Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

barbuncela

Умберто Еко: България прилича на смъртник, чакащ примирено съдбата си.

Препоръчан отговор


Един политически анализ на положението в България, или пророчество или както искате го  наречете, направен от  Умберто Еко през 2013 година. Един анализ който в пълна сила важи и сега!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Тези, които мислят за бъдещето емигрират, а тези, които останат, биват смазани

 

Звучи тъжно и страшно, но предсказанията на известния семиотик и структуралист Умберто Еко за България се сбъдват. Преди няколко години по повод на излизането на българския пазар на последната му книга „Пражкото гробище“, авторът на „Името на розата” даде интервю за Дарик, което днес е забравено. Припомни ни го нашият приятел от Фейсбук Бончо Попов. Предупрежденията на Еко звучат потресаващо актуално днес, защото успя в аванс да разчете знаците на обществен разпад и родната действителност. 

Наблюдавам вашата страна отдавна и знам, че тука нещата се случват или с голяма доза закъснение, или изобщо не се случват.

Интересни сте ми. Виждате ли, навсякъде около вас ври и кипи, светът се променя. Свидетели сме на революции и протести, като започнем от арабския свят, минем през Щатите, Европа и стигнем до Русия. Хората се обединяват в опит да задават въпроси, да търсят отговори и да предизвикват промени. България е една от малкото страни, в които някак си тези неща остават извън кадър и обществото не реагира или, ако го прави, то е вяло и апатично, да не кажа безлично. По скоро някак си по задължение, а не с истински хъс и емоция.

Не градя впечатленията си само от последните години, но и от времето, когато Източна Европа преживяваше това, което сега преживява арабският свят. И тогава във вашата държава промяната премина някак си спокойно, лежерно, да не кажа, че това, което трябваше да стори обществото, бе сторено от комунистическата върхушка. Вие бяхте и си оставате прецедент, властимащите свалиха сами себе си, пребоядисаха се и отново поеха управлението, докато обществото им ръкопляскаше по площадите, имитирайки някакви опозиционни митинги, дори не и протести.

Обществото ви прилича на подритван от тълпата човек, оказал се не по своя воля в центъра на протест, опитващ се да си пробие път през множеството, но вместо това понесен от него. Този човек не знае на къде го водят, не знае какво се случва, не желае да участва в този протест, но не знае как да излезе от тълпата. Единствената му цел е да се отскубне и да намери сигурно място, откъдето да може да наблюдава ставащото, но не и да участва.

Ако погледнем държавата ви като цяло, то тя привлича внимание именно със странното спокойствие, царящо в нея. Независимо какво, къде, как и защо се случва, това сякаш не оказва особено влияние върху България. Реакция няма. Прилича на смъртник, чакащ примирено съдбата си, такава, каквато Бог му я е отредил.

За съжаление не. Според мен България е една умираща, изчезваща държава, чието общество е загубило способността си да реагира адекватно на наглостта на подлеците, наметнали върху си наметалата на демокрацията и пазарната икономика и представящи се за политици и бизнесмени. Нима е възможно в 21 век, в пределите на Европа, изграждането на пътища и метро да бъде считано като огромно постижение, откриването на пречиствателни станции, обновяването и ремонтирането на различни сгради да бъде значимо събитие? Та това са нормални функции на държавата. Какво значимо достижение е това да асфалтираш път, докато другите строят космодруми, изследват космоса, създават иновации и развиват модерни технологии? Можеш ли да се хвалиш, че по улицата няма дупки, докато по тротоарите не можеш да вървиш? Че строиш църкви, а закриваш болници? Че прокарваш пътища, докато се обезлюдяват градове и села?

Не е тайна, че вие се топите. И то не бавно и полека, а със скорости, огромни в исторически план. Вие сте единствената държава в Европа, която действително е заплашена от изчезване и дори наименованието България да продължи да съществува, то хората, населяващи тази територия надали ще имат нещо общо с българите, или ако имат, то ще толкова, колкото общо имат българите с траките. Такъв процес на изчезване на дадена нация е рядкост да се наблюдава, особено в съвременния свят, затова и вие представлявате интерес за редица изследователи и за мен в частност.

От това, което виждам, не бих могъл да ви обнадеждя. Обществото и не само вашето се дели на три части: Такива, които са забили поглед в миналото; такива, които живеят изцяло в настоящето и такива, които гледат  в бъдещето. Тези, които са се втренчили в миналото, се гордеят с постиженията на предците си, но са неспособни да им подражават, именно защото живеят с миналото и не осъзнават реално протичащите промени около тях. Те дърпат страната назад, искат да върнат това, което е било, но нещата се променят и това, което е вършило работа вчера, днес я спъва. Ако вашият княз Борис бе като тях, то надали щяхте да имате азбука и собствена писменост.

Тези, които живеят в настоящето, те се интересуват само от себе си, ден за ден, всеки ден. Едни заради бедност – душевна и материална, други заради алчност! Едните са обзети от страх, стрес и апатия, а другите от корист, завист и жажда за плътски удоволствия! Те смятат, че парите са основното средство, което ще реши проблемите им, ще им даде сигурност и стабилност. Те са жертва на промените и вярват, че с пари могат да си осигурят един остров на спокойствието, където спокойно и блажено да изживеят дните си, без да се налага самите те да се променят. Те живеят в безвремие, в едно безкрайно тягостно настояще, вкопчили се в днешният ден, страхуващи се от утрешния. От тях не можеш да очакваш нищо, те не могат да се борят, защото не знаят за какво.

Тези които живеят с мисълта за бъдещето, те са хората, които движат света. Те осмислят това, което е било и това което е в момента, и чертаят пътя на бъдещото развитие. Те са откривателите, мислителите и идеолозите на обществото. Те са строителите на новите обществени взаимоотношения, на хуманизма. Те са тези, които търсят смисъла на живота.

За съжаление, при вас тези, които гледат към бъдещето, са подложени на убийствен натиск да бъдат претопени в останалите две групи. На тях не им се дава поле за изява, нямат възможност да развият и реализират идеите си. Тези хора, обаче, не приемат и никога не са приемали с примирение наложените им ограничения, и не са се поддавали на натиска на апатичната маса. Те търсят място, където могат да осъществят мечтите си, без да се страхуват от неизвестното, без да се задоволяват с илюзорната моментна сигурност. България не е това място – там тези които мислят за бъдещето емигрират! А тези, които останат, биват смазани.

Пагубното за България е, че нейните управници са само люде, принадлежащи на първите две групи. Те дават за пример миналото, без да имат поглед върху бъдещето. Те следват чужди указания, чужди напътствия и служат на чужди интереси, в името на собствената си настояща моментна облага. Те са празни, кухи, безидейни. Те сочат грешките на миналото, за да оправдаят настоящето, докато се страхуват от бъдещето. Това е вашият елит.

Всъщност има място и за оптимизъм. Може би България е първата глобална държава. Тя ще е първата, която ще се разтвори в новия свят, и нейните чеда, гледащи в бъдещето, ще станат водачи на земното население. Виждаме, че доста българи и хора с български корени заемат престижни политически и научни постове в целия свят. Един ден светът ще бъде обединен в една общност – планетата Земя и може би българите са тези, които поставят началото на този процес, давайки пример на целия свят със спокойното приемане на смъртта на националната си държава. Българите няма да умрат, не и тези, които гледат в бъдещето, те просто ще се наричат земляни.

източник

Редактирано от barbuncela (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Перфектен анализ, но пророчеството, което съм цитирала, няма да се сбъдне.

Бъдещето принадлежи на националните държави.

 

Цитат

Всъщност има място и за оптимизъм. Може би България е първата глобална държава. Тя ще е първата, която ще се разтвори в новия свят, и нейните чеда, гледащи в бъдещето, ще станат водачи на земното население. Виждаме, че доста българи и хора с български корени заемат престижни политически и научни постове в целия свят. Един ден светът ще бъде обединен в една общност – планетата Земя и може би българите са тези, които поставят началото на този процес, давайки пример на целия свят със спокойното приемане на смъртта на националната си държава. Българите няма да умрат, не и тези, които гледат в бъдещето, те просто ще се наричат земляни.

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

държавицата на умберто еко е цъфла и  вързала

 с гей паради и разврат и мафия и наркоманизирано общество

той ще говори за  живот ден за ден 

 

проблема на българина е европа  безморалната

 проблема на българина  са маргинализираните  чичковци и дядовци и лелки който  дават акъл налево и надесно

а в училище са били  тройкари 

реално двойкари 

проблема е че точно в тези хора са парите и връзките .

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Това преди няколко години май беше пуснато в Бъзикилийкс, ако не бъркам. Което не пречи нещата написани там да са истина...


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

А това доколко е сигурно, че са негови думи? Защото този израз ""или ако имат, то ще толкова, колкото общо имат българите с траките"" ме кара да се съмнявам, защото всъщност имаме много общо с траките.  

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 минута, Michigan111 написа:

А това доколко е сигурно, че са негови думи? Защото този израз ""или ако имат, то ще толкова, колкото общо имат българите с траките"" ме кара да се съмнявам, защото всъщност имаме много общо с траките.  

Като какво например? Май точно нищо общо с траките. Е, има малки изключения от няколко думи в езика като Марица например. Май езикът ни е славянски, битът и културата - също. Естествено, силно изменени от времето. По някое време е доминирала прабългарската военна организация, но днес е еднаква с организацията на останалите народи. Дефакто, в езика ни има много повече гръцки, римски, турски, руски, английски и френски думи отколкото тракийски. Другото - абсолютно нищо. Та, ако имаме нещо общо с траките, то сме си направо близнаци с гърците, турците и т.н. Къде е един тракиец, с неизучен отмрял език, езичник, без държавност, с племенна военна организация, без писменност, с могилни погребения и един днешен българин, който дори христянизиран, говори славянски език? Май дали не сме монглоидни афроамериканци с австралийски корени придошли от Сибирско? Това ще да е, няма какво друго да.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не съм сигурен дали анализът е на Умберто Еко но е Абсолютно точен. Може и да ни боли но всъщност е точно така.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Този текст не е на У. Еко - честно казано за толкова години така и не схванах каква е идеята, да се пишат анонимни критически текстове, които за да се разпространят успешно се приписват на някоя известна личност, макар и с уточнението, че е фейк. Чергара преди доста години така бе стъпал баш както не трябва, да натика неква страшна глупост за написана от Левски - късмет извади, че тогава някои хора не го разбраха кой е.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Щом по-горната статия е фейк и не е истина. Ето нещо от Петко Славейков

КОЙ УПРАВЛЯВА ДНЕС БЪЛГАРИЯ

Средец, 13 октомври, 1886г.

https://www.slovo.bg/old/prs/koyupr.htm

А засега ще свършим, като кажем, че работата отива “ченгене чалар, кюрт ойнар, бен бойле уюн гьормедим”[

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 33 минути, insec написа:

Този текст не е на У. Еко - честно казано за толкова години така и не схванах каква е идеята, да се пишат анонимни критически текстове, които за да се разпространят успешно се приписват на някоя известна личност, макар и с уточнението, че е фейк. Чергара преди доста години така бе стъпал баш както не трябва, да натика неква страшна глупост за написана от Левски - късмет извади, че тогава някои хора не го разбраха кой е.

Ами ясно защо се приписват на авторитети. Защото робуваме на авторитетите. Не гледаме какво е казано а кой го е казал. Ето и сега . Толкова ли е критично важно това дали е написано от този или онзи та дискусията завива в тази посока. За мен материалът има стойност като добър анализ а другото са "подробности от пейзажа"  Да, съгласен съм с теб че повече звучи като написано от българин с пословичната ни склонност да се вземаме за нещо уникално дори и в отрицателното , но не бих казал че е фейк защото от друга страна положението ни е именно такова.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 36 минути, Masakra написа:

Като какво например? Май точно нищо общо с траките. Е, има малки изключения от няколко думи в езика като Марица например. Май езикът ни е славянски, битът и културата - също. Естествено, силно изменени от времето. По някое време е доминирала прабългарската военна организация, но днес е еднаква с организацията на останалите народи. Дефакто, в езика ни има много повече гръцки, римски, турски, руски, английски и френски думи отколкото тракийски. Другото - абсолютно нищо. Та, ако имаме нещо общо с траките, то сме си направо близнаци с гърците, турците и т.н. Къде е един тракиец, с неизучен отмрял език, езичник, без държавност, с племенна военна организация, без писменност, с могилни погребения и един днешен българин, който дори христянизиран, говори славянски език? Май дали не сме монглоидни афроамериканци с австралийски корени придошли от Сибирско? Това ще да е, няма какво друго да.

Да, според учебниците по история. 

Обаче,  генетиката напредва и не прощава.  И докато днес историците продължават да твърдят, че идваме от някъде си, то генетиците вече признават,  че сме местно средиземноморско население. Въпрос на време е да започнем да наричаме нещата с истинските им имена. Преди 10тина години имаше такъв опит със сравняване на българско и тракийско ДНК,  но бързо го окачествиха като Балкански скандал, между другото съвпадението беше 49% и беше правено от западни учени,  не от българи "шовинисти". 

За езика на траките, не знам как стигаш до извода,  че думата Марица е една от малкото запазени,  при положение, че нямаме сведения за това какъв език са използвали траките. 

А относно нашия език - български е, писан от българи за българите,  и е чиста проба национален нихилизъм да го наричаме славянски и кирилица. 

А славяните са термин възникнал много векове след тези събития,  думата винаги е използвана като определение за роби,  на някои езици и днес означава същото. 

Така че, ако ти се имаш за славянин,  много моля мен не ме замесвай. 

преди 14 минути, lsmurf написа:

Ето и сега . Толкова ли е критично важно това дали е написано от този или онзи та дискусията завива в тази посока.

Честно казано, и за мен е важна.  Защото ако се приписва на някой, а не е негово,  то това е лъжа.  Иначе да, относно днешното ни положение, материала е обективен,  но до там.  Не мога да кажа, че има някаква стойност,  защото пише неща,  които ги знаем и аз, и ти, и всички българи.  Какъв е смисъла тогава от такива материали? И нещо, което дава решение на проблемите,  било то чисто хипотетично,  не е ли по стойностно? 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 час, lsmurf написа:

Може и да ни боли но всъщност е точно така.

Това е проблема! И почваме да търсим под вола телето! Можем да донесем през 20 баира вода, само и само за да оборим, да докажем, да оплюем нещо! Всеки иска решение на проблемите, но да си го кажем (и сега някой дето не му понася, ще ме оплюе), чакаме някой друг , да ни ги реши! Ние можем само да пишем в нета "колко ни е скапана държавата и , че така не може да се продължава" , да не говоря, че българинът не можеш да го накараш и да отиде да гласува, защото веднага ще ти отговори "За кой. Като всички са един дол дренки"  Те проблемите да се решават сами, ние знаем само ,че така не може да продължава!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 20 минути, barbuncela написа:

да не говоря, че българинът не можеш да го накараш и да отиде да гласува, защото веднага ще ти отговори "За кой. Като всички са един дол дренки" 

  редовно гласувам

но няма смисъл

лелките който гласуват за широките рамена  на бб са повече 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 17 минути, barbuncela написа:

Всеки иска решение на проблемите, но да си го кажем (и сега някой дето не му понася, ще ме оплюе), чакаме някой друг , да ни ги реши! 

Това е така, и е безспорно.  Най малкото вече 30 години чакаме някой да дойде и да ни оправи.  Само че,  това е набивано в главите на хората 45 години- те да си гледат тяхната работа,  решенията има кой да ги взема. Нещо повече, тези които са имали склонност да мислят и анализират са били опасни.  Изобщо не е лесно да се изкорени този начин на мислене, а на всичкото отгоре от определени групи има и нежелание за това. 

Не настъпи ли промяна в мисленето на хората, оправия няма да има. Чак когато българите се почувстват свободни и чувството за чест се върне можем да мислим за промяна.  

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 час, lsmurf написа:

Толкова ли е критично важно това дали е написано от този или онзи та дискусията завива в тази посока.

Когато се явяваш критик и анализатор на действителността днес, да застанеш открито е повече от критично важно - инак си оставаш един анонимен герой във собствения си въображаем свят.

При все, че толкова хора се пишете християни, а аз категорично се диференцирам от християнската парадигма се учудвам, как така не проумявате библейския завет, че с думите се лъже най- лесно и, че по делата се разпознава по- добре. Ако и това не ти дава мегдан да се замислиш, защо не само казаното, а и кой го казва е толкова съществено, то .... не знам.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 3 минути, insec написа:

Когато се явяваш критик и анализатор на действителността днес, да застанеш открито е повече от критично важно 

Именно.  Защото ако крадеца вика дръжте крадеца, ситуацията ще е меко казано неловка.  

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 5 часа, barbuncela написа:

източник

Чак не повярвах че това е фактор . от 2013 г. Те се позовават обаче на фейсбук коментар, който води към фейкомета "бъзиклийкс".

от 2012 г !

https://neverojatno.wordpress.com/2012/01/12/ueko/?fbclid=IwAR0towsYV4N3u3BgWvOTYhXrh9tHw9Nrbr9CL4GQlm8AJBq_M3GgKIB5n94

Не са хубави такива спекулации и измишльотини. Да, изглеждат привидно правилни и ни жегват по националното самочувствие, но нали са измислени именно за това !

Не одобрявам тиражитането на таквиа фейкове.

https://e-vestnik.bg/13636/izmisleno-intervyu-s-umberto-eko-predizvika-furor-v-internet/?fbclid=IwAR2jVpJgr_AiryOSRSw6KrIeeCr-xq-p0zfbIYBtAk6W8r0lYmiMw2yDgzM

Или поне да се подписва коректно източника че  е "бъзиклийкс" .

преди 2 часа, Masakra написа:

Май точно нищо общо с траките.

Да ама не. Именно с траките имаме най много омешани генетични корени, което го показват и научните изследвания.

Руснаците , които развиват "славянската" фейк опорка пък са с угро-фински корени.

Наивно е да търсим "славяни" преди векове  в племена, които не са знаели че се казват "славяни" . Има само едно малко племе "склавини" , с което прабългарите даже са се били , и т.н.. както с всички останали племена

Всеки като тръгне да ми говори за "славянски корени" се сещам за лафа...

- Абе.. седя и симисля.. как ли сее казвала електрическата змийорка преди да бъде измислено електричеството.

Та.. оставете глупостите и измишльотините на панславизма /измислен след 17-ти век и развит от Екатерина Велика/  ,  с който пропагандата се мъчи да докаже  колко много разлики имат народите, които са "уж" обединени като "славяни".

Няма такова нещо.

преди 16 минути, Michigan111 написа:

Не настъпи ли промяна в мисленето на хората, оправия няма да има. Чак когато българите се почувстват свободни и чувството за чест се върне можем да мислим за промяна.  

Затова предлагам вместо фейкове с Умберто Еко , да акцентираме на позитивно мислене

КАто това :

https://www.youtube.com/channel/UC2lbDgIWGWDIeAGZCHD0S1A/videos

 

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 8 минути, miro20 написа:

 

Наивно е да търсим "славяни" преди векове  в племена, които не са знаели че се казват "славяни" . Има само едно малко племе "склавини" , с което прабългарите даже са се били , и т.н.. както с всички останали племена

 

Е, ако трябва да бъдем обективни и траките всъщност не са се наричали траки. Нито пък Византия някога в цялата си 12 вековна история се е казвала така. Но пък какво се случва с гръцката история,  ако се приеме, че империята е Римска/Ромейска (наричана от българските царе Романия), до 8ми век управлявана от тракийска императорски династия,  сменена след това с арменска такава. 

Сменят се имената, уж за по лесно разграничаване, пък в един момент започнат да се приемат за чиста монета и да се изучават в училище. 

За славянството бих допълнил,  че от началото на 10ти век има един термин Словени,  хора на словото, тези които са възприели азбуката ни и са започнали да я използват.  По късно става един от основните камшици на панславизма.  

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Така де...предполагах го!  Сега е въпросът кой го е казал, писал, дали Умберто Еко, или баба Гицка от Ръгниколец! Това е същественото!   Това трябва да се обсъди. Дали анализа е верен, не е важно, пак има "ЗА" и "ПРОТИВ" На някой "под крилото" на управляващите, им е добре,имат си топли службици и викат вероятно, това е лъжа, празнодумие и какво още там? Не, че има хора, гладни, болни, без пенсии без помощ. Има и хора...както си е позволил да каже тоя Еко "дето държавицата му (четвърта икономика в Европа) била цъфнала и  вързала с гей паради и разврат и мафия и наркоманизирано общество" защото в България изобщо няма нито гей паради, нито разврат, нито наркомани, а за мафия, да не говорим! Такова нещо няма в България! Та същия тоя Еко си позволява да каже за някой "Единствената му цел е да се отскубне и да намери сигурно място, откъдето да може да наблюдава ставащото, но не и да участва."

Както се казва "кучето си лае, керванът си върви"  

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
току-що, Michigan111 написа:

Е, ако трябва да бъдем обективни и

Може и така да е.  Факт е обаче че сме по близко и по омешани с тези които сега наричаме траки / каквото и да е тяхното друго име/ които са обитавали тези земи.

Както и че панславизма е промил доста мозъци и в момента е основа за фейк пропаганда, изпозлвана много яростно напоследък от рашисти като Дугин и др.

 

току-що, barbuncela написа:

Така де...предполагах го!  Сега е въпросът кой го е казал, писал, дали Умберто Еко, или баба Гицка от Ръгниколец! Това е същественото!   Това трябва да се обсъди.

Е трябва да има някаква коректност в цитирането и авторството.

А кое е   по важно ? Аз предложих кое

https://www.youtube.com/channel/UC2lbDgIWGWDIeAGZCHD0S1A/videos

Позитивно , а не негаривно мислене.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 2 минути, barbuncela написа:

Сега е въпросът кой го е казал, писал, дали Умберто Еко, или баба Гицка от Ръгниколец!

Ма разбира се, че няма значение кой го е казал - я обади сега по тази твоя логика, за колко борисовци гласува? Аз оня ден чух, че Доган казал, че България е много зле и ще я оправи за само 800 дена - убав човек, арен, вярно приказва, ще ида да гласувам за неговата партия.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 5 минути, insec написа:

я обади сега по тази твоя логика, за колко борисовци гласува?

За тоя мафиот, посмъртно няма да гласувам никога, та и пари ако иска да ми даде, както прави де! Не, че няма да гласувам!

А и съм достатъчно голяма, виждам, чувам, разсъждавам, живея в тази България, и мога да преценя истинността на написаното. Без някой да ме убеждава, дали Е или не Е вярно според него, и може би според Гръцката митология, папата и т.н.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 9 минути, barbuncela написа:

дето държавицата му (четвърта икономика в Европа) била цъфнала и  вързала с гей паради и разврат и мафия и наркоманизирано общество" защото в България изобщо няма нито гей паради, нито разврат, нито наркомани, а за мафия, да не говорим! Такова нещо няма в България! Та същия тоя Еко си позволява да каже за някой "Единствената му цел е да се отскубне и да намери сигурно място, откъдето да може да наблюдава ставащото, но не и да участва."

мисълта ми беше друга

 българия иска да прилича на италия

 българия може да се оправи само с диктатура  от азиатски тип

това искане  за развитие по европейски тип е несъвместим с

провалените поколения

в българия има провалени поколения

ОТ набор 50 до 80

  предишните са вече пенсионери макар и неграмотни поне са можели да гледат стока -животни

и даборавят със сърп и чук

 а пък днешните излизат  слет 12 години учене от училищата

без да знаят да четат и да смятат

 събиране изваждане умножение деление 

една от малките неща които умеят са високите технологии- да търкат по  телефоните и да зяпат 

 но това е умряла технология и е до време 

 

а що се отнася до четвъртатат икономика

 е такава щото се печатат евро  без покритие 

и българия може да стане и първата икономика 

ако световно задкулисие и позволи да направи 1 трилион дълг като италия 

нашия е некви си смешни 50-100 милиарда 

ама кой ше му позволи на ганьо няма нито танкове нито самолети

даже и от войната с ирак където ни обещаха  да ни върнат дълга нищо не дадоха

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 час, insec написа:

Когато се явяваш критик и анализатор на действителността днес, да застанеш открито е повече от критично важно - инак си оставаш един анонимен герой във собствения си въображаем свят.

Да безспорно е важно ако си политик и искаш доверие от хората. Ако обаче просто иска да накара хората да се замислят според мен личността няма особено значение. Всеки има глава на раменете и може да прецени дали това което му се говори и дали не трябва да промени нещо в себе си. Моето лично впечатление е че доста хора живеят в миналото , доста в настоящето и твърде малко в бъдещето. Поразгледай форума и ще се убедиш че твърде много хора дърпат към миналото твъде много си гледат личния интерес и просто се продават.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави ново...