките, ако така и така ще правите Refresh/Reset)

https://www.kaldata.com/forums/topic/272108-проблем-с-отварянето-на-appdata/?do=findComment&comment=4112732

Пуснах командата, след това рестартирах системата, но отново няма ефект. Може би ще пробвам предложения софтуер да видя какво ще стане.

 

@Gangosa Между другото наскоро влязох в биос и в boot priority като че ли преди имаше изписани моделите на лан картата и на wifi, докато сега полето си стои празно, но пък на кабел имам интернет... Acer Care ми дава известия, че имам нова версия за биоса и да ъпдейтна, някъде четох, че за подобен на моя проблем оправило нещата , но пък не ми се рискува с ъпдейт на биоса, да не се скапе лаптопът.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Това лаптоп ли е или настолен ? Ако е лаптоп пробвахте ли от бутона за Wi-Fi да го включите изключите? Може да  изключена мрежата.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Лаптоп е. Да, пробвах няколко пъти, включен е wifi адаптера, защото пък иначе няма как с друг софтуер да се свържа с безжична мрежа.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Acer Aspire V3-574G

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Да не би блутута да се  е скапал и за това да няма безжична? Вижте драйвъра на блутута.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Блутута си работи нормално. Системата го открива правилно, пробвах да пратя файлове през него и всичко си работи както трябва. Не е от него проблемът.

Щом като с отделен софтуер мога да намирам и да се свързам с безжични мрежи, си правя извода, че проблемът не е хардуерен и не е свързан с драйвери (може би). И щом като Windows не може да зареди менюто на Network иконата в лентата на задачите както при кабелен интернет, така и при безжичен, значи проблемът е в самата система сигурно...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Преди малко използзвах софтуера на Tweaking.com. Отбелязах няколко неща да оправи, но няма резултат. Интересно е, че като минах в Safe Mode, менюто на иконата network се отвори, но тъй като в сейф мод системата разпозна само лан картата и имаше удивителен знак в device manager на безжичната карта, в менюто в taskbar-а имаше само "плочката" за Airplane Mode. Може би, ако Windows беше разпознал wifi картата и в safe mode, щеше да се появи менюто и всичко да си работи...поне в safe mode.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Пробвай да заредиш в Safe mode with networking 
Направи едно сканиране със zhpcleaner - изтегли и копирай файла на десктопа.
Изключи временно антивирусната защита в реално време.
Изпълни файла ZHPCleaner с администраторски права и стартирай сканирането. След като завърши сканирането, кликни Repair.
Когато завърши процесът, рестартирай.
Следа като зареди отново до десктоп качи файла ZHPCleaner.txt който е на десктопа.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Най-сигурно тествай с някоя live linux дистрибуция дали всичко работи както трябва. Ако там е наред, проблема е софтуерен и може и да не стане без преинсталация. Може да опиташ някоя по-стара точка на възстановяване или да махнеш последния ъпдейт на windows, за да видиш дали ще го има след това проблема, ако с linux всичко е наред.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

@DarkEdge - пуснах да сканира, пуснах да поправи, рестартирах, но няма ефект. Прикалагам файловете след сканиране и след поправка - първият е след сканирането, вторият е след поправката.

@Raze - пуснах едно Убунту и wi-fi адаптера си намира мрежи и се свързва. Няма никакъв проблем, просто Windows нещо е прецакал.

 

ZHPCleaner (S).txt ZHPCleaner (R).txt

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 4 часа, DarkEdge написа:

Пробвай да заредиш в Safe mode with networking 

Какъв е резултатът?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Зарежда си, имам кабелен интернет, менюто в taskbar се оправя, но има удивителен знак в device manager и не разпознава безжичната карта - съответно плочката за пускане на wifi в менюто на иконата липсва, а има само тази за airplane mode. Не съм очаквал, че такова на пръв поглед дребно нещо, ще прави такива проблеми и ще отнема толкова време за оправяне.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравейте, днес направих чиста инсталация на Windows и проблемът се оправи. Благодаря на всички, които предложиха начини за решаване.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Инсталира ли последния ъпдейт? Имаше новина в калдата сайта, че правел мизерии на някои системи и имаше коментар, че точно една от мизериите била свързана с wifi.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Да, прочетох новината преди малко, но вече бях ъпдейтнал системата 😀. Засега работи както трябва, а и проблемът се беше появил преди ъпдейта за август, така че малко вероятно това да е била причината.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави ново...