Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Препоръчан отговор


 

Тази тема е за класации или 10-те най. Топ 10.

https://www.diarystore.com/education/10-inventions-change-world-top-10-inventions

Топ 10 изобретения, които са променили света 

1.  Колелото

Колелото е било изобретено в древен Шумер

https://bglogs.com/otkrito-e-naj-staroto-i-golyamo-darveno-kolelo-v-sveta/

 

mimXl_ICYF-kh_8Abo167QtCstlS0ShNK9VibeI0thCkMG2JfZSycoz5geStRQLDsXHxwHAQQSQhPvMtglu0m7S4wknLMKxo2flt5_NuQHamiF57lZygtWn4uQlCE4OQDkAKjvOZ

2. Огънят

3. Електрическата крушка

Електрическата крушка смята се, че е изобретил Томас Едисон през 1879 година

https://patents.google.com/patent/US223898A/en

Благодарение на изобретението по-късно Флеминг изобретява https://bg.wikipedia.org/wiki/Осцилираща_лампа_на_Флеминг първата лампа използвана като полупроводников диод. Където се използва ефекта на Едисон. 

4.Автомобилът.

Първият автомобил е бил създаден от Karl Benz през 1885 година

https://bg.wikipedia.org/wiki/Бенц_Патент_Моторваген

Първия шофьор е 39 годишната тогава през 1888 г  Bertha Benz изминала пътя от Mannheim до Pforzheim със нейните синове Richard и Eugen без позволението на съпруга си нелегално пропътува разстоянието и става първия шофьор в история.

Рано сутринта на 12-и август 1888-а фрау Бенц, без да пита мъжа си, взела самоходната му каляска, която вече имала медал от изложението в Мюнхен, но народът не виждал в нея нищо повече от куриоз, и потеглила на гости на майка си. Старата фрау живеела в Пфорцхайм, на 106 км от дома на Бенц в Манхайм. Със себе си Берта взела двама от синовете си - Евгени и Рихард.

Пътешествието станало неповторимо и останало записано в историята като първо подобно със самодвижещ се екипаж. Машината, известна като Benz Patent Motorwagen №3, до тогава се движела единствено по територията на работилницата, по близките улички и в изложбената зала. Смелата Берта не се уплашила от предстоящите трудности и успяла да се справи с всичко, изпречило се на пътя й.

По пътя първо й свършило горивото и тя си купила ново в аптеката - средството за почистване Лигроин. 

https://www.obekti.bg/tehno/12-avgust-1892-g-berta-benc-izvrshva-prvoto-dokumentirano-avtomobilno-pteshestvie

5.Печатната преса

Печатната преса https://bg.wikipedia.org/wiki/Печатна_преса  е била изобретена от  Johannes Gutenberg някъде около 1440 година

6.Телевизията

Телевизията е била изобретена от John Loge Baird През 1928 г. неговата компания извършва първото трансатлантическо излъчване на телевизионен сигнал. https://bg.wikipedia.org/wiki/Джон_Логи_Беърд Неговия телевизор е можел да показва 12,5 картини в секунда.

a1FmOZ1nrISsD_jes2RETQN_yMDoo6XjJ5RFb6B_bJPDgnnuHHhZyNOwJ-o8SwSIzTcI28rV-MGwwPu3J9MwAVQ1Zpb6T05jiZjdQa-B19mJkvmWcNPF9M9AsF0owICi9DrxSAi5

7.Компютърът

Компютърът е изобретен от  Charles Babbage,  както и въвежда и оформя концепцията за програмируемия компютър

http://www.da-fest.bg/DADict/index.php?title=БАБИДЖ,_Чарлз_(BABBAGE,_Charles)

8.Телефон 

Телефон е изобретен от Graham Bell през 1876 година. 

https://www.dw.com/bg/позвъняването-което-промени-живота-ни/a-5858830

9. Самолет

Самолетът е изобретен през 1903 година от братята Wright

https://bg.littlestprettythings.com/december-14th-the-wright-brothers-attempt-to-fly-their-wright-flyer-for-the-first-time-and-crash-2

10.Интернет

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Десете най велики имена в Компютърната информатика

1 Чарлс Бабидж

2 Ада Лъвгейс първия програмист в света

3 Уилсън Шокли първия трансистор

4 Фон Нюйман идеята за съвремения компютър

5 Джон Атанасов първия електронен компютър

6 Стив Возняк първия микрокомпютър

7 Конрад Цузе първи програмириуем коимпютър

8 Хюлериг първата пефокарта в света

9 Джак Килби първата ИС в света

10 Лари Пейкдж създадател на Гугъл

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 8 часа, acnekt написа:

3. Електрическата крушка

Електрическата крушка смята се, че е изобретил Томас Едисон през 1879 година

Цитат

Лампата с нажежаема жичка е създадена от А. Лодигин през 1872 г. Преобразува електричната енергия в светлинна енергия. Представлявала е стъклен балон, изпълнен с въздух, в който са запоени два дебели медни проводника, съединени с въглена пръчица. При пускане на ток през лампата въглената пръчица свети не повече от половин час и изгаря. През 1875 г. Томас Едисонизтеглил въздуха от балона и така удължил живота ѝ. По-късно, през 1890 г. А. Лодигин доусъвършенствал електрическата крушка, като поставил жичка от волфрам и изпълнил балона с азот.

https://bg.wikipedia.org/wiki/Лампа_с_нажежаема_жичка

 

Цитат

Например, Едисън не изобретява електрическата лампа. По-ранни изобретатели, като Джоузеф Суон, Хенри Удуърд, Джеймс Бауман Линдзи, Уилям Сойер и Хайнрих Гьобел разработват няколко проекта, които се оказват неудачни, поради краткия живот на лампите. Едисън взема характерните им черти и дава на своите служители задачата да произведат лампа, която да трае по-дълго.

https://bg.wikipedia.org/wiki/Томас_Едисън

Не се опитвам да се противопоставям на идеята на темата.
Просто искам да кажа, че истинските изобретатели винаги са оставали в сянка, а историята е собственост на капитала.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Топ 10 на най-великите лекоатлети

10. Майкъл Джонсън e легенда на световната лека атлетика.

Спринтьор на 200, 400 и 4 х 400 метра, сред най-бързите хора на планетата. Ставал е олимпийски шампион 4 пъти и световен – 8 пъти. Единственият, който е спечелил злато на 200 м и 400 м на една и съща олимпиада – Атланта'96. 

9. Флорънс Грифит-Джойнър 

Тя е носителка на 3 златни и 2 сребърни медала от олимпийски игри и световна рекордьорка на 100 и 200 метра гладко бягане. 

8. Йорданка Донкова

Родена е на 28 септември 1961 г. в с Яна, Софийско. Състезава се активно 25 години (1971-1996) под ръководството на треньора Георги Димитров. Има 2 олимпийски медала и 9 медала от европейски първенства. Най-силната й дисциплина е 100 метра с препятствия. В продължение на 27 години е световна рекордьорка в дисциплината 100 метра с препятствия 12.21 секунди. Рекордът е поставен в Стара Загора на 21 август 1988 г и е подобрен от американката Кендра Харисън. Поставя 4 пъти световен рекорд през 1986 г. Също така притежава рекорда на европейските шампионати 12.38 секунди, постигнат в същата дисциплина. Олимпийски шампион на летните олимпийски игри в Сеул през 1988 г. с олимпийския рекорд 12,38 секунди. Подобрен е чак на 7 август 2012 г. на Олимпийските игри в Лондон от австралийката Сали Пиърсън с резултат 12,35 секунди. През 1996 г. заедно с треньора си Георги Димитров прекратява своята състезателна кариерата. Спортист на годината заедно с Асен Златев за 1986 г.  На 9 април 2012 г. Йорданка Донкова е удостоена с най-високия държавен орден „Стара планина" I степен за изключително големите й заслуги към Република България в областта на физическото възпитание и спорта.

7. Пааво Нурми

Пааво Нурми е финландски бегач, най-добрият в света на средни и дълги разстояния през 20-те години на миналия век. Поставя световни рекорди на разстояния от 1500 м до 20 kм. Печели 9 златни и 3 медала от летни олимпийски игри между 1920 и 1928 г. Успехът му се дължи на систематизираният тренировъчен план, който ползва. Нурми е един от първите лекоатлети, които тренират целогодишно и е пионер в интервалните бягания. На Игрите в Париж през 1924 г. Нурми печели златните медали в бяганията на 1500 метра и 5000 метра, подобрявайки световните рекорди и в двете дистанции, въпреки че се провеждат в един ден. Печели още три златни медала от същата олимпиада.

6. Джаки Джойнър-Кърси

Тя е родена на 3 март 1962 година в щата Илинойс. Тя е една от най-знаменателните американски лекоатлетки. Състезава се в дисциплините дълъг скок, седмобой, както и спринтовите дистанции, многократна олимпийска и световна шампионка. Има три златни, един сребърен и два бронзови олимпийски медала. Списанието Sports Illustrated for Women я обявява за най-добрата атлетка на 20-ти век.

5. Джеймс Клийвланд "Джеси" Оуенс

Американецът Джеймс Клийвланд "Джеси" Оуенс e един от най-великите лекоатлети. Той е роден на 12 септември 1913 г като влиза в историята като четирикратен олимпийски златен медалист. Той участва освен в спринтовите дисциплини, също така и в скока на дължина. Поставя три световни рекорда и споделя четвърти за по-малко от час на състезанието Big Ten в Ан Арбър, Мичиган през 1935 година.  На Летните олимпийски игри в Берлин през 1936 година Оуенс печели световна слава с четири златни медала: на 100 метра спринт, 200 метра спринт, скок на дължина, и 4х100 м щафета. 

4. Сергей Бубка

Сергей Назарович Бубка е лекоатлет, който участва в дисциплината овчарски скок, като е най-успешният състезател в тази дисциплина в досегашната история на спорта. Роден е във Ворошиловград (сега Луганск), Украинска ССР на 4 декември 1963 г. От 1983 до 1997 г. е 6 пъти световен шампион, което е ненадминато постижение в света. Печели златен медал на олимпиадата в Сеул през 1988 г. Бубка подобрява световния рекорд 35 пъти и прави 43 скока над 6 метра. Той държи световния рекорд от 6,15 метра, поставен на 21 февруари 1993 г. в зала "Дружба" в Донецк, Украйна за цели 21 години, докато на 15 февруари 2014 г. французинът Рено Лавиени скача 6,16 метра в същата зала. От 2005 г. е президент на Националния олимпийски комитет на Украйна. Член е на Международния олимпийски комитет от 1999 г. и на неговия Изпълнителен комитет от 2000 г. През август 2015 г. е избран за първи вицепрезидент на Международната асоциация на лекоатлетическите федерации на конгреса на IAAF в Пекин (Китай). Депутат на Украйна от 2002 до 2006 г.

3. Стефка Костадинова

Стефка Костадинова е една от българските гордости в леката атлетика. Олимпийска шампионка и многократна носителка на европейски и световни титли, световна рекордьорка в дисциплината скок на височина. Понастоящем е председател на Българския олимпийски комитет. Стефка Костадинова е родена на 25 март 1965 г. в Пловдив. Кариерата си започва с гимнастика и плуване. Учи в Средно спортно училище „Васил Левски“ в град Пловдив.  Първият си скок над 2 метра прави на 25 август 1984 г. в София. След спортното училище, завършва спортен педагогически профил в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Има две олимпийски отличия - злато от Атланта 1996 и сребро от Сеул 1988. Държи световния рекорд в скока на височина от 209 см поставен на 20 август 1987 година в Рим на световното първенство. Има още две световни титли Рим (1987) и Гьотеборг (1995), пет световни титли в зала, европейска титла на открито, четири европейски титли в зала. През 1999 г. Стефка Костадинова става вицепрезидент на Българската федерация по лека атлетика. През 2002 г. е избрана за заместник-председател на Държавната агенция за младежта и спорта. На 11 ноември 2005 г. е избрана за председател на Българския олимпийски комитет, а четири години по-късно е преизбрана за втори мандат. На 9 май 2013 г. Стефка Костадинова е избрана за трети път като председател на Българския олимпийски комитет.

2. Карл Люис

Карлтън Фредерик Люис е носител на 10 олимпийски медала (9 златни и 1 сребърен) от Летните олимпийски игри от Лос Анджелис (1984), Сеул (1988), Барселона (1992) и Атланта (1996). Роден е на 1 юли 1961 година в град Бирмингам, Алабама. Повтаря подвига на Джеси Оуенс, постигнат в Берлин през 1936 година, който побеждава в лекоатлетическите дисциплини спринт на 100 м и 200 м, скок на дължина и щафетното бягане 4 х 100 м.  Повтаря рекорда на своя сънародник Ал Ертер - победител на 4 олимпиади (1956 - 1968, хвърляне на диск), като побеждава в 4 олимпиади в дисциплина скок на дължина. Изключителните му атлетически способности са довели до многобройни постижения и награди, включително до избирането му за "Спортист на века" от Международния олимпийски комитет.

1. Юсейн Болт

Юсейн Болт e поредният спортист, който влиза в десетката на най-великите лекоатлети. Той е носител на световния и олимпийски рекорд в бягането на на 100 метра - 9,58 сек. (поставен на 16 август 2009 година), на 200 метра 19,19 сек. (20 август 2009). Заради името и постижението му е наричан с прозвището "мълнията". Роден е в малкия град Шеруд-Кънтент, област Трилони, Ямайка. На 15 години печели злато и два сребърни медала на световния шампионат за младежи 2002 година в Кингстън. На световното младежко първенство по лека атлетика през 2003 година, става първи в бягането на 200 метра с резултат 20, 40 сек. През 2004 година става първи отново на 200 метра с резултат 19,93 сек. На шампионата в Ямайка през 2007 година Болт пробежава в дистанцията от 200 м., с резултат 19,75 секунди, подобрявайки с 0,11 сек. националния рекорд, датиращ от преди 36 години, поставен от Дон Куори. На Световния шампионат по лека атлетика в Осака, Япония 2007, завоюва сребърен медал, победен от американеца Тайсън Гей. През май 2008 година Болт преодолява стометровата дистанция за 9,76 секунди, което време е втори резултат в историята на тази дистанция, след световният рекорд на сънародника му Асафа Пауъл. По-малко от месец по-късно, на 31 май 2008, Болт пробежава в 100 м. дистанция с резултат 9,72 секунди, постигайки нов световен рекорд (предишният рекорд е 9,74 секунди). Става олимпийски шампион в Пекин 2008 с невероятният резултат от 9,69 сек., като дори няколко метра преди финала си позволява да намали темпото, поздравявайки публиката. Невероятното му представяне в Пекин продължава на 20 август, когато във финала на 200 м., завършва първи, с резултат 19,30 секунди, нов световен и олимпийски рекорд, с което подобрява рекорда на Майкъл Джонсън (19,32 сек), поставен на 1 август 1996 година по време на Олимпийските игри в Атланта.  На 16 август 2009 г., Юсейн Болт подобрява собствения си световен рекорд от Олимпиадата в Пекин. Новото му постижение е 9,58 секунди, което го прави най-бързият човек за всички времена. На 20 август 2009 г. на Световното първенство поставя нов Световен рекорд в дисциплината 200 метра, с постижение 19,19 сек.  На Олимпиадата в Лондон печели златните медали в бяганията на 100 и 200 м, съответно с олимпийски рекорд от 9,63 секунди и 19,32 секунди. По този начин става единственият спринтьор в историята на олимпийските игри, който успява да защити титлите си и в двете дисциплини. 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Жак Ив Кусто.

Това е, момченца и момиченца. 

Добре, не разбирате... 

Тогава Райнхолд Меснер? 


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 9 часа, тoчкaтa написа:

https://bg.wikipedia.org/wiki/Лампа_с_нажежаема_жичка

 

https://bg.wikipedia.org/wiki/Томас_Едисън

Не се опитвам да се противопоставям на идеята на темата.
Просто искам да кажа, че истинските изобретатели винаги са оставали в сянка, а историята е собственост на капитала.

Ъхъ. 

И, откакто евреите превзеха банките, историята е еврейска. 

Например така широко рекламираният от евреите Айнщайн няма нищо откривателско в така наречените СТО и ОТО. 

Не са негови, откраднал ги е, и не го е било срам да ги присвои пред целия свят. Евреин, повече обяснение няма нужда. И еврейската световна общност рекламира него и подтиска истината - световните медии, също както и световните банки, са изключителна еврейска собственост. 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гост
преди 50 минути, Иванчов написа:

Жак Ив Кусто.

Това е, момченца и момиченца. 

Добре, не разбирате... 

Тогава Райнхолд Меснер? 

Брейй... поредния арогантен професор :giggle1:

Не цапай на  темата бре трол-ейбус 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Топ 10 призрачни хотели

1. Parador De Cordona, Испания

В хотел Parador de Cardona в небезизвестната Torre de la Minyona („Кулата на госпожиците“) в Испания все още се поддържа жива легендата за Аделайде – дъщерята на графа на Кардона. Духът ѝ обитава стая 712. Предлага се средновековен интериор с характерните за епохата тавани с куполи, каменни зидове и вътрешни дворове.

cardona.jpeg

grusel.jpeg

2. The Stanley, САЩ

В хотел The Stanley се е усамотявал дори самият Стивън Кинг, за да напише един от най-известните си романи: „Сиянието“ (The Shining, 1977). Дали е случайно, че и до днес от време на време се чуват призраците на играещи си деца в стая 418? Разположен е в подножието на Rocky Mountain National Park в Колорадо, а интериорът му е изпълнен със старинни, тежки дървени мебели.

stanley.jpeg

stanley2.jpeg

3. Relais Castello Bevilacqua, Италия

През ХIV век търговец построява крепостта, за да защитава страната си, но след пожар през 1884 г. гласът му продължава да се чува из градината. Днес това е 4-звезден хотел-замък в провинция Верона с изискана средновековна атмосфера във венециански дух.

bevilacqua.jpeg

bevilacqua2.jpeg

4. The Langham Hotel,  Англия

The Langham Hotel се намира в Лондон. В стая 333 един дух все още извършва чудовищните си дела. Твърди се, че някога млад лекар убил жена си, а после се самоубил. Оттогава гости на хотела непрекъснато съобщават за необясними явления. В 5-звездния хотел от 1865 г. са живели кралски особи и знаменитости. Кой би искал да се лиши от духовете на подобно място?

langham.jpeg

langham2.jpeg

5. Villa Traiano, Италия

Това е хотел с 4 звезди в Беневенто. Известните „Вещици от Беневенто“ от XII век са вероятната причина за смущаването на реда и спокойствието в този район. И до ден днешен преди началото на зимата те пеят и танцуват в мъгливите есенни нощи.

traiano.jpeg

traiano2.jpeg

6. Domus Selecta Castillo De Buen Amor, Испания

Хотелът се намира в регион Саламанка и е замък от XI век. Според много легенди, в стаите му се случват необясними явления. Има не малко разкази за мистериозни викове посред нощ и скитащи духове на мъртъвци. Някои от стаите на старата пясъчно-каменна крепост се намират в малки кули, а подземните тъмници са превърнати в ресторант.

amor.jpeg

amor2.jpeg

7. Hotel Del Coronado, САЩ

Намира се в Сан Диего. Тази луксозна къща, според преданията, е обитавана от духа, известен от филма "Някои го предпочитат горещо" с Мерилин Монро и Тони Къртис. Той е на млада жена, която умира там през 1882 г. при мистериозни обстоятелства. Хотелът дори е обявен за национален паметник през 1977 г. заради най-старата си част – голямото дървено фоайе.

coronado.jpeg

coronado2.jpeg

8. Dunsley Hall Country House, Англия

Разположен е в Уитби. През 1890 г. в този пълен с исторически сгради град отседнал Брам Стокър, авторът на романа „Дракула“. Престоят там явно го е вдъхновил, след като руйните на тамошното абатство стават основна сцена за неговия роман на ужаса. Всички стаи в хотелa са обзаведени с големи легла и тежки полилеи. Интересно дали в нощните шкафчета можете да откриете романът „Дракула“.

house.jpeg

house2.jpeg

9. Dr. Holms, Норвегия

Намира се в град Гейло. Една жена се самоубива там през 1926 г., след като хванала съпруга си в леглото с друга жена. Днес призракът й витае из лобитата на дървената сграда в стил швейцарска хижа и най-вече в стая 320.

holms.jpeg

holms2.jpeg

10. Casa Wagner Sighişoara, Румъния

Разположен е в Сигишоара. Стигаме и до родното място на жестокия владетел Влад ІІІ, който, всъщност, е прототипът на граф Дракула. Стаите с дървени мебели в античен стил, тежки килими и специфична декорация определено поддържат вампирска атмосфера.

sighisoara.jpeg

sighisoara2.jpeg

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гост
преди 12 минути, Иванчов написа:

Васче тъпо, 

можеш ли да коментираш Кусто или Меснер? 

Можеш ли да коментираш Нобеловата награда на айнщайнчето? 

Защо не,но с такива предубедени индивиди като теб не виждам смисъл...

И по-внимателно с определенията за IQ ;) 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 2 минути, Васкo написа:

Защо не,но с такива предубедени индивиди като теб не виждам смисъл...

И по-внимателно с определенията за IQ ;) 

Коментирай, моля, умнико, Нобеловата награда на Айнщайн. 

Аз мога да я коментирам, но не преди теб, щот си по-умен. 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 5 минути, Иванчов написа:

Коментирай, моля, умнико, Нобеловата награда на Айнщайн. 

Хайде спри да цапаш темата, има достатъчно такви в които да го правиш! 

 

10 странни закона  от целия свят. 

В Ню Джърси е незаконно да носиш бронежилетка, докато извършваш престъпление.

Глобите за нарушение по пътя във Финландия се смятат от процент от това, колко пари изкарваш.

Маргаринът е незаконен в Мисури ( Щат в Америка).

Незаконно е да умреш в Парламента в Лондон, Англия.

В Сингапур е забранено да дъвчеш дъвка на обществени места.

Във Франция, можеш легално да се ожениш/омъжиш за мъртвец, ако си бил сгоден за него, преди да умре.

Да се целуваш на публично място е незаконно в Дубай.

Незаконно е да караш мръсна кола в Русия.

Да си дебел е незаконно в Япония.

Тибетските монаси трябва да искат разрешение, за да се преродят. 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гост
преди 6 минути, Иванчов написа:

Коментирай, моля, умнико, Нобеловата награда на Айнщайн. 

Аз мога да я коментирам, но не преди теб, щот си по-умен. 

преди 8 минути, Васкo написа:

.... с такива предубедени индивиди като теб не виждам смисъл...

 

Кое не ти стана ясно от по-горе написаното?
Неприятен събеседник си.
Лек ден,нямам намерение да си амортизирам клавиатурата в безмислена "комуникация" с теб.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Все още не съм чул коментар за Нобеловата награда на Айнщайн. 

А той влиза в десетката "най", нали? 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 18 минути, Иванчов написа:

Все още не съм чул коментар за Нобеловата награда на Айнщайн. 

А той влиза в десетката "най", нали? 

Темата е за топ 10. Класация, а що се отнася за Айнщайн получил е Нобелова награда за фотоелектричния ефект https://bg.wikipedia.org/wiki/Фотоелектричен_ефект, който Планкт  го обеснява хипотетично, а Херц го открива или обеснява през 1887 година. Като Бекерел го демонстрира  https://bg.wikipedia.org/wiki/Антоан_Бекерел през 1839 година.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави ново...