Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Overclock на процесор

Featured Replies

Здравейте,искам да си (overclock)на процесора AMD Athlon X4 840 3.1GHz.Искам да го направя на 3.6 GHz макса на (overclock)-а е 3.8.Пробвах с програмата AMD Overdrive,но когато опитам да запиша настройките програмата ги връща и не се сейфат,ако някой има идея защо програмата не сейфа промените моля да помогне,ако не моля за помощ от някой да ги направим от BIOS-а.

Благодаря!

Марка и модел на дънната платка? Захранването и охлаждането ще издържат ли подобно нещо? Като администратор ли стартираш amd overdrive? ОС?

Подобни неща се правят бавно и постепенно. Вдигаш множителя през 50-100 mhz, тестваш за стабилност и ако не е стабилна системата, пробваш с вдигане на 1/10 или по-малко на волтажа и пак тестваш, като същевременно следиш и температурите.

преди 6 минути, Raze написа:

Вдигаш множителя през 50-100 mhz

AMD  скоро не съм клоквал, но множителите не се мерят в MHz.

Имаш честота на шина * множител - примерно 200MHz * 10 =2000MHz, вдигаш шината на 333, но сваляш множителя на 6 и имаш 333MHz*6=1998MHz - системата става по-бърза, но без да повишаваш честотата на процесора. Та въпросните 50-100MHz могат да са само по-шина и то след като са умножени по множителя. Така е при Intel от времето на шина и множител.

Глобално по въпроса, не се занимавай с глупости. Ползвай си го така докато още работи.

• Автор
преди 18 минути, Raze написа:

Марка и модел на дънната платка? Захранването и охлаждането ще издържат ли подобно нещо? Като администратор ли стартираш amd overdrive? ОС?

Подобни неща се правят бавно и постепенно. Вдигаш множителя през 50-100 mhz, тестваш за стабилност и ако не е стабилна системата, пробваш с вдигане на 1/10 или по-малко на волтажа и пак тестваш, като същевременно следиш и температурите.

Дънната платка е:gigabyte ga-f2a58m-s1

Захранването е 230 волта

Охлаждането е:1A02M5M00

Да като администратор отварям програмата.

преди 1 минута, ToXiCGamer написа:

Захранването е 230 волта

Сериозно ли?

И с това охлаждане не бих си правил подобни експерименти, най-вероятно и със захранването, щом не му знаеш точни марка и модел.

преди 5 минути, plamen_petrov_80 написа:

AMD  скоро не съм клоквал, но множителите не се мерят в MHz.

Имаш честота на шина * множител - примерно 200MHz * 10 =2000MHz, вдигаш шината на 333, но сваляш множителя на 6 и имаш 333MHz*6=1998MHz - системата става по-бърза, но без да повишаваш честотата на процесора. Та въпросните 50-100MHz могат да са само по-шина и то след като са умножени по множителя. Така е при Intel от времето на шина и множител.

Глобално по въпроса, не се занимавай с глупости. Ползвай си го така докато още работи.

Грешка, имах в предвид да се вдигне честотата, на моето дъно например така се клоква, няма множител. Шина по-добре въобще да не пипа, след като идея си няма какво прави.

• Автор
преди 2 минути, Raze написа:

Грешка, имах в предвид да се вдигне честотата, на моето дъно например така се клоква, няма множител. Шина по-добре въобще да не пипа, след като идея си няма какво прави.

Значи какво мога да направя за да го подобря поне малко?

• Автор
току-що, plamen_petrov_80 написа:

Да го смениш.

Поради кое се опитваш да го подобриш?

Все още не знаем каква е цялата система, захранването ...

Просто искам го му вдигна гига херцовете.Защото процесора ми прави проблеми при игрите а видеокартата става но поради слабият процесор не ми тръгват.

Какво искаш да му подобриш? Защо реши, че нещо не ти достига? Няма да има кой знае каква разлика, каквото и да правиш. Можеш да вземеш процесор на по-висока честота и да го смениш с такъв, който ти поддържа дъното:

https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-F2A58M-S1-rev-30-31/support#support-cpu

На първо време ти трябват по-добро охлаждане и захранване (въпреки че твоето така и не разбрахме какво е). Реално в такава антика няма смисъл да се влагат пари, направо събирай пари за нови части.

Какви проблеми ти прави процесора? Не очаквай от подобни стари компоненти особено подобрение дори и с 4 GHz процесор.

Athlon x4 840 е от върховите за fm2+, няма какво с тази платформа...

преди 2 минути, Raze написа:

Можеш да вземеш процесор на по-висока честота и да го смениш с такъв, който ти поддържа дъното:

• Автор
преди 4 минути, Raze написа:

Какво искаш да му подобриш? Защо реши, че нещо не ти достига? Няма да има кой знае каква разлика, каквото и да правиш. Можеш да вземеш процесор на по-висока честота и да го смениш с такъв, който ти поддържа дъното:

На първо време ти трябват по-добро охлаждане и захранване (въпреки че твоето така и не разбрахме какво е). Реално в такава антика няма смисъл да се влагат пари, направо събирай пари за нови части.

Какви проблеми ти прави процесора? Не очаквай от подобни стари компоненти особено подобрение дори и с 4 GHz процесор.

Благодаря все пак!

преди 2 минути, arestant написа:

Athlon x4 840 е от върховите за fm2+, няма какво с тази платформа...

Всъщност дъното поддържа и по-добри процесори но няма смисъл.

AMDA10-8750

AMDA10-7890K и т.н

преди 1 час, ToXiCGamer написа:

Здравейте,искам да си (overclock)на процесора AMD Athlon X4 840 3.1GHz.Искам да го направя на 3.6 GHz макса на (overclock)-а е 3.8.Пробвах с програмата AMD Overdrive,но когато опитам да запиша настройките програмата ги връща и не се сейфат,ако някой има идея защо програмата не сейфа промените моля да помогне,ако не моля за помощ от някой да ги направим от BIOS-а.

Благодаря!

Пробвай по този начин, при мен проработи аз съм с от А8 серията, и със стоков охладител.  

https://i.imgur.com/L03bj6Y.png

https://i.imgur.com/InHpxhB.png

като дадеш старт то си спира само и ти казва че трябва да се рестартира компа. След рестарта ти става активно менюто  долу на първаата снимка където пише CPU overdrive disabled, включваш го и нагласяш на колко да е. Надявам се твоят софтуер е същият. Успех.

преди 51 минути, plamen_petrov_80 написа:

ама така съм се смял .........

Хах,аз нали наскоро смених чаркове,като запазих кутия,дискове и захранване.Преди това търсих и по спецификации ми даваха,че захранването ми е 300W,а като го загледах се оказа,че е 180W,но пък компа си работи с него,както и досега!:)

И с това мижавкото охлаждане как се предполага, че ще се охлажда при клок?

преди 1 час, Слави Маринов написа:

Хах,аз нали наскоро смених чаркове,като запазих кутия,дискове и захранване.Преди това търсих и по спецификации ми даваха,че захранването ми е 300W,а като го загледах се оказа,че е 180W,но пък компа си работи с него,както и досега!:)

Правим разлика между ватове и волтове, нали?

преди 14 часа, plamen_petrov_80 написа:

Правим разлика между ватове и волтове, нали?

Аз правя,а и автора на темата е имал предвид ватове предполагам..............чудя се дали е рисковано да карам с това захранване,което се оказа толкова мижаво!

преди 26 минути, Слави Маринов написа:

Аз правя,а и автора на темата е имал предвид ватове предполагам..............чудя се дали е рисковано да карам с това захранване,което се оказа толкова мижаво!

Не се опитвам да предполагам нищо!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.