Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с диск C - windows auto fixing бъг

Препоръчан отговор

Имам проблем с лаптопа ми състоящ се в тома че изписа че има проблем с диска на който е самият Windows. Искаше рестарт и repair от самият Windows. Реснах го аз почна си stage 1 fixing C с плеблизително време 6 часа. След 4 часа работа беше на stage 2 fixing с overall 78% и 4 часа работа оставаща. Проверих го чак вечерта и пак беше на stage 1 започнало отначало... реснах го от бутона 2 3 пъти успях да прескоча repaira и ми зареди Windowsa всичко си беше какно трябва отвалях си всички папки прехвърлих си всичко важно на disc D гледах около 20 теми в windows forum за проблема и пробвах 2 свързани със cmd но все още изписваше че disc C е "dirty" и искаше repair пуснах го пак да го фиксва уж и ще го оставя за през нощта да видим резултата и дали пак ще е започнало отначало.. някакви идей как да го скипна и спра да не ми го показва проблема? Всичко си работеше и отваряше папки програми файлове директории. /Windows 10 pro/

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 66
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Помощ хах че тоя ETA time вместо да намаля се увеличава 🤣 а нямам тва свободно време да седа и да му бая кога евентуално ще приключи.. лаптопа се чисти и обдухва от прах в месеца два пъти проблема е напълно в Windowsa според мен. Благодаря предварително за изчетеното дълго обяснение

inbound1463571578.jpg

преди 1 минута, Raze написа:

Най-вероятно диска е повреден. Дай SMART статуса му.

Как да го направя?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

https://www.google.com/search?q=view+hdd+smart&ie=utf-8&oe=utf-8

Повредения диск няма нищо общо с почистването. Просто понякога се случва, може и да е причинено от сътресение/удар, но не е задължително.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Удачно ли е да спирам този Windows процес дето върви в момента?

Сега ще се пробвам да прескоча тоя fix и да проверя

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако нямаш важна информация или си я превхърлил, въпреки че пак няма гаранция, може и да го спреш, реално най-вероятно нищо няма да се оправи.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Отворих cmd като админ въвдох командата wmic diskdrive get status и отдолу ми изписа status OK.. ?

Чрез powershell също ми дава че няма предикт или проблем че нещо ще стане ;д но като цъкна на настройки на Ц и ида на тоол пак ми дава че има грешка и иска репаир

В perfomance monitor ми дава 1 failed test logical disk dirty bit check 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

https://crystalmark.info/en/software/crystaldiskinfo/

Това какво показва? Дай цялата снимка от статуса. Пусни и surface test, примерно с това и виж какво ще излезе и дали ще го изкара докрай:

https://www.easeus.com/partition-manager-guide/disk-surface-test.html

За тези неща може да пробваш и

https://www.hdsentinel.com/

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 27 минути, Raze написа:

https://crystalmark.info/en/software/crystaldiskinfo/

Това какво показва? Дай цялата снимка от статуса. Пусни и surface test, примерно с това и виж какво ще излезе и дали ще го изкара докрай:

https://www.easeus.com/partition-manager-guide/disk-surface-test.html

За тези неща може да пробваш и

https://www.hdsentinel.com/

пуснах теста ама като гледам май чак утре ще има резултат..

Untitled.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Запазвай информацията и слагай SSD, което е трябвало да стане преди години! ;)

После ще го мъчиш и да, не трябва да се спира. Когато не успее да поправи всички грешки започва втори пас, после трети пас, после...

Възможно е да се оправи с руската програма, но не знам дали има версия за под 10?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Диска е удрян, също така има проблеми със стартирането, нестабилни сектори и грешки при запис. Ако на теста на повърхността няма грешки, пробвай да преинсталираш ОС. И нали знаеш - важна информация се държи минимум на 2-3 различни места/носителя, ако искаш след това да може да се възстанови при проблем.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Щом още на Stage 1 е отнело часове представям си на 4-та или 5-та фаза с Chkdsk X: /x /f /r или Chkdsk X: /x /f /b (където X: е буквата на желания дял - нарочно не слагам C:\ че става някаква емотикона при писане) ще отнеме дни и дори седмица(и). По-добре спасявайте каквото можете на външни носители или облачни услуги ако вече не е късно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 39 минути, Камен Петров написа:

Що пък да не пробваш да му инсталираш Линукс?

На развален диск, каквото и да му качиш все тая...ако изобщо успее да се качи нещо. Той Линукс да не е панацея за всички проблеми и да решава хардуерни проблеми? Те производителите на дискове щяха да фалират. :lol6:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 минути, B-boy/StyLe/ написа:

На развален диск, каквото и да му качиш все тая...ако изобщо успее да се качи нещо. Той Линукс да не е панацея за всички проблеми и да решава хардуерни проблеми? Те производителите на дискове щяха да фалират. :lol6:

Не схващаш ли логиката? В момента той ще си товари харда с часове? Защо да не пробва да сложи набързо един Линукс?

За мен е по добре ако може набързо да сложи един линукс и да си прехвърля нещата.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 15 минути, Камен Петров написа:

Не схващаш ли логиката? В момента той ще си товари харда с часове? Защо да не пробва да сложи набързо един Линукс?

За мен е по добре ако може набързо да сложи един линукс и да си прехвърля нещата.

Май ти не схващаш...той не е длъжен да си товари харда и в момента. Просто проверява до колко прецакан е диска. Той нещата може да си ги прехвърли (ако данните са достъпни) и с инсталационен диск на Windows или дори през Recovery средата ако не зарежда до десктоп.

А от снимката се вижда, че е на десктоп.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 часа, Dimitar Kremenarov написа:

1 failed test logical disk dirty bit check 

според мен, за да си ползваш харда, ще трябва два пъти форматиране
един път на ниско ниво и един път на фул формат
цялата информация ще я загубиш, ако не си я прехвърлил някъде
да имаш предвид, че после, ОС няма да зарежда за 20 секунди
общо взето, ще работи по-бавно
аз така съм процедирал...тъй де, не бързам за никъде

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Съжалявам че снимката е от тела ама не искам да го пипам докато си прави теста. Преди малко се появиха тия червени точки сигурно това са засегнатите части но нищо не изписва още сигурно след края ще каже. Иначе съм си свалил всичко важно още вчера пък после ще си запазя и паролите на всички логини. Лаптопа не е изпускан удрян или нещо подобно. Може би от както е купен от 2 години не е напускал дома ми и почти не се мести? След края на теста ще кача болестта и ще съм благодарен на всеки за присъдата

received_484976559088843.jpeg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 38 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Май ти не схващаш...той не е длъжен да си товари харда и в момента. Просто проверява до колко прецакан е диска. Той нещата може да си ги прехвърли (ако данните са достъпни) и с инсталационен диск на Windows или дори през Recovery средата ако не зарежда до десктоп.

А от снимката се вижда, че е на десктоп.

Значи викаш по-добре да чака 10 часа, отколкото да инсталира за 10 минути и да си прехвърля нещата? Айде на бас че един линукс ще го сложи по-бързо от каквото и да било рековъри, и ай на бас че може да стане и за минутка с един лайв сд

П.с. Е той си бил свалил човека нещата:) Ма това не го знаехме.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, Камен Петров написа:

Значи викаш по-добре да чака 10 часа, отколкото да инсталира за 10 минути и да си прехвърля нещата? Айде на бас че един линукс ще го сложи по-бързо от каквото и да било рековъри, и ай на бас че може да стане и за минутка с един лайв сд

П.с. Е той си бил свалил човека нещата:) Ма това не го знаехме.

Е ти явно четеш избирателно...защо да чака 10 часа като това се прави само за диагностика на диска. Може да спре проверката по всяко време и да си прехвърли всичко (както е и направил). Не е нужно да се слага Линукс, защото:

1. Системата БУУТВА до десктоп

2. Линукс няма да му поправи лошите сектори...

3. Самия Линукс също предполагам има средства за диагностика, които биха отнели същото време, защото това не е въпрос на Операционна Система, а ХАРДУЕРЕН ПРОБЛЕМ.

По-ясно, че да ме разбереш не мога да ти го напиша!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз гледам SMART статуса, където записва логовете за състоянието на диска. Стойността

BF G-sense error rate

където при теб пише "грешки при ударни натоварвания" показва дали диска е претърпял сътресения/удари. Може да се получи и при по-рязко затваряне на лаптопа или местене, докато е включен. Може да пробваш и софтуера на seagate какво ще даде

https://www.smartmontools.org/wiki/Download#InstalltheWindowspackage

но този диск си е пътник. Реално това си е консуматив и се подменя при проблем.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 17 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Е ти явно четеш избирателно...защо да чака 10 часа като това се прави само за диагностика на диска. Може да спре проверката по всяко време и да си прехвърли всичко (както е и направил). Не е нужно да се слага Линукс, защото:

1. Системата БУУТВА до десктоп

2. Линукс няма да му поправи лошите сектори...

3. Самия Линукс също предполагам има средства за диагностика, които биха отнели същото време, защото това не е въпрос на Операционна Система, а ХАРДУЕРЕН ПРОБЛЕМ.

По-ясно, че да ме разбереш не мога да ти го напиша!

Човекът не беше казал, че си е прехвърлил нещата. Единствената ми идея за което го посъветвах това е да си ги прехвърли по бързо. Сметнах, че това са стари снимки, чел-недочел. И реших че не му зарежда до начален екран.И трябва да слага ОС.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Това е резултата цъкнах му финиш уж поправи нещо и тва е нищо повече. Като цъкна на С тоолс и check все още си дава че иска репаир с тия stage fixing. Какво да правя? Възможно по просто решение понеже не съм много по компютрите така че по обширните обяснения биха ме улеснили. Какви са ми вариантите да си губя времето някой ден като съм свободен да форматирам всичко и да сложа пак windows или пак ще стяне същото. Не ми се прибягва до SSD понеже се ползва главно за работа с ексел word ppt и чат пат за леки игри като LoL

received_176910786857293.jpeg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

До пусна ли пак тоя windows fixing и до не го закачам? Прочетох сумати теми как да почистя тоя durty volume диск през smd ама не знам. Бих искал да чуя няколко мнения как да процедирам. Дефакто наистина усещам лаптопа да работи по бавно доста мисли при отваряне и затваряне на програми и да помощ хах

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...