Премини към съдържанието
 • Добре дошли!

  Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

  Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

   


Benifios
 Сподели

Препоръчан отговор

Diablo-4_11-01-19.jpg

Дата на излизане -  Най-рано среда на 2021, на всеки 4 месеца ще има информация от екипа какво са направили!

Платформи: Diablo IV ще излезе на следните платформи PC, Xbox One и PS4 

Класовете: За момента ще има само 3 класа, като те ще станат до 5! Налични за момента са Варварин, Магьосник и Друид!

barbarian.jpg

sorceress.jpg

druid.jpg

 


Свят и времева линия

Събитията в Диабло 4 се развиват много години след Диабло 3 - след като милиони са били заклани от действията на Рая и Горещия Ад. В тези мрачни времена изплува едно легендарно име - Лилит, дъщерята на Мефисто, наричана според слуховете "прародителя на човечеството". Нейния контрол над света на Светилището достига дълбоко в сърцата на хората, изваждайки най-мрачното у тях и създавайки света едно мрачно и безнадеждно място.

Scosglen

Неукротимите земи на Скосглен са толкова зелени, колкото и смъртоносни. Тези, които се изгубят в горите, рядко успяват да се върнат. 

 

 

Fractured Peaks

Каменистите планиниски околности са пазели тези замръзнали земи от повечето посетители.  Благочестиви монаси, търсейки обежище, намират просвещение.

 

 
World06-Fractured-Peaks-Large.36e7787647

Dry Steppes

В Сухите Степи, животът е по-евтин от водата. Здрави Варвари, безмилостни наемници и канибали се борят за оцеляване в суровия и безпощаден солен хоризонт, който само най-издръжливите (или отчаяни) наричат дом.

 

 
World07-Dry-Steppes-Large.f9f5618683104b

World08-Dry-Steppes-Large.26bd2f4ecb6fae

Hawezar

Отрови, болести и отчаяние се разпространяват в този регион като плесен, растейки и инфектирайки всичко наред. Hawezar е смъртоносна земя, дори за тези, които я познават. Вещици запяват отдавна забравени проклятия в блатата и само онеязи, които се занимават със смъртта от първо лице или желаят да я срещнат - идват тук по собствено желание.

 

 
World09-Hawezar-Large.aff179a3c46ce75c26

World10-Hawezar-Large.cd10571c52efc5409c

World11-Hawezar-Large.390ab050ec6377883c

Kehjistan

Безброй войни и демонични инвазии са оставили това някогашно укрепление в руини. Хората, които живеят тук някога са се наслаждавали на разкош и лукс - сега се сблъскват със страх и параноя, тъй като окултисти работят в сенките, за да призоват древното зло.

 

 
World12-Kehjistan-Large.e9821c9548ae6ea0

Легендa за сътворението

"Стара легенда гласи, че Светилището е създадено от обединението на ангел и демон и че техните потомци - хората са изградили села, а след това градове и империи, разпространявайки се по земята, за да формират световните култури и цивилизация."

legends-of-creation-sscaled.jpgA Rein of Eternity

"Хаосът е на крачка от поглъщане на Светилището, тъй като злото и покварата продължават да се разпространяват. Демоните и покварените обикалят земята необезпокоявани, докато ужасените жители се крият в тъмни ъгли, опитвайки се да оцелеят още един ден."

a-reign-of-enmity-scaled.jpg

Култ към личността

"Съмнението колко е силна вярата на проповедниците и техните последователи е поставена под изпитание. Завръщането на Лилит поражда нова вълна от култове и поклонници, но независимо от догмата, всички молитви остават без отговор."

cult-of-personality-scaled.jpg

Daughter of Hatred

„Дъщерята на Мефисто събужда потисканите емоции в сърцата на хората около нея, било то демон, човек или звяр. Дълбоките страхове, неконтрелируема ярост, потиснатите импулси, греховните желания - всичко това се поражда бурно и неудържимо от самото й присъствие.“

daughter-of-hatred-scaled.jpg

Unstoppable Evil

„Когато тъмнината се завръща в Светилището, малцина се осмеляват да се изправят пред тази заплаха. Но каква съдба ги очаква в земя, изоставена от надежда, доблест, мъдрост и справедливост?“

unstoppable-evil-scaled.jpg

Таланти :

На снимката долу виждаме, талантите на Друида : Все още нямаме пълна информация какво точно ще дават като бонус и ще могат ли свободно да се "рестартират". Също така не се знае това ли ще е окончателният дизайн.

diablo4screenshot4.png


Умения :

Същото се отнася и за уменията 

2VdNtjq.jpg

Dg8Efuz.jpg

OzeqLC4.jpg

Инвентар на героя :

nleMDDo.jpg

Руни!!! :

Обновена информация : за момента могат да се комбинират до 2 руни, а в краен вариант комбинацията ще е по-голяма

l7OHkfY.png

PVP :

Ще има в определени зони и дори в отделна "арена". Надявам се на повече информация днес!


Offline mode :

Няма да има такъв! Причината е същата както и за третата част!

Сезони :

Отново ще има сезони!

Козметични благинки - ака магазин с парички :

Почти сигурно е че ще има такова нещо, но уж няма да има пей ту уин нещица!


Кланове :

Макар и рано да се говори за този аспект в играта, за момента е споделено, че ще бъде доста по-развито като опция отколкото в Diablo III


Трейд :

В играта се завръща трейда! За момента няма повече информация как точно ще бъде и ще има ли гилд сташ и т.н.


Вместо грейтър рифтове ще има дънджъни :

Те ще са на принципа на грейтърите, но ще са подобни на порталите от PoE, ще знаем горе долу какво ни очаква и точно как да си аспектнем геройчето!

Ще има ранглиста отново :

За момента не се знае повече.

Хардкор режим :

Няма как да се мине и без него!

Благодаря на forge за превода и подреждането на зоните!

Диабло 4 интервю с разработчиците

CQUx5FW.png

История и гейм модове

 • Ада ще бъде важна част от играта, но за момента не е ясно как ще можем да ходим там, неговите механики са в много ранен стадии на разработка.
 • Дуриел се завръща. Това, което видяхме от геймплей видеото беше именно той. Ще разберем днес в Lore & World панела за другите Prime Evils и кои от тях ще се завърнат.
 • Трудността на чудовищата ще се определя от левела на парти лидера, поне към момента.
 • Ще има хардкор мод.
 • Ще има разнообразен геймплей за тези търсещи предизвикателство, както и по-лесен геймплей за кежуал играчите. За едни Диабло 2 била първата игра, за други Диабло 3, но Близард ще се опитат да задоволят всички.
 • Левелинга все още не е ясно как ще бъде, но най-вероятно преди достигане на максималния левел, играча ще може да разкрие целия свят.
 • Ще има опция за игра с Контролер на PC, но за момента нямат планове за съпорт на клавиатура на конзола.
 • Конзолите ще поддържат до 2-ма в ко-оп парти.
 • Диабло 4 се прави с замисъл да бъде масивна мултиплеър игра с партита и групирания, затова няма да има офлайн мод, но ще има опции за тези, които предпочитат да играят соло.


Трейд и крафтинг

 • Тъй като разработката на играта е в ранен стадии все още много неща не са ясни, но философията им е крафтинг материалите и консумативите да бъдат винаги налични за размяна. По-силни предмети вероятно ще могат да се трейдват само по веднъж, а още по-силните няма да могат да се разменят изобщо. Искат силата и развитието на героите да идва от игрането на играта, а не от трейдването. Няма да има аукцион, но ще има клан банкиране.
 • Ще има кланове и банкиране, но не се знаят подробности.
 • Луута ще бъде индивидуален за всеки. Ако изхвърлите предмет на земята, всички ще могат да го виждат, подобно на Диабло 3.
 • Крафтинга ще бъде важна част от играта, дори вероятно ще се налага да паузираме с основните куестове, за да отидем да си намерим ценен крафтинг материал. Повече дейтали не се знаят.


Умения, класове и геймплей

 • Планирани с 5 класа. Барба, магьосника и друида са вече потвърдени.
 • Максималния левел е 40, поне засега. Вероятно ще се промени.
 • Уменяита ще бъдат индивидуални за класове, но е много вероятно да има предмети, които да кастват умения от други класове – това не означава обаче, че ще имаме силни предмети като Енигмата от Диабло 2.
 • Нямат планове за комбота между различни класове, но идеята им харесва.
 • Разработчиците работят по това чудовищата и уменията на героите да взаимодействат по между си.
 • Умения за бързо предвижване ще бъдат по-умерени от тези в Диабло 3. Ще има маунтове за бързо предвижване. Ще можете да маркирате по картата точки, които да ви насочват за най-прекия път.
 • Ще има нова система “Stagger” за босовете. Когато използвате crowd control умение на бос, няма да го стъне/замрази и т.н веднага, но ще има скала, която се трупа и когато тя се напълни, чак тогава боса ще бъде стъннат, което ще дава прозорец за нанасяне на повече поражения, но самия стън ефект ще бъде по уникален за всеки бос начин.
 • World евентите ще известяват всички играчи в сървъра и тяхното местоположение, за да могат всички играчи да се включат.
 • Не е ясно колко ще бъде максимума играчи на сървър.
 • Разработчиците имат много идеи за енд-гейм, но няма много детайли. Ще разберем в днешния панел на Близкон. Тъй като играта има стотици подземия, идеята е да можем да събираме ключове, които отварят по-висок левел на тези подземия с повече луут и специални промени.
 • Сезоните ще се завърнат и за да поддържат разнообразна мета, всеки сезон ще има различни по сила легендарни предмети.
 • Ще има парагон левели, по които все още работят.
 • Ако умрете, героят ви се връща на последния чекпоинт и ще трябва да се върнете, за да си съберете златото.


Предмети и персонализиране

 • Magic и Rare предмети ще бъдат за запознаване на играчите с предметите. Ще има сетове след достигане на максимален левел, които ще запознават играчите с бъфове и ефекта им върху уменията. Легендарните предмети са замислени за по-напреднал стадии – след сетовете – където играча сам определя стила си на игра. Ще има стотици легендарни предмети и всички ще влияят на уменията. Някои ще добавят демидж, други ще променят функцията им .
 • Персонализирането на героя ще бъде доста разнообразно. Като допълнение към предметите, ще има руни и таланти. Докато вдигате левели или като намерите “skill tomes”, ще можете да слагате точки към вашите умения , които да ви увеличават силата на уменията.
 • Руните ще имат префикси и суфикси, които като се комбинират ще дават допълнителен бонус. Джемове също ще има и ще могат да се комбинират с runewords.
 • Ще можем да избиране формата на лицето на героя, косата, цвета на кожата, очите, татуировки, белези и още. Искат да имаме много опции като в WoW.
 • Трансмога се очаква да се върне.


Монетизация и други

 • Не е ясно как ще работят колбите, но не им харесва идеята да чакаме по 30 секунди за следващото ползване.
 • Гоблините ще се завърнат. Харесва им идеята играчите да се чувстват принудени да попаднат в опасно положение, докато ги гонят.
 • Замислено е PVP от самото начало на разработката. С Диабло 3 са имали проблем с баланса, но тук за всяко решение взимат предвид и как ще се отрази на PVP-то.
 • Диабло 4 ще използва чисто нов енджин. Ще има динамична промяна на времето и ден/нощ цикъл. Някои умения на друида могат да повлияят климатичните условия в играта.
 • Разработчиците играят много други игри и черпат идеи от там.
 • Относно монетизацията, разработчиците са почти стигнали до крайното решение играта да се поддържа от базова игра с периодични експанжъни. (бел ред: дори да има магазин за козметики, дано няма шарени коне с дъгички!)

 

Коя е Lilith - майката на Sanctuary

ZE5UYBo.jpg

 

[История] Rathma - първият нефелим

Diablo-IV-Diablo-4-announcement-Lilith-Rathma-Sin-War-Trilogy-Nephalem--750x398.jpg

 

Също така е започнато бавно и сигурно обновление по официалният български сайт за играта. Ще се опитаме да Ви държим в течение на нещата  в Diablo вселената .  

EsDRG8z.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Докато не излезе нищо не е сигурно!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

 • 2 седмици по-късно...

Изключително съм hype-нат, даже като ми остава време между лекциите седнах да прочета всичките Diablo книги подред - с идеята да припомня и затвърдя преживяното/изиграното. Определено ще държа играта под око.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Oт каквото разгледах из нета, останах с някаква надежда, че няма да се повтори резила Д3: най- голямото ми разочарование в историята на гейминга.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Защото си очаквал Diablo 2 в нов вариант. Това ще е 4-та. D3 си има своя чар, който за съжаление с напредването на времето те развалиха. Беше много по-интересно да се мъчиш изобщо да минеш кампанията на inferno, отколкото сега да минаваш през гадовете на 16 само за да фармиш материали за крафтинг. Големите рифтове са ок, но пак писва и стигаш до момента, когато трябва да ходиш да гриндиш парагон. Иначе механиките на играта са си супер. Особенно взаимодействието на сетовете с легендарните и промените всеки сезон.

Като гледам 4 ще е малко в стил PoE. На която също излиза или вече излезе, не знам точно 2-ка. Нямам време , иначе от това ,което видях ще е доста сериозна игра и със сигурност достоен конкурент дори и на D4.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не се притеснявайте, D4 ще има парагон система... подобрена...

Иначе лично за мен по това, което видях това си е Diablo 3.5. Ще видим крайният продукт.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 26.11.2019 г. в 12:48, Benifios написа:

Не се притеснявайте, D4 ще има парагон система... подобрена...

Иначе лично за мен по това, което видях това си е Diablo 3.5. Ще видим крайният продукт.

Би ли споделил защо смяташ така? Аз от всички Gameplay видеа до момента останах с впечатлението, че атмосферата на следващата игра е значително по-мрачна от 3-ката и по нищо не ми напомня на нея, освен естествено фактът, че е заглавие от същата поредица и жанр. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 23 часа, Sydie написа:

Би ли споделил защо смяташ така? Аз от всички Gameplay видеа до момента останах с впечатлението, че атмосферата на следващата игра е значително по-мрачна от 3-ката и по нищо не ми напомня на нея, освен естествено фактът, че е заглавие от същата поредица и жанр. 

Това, че е мрачна е бонус, енджина подобрен, но всичките нови механики сме ги виждали на трейлъри и алфи, бети и т.н. Менютата също са взети от тестовите верси и дори от 3-ката. Историята е точно това, което трябваше да излезе с Некромансъра. Защото по трейлъра се съди, че това е Ратма, синът на Лилит. Плавното преминаване от зона в зона (без да има зареждане, наричат се Realms of fate или фракчърс зони), това го има вече в тройката.

Част от уменията са с леко рескиннат дизайн нищо повече, някой се опита да каже ама то екрана трепери като пада метеора. То и в тройката го има просто е изключено и се пуска  така - 

D3Prefs

DisableScreenShake "1" (0 is on)

Както и колегата от нашият форум каза, дори кръгчето (анимацията за ходене) е същата. Това със скачането, катеренето го имаше на алфа и бета релийзи още по време на ванилата.

 Историята с Ратмата... ако няма Некромансър с ванила релийза епа на... отрязаха цял експанжън, тонове яки идеи и предмети вкарани в мобилната рескината игра за да не се появят в Diablo III. Единственото ново нещо в 4-ката е отвореният свят, другото го е имало като идеи в тройката под една или друга форма.
При Мускетара имаше един епичен Близкон, където извадиха идеи на едно табло и казваха , това го правим, това не стана, това ще е за някой друг път, а тази идея е в коша, но никога не е окончателно.
Убеден съм, че поне 2 от тях са в 4-ката вкарани. Както и да е, виждаш менютата и просто си лъха на Diablo 3.5. 

Което не означава, че играта ще е лоша, ако се поучат от омазаният код на 3-ката и ребалансират и оправят всичките бакии и има редовен и качествен контент и съпорт играта ще е супер! :)

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 28.11.2019 г. в 23:47, Benifios написа:

Това, че е мрачна е бонус, енджина подобрен, но всичките нови механики сме ги виждали на трейлъри и алфи, бети и т.н. Менютата също са взети от тестовите верси и дори от 3-ката. Историята е точно това, което трябваше да излезе с Некромансъра. Защото по трейлъра се съди, че това е Ратма, синът на Лилит. Плавното преминаване от зона в зона (без да има зареждане, наричат се Realms of fate или фракчърс зони), това го има вече в тройката.

Част от уменията са с леко рескиннат дизайн нищо повече, някой се опита да каже ама то екрана трепери като пада метеора. То и в тройката го има просто е изключено и се пуска  така - 

D3Prefs

DisableScreenShake "1" (0 is on)

Както и колегата от нашият форум каза, дори кръгчето (анимацията за ходене) е същата. Това със скачането, катеренето го имаше на алфа и бета релийзи още по време на ванилата.

 Историята с Ратмата... ако няма Некромансър с ванила релийза епа на... отрязаха цял експанжън, тонове яки идеи и предмети вкарани в мобилната рескината игра за да не се появят в Diablo III. Единственото ново нещо в 4-ката е отвореният свят, другото го е имало като идеи в тройката под една или друга форма.
При Мускетара имаше един епичен Близкон, където извадиха идеи на едно табло и казваха , това го правим, това не стана, това ще е за някой друг път, а тази идея е в коша, но никога не е окончателно.
Убеден съм, че поне 2 от тях са в 4-ката вкарани. Както и да е, виждаш менютата и просто си лъха на Diablo 3.5. 

Което не означава, че играта ще е лоша, ако се поучат от омазаният код на 3-ката и ребалансират и оправят всичките бакии и има редовен и качествен контент и съпорт играта ще е супер! :)

 

Разбирам мисълта ти сега, за мен е абсолютно достатъчно променената атмосфера, ако трябва да съм откровен. Много се изкефих примерно и на Druid Gameplay-a и чакам с нетърпение да излезе още някаква допълнителна информция, както Rhykker каза, щом играта няма да излезе дори "Blizzard soon", то тогава наистина има да си почакаме.

/Offtopic: сега видях скрийншотовете ти в темата за Diablo 3 на португалски, много приятно ме изненада, че го владееш този език, ще взема и аз да го пробвам... Ама с моето B1 не знам докъде ще стигна...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Набързо се включвам с една прясна статия свързана с адресирането на оплакванията на играчите след демото на D4: https://www.pcgamer.com/diablo-4-is-introducing-new-stats-and-getting-rid-of-ancient-items/?utm_content=buffer40f81&utm_medium=social&utm_source=facebook&utm_campaign=buffer_pcgamerfb

Естествено за мен всяка промяна добавяща дълбочина в играта е добре дошла!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ква пък е тая игра, да го еа... Ебати простотиите. Да живее рейсингът, шутърите от първо лице и STAR WARS : Galaxy of Heroes! Ей това са игрите, не тия пръд**

 

Да ти таковам и играта. Простотии всякакви се срещат по тоя сваят...

 

ПП: За близо 50 години живот разбрах това, което написах горе.  Геймингът е само един - от първо лице или фантазия, която увлича. Имало било игрички като тая...извинявайте, аз за 50 години не разбрах това! Не разбрах, че ги има, значи ГИ НЯМА!!!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

За всеки влак си има пътници. Аз пък играя и FPS и aRPG. Играта изглежда като стъпка в правилната посока след като 3-ката беше доста разочароваща за мен и дори я пропуснах. Мрачната атмосфера е все още бледа сравнена с Grim Dawn, но определено ми допада засега.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 часа, Кико написа:

Ква пък е тая игра, да го еа... Ебати простотиите. Да живее рейсингът, шутърите от първо лице и STAR WARS : Galaxy of Heroes! Ей това са игрите, не тия пръд**

 

Да ти таковам и играта. Простотии всякакви се срещат по тоя сваят...

 

ПП: За близо 50 години живот разбрах това, което написах горе.  Геймингът е само един - от първо лице или фантазия, която увлича. Имало било игрички като тая...извинявайте, аз за 50 години не разбрах това! Не разбрах, че ги има, значи ГИ НЯМА!!!

Малко е тъпо да се изкаваш без да имаш понятие от нещо. Аз също играя и рейсъри и шутъри и мога да ти кажа ,че специално шутърите са пълна пръдня и ако не е едната графика не ти трябва и капка мозък за тях. Дори и fallout 4  е брутално елементарна игра , сравнен с WoW или дори с Diablo а Path of Exile(такава пръдня като това ,за което става дума тук) примерно слага всичките ти рейсъри с всичките им настройки и великата ти p2w мобилна игра взети заедно в малкия си джоб откъм механики и възможности за настройки и билдове. Това че не разбираш от нещо, не го прави лошо.

Така че може и малко по-полека. Ако си играл години наред и тези жанрове , може да се изказваш, а така само се излагаш...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 часа, Кико написа:

.....

looooolololololo

Диабло не случайно е легенда в гейминга баце, то това не е просто игра, това е нещо, като култ.  Изказването ти е крайно неразбираемо, предвид амплоато ти на геймър. Само ще ти кажа, че от всички игри, които въобще някога съм играл, D2 Median XL е най- скилнатата игра евър - така и не успях да гътна последните три боса, които ми останаха, то това просто е нечовешко, треа си робот, ИИ, извънземен или де да знам и аз, че да ги биеш. Отделно, че на практика, така и никой не успя с един билд (а всъщност, ако не се бъркам, дори с един персонаж/ герой) да мине всичките убери и босове - естествено соло имам предвид. Две години съм играл само нея - само!!! - и едвам развих половината билдове, накрая се насилих да се спра, щото тази игра е направо зараза, провокира те за още и още, и още, няма край. Изобщо няма игра, която да съм я чувствал такова предизвикателство, като Диабло - адски много скил, много игра, много четене, много обмисляне, много време, много гриндене, много билдове, от всичко по много.

 

п.п. D3 не ми се и коментира, само си признавам, че ако не се казваше Диабло, може би щеше да ми хареса.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

 • 2 седмици по-късно...

Ето нещо ново, което гледах преди малко. Близард явно ще се опитат да направят някакъв "мезел" межди диабло 1 и диабло 3. Не мисля, че ще и се получи.

опи

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Сподели

×
×
 • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване