Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Maleficient

Отговорност и съобразителност-детска смърт

Препоръчан отговор


Починало 3-годишно дете. Александър.

Да му е светло на детската Душичка.

В София. Столицата на България, където има много болници. Университетски, многопрофилни, специализирани..

Версията на медиите: Безчувствени лекари, НЕ приемат дете. Карат ги да чакат. Препращат

Мигновена реакция на министъра и нашата агенция с назначени Проверки в ТРИ лечебни заведения. 

Постфактум-смърт на дете, не че думи като "мигновено" имат значение, но за протокола да се знае, че има отношение и реакция.

Идва моментът да разграничим емоциите от фактите. Какво реално правят Родителите и от къде започва вината на лекарите.

Хипотетично, моето 3-годишно дете вдига температура. Отиваме в Специализирана педиатрична болница. Там не ни приемат. АЗ не чакам час-два, дори 10 минути, а се насочвам, към близките: а) ВМА; б) Инфекциозна; в) Пирогов

Нооо, Тези родители решават да отидат в Болница Лозенец!!! Защо??? Там има специалисти педиатри, или пък детето им е близко на някой депутат или министър- не че това е критерий да се лекува и окаже помощ на едно дете, но все пак, става въпрос за спасяване на живот, а не дали ще ти обърнат внимание просто.

След което първо в къщи, ама не му направили изследвания... Още Инфекциозна е отворена. Те-родителите, отново се връщат в педиатрична. Пак нещо не искат да ги приемат. О, и УМБАЛ Иван Рилски, е в съседство, но отиват в Пирогов.

От там установяват просто, че детето след 9-ДЕВеТ часа лашкане, е в общо тежко и увредено състояние!

Как да го спасят хората?!

 

Редактирано от Maleficient (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Проблема е, че повечето хора гледат основно телевизия и това им е най-лесният начин да гледат новини. Но същите тези хора, не се замислят колко често информацията в тези "лесно смилаеми" репортажи е непроверена, преиначена в нечия полза, цензурирана и дори понякога грешна. Много е лесно така да се разкаже една новина, че лекарите да излязат супер некадърни и виновни. И същите тези хора зяпнали кутията веднага почват да обсъждат и хулят лекарите без дори да ги познават и да имат наблюдения за тяхната работа и (да се надяваме) професионализъм.

Спрете да гледате телевизия. ВСИЧКО е преиначено и никога няма да чуете нищо смислено и полезно. Журналистите ни не са журналисти в правилния смисъл на думата и всички редактори са подложени на голям политически натиск и цензура.

Поздравявам постъпката на Слави Трифонов! Явно има защо да се махне от БТВ. Той си знае, че за да е независим, трябва да няма шефове на главата.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Човече, много те моля! Никога повече не отговаряй по този неадекватен начин!

Каква телевизия? Какъв Слави Трифонов?

Пиша ти за СМЪРТ на дете! А ти ми ...блябля

Редактирано от Maleficient (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

:( Много кофти. Навремето и аз съм боледувал. На 3 годинки съм се разболял от бронхиална астма или нещо подобно.  Сещам се, че навремето и родителите ми и държавата и лекарите направиха всичко, за да ме лекуват. Пращаха ме по санаториуми без пари, преди това със самолет до София. Не се сещам или поне не са ми разправяли, доктори да ме връщат. Напротив. Хората се грижеха доколкото могат. Общо седем месеца съм изкарал на Слънчев Бряг или по-точно във Влас, където се водеше санаториума. Това за 4 години. Още толкова по Сандански. Грижеха се навремето и доктори и държавата. Днес това ми звучи като трилър - да обикаляш болници и детето ти да умре!

 

А да, това през седемдесетте и осемдесетте години на миналия век. Хубави времена бяха...поне за децата. 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ох, и ти, защо реши да си припомняш.

Върни се в реалността, където е съвсем възможно да се спаси дете, ако не решат родители да го разходят до супердупер болницата Лозенец, при положение, че на радиус от двеста метра са им още Пет болници със специалисти-педиатри!


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Това говори много за цялата система за здравеопазване и колко хората ѝ вярват. Действително не можем да виним родителите. Със сигурност не са искали да си убият детето. Остава въпросът защо са се нагърбили да тичат по болници, когато състоянието на детето се е влошило. Трябвало да е се обадят на 112 и да изчакат. После в коя болница, кой лекар - не е работа на родителите да се занимават с това. Сега действително може да ги изкарат виновни. Родителите казват, че са чакали часове, от болницата отричат... Манджа с грозде. 112 - чиста работа. Там е ясно кога е получен сигналът, кога и къде е хоспитализиран пациентът и т.н. Да, бавнички са, ама едва ли чакането и пътуването на родителите е било по-бързо. Просто хората така са преценили, така са постъпили. По какви конкретни подбуди, само те знаят. Очевадните са, че са имали някакви отзиви, пристрастия към определени болници и натам са се насочили сами, на своя глава.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 8 часа, Maleficient написа:

Починало 3-годишно дете. Александър.

Бог да го прости!

"Нашумя" случая.

Болшинството родители не осъзнават, че понякога тяхното вкопчване в кое болнично заведение е по по най и т.н. довеждат до късна адекватна реакция.

Те мислят, че личния доктор е "фигурант". Всеки личен доктор има сключен договор с определено медицинско заведение при положение, че не е в състояние да обърне внимание на пациента си. Спирам до тук.

Скръбта на родителите е голяма. Факта е факт, но нека да не наливаме масло в огъня.

Би следвало определени медии и т.н. да не правят с "чужда пита помен".

Нека Бог прости и на родителите за тяхната грешка и да се смели над тях. Нека Бог прости и грешките на въпросното дете, волни или не волни, и го приеме до себе си. Амин

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не искам да се наемам да вземам страна в случая, защото не знам всички факти, но да споделя личния ни опит от преди 2 години...

Малката на 1 година, вдига температура, започва странно да кашля. Отиваме при личната - ларингит. Изписва й хапчета и ни праща вкъщи.

2 дни малката ги пие, на 3тия видимо се подобрява. На 4ти ден странно се чувства зле. Личната е чак от 13:30. Малката почва да диша трудно. Ама аз с целия си акъл чакам да дойде часа. Как да е, отиваме в 13:30. Личната я вижда й вика "Ама вие сте за болница, какво чакахте толкова!" Пише ми направление, казва ми къде мога да я закарам. Токуда, Педиатрията на Александровска и още 1-2. Решавам, че от Бъкстон ми е най-близо Педиатрията на Александровска. Тръгвам на там, звъня на жена ми, а детето вече едва диша. За 15 мин съм пред Болницата. Отиваме пред спешния кабинет... Опашка... Излиза сестрата, като ни видя и вика "Вие идвайте първи!" Звънят на разни доктори, подготвят стая. Карат ни се "ЗАЩО НЕ ВИКНАХТЕ ЛИНЕЙКА, НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ СЪСТОЯНИЕТО НА ДЕТЕТО!, КАК ТАКА С ЛИЧНА КОЛА, АКО БЕШЕ ПОЛУЧИЛА ГЪРЧ?" Веднага ги снастаниха с майка й. И после 2 дни борба, системи, детето с 85% сатурация, едва диша.

После жена ми разказваше, че в съседната стая докарали дете в още по-лошо състояние от нашата госпожица. Докторите го удряли по гръбчето за да започне някакво дишане.. Спасиха го и него..

Та, оттогава си знаем - имаме ли съмнение, че детето не е добре - при личната, ако тя не е на смяна - в някой дежурен център. Вдигне ли температура вечерта - на сутринта при лекар, Родителите сме много по-отговорни за състоянието на децата ни, отколкото си мислим.

А да са живи и здрави лекарите, че дори и да изглеждат лоши, едва ли 90% от тях са убийци. Ясно, че има и търгаши, и алкохолоици, и неспособни, но са един малък % за щастие.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 14 часа, Maleficient написа:

....Никога повече не отговаряй по този неадекватен начин!

Пиша ти за СМЪРТ на дете! А ти ми ...блябля

Не ме моли, а се замисли. Вкопчила си се в една новина и не пускаш "кокала".

Пиша ти по принцип, как се правят новините и от къде вие си правите изводите и изкарвате супер фрапиращ случая. Родителите закъснели, детето умряло и толкова....

Кой виновен, кой не и защо лекарите едва ли не, не са извадили вълшебното лекарство дето видиш ли го крият в сейф и не са излекували детето в супер лошо състояние.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не обичам, когато без да съм знаела достатъчно Факти, се окажа Права!

Добре. Никого няма да съдя, защото, коя съм аз. Но, Първо, това не е Новина...като "пребити парамедици в циганската махала"!

Второ, и аз съм родител. Обезумявам от безсилието си, когато е посреднощ, детето ми на 9 месеца драйфа като гейзер, а аз се чудя къде и при кого да го заведа, да се обадя или просто...да съм учила медицина!

Но не съм и съм безсилна и чакам таксита, че спешна помощ не се знае, в най-близкото спешно и... се доверявам. На хора-специалисти, на смяна...

Както и да е.

Предварителният доклад е, че детето е имало респираторно заболяване още преди седмица. Личната му е била БЕЗ специалност по педиатрия ( кой си записва детето при Лекар, който не е педиатър? Но няма да коментирам). На всичко отгоре, личната към онзи момент е била замествана от лекарка, която му изписва антибиотик. Когато детето не се оправя, "отговорните" родители отиват в УБ Лозенец. Там го преглеждат без да му направят изследвания. Изписват други антибиотици. След Лозенец отиват в Педиатрията-не веднага. Макар и не веднага го хоспитализират като преди това предлагат на родителите да го заведат в Александровска- на 500 метра от Педиатрията. Родителите отказват. В района на болницата е анистезиолог, който се включва и в линейка го съпровожда до Пирогов. Там вече...

ДВА пъти са предлагали да транспортират детето до Александровска. Отказали да родителите.

10-Десет Часа!!! през деня от ден в седмицата

Уволнени директори на болници! Защо, питам?

Министъра да подава оставка, да закриват министерството и всички да се лекуват при знахари, ходжи и шамани!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 46 минути, Maleficient написа:

...Но, Първо, това не е Новина...като "пребити парамедици в циганската махала"!

За нас страничните читатели Е новина. Поредната в която се премълчават и преиначават много подробности и то от родителите с цел да вземат някоя друга хилядарка от и без това вече умрялото им дете.

С уволняването на който и да е детето им няма да се върне, а те няма да станат по умни и отговорни. Всичко това е наливане от пусто в празно.

Само да вметна една подробност, която някои хора не знаят и не съобразяват преди да пишат. Понякога разликата между един лекар със дадена специалност и такъв без същата е просто един изпит след определено време. Знанията и уменията им може да са същите, просто единия си чака да мине специализацията и да дойде дълго чаканият изпит. Като вземе една хартийка не става изведнъж по умен и можещ...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Детето няма да се върне, факт.

НЕ е "наливане от пусто в празно", защото доста родители разчитат на БГМама и подобни коментари, като Вашия.

Малко да се стреснат, които са нямали лош късмет, е достатъчно.

Няма едни и същи знания и умения, защото аз може да имам повече Умения и опит, но като нямам Специализация- официално-нося по-малка отговорност. Може би. И все пак, не е оправдание, че нямам специалност, а да не пусна едни изследвания, нали?!

Така че, не може да имаш ВТоро дете и лекуващият му да е по-наблизо, този който ти дава болничен, но не и да го е грижа за детето ти. Тогава търся лекар, който е важен за Детето ми!

Хартийка-та не се изкарва толкова лесно.

И накрая, едни много клети отдадени на професията си, с тези "хартийки", останали в милата си България, след подобни "новини", по-добре да ви/ ни зарежат и да открият щастието си в чужбина. Където няма смърт, има по-добри условия и пациенти, които ги ценят!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 час, Maleficient написа:

Така че, не може да имаш ВТоро дете и лекуващият му да е по-наблизо, този който ти дава болничен, но не и да го е грижа за детето ти. Тогава търся лекар, който е важен за Детето ми!

Истината е ,че има много респираторни заболявания , вируси , водещи до много бързо и тежко възпаление в  дробовете и при детски организъм ,който е без изградена защита за борба следва бърз респираторен колапс и смърт. Там няма време да се чакат лекари и болници.Огромната част са вирусни респираторни колспси ,което  означава ,че личните лекари са абсолютно неграмотни да се справят и знаят ,че изписват неефективни медикаменти , които не само,че не работят и вършат никаква работа, но и  влошават положението.Те ги изписват с ясното съзнание за това за което са се договорили с аптекарите -фармацевти.Да си продават лекарствата и за да пълнят джоба с комисионни от продажби. Реално Животоспасяващо при Остра -Вирусна Респираторна инфекция на дробове от Вирусен характер при дете, а и при вас,защото Вие също може да умрете от Грип. Ако почувствате ,че положението вече е ЗЛЕ> ама ЗЛЕ.. взимате Евкалиптовото масло мажете  на тампончета на детето в ноздрите. Чай от мента. Отхрачващ сироп.Инджекция със Метил -Преднизолон веднага във вена на ръката Внимателно да не спукате вена и да не ударите в костта . Научете се как се бие елементарна инджекция .Може да ви спаси живота един ден. И чак тогава карате в Спешното. 99% от нещата ,които  те ще свършат и направят сте ги свърпили и направили вече навременно. След час или два още една такава инджекция те ще я бият максимум до 3 може да сложите не повече. Това бързо и същественно ще свали и подобри ВИРУСНО възпалените дробове. и детето до 10мин след инджекцията ще може да диша.За други болести ...съвсем друго лечение! Вкратце като цяло лято не си водиха децата на море не им дават  да ги вижда слънце и не ги хранят правилно ,а ги тъпчат само със сладко сега те боледуват с тежка симптоматика през  зимата. 

https://www.maika.bg/педиатъра-петерис-клява-голяма-част-о/

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Е, ти даде най-големия съвет - венозни инжекции. Не е ли по-добре всеки да завърши медицина преди да стане родител? Цялото здравеопазване е колабирало - факт. Дори е изменено в ракова организация. Заради това не искат да има парамедици. Подмазвачи, некомпетентни, нагли, груби крадливи и надменни, които се грижат да се маскират като "каймак" и да втълпяват колко са важни за добруването на обществото. Ударно трябва да се затворят десетки болници, десетки хиляди уволнени без право да припарват до медицина и спешно да се наемат професионалисти от чужбина, които да ги заместят.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави ново...