Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Странициране на MySQL резултати с PHP


Препоръчан отговор

Здравейте! Във форума и не само тук доста четох, но не мога да схвана как да страницирам данните си... Нещо не мии се получава това е кода ми ако може едно рамо да ударите..

<?php include("config.php");?>
//Като в config.php е включено:
<?php
$query=mysqli_connect("localhost","root","Lislon123") or die ("Database not selected");

mysqli_select_db($query, "russiancr") or die ("Database not selected");
?>


а това е cars.php където съм includнал config файла. -
<?php include("config.php");?>
<tr>
	<th>Car</th>
	<th>Car Owner</th>
	<th>First Registration</th>
	<th>Car_Damage</th>
	<th>Car_Sase</th>
	<th>Car_Price</th>
</tr>    

<?php
$query=mysqli_query($query, "select * from cars where Car_Type <> 'UF1' order by Car_Price desc");
while($line=mysqli_fetch_array($query))
{
echo "
<tr>
	<td>$line[Car_Type]</td>
	<td>$line[Car_Owner]</td>
	<td>$line[Car_Production]</td>
	<td>$line[Car_Damage]</td>
	<td>$line[Car_Sase]</td>
	<td>$line[Car_Price]</td>
</tr>	
";	
}
?>

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Здравей, 
Можеш в заявката да сложиш примерно, select * from cars LIMIT 20, 10 това ще ти изкара от 20тия резултат, 10 резултата. Слагаш променлива, която да избира от къде да започва селектирането. От долу слагаш едни линкове 1,2,3,4... които да се генерират от PHP на база на резултатите. Примерно ако имаш 50 реда трябва да имаш 5 страници, ако имаш 51 трябва да имаш 6 и т.н. Линковете да ти водят към config.php?page=4 примерно. От там взимаш параметъра и знаеш вече коя страница трябва да ти зареди.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 седмици по-късно...

Здрасти, ако държиш напълно да бъде осъществено чрез php & mysql тогава както каза Grigor Borisov, мога да ти дам по-лесен начин чрез javascript lazypagination, той ще ти помогне да направиш страницирането без php & mysql.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване