Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Ратникъ

Бял фронт - Храната през погледа на националиста

Препоръчан отговор


Може да се каже, че Ницше е като земно съответствие на Скандинавския Бог Хеймдал, който тръби с рога Гялархорн, обявявайки началото на Рагнарьок и идването на множество Хтонични/Елементални сили (като Фенрир, Йормунганд, гигантите Йотуни и т.н.), които ще обявят война на Боговете. Хеймдал предупреждава Боговете за началото на Рагнарьок, но Ницше съобщава на човечеството, че Залезът на Боговете вече е започнал, ние вече живеем в този период. Светът на човечеството е потопен под „водата”. В същото време обаче Ницше насърчава идването на Елементалните гиганти (Титаните) чрез своята идея за Свръхчовека, човек, който сам си създава и налага закони.„Отличително за Бронзовата Епоха е отприщването на принципите, които са подходящи за войнската прослойка, а именно гордостта, насилието и войната. Съответстващият мит е този за бунтът на Титаните или Луцифер, или за опита на Прометей да открадне Олимпийския огън. Епохата на „гигантите” или на Вълка, или на „елементалните същества” е равна на алегорията, която съществува в различните традиции и е запазена чрез легендите и митовете на различните народи.”

Една от най-важните нужди на хората е Храната. В днешно време храната се произвежда в невероятно изобилие от Системната индустрия и затова не се замисляме много за нея. Но ако целта ни е да бъдем независими от тази система и евентуално да я заменим, тогава не бива да пренебрегваме алтернативните видове производство на храна.

Сегашният вид земеделие не може да се поддържа дълго време. Изкуствените торове увеличават продукцията, но превръщат почвата в стерилна пръст. И тъй като добивът на нефт намалява, всички цени се покачват, включително и тези на хранителните продукти.

Пермакултурата е сравнително нов подход към производството на храна, който не разчита на изкуствени торове или на сложни машини, но има потенциала да бъде по-продуктивен от общоприетото съвременно земеделие.

Работейки с природата, а не срещу нея.

Общоприетите земеделски методи не са породени от разбирането на природата, а от опитите ни да я подчиним на нашите прищявки, с цел да направим животите си по-удобни. С течение на времето обаче се разрушава почвата и се усложняват проблемите. Посевите ни биват нападани от вредители и зарази, които изискват още по-сложни методи за контрол на вредителите. Земята става все по-неплодородна, което води до използването на огромни количества изкуствени торове.

Биолозите и ботаниците са изучавали растенията и животните по научен начин вече стотици години, но общо взето техните открития не се използват от земеделците и земеделската индустрия. Пермакултурата се е породила точно от прилагането на нашето съвременно научно разбиране от екологията, за да подобрим производството на храна.

Истината е, че горите са далеч по-продуктивни от нивите, независимо дали става дума за отглеждане на животни или растения, и на всичкото отгоре не се нуждаят от човешка намеса. Гората няма нужда от поливане, оране, садене, торене или защита от вредители. Гората просто си расте сама и увеличава продуктивността си с течение на времето. Нивата на практика е екологичен вариант на принципите на комунизма. Много добре изглежда на теория, но не се получава на практика, просто сме се научили да заобикаляме огромните проблеми, които се пораждат от тези земеделски методи.

Като националисти трябва да се научим да работим заедно с естествения ред, не против него. Така че е напълно логично да разберем как функционира гората и да използваме наученото за нашето земеделие.

Основни принципи и понятия:

Какви са някои от проблемите свързани със земеделието и какво можем да научим от природата, за да ги избегнем?

Първият е орането. То винаги е било трудоемко и бавно. Целта му е да се увеличи плодородието на почвата чрез разместването на слоевете й. Това създава бактериална активност и приближава долните минерали по-близо до повърхността. Но с течение на времето почвата става все по-неплодородна. Разместването на слоевете всяка година пречи на формирането на (почвен) хумус, който представлява мека почва, пълна с бактерии. Евентуално всичките бактерии в почвата умират и минералите се изчерпват. Орането е лоша идея.

Нека обърнем внимание и на пестицидите. Защо отделяме толкова много време и пари за това да засипваме растенията с пестициди или изобщо да премахваме вредителите? Защо понякога губим цели реколти заради зарази? Това никога не се случва в стабилни екосистеми. Всеки „вредител” има естествени хищници и ако реда в околната среда не е нарушен, всички проблеми се решават сами. Създаването на огромни полета, насети само с един вид растение, води до идеалното място за виреенето на вредител, който се храни с растението и не остава място за хищник, който да контролира броя на вредителя. Вместо това пермакултурата не обръща внимание само на едно растение в цяла нива, а създава разнообразно място, където виреят различни насекоми и животни.

Ами торовете? Всеки сезон земята става все по-бедна на минерали и бактерии. Общоприетото земеделие се справя с това, като изсипва химични торове, за да обогати почвата отново по изкуствен начин. Евентуално това води до ерозия на почвата (плодородната земя се превръща в безплодна „пустиня”). При пермакултурата се сеят различни видове растения, като се смесват спрямо тяхната нужда от минерали и начин, по който обогатяват почвата. Също така, вместо да се премахват напълно растенията всеки сезон, неядливата част от растенията се оставя на полето, за да се разгради по този начин, обогатявайки почвата.

Сеенето също е голяма загуба на време и ресурси. Част от това е неизбежно, но много растения са многогодишни, т.е. не е нужно да се садят всеки сезон. Пермакултурата винаги предпочита многогодишни растения пред едногодишните, защото първите стават все по-продуктивни с течение на времето.

Това са няколко от основните разлики между общоприетото земеделие и пермакултурата. И все пак има много други принципи, които трябва да научим.

Предимства и недостатъци:

Очевидният недостатък на пермакултурата е това, че не използва типичните чисти и порядъчни полета, които могат да се обработват по механизиран и автоматизиран начин, а се ориентира към градините с широка разновидност от растителни видове, които не са организирани по редове. Това означава, че трудът, свързан с поддръжката на градината, е сравнително малък, но трудът, свързан с обирането на реколтата, е много повече. Не може да се извършва с машини.

Земята, върху която се практикува пермакултурата, ще става все по-плодородна с течение на времето, дори и без допълнителни човешки усилия. След като пермакултурната градина вече е създадена, може да си тръгнем и да се върнем след години и все пак всичко ще е наред в нея, с много малки промени. За сравнение една нормална ферма ще бъде напълно унищожена, ако не й се обръща внимание дори и за кратък период от време.

От друга страна, най-вероятно ще се отглеждат различни видове храна от общоприетите земеделски норми по простата причина, че ще се избират правилните видове растения, съобразно климата, географията и други природни характеристики на земята. Това може да доведе до смяна на рецептите и на диетата като цяло.

Диета:

Това е най-голямото предизвикателство, на което пермакултурните книги по принцип не обръщат внимание, защото ги пишат хипита. Пермакултурата се отдалечава от отглеждането на зърнени култури, тъй като това е твърде трудоемко без машини (или животни за работа). Според писателите това не е проблем, тъй като плодовите дървета и различните градински плодове произвеждат повече на квадратен километър.

Проблемът е, че хората имат нужда от протеини и калории, за да са здрави. Това е нещо, което повечето растения, с изключение на варивата и зърнените култури, не съдържат в големи количества. Заради това, да си вегетарианец и да ядеш само плодове, ядки и други многогодишни растения, би довело до недохранване.

Нужно е да си набавяме и животински храни, дори и да става дума само за млечни продукти. Но тук изниква и следващият проблем. Животните обикновено биват хранени със зърнени храни. И проблемът си остава.

Решението за това е иновация в отглеждането на животни. Вместо да се затварят в празни полета, трябва да се поставят в стабилни екосистеми, в които има източници на храна (но не и хищници) и подслон. Прасетата могат да ядат почти всичко. Кокошките ядат насекоми и други вредители. Техните изпражнения също така ще повишат плодородието на земята. Някои хора вече са започнали да експериментират с това до различни степени.

След като имаме добър източник на протеин и енергия (мазнини), диетата става по-устойчива и хранителна, без да има нужда от храна, произведена от Системата.

Заключение:

Национализмът има като свой принцип придържането към природните закони. Като вземем това предвид, става ясно, че трябва да се откажем от вредните и неестествени земеделски практики, които нашата пропаднала цивилизация използва, и да използваме по-разумен подход.

Не, не започваме да се превръщаме в хипита.

При пермакултурата важното е да се произвежда храна по най-ефективния начин, като се взима предвид времето, площта и разходите на ресурси. Борбата срещу системата изисква максимизиране на ресурсите и това да не се набиваме на очи.

Но не само това е важно.

Не само че се борим срещу корупцията в системата, ние въвеждаме един нов свят, един нов ред. Храната е най-основната човешка нужда и основна част от съществуването ни. Но ако искаме да променим начина на производство на храна, трябва да променим и обществото до определена степен.

Източник: Бял фронт - Храната през погледа на националиста

%25D0%25B4%25D0%25B4%25D1%2581%25D0%25B0%25D0%25B4%25D1%2581%25D0%25B0%25D0%25B4%25D0%25B0.png

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 3 часа, Ратникъ написа:

Не, не започваме да се превръщаме в хипита.

т.е. в някакъв етап хората могат да се объркат, да сметнат, че сте за свободна любов, опиати, рокендрол, ненасилие ? Има ли основания за такова объркване в политическата ви програма? Наблягам на политическа, но не съм запознат и с философията на движението. Храната ли е единственото което ви занимава?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Бошке Миле Китеч! Какви пасти за полиране на мозъка ползвате бе хора?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 22 часа, Търсещ истини написа:

т.е. в някакъв етап хората могат да се объркат, да сметнат, че сте за свободна любов, опиати, рокендрол, ненасилие ? Има ли основания за такова объркване в политическата ви програма? Наблягам на политическа, но не съм запознат и с философията на движението. Храната ли е единственото което ви занимава?

Някои от тези думи носят много, ама наистина много разтегателност и багаж със себе си, като могат да бъдат интерпретирани и раздърпани по почти всякакъв начин. Ние сме твърдо против разврата и употребата на наркотици. Развратът е протиоприроден, а употребата на наркотици всички знаем защо няма място в живота на човека, както и всички вредни навици.

Политическа? Това също е дума, която може да бъде изкривявана по какъв ли не начин.

http://prikachi.com/images/674/9641674y.png

Това е една конкретна статия спрямо компонент от националистическия светоглед, следващ Природата.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 4 часа, Ратникъ написа:

Политическа? Това също е дума, която може да бъде изкривявана по какъв ли не начин.

Моля, уточнете съдържанието, което влагате. в Политическа. Имам предвид, че  цените истината и смятате другото за лъжа, съобразно сайта.

Цитат

В основата на начинът ни на живот е вярата, че животът винаги е бил и винаги ще бъде управляван от природни закони и зависимости, изградени и прилагани в рамките на милиони години от Висша сила, която ние, като нейни деца, няма да можем да разберем за сравнително краткото ни време на съществуване, което е само миг в безкрайния цикъл на борба, жертви и дела, позната като „живот“. За някои тази сила е Господ Бог, за други е просто Природата, за трети може би е Карма или Съдбата, но в крайна сметка фактът е налице- тази сила е реална. Тези, които разбират това, също така могат да разберат защо я наричаме с универсалното име „Истина“, и понеже всичко различно от Истината е лъжа, сме страстни врагове на всеки, който я отрича или пренебрегва.

Разбирайки естеството на Истината и това как тя работи, за нас единственият естествен начин на мислене е пълното себеотрицание- като временното явление, което както е всеки един индивид, живял на тази планета, така сме и самите ние- и стопроцентовата саможертва в името на нещо по- велико от който и да е човек, олигарх, учен или цар- нашия народ. Не сме достатъчно малоумни да живеем с идеята, че този живот е създаден само и единствено за да можем ние, като индивиди, да му се наслаждаваме. Врагове сме на този тип мислене, защото той води до апатия към всичко, което е извън живота на даден индивид, което води до бум на дегенерацията, забрава или омаловажаване на делата на предците ни и незаинтересованост от бъдещето на нашия народ.

 

 


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Допускам, че освен Истината съществува и нещо Непознато, което още не сме изучили за да решим истина ли е, лъжа ли е. Примерно рекламира някой прах за пране (най- простото), че пере най- добре.  Ние за истина ли да го смятаме или за лъжа? Имаме ли сетиво за да оценим сами или ще се доверим на продавача? 

Въпросът за Истината, който Бял фронт поставя е наистина философски, многостранен и интересен.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Това е нашият светоглед, безмилостно преследване на Истината. Ние не просто ценим Истината, ние сме нейни яростни привърженици, тъй като тя е единственото правилно нещо за насока на човечеството, защото е създадена от онази Върховна сила, която е сътворила всички ни.

преди 16 часа, Търсещ истини написа:

Допускам, че освен Истината съществува и нещо Непознато, което още не сме изучили за да решим истина ли е, лъжа ли е. Примерно рекламира някой прах за пране (най- простото), че пере най- добре.  Ние за истина ли да го смятаме или за лъжа? Имаме ли сетиво за да оценим сами или ще се доверим на продавача?

Това "непознато" (умишлено с малка буква) няма много общо, защото не е част от някаква Свръх сила, чиято същност не зависи от нас. Това "непознато", за което ти говориш, е просто част от комуникацията между хората, социалността ни и тн. Има една единствена Истина, докато съществуват много лъжи. Когато говоря за това, винаги първо ми възниква примерът за 2 + 2. Е, 2 + 2 = 4, както знаем. Това не подлежи на спор, нито на някакви философски и абстрактни интерпретации поради простата причина, че това е Истината, това не зависи от нас. Всеки един различен резултат от 4 е лъжа. Точно, кратко и ясно - една Истина, много лъжи.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 8 часа, Ратникъ написа:

Има една единствена Истина, докато съществуват много лъжи. Когато говоря за това, винаги първо ми възниква примерът за 2 + 2. Е, 2 + 2 = 4, както знаем. Това не подлежи на спор, нито на някакви философски и абстрактни интерпретации поради простата причина, че това е Истината, това не зависи от нас. Всеки един различен резултат от 4 е лъжа.

Разбрах. 2 + 2 = 4. Съгласен съм. Мисля, че всеки след 6 г. възраст е съгласен, което е добра вест.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
на 1.09.2019 г. в 3:03, Ратникъ написа:

...

Ти отглеждаш ли някакви култури възоснова на описаните принципи. Или някой от познатите ти? Можеш ли да се позовеш на нечий опит някъде по света, а не само на теория, която в някои отношения аз поне намирам за съмнителна.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

По всичко изглежда, че националистите никога не са се гърбили на нива, инак много му разбират на земеделието.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Както вече съм казвал в друга тема, когато просто нямаш нищо за казване, е най-добре да замълчиш, а не да плямпаш неща, за да се проявиш като много остроумен в тема за светоглед, от който си нямаш и на представа, а и не искаш да имаш. Но как да разбираш неща от типа на "как работи природата", след като водиш безпътен и разпуснат живот на 40+ години и ежедневието ти горе-долу се базира върху пускане на закачки във форуми.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 3 часа, Ратникъ написа:

 Но как да разбираш неща от типа на "как работи природата", след като водиш безпътен и разпуснат живот на 40+ години и ежедневието ти горе-долу се базира върху пускане на закачки във форуми.

Наистина

преди 18 часа, Shiniasu написа:

Ти отглеждаш ли някакви култури възоснова на описаните принципи. Или някой от познатите ти? Можеш ли да се позовеш на нечий опит някъде по света, а не само на теория, която в някои отношения аз поне намирам за съмнителна.

Това е много важно, защото практиката е критерий за истината 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

В много случаи се доверяваме на авторитети, които ни дават истината в готов вид (е, не може всичко да проверим сами). Аргументът Magister Dixit важи в много спорове между хора изпитващи уважение към един и същ учител.

Някога, като са кажели "Пише го у Аристотел", значи неоспоримо е. Така че доверието в учителя става определящо за Истината, което не е съвсем категорично. Не всеки учител е Аристотел или Ницше.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 9 часа, Търсещ истини написа:

Това е много важно, защото практиката е критерий за истината 

To практиката да не е, като светогледа или пък земеделието, като идеологията. Не знам кой зарибява тези деца с гол патриотизъм, но никак не им прави добра услуга.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави ново...