Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Препоръчан отговор


Здравейте,

начинаеща съм в програмирането. Опитвам да направя един уеб проект с готови части от интернет.

Системата ще представлява следното: функционалност за регистрация на потребители, всеки ще може да публикува статии и опция за коментари.

Намерих един готов скрип за блог система. Опитвам се да я "преработя" така че всеки да може да публикува статии, а не само администратор.

 

Някой може ли да ми обясни как да направя в личния панел на даден потребител да му се извежда списък със всички негови статии?

 

Благодаря предварително!

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Опаа тва май е вид SQL заявка

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 6 минути, Никол Иванова написа:

да. Ако може някакъв примерен код :)

Дадено но каква ти е базата данни с реалации или без?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Без да се види кода как е направено не може да се каже за конкретният случай как да стане. 

За да се направи това трябва да има връзка (relashinship) между постовете и потребителите. Но тази връзка зависи от създателя на скрипта как ще се направи. Може да се контролира от базата данни или скрипта.

Най-честият метод е в таблицата със постове да има колона за ИД на потребителя. В този случай се прави SQL заявка като:

$sql = "SELECT * FROM `posts` WHERE user_id = 1";
$result = $conn->query($sql);

И връща резултата. Разбира се, заявката по-добре с prepare() и верификация.
Също може отделна колона, която да съхранява ИД на поста с ИД на потребителя, както и всевъзможни други варианти. 

Що се отнася до това всички да публикуват постове, виж къде проверява дали е админ и го махни, така да се каже.
Предполагам няма да е реален публичен проект, защото готовите безплатни скриптове из интернет за блогове последно като ги гледах бяха много зле от към сигурност. И допълнително ако всеки може да добавя съдържание и то е без escaping на опасни тагове и верификация...


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравей и Ч.Н.Г!

Успях да се справя с някой неща, а с други не мога.

Примерно имам проблем с този код. В момента записва в базата данни ID-то на държавата, а не нейното име....

 

Благодаря предварително


 

<?php
include_once 'config.php';
if(isset($_POST['save']))
{	 
	 $country = $_POST['country'];




	 $sql = "INSERT INTO location3.countrybd (user_id, country_name)
	 VALUES (1, '$country')";
	 if (mysqli_query($con, $sql)) {
		echo "New record created successfully !";
	 } else {
		echo "Error: " . $sql . "
" . mysqli_error($con);
	 }
	 mysqli_close($con);
}
?>

 

 

<?php
namespace Phppot;

use Phppot\CountryState;
require_once __DIR__ . '/Model/CountryState.php';
$countryState = new CountryState();
$countryResult = $countryState->getAllCountry();
?>
<html>
<head>
<TITLE>jQuery Dependent DropDown List - Countries and States</TITLE>
<head>
<link href="./assets/css/style.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
<script src="./vendor/jquery/jquery-3.2.1.min.js" type="text/javascript"></script>
<script>
function getState(val) {
    $("#loader").show();
	$.ajax({
	type: "POST",
	url: "./ajax/get-country-state-ep.php",
	data:'country_id='+val,
	success: function(data){
		$("#state-list").html(data);
		$("#loader").hide();
	}
	});
}
</script>
</head>
<body>
    <div class="frmDronpDown">
        <div class="row">
            <label>Country:</label><br /> 
<form method="post" action="process.php">
<select name="country"
                id="country-list" class="demoInputBox"
                onChange="getState(this.value);">
                <option value="">Select Country</option>
<?php
foreach ($countryResult as $country) {
    ?>
<option value="<?php echo $country["id"]; ?>"><?php echo $country["country_name"]; ?></option>
<?php
}
?>
</select>
        </div>
        <div class="row">
            <label>State:</label><br /> <select name="state"
                id="state-list" class="demoInputBox">
                <option value="">Select State</option>
            </select> <img id="loader" src="./images/loader.gif" />
<input type="submit" name="save" value="submit">
        </form>
        </div>
    </div>
</body>
</html>

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Понеже от option-а взима value, а във value слагаш id.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
<option value="<?php echo $country["id"]; ?>"><?php echo $country["country_name"]; ?></option>

това ли трябва да променя?

 value="<?php echo $country["id"];

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Щом искаш да вземеш името - да.

 

ПС:

<?php echo '...'; ?>

и

<?= '...'; ?>

правят едно и също нещо.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

 

 

Премахнах value="<?php echo $country["id"]; ?> , но по този начин не се показва съдържанието надругото меню с което са свързани (в първото меню са държавите, а във второто техните щати).

 

Използвам кода от този урок - https://phppot.com/demo/jquery-dependent-dropdown-list-countries-and-states/

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ами да, понеже няма логика да записваш два пъти едни и същи данни. В една заявка можеш да вземеш данни от няколко таблици, за това слагат id в country.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави ново...