Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

View в postgresql


Препоръчан отговор

Здравейте, имам един проблем свързан с view на postresql. Направих едно view, което взема информация от 2 таблици. В едната се записват имена, егн и телефон, а в другата записват домашен адрес, работен адрес, email, дата на създаване, адрес типа, който е 1 и 2 зависимо адреса дали е служебен или домашен и други такива неща. Направих да ми извежда view, но ми извежда всичката информация. Ако той е въвел 20 служебни адреса то ще излязнат и 20 служебни адреса, а аз искам да ми изведе последният служебен адрес и последният домашен адрес, който е въвел. Но не знам как да напиша заявката спрямо ид на клиента да ми изведе последните негови адреса.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

това не взема ли само конкретното ид.Примерно аз имам 3 клиенти и всеки от тях има по 5 служебни и 5 домашни адреса аз искам в това view да ми се появят тези 3 клиенти с техният последно въведен служебен и домашен адрес.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Дизайнът на таблиците трябва да предполага механизъм за определяне на поредността на адресите. Например дата на добавяне или рекурсивна релация.

Ако използваш рекурсивна релация можеш директно да извикаш последните адреси. В противен случай сортираш по ред на въвеждане и използваш window функция за да номерираш редовете. Като извеждаш само първите (последните) адреси.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

<?php
$our = mysql_query("SELECT id, username FROM tbl_name ORDER BY id DESC LIMIT 1");
while($r=mysql_fetch_array($our)){
echo "".$r['']."\">".$r['username']."</a><br>";
echo "".$r['']."\">".$r['adres']."</a><br>";
echo "".$r['']."\">".$r['phone']."</a><br>";
?>

това би трябвало да изведе последния 1 запис от базата с данни.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване