Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Alletheya

Християнството -Религията на Смъртта

Препоръчан отговор

Определено е грешно това.

Автора явно не е запознат с идеологията на християнството. Да, има стар завет, но той дава възможност да се проследят причините довели до създаването на въпросната идеология, която в последствие се превръща в църква. Християнството по може да се разбере в новия завет.

По мое мнение е грешно да се смята, че то е възникнало като вид надстройка на юдаизма, а напротив именно то отрича "наследствената  божественост". Изнася вярата извън земното битие. Въпросната вяра не се наследява. Дава възможност на човек да избере кой да следва, дали моментните силни на деня или една вечна кауза на доброто. Една от основните характеристики е, че човек за да заслужи вечния живот трябва да изповядва през реалния си сегашен живот доброто. Да създава добро не само към определен човек, общество и т.н., а към целия свят, поради това, че светът е за всички, а не за богоизбрани. Да, има църква и определени канони в нея и до колко за една вяра, религия може да се съди за определен индивид от клира е друга тема.

Другото което е важно. Православното християнство е против насилието, т.е. насила даден индивид да го приеме. Човек се въвежда в него чрез тайнството "покръстване", но му се оставя свободната воля дали да следва божиите пътеки или други.

Като заключение: Християнството е религия на живота, а не на смъртта. Смъртта се разглежда като преходен процес към вечния живот. Тогава човек се възнася и само и единствено Божия син е съдника на неговата душа.

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 час, ДиоиД написа:

Определено е грешно това.

Християнството по може да се разбере в новия завет.

Една от основните характеристики е, че човек за да заслужи вечния живот трябва да изповядва през реалния си сегашен живот доброто. Да създава добро не само към определен човек, общество и т.н., а към целия свят, поради това, че светът е за всички, а не за богоизбрани.

Човек се въвежда в него чрез тайнството "покръстване", но му се оставя свободната воля дали да следва божиите пътеки или други.

Като заключение: Християнството е религия на живота, а не на смъртта. Смъртта се разглежда като преходен процес към вечния живот. Тогава човек се възнася и само и единствено Божия син е съдника на неговата душа.

Правилно и грешно са фикции едно спрямо друго, както добро и зло, живот и смърт. Да изповядваш и показваш, правиш са различни неща. Светът е за всички, а не само за "мен", за "моята душа". Ей това е грешно, да си мислиш че имаш "твоя душа". Вкопчиш ли се в тази представа, за вечна душа - я губиш, пуснеш ли се от нея - "печелиш" цяла вселена. Смисълът на християнството е в отречението, а не в ритуали и тайнства като "покръстването", защото този ритуал няма да ти даде нищо повече, което вече да "нямаш", "покръстването" просто слага демаркационна линия между двата завета. В новия завет пише:

Евангелието според Йоан 13:34-35 SPB

Нова заповед ви давам: Обичайте се един друг! Както аз ви обикнах, така и вие трябва да се обичате един друг.

Ако имате любов един към друг, всички ще знаят, че сте мои ученици.“

Тук се дава съвсем нова дефиниция на понятието човек, спрямо стария завет. И двата завета са фикции, но в случая ти избираш, да утвърдиш представата за "аз", "моя душа" или да се пуснеш от нея и да станеш ученик на Христос. В този ред на мисли, отчетата по-горе не са ученици на Христос, ако бяха щяха да обичат, разделят финансовия ресурс с бедните, а не да го трупат за "себе си", щяха да бъдат съпричастни, щяха да бъдат човеци.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 5 часа, Alletheya написа:

Това написаното си е прикрит сатанизъм. Откровени лъжи и заблуди са примесени с истини. Но крайният резултат е подвеждане и всяване на омраза (срещу която уж статията е насочена).

Кръстът символизира смъртта, но това е символично. Човекът, който се намира на пресечната точка между духа и материята (вертикалната и хоризонтална линия на кръстта) е в позицията да избира между двете. Едното трябва да умре за да отстъпи мястото си на другото. Изборът кое от двете да бъде е наш. Разпъването на кръстта символизира състоянието на човека, на всеки човек. Възкресението символизира изборът на духовното и жертвата на материалното. Двете не могат да съществуват съвместно. Въпреки че материята е дух, движение, но затворено и ограничено. То не е въпросът само да се показват руни и да се превеждат с често подвеждащи и не най-точни думички, но да се знае какво символизират изображенията, а те са далеч по-дълбоки отколкото изглеждат.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 6 часа, Alletheya написа:

Принципно ,нещтата са се изменили за последните години и векове.(Почти всички религии са включвали насилие особено християнството по време на инквизицията и кръстоносните походи,и мохамеданството когато е било в своя зародиш само да кажеш или да покажеш незнание и вече ставаш обект на насилие)

 В днешно време почти навсякъде по света религиите са мирни и толерантни към конкурентните учения(с изключение на някои изостанали страни).Толерантността е с цел да се открие истината ,или по скоро абсолютната истина,за отношенията ,,Господ - човек",защото преминаваме в нов научен напредък и Божественоста трябва да се изучи,защото и учени вече доказаха ,че има един,, Абсолютен Висш разум управляващ всичко" и и тези доказателства поставят нова ера при човечеството.


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

С толкова акъл , спокойно можем да обявим ножът за инструмент на смъртта ....:)

Ама всеки го ползва всекидневно да си отреже я хляб , я салам , също и множество разни други неща.....А примерно космите в носа и ушите , и по разни други места ги скубят - скубенето като инструмент на мъченията също става ......за вразумяване.:lol6:

Добре е ако успеем да забележим , че не ножът реже , а човекът реже с нож ....! Друга е темата човекът какво и защо реже ......:nono:

Същностния проблем не е Религията , а човешките неконтролирани Агресия съпроводена от Лакомия и/или Мързел , дадени на човека "по условие" ...  Религията тук е само инструмент и като инструмент "реже" както в едната , така и в другата посока.... 

Тъй де ! Случва се ножът да е гумен , ама тогава за нож не става....:lol6:

....от тук нататък вярвам , всеки би трябвало да може да се справи с тази толкова трудна мисловна дейност....

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 5 часа, ДиоиД написа:

 човек се възнася и само и единствено Божия син е съдника на неговата душа.

Не е точно така,защото моята опитност от това ,че бях в отвъдното,показва че Отец е най-големия отсъждаш за вечността.

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 5 часа, Alletheya написа:

Модераторска забележка.

Темата, ако имаме предвид съдържанието от линка ,  нарушава  правилата на форума.По тази причина се и заключва.

Автора и, ако реши може да си създаде тема, в която да изложи основните положения на своите вярвания, но не и анонс на такава тема да бъде плюенето по друга религия.

Качеството на тази блог-публикация е повече от ниско.Чиста помия.

 

  • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

×
×
  • Добави ново...